Podzim Špindy Strakáčka

Jo aha, vy jste nečetli Neználka ve Slunečním městě? Tak to pak ten titulek nemůžete pochopit, to je logické!

Špinda Strakáček měl dvě zásady: Nikdy se nemýt a nikdy se ničemu nedivit. Takže když přijel Neználek se svým autem na sodovkový pohon, tak Strakáček opáčil "Pche! Šroubek s Vroubkem mají taky takové!"

Po prapodivném jaru a úděsném létu přišel podzimní horror. Každý týden, ba co dím – každý den mě stále udivovaly slova a skutky české vlády, až teď na podzim najednou CVAK – a šlus! Nějak nejsem schopen se ničemu pořádně divit... Limit údivu byl neustále přepínán, až se zhroutil a centrum podivu zůstalo zablokováno.

Takže se nedivím, když čtu volební preference.

Nedivím se, když čtu, že socani nemají na důchody. Nojo, bodejť by měli, když to, co se mělo dát teď na důchody, dali už na jaře na splátku půjčky, kterou zalátali díru v důchodech minulý rok... Tomu se člověk přeci nemůže divit. Podle některých spoluobčanů za to může jednoznačně ODS. Ani tomu se nedivím. Podle dalších za to může Klaus. Ne, tomu se taky nelze divit. V zemi, kde je schopen Prostý Občan™ vyvinout teorii o tom, že za schodek státního rozpočtu mohou fotbalisti, to přeci k divení není.

Paroubek vystupuje s Krampolem v naprosto nepolitickém pořadu. Na tom přeci není nic k divení a Krampolovo vysvětlení je zcela standardní, nad tím se nedá ani kroutit hlavou...

Vůbec se už nedivím ničemu, co souvisí s novým "ministrem zdravotnictví". Jen glosuji obrázkem:
Kurvadrát

Ani už mě neudivuje to, že se někomu zdá červený kříž a červený půlměsíc málo neutrální... Tak vymysleli znak z nejneutrálnějších... Červený kosočtverec. Jojo, takovou věc nemohl vymyslet jeden člověk, na tohle muselo být minimálně 192 diplomatů.

Ve zprávách na Primě dnes prohlásili, že "z Českobudějovicka na Maltu poputuje vysoký strom." (Záběr na kácený smrk jak kráva.) "Jedná se o netradiční dárek akademiků z Jihočeské Univerzity. Ti se rozhodli pro takový dárek, když letos při návštěvě Malty zjistili, že tam nerostou žádné velké stromy, jen malé keře!" Pokud to akademici z JČU dobře sepíšou, tak na to dostanou grant. Doufám, že za něj vycestují, učiní další šokující vědecké objevy a napřesrok pošlou třeba náklaďák sněhu do Gabunu.

Nedivím se ani tomu, když zjistím, že existuje Revival Darinky Rolincové, který hraje s "Kapelou snů Jana Žižky". (Tuším, že Žižka cestou od Sudoměře o ničem jiném nesnil, než že bude hrát jednou s revivalem Darinky Rolincové!)

A v Brně prej někteří pouštěj papoušky z klecí na mráz, protože se bojej ptačí chřipky. To taky není k divení, vždyť je to v Brně! A cokoli, co se týká Brna, už ve mně nevzbuzuje ani špetku údivu, protože tam je možné všechno, a pokud to je blbé, tak za to mohou Pražáci! Čemuž se taky už nedivím.

Dneska mi pošta se sebevědomou drzostí v 15:00 doručila balík. Z radosti nad tím, že se trefila, velkomyslně pominula, že je potrhaný a že byl poslán expresně... Tedy ono známé "dodáme do 24 hodin". Skvělé, ne? Na Českou poštu je to obdivuhodný výkon, kterému by se člověk skoro už divil, nebýt toho detailu, že balík byl podán už předevčírem.

Opravdu jsem za několik posledních týdnů nenašel nic, čemu bych se s chutí a od srdce podivil. Všechno to, co by ve mně ještě před časem vzbudilo nutkání kroutit hlavou a říkat "Je tohle možný?" teď nějak odkejvu se slovy Nojo, dyk jsme v Česku!

No...

Zatím se ještě pořád meju.

Dne 5.12.2005

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře