Laureát

ceny Trvale Udržitelné Krávy pro tento den je... tramtadá... Finwe!

Někteří končí, někteří, jak vidno, neumí číst...

Před časem na této doméně psali DVA lidé pod přezdívkami White Dog a Arthur Dent (=já), blog, nazvaný Převážně Neškodný. V roce 2005 jsme jej po vzájemné dohodě uzavřeli a zakonzervovali. Jako takový zůstal uzavřený a uzavřeným bude i nadále.

V posledním článku na Neškodném jsem psal, že si chci na čas odpočinout.

Neškodný tedy skončil a já odpočíval.

Asi půl roku nato jsem se stal hostujícím adminem na blog.sme.sk. Stránky jsem loni na podzim použil jako ad hoc místo pro publikování obsáhlejších reakcí.

Po čase mi publikační systém na SME přestal vyhovovat, především kvůli způsobu práce s komentáři. Dnes jsem tedy přesunul svoji aktivitu zpět na svou doménu (lépe řečeno – běží to na Bloguje a doména je přesměrovaná, to je to co Bloguje dělá už půl roku a za co teď kdekdo chválí Blogger.com).

Není to "obnovení-neobnovení Neškodného", na to tu chybí White Dog, který píše jinam. Nechci Neškodný obnovovat, ani to dost dobře nelze. Nelze v něm ani pokračovat ani ho znovuotevřít. Nebyl to můj blog, bylo to naše místo, společné s WDogem.

Lze to říci jasněji?

Shrnutí: v říjnu 2005 skončil Neškodný a já si dal pauzu. Neškodný NENÍ obnoven a moje pauza končí. To je celé. Pixy v roce 2005 ukončil Pixylophone a oznámil, že jednou zase bude psát, ale bude to jinam a jinak. Dnes píše jinam a jinak. To je celé. Račte si přečíst, co z toho vydedukoval Finwe.

Ponaučení: I když popíšu podrobně kroky, které jsem udělal, i když je vše jasně řečeno, vždy se najde někdo, kdo zná mé pohnutky líp než já a poučí mne, že jsem si "založil hnízdo, abych mohl znovu končit", popřípadě informuje davy, že bloggeři jako Pixy, DGX, Marigold (nebo já) píší o tom, že končí, proto, aby na sebe upozornili. (Bože, jako by někdo ze jmenovaných potřeboval!)

Takže dnes se role pitomce ujal Finwe. Zatleskejme mu, už si jde pro cenu – sádrovou sošku Udržitelné Krávy.

Nebo takový McCartney. Taky oznámil rozpad Beatles, protože už nevěděl, jak by na ně upozornil. A radši si založil novou kapelu než by si zkazil image obnovením Beatles...

PS: Nechci ani domyslet, co by vydedukoval, kdyby zjistil, že mám i další blogy (například ten o Číně) nebo že jsem přijal nabídku na psaní na Digiweb...

Dne 12.01.2007

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] Co s ním, že? :) (lukyn.v ) 12.01.2007, 20:46:18 [X] [D]
Doufám, že ty sádrové krávy stihneš vyrábět. ;)

[2] (Arthur Dent ) 12.01.2007, 21:15:25 [X] [D]
[1] Sošky pro mne vyrábí družstvo "Katjaa & Schkubannek"... Pokud jsi sledoval pilně Večerníček, tak víš :)

[3] omlouvám se (running ) 14.01.2007, 18:07:32 [X] [D]
promiň že jsem se na SME zeptal, prostě mě to ... zajímalo.

jinak mám pocit, že obecně má bloguje tak nějak víc funkcí jak blogger (např. v bloggeru, aspoň když jsem ho zkoušel naposledy, nešel oddělit perex a zbytek článku. ale možná se pletu.)

[4] Někteří končí, někteří, jak vidno, neumí číst... (ivzez - Mail - WWW) 16.01.2007, 10:15:28 [X] [D]
... a někteří si zřejmě chtějí alespoň trochu pozvednout návštěvnost. Škoda, že Vám stál za článek, který mu v jeho snažení pomohl.

[5] (zirafka - Mail - WWW) 16.01.2007, 11:53:10 [X] [D]
[4] Ja to nechapu. Muze mi nekdo vysvetlit, proc se porad nekde objevuji narky nad tim, jak se nekomu zbytecne zvysuje navstevnost? Mozna mi unikla nejaka velka zmena ve fungovani Internetu, ale co ma clovek z toho, ze mu na stranku prijde par novych lidi, reknout si, ze je to opravdu vul a uz se nikdy nevrati?

[6] (Arthur Dent ) 16.01.2007, 12:29:48 [X] [D]
[5] Těžko říct. Asi jde o ten TopList... :)

[7] (MiK ) 16.01.2007, 16:39:21 [X] [D]
Chtěl bych se zeptat, kam zmizel komentář, který jsem zde napsal včera? Nějaké technické problémy?
Když jsem odcházel, tak tu poklidně ležel a teď je pryč. :-o Nezatoulal se k vám? Najděte ho prosím brzy, po tmě se bojí. :-P

[8] (Arthur Dent ) 16.01.2007, 16:55:58 [X] [D]
[7] Možná si šel popovídat s dalšími bratříčky o názorech jejich autorů.