Neobsahuje názory Henryka Laholy

Volný trh

Pamatujete se na pojízdné prodejny?

Jasně, takový bolševický relikt, to tu přeci nestrpíme! Máme hypermarkety!

Jenže každá ideologická díra na trhu si říká o zalepení někým, kdo na ideologii netrpí. A tak se do pojízdnoprodejnového byznysu dali Poláci (via Aktuálně). Jak vidno, asi se jim to vyplácí.

Tak už to holt chodí. Vydělává ten, kdo využije příležitost a nabídne něco, co mohou ostatní chtít. Co by tak mohli vyvážet Češi?

Ťuk, ťuk, ťuk... "My jsme vám jenom chtěli popřát, aby vám chcípla koza. Wiedersehen!"

A za příplatek i ve státem uznaný svátek!

Dne 23.02.2007

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] Kdy vymizely? (#13 - Mail - WWW) 23.02.2007, 20:19:52 [X] [D]
Vzhledem k tomu, že pojízdnou prodejnu (a jejího prodavače, co měl tužku za uchem) ještě matně pamatuju já, vymizely v našem městě politické písně někdy v raném kapitalismu a mám dojem, že to bylo ještě před otevřením prvního supermarketu. Nemá někdo konkrétnější údaj z obdobně velkého města (25 000 obyvatel)?

[2] (Kráťa ) 23.02.2007, 20:43:43 [X] [D]
Jsem špatný čtenář (a přesto si dovolím komentovat). Článek je o ideologických dírách, kterým nerozumím a místo toho mě hned zaujme "dodržování" hygienických předpisů na videu v odkazu.
Ale to je vlastně na stejné téma. Tuzemskou "sousedovic kozu" umístěnou v Karose donutíme chcípnout a poláka ve Fordu budem oslavovat. Hlavně že ta česká koza chcípla, to bylo to nejdůležitější!

[3] (Arthur Dent ) 23.02.2007, 20:52:53 [X] [D]
[2] Obávám se že to bylo myšleno jinak :( Ale to je jedno, i tenhle výklad je pěkný a podobně kyselý jako ten v článku.

[4] (Kráťa ) 23.02.2007, 22:45:25 [X] [D]
[3] Vždyť to veřejně přiznávám, že neumím najít podstatu a snad u všech autorů mě článek přivede k jiným myšlenkám, než u kterých byl autor!
Možná byly moje životní zkušenosti příliš odlišné. Zatímco někteří přemýšlejí o odmítnutí pojízdné prodejny jako přežitku socialismu, já si při narážce na tento druh prodeje vzpomenu na těch asi 5 procent důchodců, kteří už jsou tak staří, že si do toho hypersupermegaextra nadokáží dojet a jsou prostě v ... koncích. Notabene i proto, že mladí a krásní, kteří do toho města jezdí denně za prací odmítají přispět na tu pojízdnou, ale zároveň se vy...kašlou na to, aby těm starým a ošklivým vypomohli a přivezli jim alespoň chleba.

[5] (Solvina - Mail ) 24.02.2007, 01:34:08 [X] [D]
[4] Nevidim na tom o cem pises nic spatneho (krome teda trosku emotivnejsiho podani). Sam rad pomuzu, ale nesnasim, kdyz me nekdo "solidarne" holi o prachy na extravagance typu pojizdna prodejna do kazde diry.
Jak to vlastne ti tvoji nebozi duchodci aktualne resej, kdyz jim nikdo nenakoupi? Ohryzavaj lisejniky?

Polak jezdi s pojizdnou protoze se mu to vyplati. Cech s karosou nejezdi protoze se to nevyplati. Konec tecka, vsechno je v poradku.

[6] (PJ von Vysočina ) 25.02.2007, 13:34:13 [X] [D]
pojízdné prodejny z ČR vymizely? tak to se přijeď podívat k nám na Vysočinu, do naší malé osady, jezdí sem 3x týdně ;-)
A provozovatelé jsou Češi ;-)

[7] (Kráťa ) 25.02.2007, 16:24:43 [X] [D]
[5] Řeší to různými způsoby. Buď si zaplatí "taxík" nebo jim jednou týdně nákup obstará někdo jako starostka nebo mechanizátor místního zemědělského spolku. Každopádně, na náves, tam kde stojí uzavřená prodejna Jednoty, tam dokáží sami dojít. Do města už dojet nedokáží. Třeba i proto, že tam jede jen jeden autobus ráno a jen jeden se po po šestnácté hodině vrací. Tolik hodin důchodce na nákupech nevydrží. Nebo tam ten autobus nejezdí už vůbec. No a potom nakoupený chleba mrazí a ostatní potraviny používají zásadně ty hóóódně trvanlivé
Jo, jen ať se všichni odstěhují do Prahy. A ať tam spotřebují i veškeré daně, co se u nás vyberou. Vždyť nějaký venkov v Čechách, na MOravě a ve Slezsku vůbec nepotřebujeme. Je nám jenom na obtíž.

[6] To by mě zajímalo, jak to vydrželi, když Vonásková na ně dvakrát měsíčně posílá ČOI, protože ti zloději měli mléko o dvě koruny dražší než v Lidlu, jednou měsíčně na ně posílá SZPI, protože na tom mléku byla záruka jen dva měsíce, když v Plusu měli tříměsíční a čtyřikrát do roka na ně posílá OHS, protože ten prevít prodavač po ní chtěl, aby si před vstupem do autobusu oklepala z holínky kravinec. Zatímco polák ani nemusí mít označení firmy a i kdyby, nějaká SZPI a OHS nejsou schopny vést s ním přeshraniční šetření.

[8] (Solvina - Mail ) 26.02.2007, 09:06:32 [X] [D]
[7] No me ten "taxik" prijde jako vynikajici, systemove reseni. Lidi si maji pomahat lokalne a ne je zachranovat mohutne ve velkym a s co nejvetsim prerozdelovanim.
Ono je to neco za neco. Proc ja bych mel prispivat nekomu na to, ze se rozhodl bydlet na vesnici a nemuze si to dovolit?!

[9] (wake ) 08.03.2007, 16:02:42 [X] [D]
ehm... zluty pojizdny prudic z frostu u nas v praze na sidlisti jezdi a muzu rict, ze... zlata delvita.