Hledáte bydlení?

Zkuste tuhle Web2.0 službu – bez Beta, bez zrcadlivého loga a bez komunit, zato s informacemi o celé Evropě.

Když se mě někdo zeptá, co si představuju pod pojmem Mashup, napadne mě něco jako Properazzi  – bere to data z mnoha zdrojů a výsledek kombinuje s jinými službami. Tady konkrétně data od realitek s Google Maps. Je to příjemné na oko a funkční – prostě si jen plácnete na mapu kolečko, které ohraničuje oblast vašeho zájmu ("do 30 km od Prahy" nebo třeba "Glasgow a okolí") a kliknete. Výsledky si můžete odfiltrovat podle typu bydlení...

A dokonce můžete sledovat nabídky z vyhlédnuté lokality přes RSS kanál.

Dne 30.03.2007

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Misha - Mail - WWW) 30.03.2007, 10:53:24 [X] [D]
no ale to logo, hlavně ta jeho kruhově hvězdicovitá část s ornžovým barevným přechodem je už docela hodně 2.0, se domnívám :)

[2] (Miisha ) 30.03.2007, 12:13:00 [X] [D]
Jen je škoda, že rozlišení je minimálně 10 km a ani hledáním nelze výběr moc zpřesnit. Nápad skvělý, ale chtělo by to domyslet interface. Pravda je, že u nás se reality asi nakupují jinak, než ve světě...

[3] (Arthur Dent [openID] - WWW) 30.03.2007, 12:22:44 [X] [D]
[2] K čemu zpřesnit? Příklad: Budu pracovat v Malmö, tak hledám bydlení v Malmö a okolí, do dvaceti kilometrů (abych to měl do práce maximálně půlhodinku). Místo Malmö možno dosadit klidně Olomouc - přeci nehledám bydlení "na náměstí", ale "do XX kilometrů od..." Pokud hledám přímo ve městě, tak holt jdu po těch realitkách, co jsou přímo ve městě, ni?

Ne, ne, řekl bych, že i interface je OK.

[4] (Miisha ) 30.03.2007, 12:53:34 [X] [D]
Příjde mi, že omezovat aplikaci jen na ty, co mají představu o místě bydlení jen velmi hrubou není až tak dobrý nápad a že těch, co si například chtějí zlepšit standard je více. A ti mají představu podrobnější. Dokonce často nad rámec městské části. Hledám kupříkladu byt v Praze 5, ale Stodůlky, Radotín nebo Barrandov mě nezajímá. Aplikace která by mi umožnila totéž co Properazzi, ovšem s možností vybrat menší oblast by podle mě byla zajímavější i pro samotné realitky a přitáhla by i ty lokální. Nabídka by byla kvalitnější... Na tomhle interface mi ale vadí i nemožnost filtrace podle dalších kritérií, třeba velikosti bytu, příjemná by byla i možnost seřazení podle vzdálenosti od vybraného středu (samozřejmě orientační - realitky se brání uveřejňování plné adresy), nápadů, jak tu aplikaci dotáhnout je spousta.

Samozřejmě, že jde obeslat několik lokálních realitek, nebo si vybrat nějakou, ať hledá za mě, ale je spousta lidí, co hledá byt "výhledově" - s tím, že bydlet má kde, ale "kdyby se objevil nějaký pěkný byt v okolí ...doplň..., půjdu do toho". A těm by tahle služba pasovala.

Ne, ne, já si myslím, že ten nápad je nedotažený.

[5] (Arthur Dent [openID] - WWW) 30.03.2007, 13:10:40 [X] [D]
[4] No vida, nápad je na světě, možno zrealizovat! :) Jen škoda, žes jim to neposlal dřív než to udělali. Kdyby to udělalo víc lidí, tak dneska mohli místo aplikace mít spoustu naprosto úžasných protichůdných nápadů jak udělat dotaženou a perfektní aplikaci... :-/

Omlouvám se za ten ironický tón, ale nemohu si pomoci - vždycky když někdo něco udělá, tak se vynoří kdosi, kdo ví mnohem líp, jak to mělo být a jak by to bylo bývalo lepší. Neber to prosím osobně... Tvé připomínky jsou OK, ale myslím, že idea Properazziho byla jiná, taková víc "orientační" a víc "evropská". Připadá mi to, jako bys vyčítal rychlovarné konvici, že neumí napařovat knedlíky.

[6] (Misha [openID] ) 30.03.2007, 13:26:33 [X] [D]
jen zkouším zde openID, aby nedohcázelo k záměně diskutujících

[7] (Miisha ) 30.03.2007, 13:32:54 [X] [D]
[5] Máš pravdu, ta aplikace je zdá se zaměřená jinam a na někoho jiného... A třeba až se dostatečně naštvu nad Srealitami a podobnými službami, pustím se do aplikace mnou výše popsané :-)

[8] (Misha [openID] - WWW) 30.03.2007, 13:56:39 [X] [D]
[7] o podobné velké aplikaci několikrát psal Jan Vanhara na www.podnikanivusa.com , s tim rozdilem, ze on ma k dispozici oprvdu podobna data o tech realitach

[9] (pixy ) 30.03.2007, 20:37:05 [X] [D]
Ale to je pěkné - a funguje to! Jsme právě ve stádiu stavebních příprav a po půl roce shánění pozemků, takže to dokážu ještě čerstvě ocenit ;)

[10] (Martin - Mail ) 02.04.2007, 16:58:26 [X] [D]
Aplikácia je to úplne super. Sám už dlho hľadám byt. Použitie je jasné. Ak by sa svet skladal len z rozumných a inteligentných ľudí, bol by tento systém aj použiteľný. Problém je ale v tom že nakoniec ajtak narazím na neserióznych podvodníkov z realitiek ktorí sledujú len to ako koho okradnúť. Potom aj práca programátorov vychádza takmer nazmar, pretože realitní agenti kŕmia systém nepravdivými údajmi. A s tým si neporadíme. To je nakoniec najväčší problém akejkoľvek aplikácie.