Ve zkratce

Kdo má taky pořád vymejšlet tyhlety titulky? "Co dělám?", "Co se děje?", "Jak se mám?", "Z posledních dní...", "Pel-mel", "Ze života..." Kašlu na to. Je to prostě to co mě za poslední dny napadá...

Dan Dočekal píše o "známých blogujících osobnostech", za které píší "blog" jejich mediální poradci. O tom, že "sloupek" nebo "fejeton" se asi už v novinách nenosí, že – snad kvůli atraktivitě – nazývají online noviny náhle vše, co není zpráva, komentář nebo PR článek, "blogem". Pokud jste si mysleli, že "blogománie" dosáhla vrcholu své nechutnosti v roce 2004, tak jste se zjevně mýlili. Já taky. Tu nejnechutnější veřejně-adorační fázi (napsal bych "pozitivně-diskriminační", ale to by mi do komentářů přiběhl Roj a vytáhl své cikány, Palestince a rakety) mají zjevně blogy před sebou. Blog Blog Blog! A Čermák je náš prorok!

---

Zalinkuj, MediaBlog ani Vybrali.sme stále nezveřejnili svůj upravený kód Pliggu.

---

Přístup "Vono to vyhnije" zvolil i NetTravel a do nějakého vysvětlování "kde vzal adresy" nebo "proč použil vymyšlené lidi a simulované maily" se dvakrát nehrne, stejně tak do nějakého oficiálního vyjádření. Asi větří problém a snaží se mu vyhnout mlčením.

---

Problém bude mít i tenhle chlapík. Pracuje pro skupinu Team, asi jako bedňák (proto ta helma) a načerno šíří jejich písničky (všimni si, Ivánku, že drží v ruce notičky). Paľo Habera asi nebude mít radost, až uvidí, že nějakej fousatej chachar sdílí jejich hudbu. OSA by měla udělat plakát s Anetou a nápisem "Sdílení dat zabíjí hudbu a způsobuje žlutou přilbu".

---

Tento týden je Evropský týden vakcinace. Včera byl navíc Evropský den melanomu. Předpokládám, že dnes je Evropský den infarktu a v pátek oslavy vyvrcholí Evropským dnem průjmů. V sobotu bude Evropský den stolice, v neděli Evropský den močení a příští pondělí Národní den modré prostaty.

---

V pátek mé minulotýdenní soustavné vytáčení dostoupilo vrcholu (tedy pro ten pátek, to jsem ještě netušil, co přijde v sobotu, v pondělí a včera), tak jsem odpoledne seknul s prací (heslo: A DOST! Víkendy a odpoledne jsou moje!), vyzvedl si manželku z práce a jeli jsme na obědo-večeři o páté. A má šťastná ruka vybrala tak úžasné jídlo, že se s vámi musím podělit aspoň o popis: Byla to kapsa z jemně kořeněné roštěné, ve které byla zamotána náplň ze slaniny, ananasu, ořechů a camembertu, dle vůně připravená na dřevěném uhlí. K tomu americké brambory s bylinkovým máslem a obloha ze salátu. Po tom už nešlo nic jiného, než zážitek zakončit banánem v čokoládě. Musím to někdy zkusit udělat sám. A abych nezapomněl: Tohle jídlo dělají v motorestu Pegast, když pojedete autem z Budějovic směrem na Krumlov, tak je na konci Budějc po pravé straně.

---

Poslední dvě odpoledne jsem strávil přesouváním dvou webů na nový hosting. Brr.

---

Venku je poměrně hezky. Až mě nějaká vůně ve vzduchu či co praštila přes nos a silně jsem zatoužil sedět v Tuillerijských zahradách, vystrčit ksicht proti slunci a pak se jít najíst do Latinské čtvrti. Před dvěma lety jsem tuhle situaci zažil – volný den v Paříži, kdy nebylo potřeba nikam jet ani se jít podívat na Sacré Coeur, a posezení v zahradách a odpoledne v Louvru ve mně zanechalo silný dojem.

---

Jo a: DGX mne připravil o několik hodin, které jsem mohl věnovat nudné práci, a způsobil, že se těším na pozítří. Budou vysílat dvacátý díl druhé série seriálu My name is Earl. Jako fakt dík, Krabáku!

Dne 18.04.2007

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (matejcik [openID] - WWW) 19.04.2007, 00:20:35 [X] [D]
co se týká evropských dní... mám v kalendáři zakroužkovaný 10. říjen. na ten den se letos sešel Mezinárodní den za omezení přírodních katastrof a Světový den duševního zdraví. to by se myslím mělo řádně oslavit.
(a pro úplnost, den před tím je světový den pošty)

[2] (Tom ) 19.04.2007, 09:33:51 [X] [D]
My máme v kalendáři taky dobrý věci ;)
koupili jsme ho protože je se zvířátkama, ale on je mysliveckej - takže jsou tam poznámky jako třeba zítra:
Konec kaňkování mývalovce kuního. Hnízdí bažanti. Počátek páření veverky.
:)
A v úterý byl konec toku bažantů - docela by mě zajímalo kam do úterka tekli ;)

[3] (White Dog - WWW) 20.04.2007, 13:13:35 [X] [D]
Moc se omlouvám za následující děsně off-topic komentář. Ale sleduji to nejen tady už dlouho a občas se setkávám s pojmem "modrá prostata". Fakt nevim o co jde. Je to stav normální nebo nějaká nemoc? Asi to druhé. Stydím se za to, že nevím, jakou barvu prostata normálně má, nikdy jsem nikoho nepitval. Existuje nějaký link, na který bych kliknul a moje sžíravá touha po vědění by byla ukojena?
Všem, kteří trpí modrou prostatou (nevím co to je, fakt jsem se s tím nikdy neshledal) se hluboce omlouvám a doufám, že se mi taková příšernost vyhne.
Přeji hezký víkend!
P.S. kamarádka sadomasochistka (Kamarádka! Doufám, že chápete význam slova "kamarádka".) mi jednou říkala, že si všimla, že ´prostatu je možno *cenzurováno*´. To jsou věci. O barvě se nezmiňovala. Ale skutečně nemusím všechno :-)

[4] (Arthur Dent [openID] - WWW) 20.04.2007, 13:27:51 [X] [D]
[3] Tento termín má velmi mysteriózní pozadí a pokud jej neznáš, tak to pouze znamená, že ještě nejsi připraven přijmout Pravé Poznání...

[5] (dgx - Mail - WWW) 21.04.2007, 04:53:06 [X] [D]
[3] "Modrá prostata" je rozkazovací tvar, kdy po věrné příznivkyni ODS žádáme, aby poprosila otce. Údajně tím otcem se myslí otec ODS, ale tomu bych moc nevěřil, patrně půjde spíš o biologického otce.

Takže příklad. Mějme třeba dceru Natálku, která má za otce třeba řekněme Radka. Oba jsou příznivci ODS. "Modrá, prostata" je pak pokyn dceři, aby poprosila otce. Je to jasné?

[6] (Capslick - Mail ) 21.04.2007, 08:18:26 [X] [D]
[3] Pokud ses s tím opravdu "nikdy neshledal", jseš si jistý, že vše, co ti příroda nadělila, používáš správně a dostatečně často, tj. že zákonitě hypertrofuješ?

DGX už tě pěkně navedl, já snad jen dodám, že sytost prostatické modři lze uvádět pomocí parafyzikální veličiny zvané RH fucktor (jednotky: cm (nebo je skutečnost spíše o ccm?), kde absolutní nula = 28.

[7] (White Dog - WWW) 21.04.2007, 19:46:30 [X] [D]
Já už vím, tušil jsem to. V komentáři jsem psal "sleduji to nejen tady" a to NEJEN znamená, že modří už vědí. Tedy pardon, já už vím.