Ceterum autem

idiotum vlakem...

Starý Cato prý každou řeč v Senátu končil větou "A taky jsem přesvědčen o tom, že Kartágo musí být zničeno." (Někdy překládáno jako "Ostatně soudím", ale to je staročesky a 79% internetové populace by tohle vyjádření nepochopilo.) Starý Cato byl prý jinak normální, proto tahle jeho tvrdohlavost a umanutost Kartágem nebyla považována za projev obsese senilního blba, ale za celkem rozumný důvod, proč to Kartágo opravdu zničit. Nejspíš senátoři doufali, že se z války nevrátí a nebudou muset poslouchat furt dokola tohleto cintání... "Jedl jste již letos hříbky? – To ne, ale Kartágo musí být zničeno..."

Bez nejmenších rozpaků ovšem za obsedantního kreténa označím člověka, co k článku Ondřeje Neffa na téma "Bylo by pěkné, kdyby byla odtabuizována erotika, kdyby bylo řečeno, že je normální a má na ni každý právo" napíše komentář, cituji:

Neff je zloděj. Tabuizované není téma sexu – o tom se píše dost – nýbrž zlodějny. Ondřej Neff se podílel na rozkradení Mladé fronty (Autor: honza IP: 213.192.3.xxx Datum: 02.05.2007 22:59) 

Koupal jste se už letos v Malši? – Ne, ale Neff rozkradl Mladou Frontu!

Máte rád sci-fi? Sci-fi mne nezajímá, mne zajímá, že Neff rozkradl Mladou Frontu.

Obsedant, který je posedlý svou pravdou a touží ji vyjevit všude, kde se mihne slovo Neff, i kdyby mělo jít o cenu vajec, sizaslouží hrdý titul Blb dne!

Dne 2.05.2007

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (pixy ) 03.05.2007, 00:05:01 [X] [D]
Prosimtě, takových jeeee.... Namátkou mě napadají jména jako Hedviček nebo Rejžek...

[2] (rony [openID] - WWW) 03.05.2007, 00:08:20 [X] [D]
[1] taky debil nebo idiot

[3] (misha.openid.pl - WWW) 03.05.2007, 00:13:48 [X] [D]
Nebo mí oblíbení telefonisté do CŘo 1 - pánové Zdráhal (morální čistota a řád světa) a Kukačka (všechno bylo zaprodáno cizákům). Mám občas pocit, že je slyším častěji než svoji mámu:)

[4] (Arthur Dent [openID] - WWW) 03.05.2007, 00:15:59 [X] [D]
[1] Aneb "všichni tam jste komunisti / všichni jsou komunisti"

[5] (Lukee - WWW) 03.05.2007, 01:34:11 [X] [D]
Arture, v tom případě silně nedoporučuji navštěvovat diskusi na Novinkách, kde je někdo schopný pod článek "Angelina Jolie natáčí v Praze" napsat třeba komentář "Modré straky zaprodaly naši zem, Prahu, prostě vše! Nyní budou vyrábět v novém ústavě nové knihy a učebnice dějepisu! Teď teprve začne tóčo! Máte co jste chtěli, kéž by vám popravili někoho z rodiny, modré straky, když jste je volili!"

[6] (flappy ) 03.05.2007, 01:39:01 [X] [D]
Přátelé, prosím o radu. Od návratu ze čtyřdenního víkendu mi neběhá openid.cz. Nevíte někdo, co se děje? Omlouvám se za OT zrovna u tohoto exemplárního článku...

[7] (Jirka V. - WWW) 03.05.2007, 08:51:00 [X] [D]
Arthure,
každý máme někdy slabší den... :-)
Ad [5] Lukáši, jedna se o přesnou citaci? Některé komentáře - přesto, že se zdají být nesmyslné či scestné - hluboce souvisí s tématem článku v kontextu... :-)

[8] (bbfm ) 03.05.2007, 09:17:21 [X] [D]
no .. chapu to tak, ze pokud Neffuv clanek je o nejakem spolecenskem tabu, tak citovany komentar reaguje pomerne k veci, pokud nadhodi k diskusi i jina spolecenska tabu (a to i v pripade, ze je treba pomyleny - pak je sice pomyleny, ale stale k veci).
Za obsedantniho kretena bych autora komentare asi oznacil teprve ve chvili, kdyby se podobny komentar zacal vice ci mene pravidelne objevovat i pod ostatnimi clanky pana Neffa, napr. na tema sci-fi .. vsichni vime, ze zlodejny v Cesku do teto kategorie rozhodne nepatri ...

[9] (incelentní exteligent - Mail ) 03.05.2007, 09:28:34 [X] [D]
Pane Arthur, já už vás pozoruji dlouho, ale tohle už jste přehnal.
Nejen, že neustále zesměšňujete, urážíte a mažete všechny, co vám chtějí pomoct, ale teď se ještě navážíte do nás, co jezdíme vlakem.
Myslíte si snad, že když jezdíte autem, že jste snad nějaké výsostné ceterum a my jako idioti jezdíme vlakem.
Je vidět, že některé věci sjou pod vaši rozlišovací schopnost.
Abyste věděl, tak dráha je mnohem ekologičtější než vaše auto, které používáte jako berličku své rádoby velké image. Přejmenování vašeho vozu na cortes 19V je toho důkazem.

Navíc, České dráhy jsou jeden z posledních opravdu českých podniků a dráhu si rozvracet nedáme, i když takoví jako vy se o to snaží.

A pokud tento komentář budete chtít smazat, tak vězte, že to poženu vejš a písemně. Na to jsou zákony pane. Jestli teda o tom jako něco víte. Říká vám něco listina základních práv s svobod?

A teď si jdu si vzít prášek.

(ringo;)

[10] (Vesničan ) 03.05.2007, 16:41:02 [X] [D]
To by mě tedy zajímalo, co je na vlaku ekologického! Že jezdí na elektřinu? Ale tu elektřinu vyrábějí elektrovníci z hnědého uhlí. Jak, to se mě neptejte, ale kouře a exhalací je z toho mocmoc. A elektrovníci také vyrábějí elektřinu z jakéhosi jádra. A proti této elektřině zase blokují rakouští ekologisté hraniční přechody na jihu Česka. A asi vědí proč. Takže ani tato elektřina není ekologická. (Nebo je a oni blokují proto, aby doma zhasli? Já chci taky blokovat! Za cokoli!) A lokomotiva co jezdí na naftu? Ten třicetiválec, co sežere stejně nafty jak jeden dopravní podnik? Ten je ekologický?
Jo, a mašinfírové čůraj do PET lahví a házejí je podél trati! To je ekologické?!

[11] (@Teo ) 03.05.2007, 16:53:17 [X] [D]
Ptal jsem se nedávno Ondřeje Neffa, zda čte komentáře pod svými texty na NP či jinde. Odpověděl jednoznačně: "Nikdy. Weby jsou jako města a komentáře kanalizace pod nimi. No a mě by nikdy nenapadlo lézt do kanálu."

[12] (Derek - Mail ) 03.05.2007, 17:37:57 [X] [D]
Pokud vím, zaznělo pouze to, že vlak je ekologičtější než Arturovo auto. O nějakém vrcholu ekologie nic nepadlo. A myslím, že pokud se hovoří o vlacích, tak jejich hlavní ekologická úspora spočívá v tom, že na to kolik vyčadí, nebo jsou snad za ní uhelné elektrárny nuceny vyčadit, je v jeden okamžik schopna přepravovat daleko více pasažérů.

[13] (Arthur Dent [openID] - WWW) 03.05.2007, 17:50:24 [X] [D]
[12] Hou hou hou! Brzdi brzdi! Pokud vím, nezaznělo tu nic, na co by bylo možno takto reagovat...

[14] (Derek - Mail ) 03.05.2007, 18:55:57 [X] [D]
[13] Né, že bych se v tom chtěl vrtat, ale něják jsem tomu neporozuměl. Co znamená "takto reagovat"? Znělo to snad příliš ofensivně? Pokud ano tak se omlouvám, rozhodně to tak nebylo myšleno. Jde-li o to auto, tak to první zmínil autor komentáře [9] (i když zřejmě s jistou dávkou ironie). A ani na tom tolik nezáleží, jen jsem regoval na komentář zpochybňující ekologickou úsporu vlaků, protože se mi zdálo, že pisatel opomíjí podstatná fakta. A za tím co jsem řekl si stojím, ač to nemám zrovna číselně podložené, ale věřím, že přesto mi jistě dá mnoho lidí za pravdu.

[15] (honza - WWW) 03.05.2007, 18:59:02 [X] [D]
Tu slovní hříčku "idiotum vlakem" jsem poněkud nepochopil. Kdyby se tu našel nějaký dobrák a vysvětlil. Děkuji.

Jaderného odpadu je velice málo, na to kolik vyrobí energie, to byste se divili, ale co teprve jmelí! ;)

[16] (Arthur Dent [openID] - WWW) 03.05.2007, 19:08:13 [X] [D]
[14][15] Jak bych to řekl...? Je to jako na větu "Nepijte vodu, šukají v ní ryby" reagovat tím, že ryby se třou a navíc to ve vodárnách odstraní, popř. na nadsazený výrok "Zabij bobra, zachráníš strom" reagovat vyjmenováním dobrých vlastností bobrů.

Komentář 9 se totiž vůbec netýkal aut či vlaků, byl prostě jen hříčkou, legrací a balábile, kterým jeho autor glosoval titulek a podnadpis. Vzdělaní vědí, že onen v článku zmiňovaný Catonův výrok zněl latinsky "Ceterum autem censeo Cartaginem esse delendam." Z něj jsem použil začátek, tedy "Ceterum autem", a podle pravidel "pig Latin" jsem k tomu udělal pandán v podobě "idiotum vlakem". Mohl jsem udělat i "Cretenum kolmo" či "Hovadum letadlem".

Ringo následně v intencích chování v článku popsaném a v intencích tématu, které zde bylo párkrát rozebíráno, nasimuloval "komentujícího blba", co nepochopil intelektuální hříčku,a Vesničan ji následně rozvinul.

A včil mudrujte, jakou roli máte vy dva :)

[17] (pixy ) 03.05.2007, 19:24:36 [X] [D]
Ostatně, Arthure, zklamal jsi mě!!! Takhle se navážet do chudáků tvých komentujících, co neumějí latinsky a nechápou takové složité ironie a nadsázky. Že ti není stydno! Mně je za stydno za tebe. A už sem víckrát nepřijdu, vymazávám si toho tvého Neviditelného Psa z RSS čtečky!!!

[18] (Arthur Dent [openID] - WWW) 03.05.2007, 19:32:45 [X] [D]
[17] Pixy, zklamal jsi mne! Místo toho, abys chudákům intelektuálně vyloučeným nabídl pomocnou ruku a pomohl jim začlenit se do kolektivu, nebo místo toho, abys mně ukázal cestu k nápravě (NE, tahle náprava nemá s vlakama ani autama nic společného) a vysvětlil mi, jak je důležité v těchto věcech postupovat citlivě a s taktem, tak mne rovnou zavrhneš. To jsem od tebe opravdu nečekal, takže si svůj deníček taky vyhodím ze čtečky a taky už tady nepřijdu! Nikdy!

[19] (Derek - Mail ) 03.05.2007, 19:58:05 [X] [D]
[16] Hříčku v titulku i ironii komentáře 9 jsem pochopil. I tvé přirovnání jsem shledal velmi trefnými :) Avšak, neznámo proč, osobně nevidím žádný významný rozdíl ve stylu jakým reaguje Vesničan na Ringa a jakým reaguji já na Vesničana. Ale v tomto tématu na to byl na tomto blogu můj druhý komentář, takže nepopírám, že by mi ze zdějšího vnitřního humoru mohlo něco uniknout.

Nakonec jsem to byl já, kdo ve snaze pochopit, co jsem udělal špatně, nesprávně přijal tvoji reakci jako nesouhlas se samotným názorem. Zřejmě by to bylo už příliš málo humorné na to, aby to jako offtopic bylo tolerováno. Budiž, ta hranice bude asi tenká, protože ani u Vesničanova komentáře mě nepřijde, že by diskuzi něják významně rozvíjel.

Ale to už je skutečně mimo, takže to uzavírám a je mi trapné, že jsem do toho vůbec rýpal. Omlouvám se, poučím se. Přeji ti chuť do dalších článků. :)

[20] (Arthur Dent [openID] - WWW) 03.05.2007, 20:14:27 [X] [D]
[19] Nojo, to je těžké. Opravdu byly možné dva výklady. U člověka, kterého neznám a který komentuje poprvé, podruhé, se přikláním spíš k tomu rigidnějšímu výkladu. Ano, je to smutné, ale je to tak - ironii opravdu dokážu rozpoznat (bez pomocných berliček jako jsou smajlíci) pouze u lidí, s nimiž mám už nějaký ten pátek zkušenost. Pokud přijde kdosi "neznámý" a napíše takový komentář bez jakéhokoli vodítka, tak je nejlogičtějším výkladem to, že to myslí vážně. Nota bene když je to tak krásně věrné jako v [12] - ekofanatik jak vyšitý! :)

[21] (Lokutus - WWW) 03.05.2007, 21:12:28 [X] [D]
[16] Snad abych se začal učit latinsky, esli chci držet krok.
Cretenum kolmo, hovadum napříč.

[22] (dgx - Mail - WWW) 03.05.2007, 21:18:24 [X] [D]
[17] "vymazávám si tě z RSS čtečky" se už dnes neříká. Včil letí "přestanu ti klikat na reklamy", nebo dokonce, šíté na míru Arthurovi: "v RSS čtečce si tě nechám a změním frekvenci stahování na 10x za minutu!"


[23] (Arthur Dent [openID] - WWW) 03.05.2007, 21:35:23 [X] [D]
[22] Pamatuj na citát, který praví: "Jedna DGX traffic nedělá..." (Mao Ce-Tung)

[24] (Vesničan ) 04.05.2007, 00:07:33 [X] [D]
!Ale na těch PET lahvích trvám!

[25] (ringo - Mail ) 04.05.2007, 10:13:47 [X] [D]
[24] Nevím jak ty, ale my PET láhve normálně recycklujeme, takže se narozdíl od tebe chováme ekologicky!

Prosím vás, pokud máte někdo kontakt na pana Neffa, kdybyste mi ho poslali. Nevím co všechno z Mladé fronty rozkrad´, ale budu potřebovat nějaká starší okna a možná i nějaké tašky - falcovky. Kdyby mu něco zbylo, bylo by to fajn.

[26] (Vesničan ) 04.05.2007, 12:21:34 [X] [D]
[25]Nejsem, nikdy jsem nebyl a, vzhledem ke svému věku, ani nikdy nebudu mašinfírou.

[27] (ringo - Mail ) 04.05.2007, 14:41:18 [X] [D]
[26] Věřím, ale píšeš [24], že na PET lahvích trváš a to bys neměl. PET láhve se v přírodě odbourávají stovky let, a tím, že na nich trváš, jejich spotřebu ještě více podporuješ!

[28] (Vesničan ) 04.05.2007, 22:13:46 [X] [D]
[27]: Pokud [10] nespojíš s [24] , nedá ti [26] smysl bez ohledu na [25] , byť bys trval na [27] .

[29] (Arthur Dent [openID] - WWW) 05.05.2007, 00:05:38 [X] [D]
[26] To vůbec nevadí! V demokracii i skladník ze šroubárny může močit do PET lahve a pohodit ji u trati!

[30] (Derek - Mail ) 05.05.2007, 16:43:52 [X] [D]
Kdyby mi někdo řekl, že je ekologičtější do PET lahve nejdříve namočit a pak ji odhodit (třeba u trati) než močit do křoví a PET lahve vyhazovat prázdné, docela bych mu i věřil. Takhle ovšem nevím co je na močení do PET lahví tak úžasného.

[31] (Arthur Dent [openID] - WWW) 05.05.2007, 16:55:40 [X] [D]
[30] Nejúžasnější na močení do PET lahve je to, když se trefíš!