Neobsahuje názory Henryka Laholy

Sbohem, Delphi for PHP

doufám, že se už víckrát neuvidíme...

Ne že by Delphi for PHP byly nějaký přehnaný šmejd, to vůbec ne... Stupeň šmejdnosti není nijak podstatně odlišný od jiného SW. Jen ta první prodávaná verze byla holt betaverze a ta licenční politika je taková divná.

Ještě že jsem dostal odkaz na upgrade.

Chtěl jsem ho stáhnout a chtělo to po mně uživatelské jméno a heslo. Zadal jsem své Borlandí jméno a heslo a oznámilo mi to, že nejsem registrovaným uživatelem.

Ajo, plácnul jsem se do čela. Vždyť to při první instalaci řvalo, že "Registration failed", tak jsem vytvářel nový účet. Nojo, ale jaký mail jsem tam dal?

Dal jsem prohledat maily. Nebyl tam žádný potvrzovací mail ani od Borlandu, ani od CodeGear, stejně tak BDN nebo Delphi...

Když nevíš jak, tak se zeptej. Zeptal jsem se. Prý je to problém, prý to podle sériového čísla zjistit nelze, museli by to posílat do Ameriky, a že prý máme "projít své registrace", pravil pán z českého Borlandu.

Nakonec jsem si vzpomněl, takže jsem mohl stáhnout potřebné, přesně dle návodu odinstalovat předchozí "verzi 1" a nainstalovat novou "verzi 1". Po instalaci byla požadována registrace. Projel jsem průvodce, oznámil, že "registration completed", kliknul jsem na NEXT a objevilo se hlášení Missing activation file. Please resister again.(7029).

Ha, něco mi asi přijde mailem, nějaký registrační klíč, jako u Kylixu neblahé paměti... Čekal jsem, čekal... a nic nepřišlo. Asi nějaká chyba. Inu co. Zkusil jsem to ještě jednou – spustit D4PHP, registrace, zaregistrováno úspěšně, missing activation file. Šajse!

Chvíli jsem googlil a nakonec jsem možná odhalil možný zdroj potíží – staré licence. Vše jsem odinstaloval, a to včetně toho borlandího souboru s licencemi, znovu nainstaloval, spustil registraci a dozvěděl se, že "registration failed" a jako důvod to, že na toto sériové číslo bylo už mnoho registrací. A že prý mám zavolat.

Stačilo málo. Stačilo zjistit, že mám volat kamsi do pekel horoucích na číslo začínající +31. Leda nasrat!

Ne, nebudu volat a vysvětlovat někomu na hotline svůj problém. Nebudu ani hledat nějaký crack, abych mohl Delphi for PHP používat. Nestojí mi to totiž za to. První betaverzi – pardon, "verzi 1.0" – jsem po nainstalování používal přesně dva dny, než jsem zjistil, že se mi nelíbí, nesedí mi a nevyhovuje. Dnešní update jsem bral jako možnost rehabilitace. Nepovedlo se.

Byebye, Delphi for PHP...

Dne 9.05.2007

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Yxen [openID] - WWW) 10.05.2007, 09:41:18 [X] [D]
Jestli nejsi příliš přísný ;)

[2] (rony [openID] - WWW) 10.05.2007, 10:39:48 [X] [D]
[1] mozno iba nema cas. Svate casy, ked si kupil Turbo Pascal a vobec nic ta neotravovalo a hned si mohol kompilovat do zblnutia a este v pomerne prijemnej licencii, ktora mi umoznovala, povazte tu slobodu, migrovat s turbo pascalom na akykolvek pocitac, netriast sa strachom a proste ho pouzivat, kdekolvek som potreboval pretoze som si tu krabicu kupil sebe a nie pocitacu!

[3] (MiSHAK - WWW) 10.05.2007, 13:14:45 [X] [D]
[2] To byly časy, kdy pole bylo striktně statické, grafický mód potřeboval vlastní drivery a vývojové prostředí resp. texťák šel nastavit na 45x80.

[4] (rob. - Mail ) 17.05.2007, 10:30:23 [X] [D]
Velmi presne popsane, take mi trvalo nez se mi vubec podarilo projit tou "snadnou registraci", aktivaci a buhvicim jeste. Mam uz tech hesel nekolik (protoze kdyz jsem chtel stahnout nejake aktualizace delphi(win32, mam koupene ruzne verze), tak mi me jmeno a heslo opet nefungovalo a musel jsem znova vyplnovat jakysi otravny dotaznik, do toho mi jeste prislo dalsi - ze jako z placene podpory a uz vazne nevim ktere kdy pouzit. Jinak tu "novou" verzi jsem si jen nainstaloval, nemel jsem cas a chut se s ni jeste rozcilovat a hledat jim dalsi chyby branici zakladnimu pouzivani. Vyhozene penize. Jinak delam stale s D7 (to byl posledni kauf co se vyplatil) a php delam v takovem lepsim poznamkovem bloku co jsem si kdysi napsal.

[5] (Karel - Mail ) 24.05.2007, 12:41:13 [X] [D]
Taky bych Delphi rád rozběhal, narazil jsem na stejný problém "údajně příliš mnoho aktivací ...", a sedmičková verze mi nešlape pod Vistou. Máte někdo radu ?

[6] (Null - Mail - WWW) 24.05.2007, 13:43:33 [X] [D]
[5] Na příliš mnoho aktivací stačí zavolat na support a vyžádat si navýšení max. počtu instalací. Už jsme to praktikovali několikrát a v pohodě.

[7] (Arthur Dent [openID] - WWW) 24.05.2007, 13:49:32 [X] [D]
[6] Na příliš mnoho aktivací stačí udělat systém, který se bude chovat korektně, na to nebudu nikam volat a utrácet svoje peníze navíc za něco, co má fungovat jim.

[8] (Null - Mail - WWW) 24.05.2007, 14:11:18 [X] [D]
[7] To jsem reagoval na ty Delphi [5]. Ono se to nezdá, ale ty 3 MaxInstallCount co mají Delphi standartně, to není zrovna moc. To 2x vyměníš PC a jsi na tom.

[9] (Martin ) 02.06.2007, 14:32:58 [X] [D]
Kdo tu zkur..... registraci v tom Borlandu takhle vymyslel tomu bych to dal zaplatit (všechny ty telefonáty nespokojených uživatelů) je to hodně špatná vizitka a už se to táhne od BDS2005 shit :-(