Ke značení verzí softwaru

Rozhodl jsem se jednou provždy skoncovat se zmatením nebohých uživatelů a vnést světlo do problematiky alfa-, beta- ,RC- a jiných XXXverzí.

A za tím účelem jsem sepsal sloupek.

Prohlašuji, že při psaní tohoto sloupku nebylo zabito žádné zvíře a ve sloupku není zmíněn nikdo s iniciálami R. H.! :) 

Dne 18.06.2007

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (pixy ) 18.06.2007, 14:54:10 [X] [D]
Panejo, doslova šok zažil... Tohle bych do tebe neřekl... Zklamal jsi mě...

Zapomeňme na nějaký Apple, o ten tady vůbec nejde, já mám problém jen se dvěma věcmi, které bych čekal od leckoho, popravdě od tebe ne:

a) podtitul - "Váháte zda použít raději betaverzi nebo pre-RC verzi?" - nějak mi tam chybí premisa, že ani jedna z těchto verzí není určena k "použití". Jakkoli v tom poslední dobou některé gfirmy dělají bordel.

b) Čtyři z pěti instalací Safari afaik padaly na lokalizovaných systémech, které jsou vývojářům jak známo v této chvíli docela u prdele, stejně jako názor nějakých Čechů. Na US Windows běží naopak poměrně normálně.

[2] (Arthur Dent [openID] - WWW) 18.06.2007, 15:30:07 [X] [D]
[1] Odpovím dvěma citáty z jedné knihy:

"Proto raději hned na začátku přiznávám bez mučení, že v mých sloupcích nejsou žádná fakta a nechci, aby mi nějací trenéři baseballové ligy posílali debilní dopisy s informacemi, že desetiletý kluk nemůže hodit baseballový míček rychlostí šest set mil za hodinu. Je to jasný?"

"Vážený pane Barry, v nedávném sloupku jste tvrdil, že Abraham Lincoln uběhl závod na sto yardů za 8.4 sekundy a že rybáři lovící na ledě mají stejné průměrné IQ jako poštovní schránky. Jako vášnivý rybář na ledě a předseda Katedry Dějin na Univerzitě Myrona B. Thalmuse bych chtěl vědět, odkud jste získal takové ...."

Panejo, nepochopit rozdíl mezi informativním slovesným útvarem a sloupkem, který pracuje s nadsázkou, to bych očekával od kdekoho, ale popravdě od tebe ne :)

[3] (pixy ) 18.06.2007, 16:29:50 [X] [D]
Šak my víme, že :)

[4] (Arthur Dent [openID] - WWW) 18.06.2007, 16:36:50 [X] [D]
[3] ... a to jsem ani nezmínil to veledílo s WebKitem, tuším že se to jmenuje Swift, to letělo z PC ještě rychlejc. :) Nejlíp z toho zas vychází Adobe AIR - ale to je zase geekovská hračka a solidní média o tom nepíší. Solidní média píší o AdSense! :)

[5] (pan_kac - Mail ) 18.06.2007, 20:05:31 [X] [D]
"by mohla existovat pravděpodobnost" - moc pekny spojeni (:

[6] (Gringo - Mail ) 19.06.2007, 23:11:30 [X] [D]
[5] Ona pravděpodobnost je takový zvláštní, divný věc.

Například, vědci spočítali, že něco jako plochá planeta na čtyřech slonech a jedné želvě existuje s pravděpodobností jedna ku milionu - problém je v tom, že mágové zase spočítali, že pokud je pravděpodobnost něčeho jedna ku milionu, zásadně se to stane v devíti případech z deseti.

A když vememe v úvahu, že to bude fungovat s pravděpodobností jedna ku milionu...

Ale to jsem trochu odbočil, todlencto mi Arthur smaže. /: