... a ještě pár střípků z archivu

To vám mě to nějak chytlo... :)

Ještě doplním text o prvním článku.

Jak se tak probírám tím archivem, tak nacházím perly... Jako například tohle:

Chystám Weblog – to je takový jakoby deníček, do kterého se zapisují zajímavá místa, na která člověk narazí při broWWWzdání. Jen co odladím PHP skripty a vymyslím, jak to co nejvíc zautomatizovat, přijde sem. (4.7.2002)

To byly časy, kdy "weblog" znamenal "seznam zajímavých odkazů". To už ani nejni pravda. :) Ne, vážně, tehdy jsme ještě věřili, že takové ty osobní zápisky jsou – jak to jen říct? – osobní zápisky a že weblog je "webový záznamník" odkazů na zajímavé stránky spolu se stručným komentářem.

Dnes jen stručně. Chtěl bych popřát těm duševním invalidům, co se pokoušeli mi sem nacpat do vzkazů obrázky z KOMPOSTu, hodně štěstí v pruzení někoho jiného. K tomu na vysvětlenou:
Tyto stránky jsem dělal pro pár svých známých, aby měli kam přijít, na co se podívat a kde mi nechat vzkaz. Prostě jako místo ke komunikaci se svými známými. Nepředpokládám, že někdo z nich mi chce jako vzkaz zanechat rozevřenou prdel a pokud snad ano, předpokládám, že se aspoň podepíše. Tyto stránky nejsou nic jiného než moje osobní stránky a nic jiného od nich ani neočekávejte. Pokud čekáte, že zde budou informace o Svatém Grálu, popřípadě obrázky Anny Kurnikovové nebo snad návod na crackování programů, mýlíte se a račte pokračovat dál, někam jinam... Pokud toužíte mi napsat, že jsou tyto stránky pro vás naprosto nezajímavé, mám pro vás stejnou odpověď: Jděte jinam, internet je dost velký pro všechny.
Tyto stránky NEJSOU pro všechny. Jsou jenom pro ty, co mne znají a vědí, o co jde. Je jasné, že těm ostatním budou připadat nudné, nezajímavé a nezáživné – opakuji proto naposledy: Uznejte, že jste tu omylem a jděte jinam. Přece když omylem vytočím telefonní číslo někoho jiného, nezačnu mu nadávat. Pokud omylem vlezu někam, kde je to pro mne nezajímavé, odejdu... Holt jsou mezi námi i tací, kteří když vstoupí někam, kde se jim to nelíbí, začnou okolo sebe plivat a nakonec se ... na podlahu. (Co v hlavě, to na podlaze...) Jako ten debílek z 212.27.205.28.
Udělal jsem dvě protiakce – jednak automatické přesměrování nevítaných hostů a druhak omezení vzkazů. (3.6.2002)

Koukám, že některá témata jsou věčná, to jen já zapomínám...

A když už jsme u toho – mám tu i první komentář od nějaké paní na téma Jak to máte dělat líp:

Tak nevím, nevím přátelé.... Tyto stánky jsou tak ubohé, že být vámi, ani bych je veřejně nepublikovala. Vyhlašujete tím do celého světa, že jste, no promiňte mi ten výraz, ale trošku přihlouplí. Víte, jedno staré přísloví říká, že co se doma upeče, to se doma sní. Pikanterie z vaší domácnosti jsou něco jako Olomoucké syrečky, a ty je lépe nevynášet... Jděte do sebe!!!! (12.9.2002)

Jestli vás zajímá, o jakém zápisku se paní vyjádřila jako o syrečkách, tak voila, zde je:

Martina má známé truhláře. No a ti nám přišli (den před svatbou) montovat postel a skříň do ložnice. Postel fungovala na první zapnutí, ale se skříní to bylo horší. Dveře byly namořeny naprosto mizerně, nešoupaly se tak jak by se šoupat měly a chyběla v nich skla. Martina to tedy reklamovala a my na ty zprasené dveře koukali asi tři neděle.
Ale o tom jsem tady už psal.
Pak si ty blbý dveře odvezli a nic... Po třetí urgenci řekli: No, voni nám tu stojej už asi měsíc a překážej... Takže je snad možná někdy přivezou.
Přivezli. Byl jsem doma a akorát přišla Martina, když přijeli. Šla se na ty dveře podívat a prohlásila rezolutně UMEJT! Truhláři se divili, co že chce umejvat, ale ona si stála za svým a nepustila je do bytu, dokud dveře neotřela od všeho toho sajrajtu, co se na ně během měsíce v truhlárně nachytal. Pak začli osazovat.
Seděl jsem u počítače a dostal jsem žízeň. Šel jsem se napít a cestou...FUJ! Smrad strašlivý! Že by ředidlo??? Že by myši??? ŽE BY NOHY??? A taky že jo! Tomu jednomu smrděly nohy tak zoufale, že se mi až zvedal žaludek. Upozornil jsem Martinu a ta řekla, že jim to poví... Pověděla, ale nohy jim páchly dál, smrad se šířil po bytě a prostupoval i zavřenými dveřmi do pracovny, k počítači, do mého nosu... Křičel jsem: "To je strašnej smrad! To je na blití!!!" a doufám, že mně slyšeli...
V sedm vypadli. Otevřel jsem okna, došel do koupelny pro deodorant a pak, cákaje před sebou clonu Alberta Tomby, jsem prošel do ložnice. Hm... Dveře namořeny už dobře. Ale jedno sklo chybělo a na druhých dvou byla roztržena taková ta fólie, co z nich dělá matná skla.
A když mi Martina ještě řekla, že 1)jim došel silikonovej tmel, 2)jeli a koupili ZELENEJ, 3)jim tedy dala svůj, 4)neměli ani tmelící pistoli, tak jsem se rozhodl: Už ani halíř takovejmhle hovadům levejm! Zahamtaj podlahu, umatlaj co se dá, jsou naprosto blbí a když jim člověk řekne, že dávat ZELENEJ silikon na HNĚDÝ dveře je nesmysl, tak čuměj, jak když nadloube volovi.
A ještě ke všemu jim páchnou nohy! (9.9.2002)

Tak na vaše zdraví, ať vám to furt dobře komentuje, paní Řehůřková!

A jako PS dovolte ukázku z onoho mého, výše zmiňovaného, "weblogu", čili záznamníku zajímavých odkazů s komentářem:

  • Jak se dožít 132 let (http://www.mujweb.cz/zdravi/132let) Víte, že "Smrt je způsob, jakým nás příroda upozorňuje, abychom zpomalili" a že "Semeno prý propůjčuje nesmrtelnost a cílem mužů má být odejmout ženám co nejvíce jejich ženské substance, aniž by přitom vyčerpali svůj mužský potenciál." ??? Nevíte??? Tak tady se to dozvíte, i s informacemi o tom, že nemoc je výsledek zvrácených myšlenek. Aštar Šeran s tebou, bratře!
  • OSUD (http://www.osud.cz) Semeniště zpráv o ufonech, čakrách a podobných věcech, jen ještírci chyběj':) Pro přístup k některým bombastickým odhalením se musíte zaregistrovat – na 3 dny je to zdarma, dál už za peníze – ale stačí i hodina na to, abyste zjistili, o co jde. :)
  • Zpráva WOW (http://www.sweb.cz/12wow) Tento člověk se zabývá dešifrováním mimozemské zprávy... Za tímto účelem vynalezl mimozemskou matematiku, kde nula není číslo, ale znak pro dělení, a na své stránce ohromuje matematickými eskamotážemi – např. 161 děleno 81 se rovná 1,987654321 (ono je to 1.987654320 periodicky), což jasně dokazuje, že mimozemšťané používají osmičkovou soustavu.Doufám, že tento muž bude co nejdéle moci rozvíjet své teorie a nebude odvelen na svou mateřskou planetu.
  • Hadova stránka (http://eldar.cz/hade/) Slunce se nám přehřívá, na Měsíci inteligentní život, dvanacta planeta v roce 2003 muze zastavit rotaci Zeme... Ach jo.

Dne 22.06.2007

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (#13 - Mail - WWW) 22.06.2007, 16:40:49 [X] [D]
Ten druhý záznam by se snad měl vytesat do kamene!

[2] (Lokutus - WWW) 22.06.2007, 18:30:10 [X] [D]
To je zajímavý. Všechny ty citované odkazy stále existují.

[3] (D1ce - WWW) 23.06.2007, 17:07:35 [X] [D]
[1] Súhlas, tady teprv dostává svou neocenitelnou příchuť. Díky za ni, samozřejmě. ;)

[4] (zirafka - Mail - WWW) 24.06.2007, 04:52:04 [X] [D]
Nostalgie je nějaká nakažlivá. Prvně jsem se jen chtěla podívat, kdy že jsem to začala já a skončilo to masivním vzpomínáním a porovnáváním. http://blog.zirafka.cz/2007-06-23-take-me-back

Já jsem se ve svých blogových začátcích zhlédla v zahraničních blozích. Okopírovala jsem pak kdejaký nápad, ale kupodivu možnost přidávat komentáře mi někdy v tom roce 2002 vůbec nepřišla na blogu důležitá. A jak si tak čtu tenhle článek, vidím, že jsem udělala dobře. Dostat jako nejhorší zápis do guestbooku "asdfasdf" je v porovnání s tvými zkušenostmi celkem luxus.

[5] (aTeo - WWW) 24.06.2007, 16:09:56 [X] [D]
Co s tím vším? Tady je řešení... :o)
http://www.netdisaster.com/sucker.php?url=http://zapisnik.maly.cz/

[6] (aTeo ) 24.06.2007, 16:27:00 [X] [D]
[5] To už je výsledek. Proces vysávání textů je tady:
http://www.netdisaster.com/go.php?mode=sucker&url=http://zapisnik.maly.cz

[7] (Kojot [openID] - Mail - WWW) 26.06.2007, 21:01:25 [X] [D]
Inu, někdo musel prošlapat cestu. A já si toho velice vážím...
Stejně, když pomyslím, jakou rychlostí se vše mění, divím se, že jsme už dávno nezešíleli. Patrně lze šok z budoucnosti i přežít a objevovat nová pole působnosti...