Nepište mi

nic o Bloguje. Nebo mi radši nepište vůbec nic...

I když někteří z vás mi psát mohou. ;)

Ale teď doopravdy: Nepište mi maily, vzkazy ani nic podobného (SMSky nevyjímaje) o Bloguje.cz. Pokud máte upozornění, dotaz, hlášení chyby nebo něco podobného, použijte pro to určený formulář na Bloguje.

Proč?

Protože já už Bloguje spravovat dlouho nebudu. Svůj kdysi plánovaný limit jsem beztak o rok přetáhl...

Ano, jest to oficiální, pevné a definitivní rozhodnutí – končím s výhradním administrováním a programováním Bloguje.cz a ponechám si pouze supervizi a "ideové vedení" projektu.

Bloguje, které bylo doteď až na výjimky one-man show, se promění v profesionální "mnoho-men show". S týmem! Těším se na to. Těším se na to, že moje nápady budou mít konečně interní oponenturu a budou realizovány podstatně rychleji. Třeba to nové rozhraní, co slibuju už skoro dva roky... :)

Jak jsem už někde říkal: Prospěje to oběma stranám. Bloguje potřebuje pro další rozvoj víc sil, než jsem mu ochoten věnovat, a já mám urgentní potřebu přestat se zabývat bloggerskými problémy a kódováním v PHP a zase se věnovat něčemu jinému.

Čemu?

Nebojte, však já už si něco najdu... Mám vyhlídnuté tři, čtyři věci, tak se ještě rozhodnu. Směr napoví dev:info, k tomu přihodím jen pár termínů: Offline aplikace, C#, RAD, RIA, Flex, Apollo... :) Sapienti sat!

Anebo budu možná dělat něco úplně jiného. To záleží na tom, jak se se zaměstnavatelem dohodneme. (Ne, opravdu z LAARu neodcházím, pokud jste to tak pochopili, pochopili jste to špatně.)

Takže přeju Bloguje a jeho uživatelům už teď, předběžně, hodně štěstí do budoucna. Děkuju všem těm, kdo se na něm se mnou podíleli, děkuji spoluzakladatelům, děkuji dobrému duchovi Ronymu a všem rozumným a sympatickým uživatelům. Těm ostatním přeji, aby jim nový admin vyhovoval víc než despotický a arogantní Dent. :)

A teď si jdu číst knihu o starém Římu! 

PS: Já vím, že to je zpráva nedůležitá, ale PRO MNE OSOBNĚ bylo důležité to říci.

Dne 12.07.2007

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (zirafka - Mail - WWW) 12.07.2007, 15:44:08 [X] [D]
Mam takovy nesmely dotaz: kde se nachazi ten "pro to urceny formular na Bloguje"? Je mysleno tohle: http://www.bloguje.cz/faq/index.php?action=ask ?

[2] (Arthur Dent [openID] - WWW) 12.07.2007, 15:50:03 [X] [D]
[1] Vlez si na titulní stránku Bloguje a podívej se až dolů. Je tam takový řádek s odkazy:

"Chcete se na něco zeptat? Chcete nahlásit chybu? Chcete napsat adminovi? Chcete diskutovat?"

Co je na tom nejasného?

[3] (rony [openID] - WWW) 12.07.2007, 16:14:37 [X] [D]
Ja dakujem. Mne sa dobre spolupracuje vzdy s ludmi, ktori maju hlavu. Takto by som mohol napisat tony textu plneho chval :-) Ma to len jeden problem, ze nemozes na takuto robotu vytvorit svoj klon, ktoremu sa vytunuje chip trpezlivosti a obvody obranyschopnosti pred blbostami :-)

[4] (zirafka - Mail - WWW) 12.07.2007, 20:57:08 [X] [D]
[2] Sorry. Toho radku jsem si nikdy nevsimla. K Mantisu jsem se pred casem propracovala jinak, ale nikdy jsem si nebyla jista, jestli s tim vlastne nekdo pracuje nebo ne. No, ted uz je to jedno. Za nepozornost a zbytecny komentar se omlouvam.

Kazdopadne hodne stesti do noveho stylu prace (nebo jak to nazvat)!

[5] (Šumavák - WWW) 12.07.2007, 21:29:30 [X] [D]
Král je mrtev, ať žije král !!!
Čo bolo, to bolo, já za to děkuji! A myslím to upřímně.( ne jako Standa).
Ovšem, když se loučíte/neloučíte, tak "kar" asi nebude....:-))

[6] (dgx - WWW) 12.07.2007, 23:32:14 [X] [D]
[2] zajímavé, jakou jsem si vypěstoval profesionální deformaci - když někdo něco nemůže najít na stránce, automaticky jdu předělat stránku a pak ho to nechám najít znovu.

p.s. ano, máš to za pár, atd., jasné. Píšu o sobě.

[7] (Arthur Dent [openID] - WWW) 12.07.2007, 23:41:06 [X] [D]
[6] Nezájem. Jejich problém...

Ty totiž věříš, že to nemohou najít. Já vím, že to většinou ani nehledali. Ber to jako takový test... ;)

[8] (dgx - Mail - WWW) 13.07.2007, 00:09:43 [X] [D]
[7] Nevěřím. A je mi vlastně jedno, jestli hledali. Podstatné jsou jenom "konverze".

> Ber to jako takový test...

No dyť jo. Co mi kdo řekne, beru jako uživatelské testování zdarma. Problém je, jak se ti to prolne do soukromého života. "Nevíš, kde je pánvička?" a ty jdeš předělat kuchyň :-)

[9] (Arthur Dent [openID] - WWW) 13.07.2007, 00:16:59 [X] [D]
[8] Až budu dělat web, u něhož budou podstatné "konverze" a jehož cílem bude mít co nejvíc uživatelů, vzpomenu si na tebe. Zatím dělám weby, které jsou určené pro lidi, co dokáží najít informaci a použít ji. Schválně - proč na Bloguje není uvedena adminská adresa? :)

[10] (dgx - Mail - WWW) 13.07.2007, 00:31:02 [X] [D]
[9] Arthure, že ty máš takhle po půlnoci vztahovačnou, viď? Weby si dělej jak uznáš za vhodné, kecat ti do toho nebudu, jen tě občas pomluvím :-)))

Prostě mě samotného překvapilo, že po přečtení věty "Co je na tom nejasného?" jsem nejprve zlomek se kundy přemýšlel, co je na tom nejasného a jak to učinit jasnější, než mi došel skutečný význam otázky. Překvapilo mě, jak jsem deformován (a jsem za to rád).

p.s. Je tam p.s. píšu o sobě. Co je na tom nejasného? ;-)

[11] (Roj - WWW) 13.07.2007, 00:44:55 [X] [D]
Puvodne jsem nechtel, ale nakonec jo. Mam stejny problem jako Zirafka. Rozhodne nelze rici, ze bych nemel zajem na bloguje nejak spolupracovat. Postupem doby se zkousely ruzne zpusoby, jak to technicky provest. Byly to emailove konference, mantis, FAQ a dotazy tamtez... Oznameni o tom, ktery z techto zpusobu je aktualne "hlavni" se bud objevila na titulce bloguje, nebo vubec nikde.
Pokud se tam objevila, casem ockrolovala a ja se k ni neumel dostat. (rozumej neumel do pul minuty dostat)

A tak jsme obcas dostal nejaky napad, mel bych pripominku, ale zapomnel jsem, jak a komu ji sdelit. Na titulce Bloguje jsem ji nenasel. Tak jsem se na to vykaslal...

Takze puvodne jsem titulku Bloguje povazoval za dobrou, ale cas a praxe proverily, ze je nefunkcni. Pro me zcela zasadne.

Nehledam "vinu", jen konstatuju.

[12] (Arthur Dent [openID] - WWW) 13.07.2007, 01:42:18 [X] [D]
[11] Teď budeš mít možnost probrat to s někým jiným, čerstvým, a navrhnout mu změny, nápady, návrhy... Ergo hosana! Těžko můžeš "hledat viníka" tam, kde není provinění. ;)

[10] Dave, ty máš taky trošku vztahovačnou, že? :) Tvrdíš, že podstatné jsou konverze, já říkám že tady a pro mne nejsou. Co je na tom vztahovačného? Touhu činit věci lidu jasnějšími v sobě nemám (ostatně jsem tomu taky rád), a víme to oba, takže jsem pouze konstatoval. Co je na tom vztahovačného? A PS: Tluče se nějak tvé PS (že píšeš o sobě) s tím, že já píšu o sobě? Tvé PS je věta oznamovací; informace o tom, že tvůj příspěvek je přísně subjektivní. Já z něho vyšel a přidal jsem svůj, rovněž přísně subjektivní, pohled. Jo, kdybych byl vztahovačný, tak bych si mohl myslet, žes tím snad chtěl sdělit něco jiného než jsi ve skutečnosti napsal... ;)

[13] (dgx - Mail - WWW) 13.07.2007, 02:28:11 [X] [D]
[12] Jasně, že jsou podstatné konverze. Pod pojmem "konverze" chápu něco jako "naplnění účelu webu". V případě Bloguje to je třeba získání oduševnělého uživatele.


A co je na tom vztahovačného? Doufám že nic, jen to tak trošičku působilo.

[14] (41200 ) 13.07.2007, 09:56:11 [X] [D]
Sice me trosicku mrzi, ze se Bloguje meni na "many-man show", ale verim tomu ze cerstvy vitr zavane do systemu nove veci a implementace. Tobe Arthure preji prijemne odpocinuti (nejen od prudicu) a doufam, ze v blizke dobe bude k dispozici zase nejaky uspesny projekt z Tvoji dilny :)

[15] (Šumavák-BFU - WWW) 13.07.2007, 10:04:31 [X] [D]
Řešení titulky? RSS čtečka do blogů s pevně nastaveným kanálem na adminský blog!
...ostatně jak jsem o tom již před válkou hovořil s okresním hejtmanem....:-))
BFU užívá titulku jen na přihlášení.Takže mu 95%adminských zpráv unikne.Když něco potřebuje tak chvilku hledá a pak holt otravuje.
A bude-li tým a ne jen jeden přetížený admin, tak bych doporučil pro takové BFU jako jsem já, kteří programování rozumí jako vůl bouřce a přesto chtějí na blogu nějaké technické "vychytávky" , technickou poradnu , klidně třeba i (mírně :-) )placenou.

[16] (Roj - WWW) 13.07.2007, 10:20:39 [X] [D]
[15] Sumavaku, jsi mozna BFU, ale pouzivas termity, kterym nerozumim. :-)
Ale jestli to melo rici, ze titulka bloguje je zbytecna vec pro ne-BFU, tak s tim muzu vicemene souhlasit :-)

[17] (Šumavák-BFU - WWW) 13.07.2007, 10:53:30 [X] [D]
Roji, to také, ale odvážím se odhadnout, že z těch 8500 uživatelů bloguje.cz je jich 8400 BFU (a někteří ani neumí číst a psát, natož pravopis).
Ten systém je primárně určen a vytvořen pro ně.
Váhám....zda mám v té myšlence pokračovat, ale on mě když tak Artur propleskne a smázne.
To základní dilema, které generuje výše uvedené problémy je, že ačkoliv je to určeno BFU, tak to tvoří ne-BFU, který předpokládá, že uživatel umí číst a psát a třeba si dokonce i vyhledávat informace.Pro kterého je spousta věcí naprosto samozřejmých, podvědomých a ani ve snu ho nenapadne, že by se vyskytl někdo, kdo to nezná....i já mám stejné problémy ve své práci, a občas je to zjištění na infarkt.A to pracuji s jednotlivci a ne s 8,5k BFU.A dělám to desítky let!

Takže tím chci říci, že uživatelům je třeba valit šrouby do hlavy i jinak, než jen decentním upozorněním na titulce.

[18] (Šumavák-BFU - WWW) 13.07.2007, 11:09:31 [X] [D]
Holt to potřebuje trpšlivého a asrtivního operátora na zákaznické lince... viz www

:-))))))

[19] (Arthur Dent [openID] - WWW) 13.07.2007, 11:19:33 [X] [D]
[17] Plesk plesk! :) Pro ty, co neumí pravopis, psát ani myslet, pro ty je blog.cz! ;)

Ne, jest to tak. Zkusím paralelu: Když si budu číst (jen tak ze zájmu, baví mě to) učebnici psychiatrie, budu nacházet termíny, které třeba neznám. Budu si je muset nastudovat a zjistit, co znamenají. Kniha ke mně nehovoří mou řečí. Je to chyba? A když ano, tak: Je to chyba učebnice nebo jejího autora?

Kdyby tu knihu psal někdo jako DGX, tak bude psána tak, aby ji pochopil člověk z lidu.

Otázka je, jestli by se měly přibližovat knihy lidu nebo lid knihám. (Totéž pro filmy, obrazy, Shakespeara, a ostatně i pro webové služby.)

[20] (Šumavák ) 13.07.2007, 11:29:34 [X] [D]
Shakespeare má proti Tobě jednu výhodu:
toho už se čtenář nezeptá co které slovo znamená a jak to myslel....
:-))))

[21] (Arthur Dent [openID] - WWW) 13.07.2007, 11:33:40 [X] [D]
[20] Však jen kdyby znal Shakespeare výhody komentářů a komunit! Jaká díla by napsal pak?! Jistě by sepsal mnohem víc tragédií!

[22] (Roj - WWW) 13.07.2007, 11:51:52 [X] [D]
Arthure, nemyslim si to.
Cesty k informacim maji byt primocare a JEDNOZNACNE po kazdeho, je jedno, jestli je BFU. Mozna mam taky nejakou deformaci jako dgx :-)

Kdyz nekam neco nahlasim a chci resit, a ono se nic nedeje, protoze jsem to preci mel nahlasit a resit jinde a jinak, tak tuto zkusenost jsem ochoten zazit jen jednou. Je mi uplne jedno, kdy, kde a s kym.

That's me ;-)

[23] (#13 - Mail - WWW) 13.07.2007, 11:57:33 [X] [D]
[21] Představ si ty protestní akce dánských blogerů a dánských hackerů, kdyby si přečetli, že v Hamletovi 2.0 beta se říká, že v jejich státě je cosi shnilého.

A jak by se na tom vyřádila Komentářová služba. Není to přece politicky nekorektní výrok.

Všechny petice by nám po RSS dokonce přišly celé, ne jen anotace.

[24] (Arthur Dent [openID] - WWW) 13.07.2007, 12:01:58 [X] [D]
[22] Nesouhlasím s tebou, ale to ty víš. Cesty k informacím přímočaré být nemohou, protože jsme každý jiný, každý jinak vybavený. Ten kdo nemá na to, aby se k informaci dostal, ten tu informaci mít nebude, takový je už život - a víš, že v tomto jsem zastáncem silného individualismu: Nejseš schopen se postarat? Nemáš! Nikdo není povinnen ti pomáhat.

[25] (Roj - WWW) 13.07.2007, 12:07:02 [X] [D]
To funguje obousmerne az dvousecne. Zakazniku, nejsi schopen si zjistit vsechny genialni vyhody meho produktu? Tak si kup jiny! ;-)

Pokud chceme, aby system pouzivalo mene idiotu a vice sofistu, musime jeho pouzivani co nejvice zpohodlnet sofistum, nikoli idiotum :-)

[26] (Arthur Dent [openID] - WWW) 13.07.2007, 12:13:38 [X] [D]
[25] Přesně tak, Roji, přesně tak. Ale to už se dostáváme k "přístupu Bloguje", který jsem kdysi kdesi vytknul, a věř, že slova: "není pro lidi, kteří nejsou schopni alespoň minimální práce s informací" tam byla, stejně jako "statisíce uživatelů jsou k ničemu, pokud jsou debilové..." Holt, jaký "the godfather of the system", takový systém.

A tímto uzavírám diskusi o "přístupech k mentálně méně vybaveným jedincům", další komentáře na toto téma či obsahující zmínky o tomto tématu mažu, i kdyby obsahovaly dalších šest podnětných myšlenek.

[27] (lední brtník ) 14.07.2007, 01:52:33 [X] [D]
jo, a dík za to že bloguje existuje.