Neobsahuje názory Henryka Laholy

Konečné řešení evropské otázky

Je tu někde Hujer? – Hujer se odstěhoval do Brusele!

Sociologický prieskum ukázal
kde sa naša spoločnosť nachádza
ako správa ďalej uvádza:
Je to zlé, je to zlé, je to zlé
s eurooptimizmom nášho obyvateľstva je to zlé

Percentuálne vyjadrenie
poopravilo pôvodné znenie
nie je to také zlé ako sa zdalo
nie je to veľa, ale ani málo

keď správne zvolíme uhol pohľadu
sme dokonca lepší oproti západu
a tak nás možno aj určite poteší
že sme už vo všetkom skoro už najlepší
a to že nám krôčik ku špičke chýba
to nie je naša vec, ale ani chyba

(Sociologický prieskum – Bez Ladu A Skladu/Ľubor Benkovič)

Za druhé války prý nepřítel zbaběle prchal, zatímco německá vojska zkrátila frontu strategickým ústupem do předem připravených pozic. Za studené války dokonce lid spontánně podporoval stranuavládu. Válku nemáme, máme Brusel.

A v Bruseli Janu Hybáškovou.

Dovolte citovat z jejího velkolepého dílka, které by mělo být zachováno dalším generacím jako ukázka (dalších 8 slov na radu právníka vypuštěno). Cituju:

Ihned po zveřejnění posledního eurobarometru (Eurobarometr 67) se ve většině českých novin objevila zpráva, že spokojenost Čechů s členstvím v unii klesá. Nespokojila jsem se jen s touto polovičatou informací a sáhla po zveřejněných číslech. K mému velkému (a příjemnému) překvapení je vše daleko složitější. Čísla z tohoto šetření je totiž třeba interpretovat komplexně. Nejen, že přes 60% Čechů si pořád myslí, že díky EU se jim daří lépe, ale dokonce se zdá, že Češi jsou v podstatě euronadšenci a federalisté.

Ano, spokojenost Čechů s EU klesla. A proč? Protože unie už není pro Čechy čímsi vzdáleným a neidentifikovatelným. Je to pro ně jasný politický projekt, který má dopady na jejich životy a o kterém se vede politická debata. Ve světle všech čísel posledního eurobarometru musí být nespokojenost Čechů s unií vykládána jako výraz očekávání do budoucna. Češi mají momentálně pocit, že unie nyní nefunguje dobře, a proto je třeba ji zlepšovat a prohlubovat. Více integrace, více unie, více společné politiky a řešení problémů, ať se naše životy díky unii opravdu zlepší. A samozřejmě méně „troublemakerů" (např. současná česká vláda), kteří evropskou integraci paralyzují a nepřímo tak zvětšují i nespokojenost lidí se současným stavem EU. Do budoucna se Češi zároveň dívají s optimismem. Podle 66% respondentů čeká unii a nás v ní příznivý vývoj.

Nevím... Pane doktore, lze to beztrestně nazvat slovy "Salto Anale"?

Ale jedeme dál:

Například přes 90% českých respondentů si myslí, že by EU měla urgentně řešit globální oteplování. Good Bye, Václave Klausi! Drtivá většina Čechů si přeje společnou zahraniční politiku a evropskou armádu. A nejen to. Většina z nás se ztotožňuje i se symboly EU, jako je modrá vlajka s hvězdičkami (66%). Na posledním summitu EU národní politici (včetně české vlády) usilovali o to tyto symboly odstranit. Zjevně se báli pouze o sebe (aby jednou náhodou neztratili na důležitosti) a rozhodně nebrali v potaz představy lidí. To platí obzvláště pro současnou českou vládu. Ta se v Evropě proslavila obzvláště tím, že s vervou házela evropskou ústavu do koše (a na smetiště dějin). A ejhle, 55% Čechů dnes evropskou ústavu podporuje.

Tak nevím... Buď Hybášková pracuje se všemi údaji stejně ("Spokojenost s EU klesá, to je nutno interpretovat tak, že jsme euronadšenci, očekáváme budoucí a voláme po hlubší integraci" s tím, s čím jsme nespokojeni? – pozn. aut.), nebo je opravdu nejvyšší čas sbalit kufřík a dát vale zemi, v níž si 90% lidí myslí, že by EU měla řešit oteplování, dřív, než si usmyslí, že je třeba řešit "troublemakery".

Urgentně.

Raději dřív než projde navrhovaný eurozákon, dle kterého má být kritizování EU trestným činem.

Pro euronadšence (znám jen dva, ale to je tím, s jakými lidmi se stýkám, Bédo!) tu mám báseň na motivy článku paní Hybáškové, v níž básník citlivě rozvíjí téma vlezdoprdelkovství a devótnosti, nastíněné paní Hybáškovou:

Více integrace,
více unie,
více společné politiky a řešení problémů,
ať se naše životy díky unii opravdu zlepší.


A v každém srdci Leinen
A v každém srdci d'Estaing
pěsti zaťaté, planoucí oči upřené do Bruselu
a stovky hrdel zaburácí: DÍKY TI, UNIE...


Už nebude nikdo kazit mír
Už nebude nikdo kazit výsledky naší práce
Naše malá země sama by se těžko ubránila.
Díky ti, EU, žes nám ji zachránila!

 

Zdar, zdar, zdar!

Dne 18.07.2007

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Karel ) 18.07.2007, 10:55:41 [X] [D]
Snad bych jen připomněl text písně Analýza dokázala hovno od kapely Slobodná Európa

Do roboty chodila a vôbec nespala
analyzovala a dokazovala
degustovala až sa povracala
v mene globálnej analýzy
rozpitvávala a preparovala
zapisovala ale aj škrtala
a keď sa to skončilo tak sa spýtala
čo dokázala naša analýza?

Analýza dokázala hovno!

Morčatá a opice zabíjala
podriadených v ústave šikanovala
a keď prišla domov tak sa opíjala
v mene globálnej analýzy
úlohy si stále opakovala
všetky svoje sily na to obetovala
a keď sa to skončilo tak sa spýtala
čo dokázala naša analýza?

Analýza dokázala hovno !

Nezaujímala ju ideologia
estetika ani daktyloskopia
na špinavé telo si striekala spraya
v mene globálnej analýzy
muža,byt aj deti opustila
na slobodárni potom sama žila
a keď sa to skončilo tak pochopila
čo dokázala analýza

Analýza dokázala hovno!

[2] (klok - WWW) 18.07.2007, 11:03:41 [X] [D]
Nějak jsem si vzpomněl jak ve filmu "Dva lidi v ZOO" Macháček odepisoval učitelce do žákovský něco ve smyslu: Prosím Vás, už nepište žádné poznámky. Zjevujete se mi pak ve snu nahá a já se budím hrůzou...

[3] (aTeo - WWW) 18.07.2007, 11:35:24 [X] [D]
Já bych to neviděl tak černě. Ten celkový obraz, jak jsi nám ho tady nastínil, není samozřejmě nijak růžový. Ovšem – a to nesmíme přehlížet – a tady bych s tebou nesouhlasil, že jsou tu už zárodky toho pozitivního. Mám na mysli tu pěknou čtyřku z eurodusíku. Nebo ta rovnováha na place, že? To jsou dvě první vlašťovky...

Konečné řešení evropské otázky... klikněte laskavě na odkaz ve WWW. Žádné dlouhé kecy, jenom to konečné řešení!!! :-/

[4] (Arthur Dent [openID] - WWW) 18.07.2007, 12:06:46 [X] [D]
[3] Pod burkou je Jana Hybášková, že?

[5] (pixy ) 18.07.2007, 12:46:32 [X] [D]
Sub sole nihil... šak víme, že. Libovolná statistika se dá iinterpretovat libovolným způsobem. Když to umíš dobře, bez problémů dokážeš tatáž čísla interpretovat zcela protichůdně zcela logickým a naprosto důvěryhodným způsobem. Statistiky jsou obvykle správné a přesné, ale v jejich interpretace je zakopáno jádro pudla.

btw, skoro ti závidím, Arthure. Už několikátý společensko-politicky hořekující článek v řadě a pořád v pohodě. Já si podobné věci během chvilky v komentářích musel pěkně vyžrat. Poslouchej, že ty tu nemáš moc přes 1000 čtenářů za den, že? Přiznej se... ;)

[6] (Arthur Dent [openID] - WWW) 18.07.2007, 12:59:35 [X] [D]
[5] Nemám, držím je na několika stovkách. Spousta z těch, co by mi to dali vyžrat, mě navíc zařadila do kategorie "s ním nemá smysl diskutovat, není demokrat a cenzuruje" (tzv. Hulánovsko-Dentovská arogance, však ji znáš) a tak buď přestali chodit, nebo je přestalo bavit komentovat, anebo jsou vyděšeni Pravidly ("tam chodit nebudu, Dent se chová jako magor, maže komentáře které se mu nelíbí a ještě na to upozorňuje!"). I když by ti to dotyční vysvětlili zajisté jinak. ;) A na začátku stálo jedno prosté rozhodnutí: "BLBCI NAPÍŠEŠ, ŽE JE BLBEC, MAGOROVI NEBUDEŠ DOKAZOVAT ŽE SE MÝLÍ, OSOBNÍ A IRELEVANTNÍ VÝLEVY SMAŽEŠ A NEBUDEŠ NIKOMU NIC VYSVĚTLOVAT, POKUD NEBUDEŠ CHTÍT. ZÁPISNÍK JE ZÁBAVA, NIKOLI TVŮJ DLUH LIDSTVU!" A jde to... :) Sice bude leckdo namítat, že jsem se tím ochudil o cenný pohled jiných lidí, ale zrovna my dva, strécu, víme, jakou má pohled náhodných kolemjdoucích zhusta cenu. Nechť se jím obohacují ti, pro něž cenu má... :)

[7] (Lokutus - WWW) 18.07.2007, 20:01:01 [X] [D]
Ochudil ses o cenný pohled jiných lidí, ale jen proto, že se nadměrně obohacuješ.

[8] (Arthur Dent [openID] - WWW) 18.07.2007, 20:32:55 [X] [D]
[7] Jistě... Jen díky tomu, že jsem se nadměrně obohatil na příspěvcích uživatelů Bloguje si mohu dovolit být ochuzen o názor náhodných kolemjdoucích...

Brr! Teď jsem si představil tu hrůzu NEBÝT obohacen a ještě muset poslouchat ty hemzy! Strašlivá představa!