Vox populi, vox Jiri

Nekdy cloveka potesi i drobnost...

Mam asi nejakou smulu na nositele jmen od J... :) Docela mne pobavil pan, co se u sloupku podepsal jako Jirka V. Silne se mu znelibil muj odstavec o tom, ze noviny maji (mit) eticky kodex redakce a moc pekne se to snazi shodit... Jedovatost nevidana, no skoro jako bych to psal ja.

Nejvetsi sranda na tom vsem je ale to, ze ja sam, novinarem nejsa, jsem si zrovna tenhle sloupek nechal precist od cloveka z ridiciho vyboru Syndikatu novinaru (ten by o tom nejake povedomi mit mohl) a konzultoval jsem s nim nektere obraty, zejmena to o "cili novin" apod.

Je to uzasne. Kdyz uz si dam tu praci a zkonzultuju presne zneni s clovekem od fochu, tak se objevi vzdycky poradenko, ktery "to vi lip". Predpokladam, ze Jirka V. je asi takovy teoretik zurnalistiky jako ja teoretik synchronizovaneho plavani. Jenze on cte noviny, tak to holt vi... :)

Jak ze to rikal ten clovek? Kdyz se je vul, ma se mlcet.

Tolik asi ke zdrcujici kritice Jirky V.

(Ne, stale jsem jeste nerevidoval sve rozhodnuti neodpovidat na komentare u sloupku...)

Jo a v pondeli vyjde dalsi, tentokrat na vesele tema, ktere mnohym vzene slzu do oka a spoustu dalsich zajiste vyprovokuje k nevidanym mentalnim vykonum. :) Jen naznacim: "Kdyz nechces, aby to lidi kopirovali, tak to nedavej na internet..."

Dne 5.08.2007

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (macfrickins [openID] - Mail - WWW) 05.08.2007, 14:09:26 [X] [D]
Súhlasím, že by noviny mali mať nejaké kódexy, informovať nezávisle a podobne. Ale to je tá teória. Úroveň novín je v mnohokrát horšia ako úroveň niektorých blogerov. A stáva sa že blogeri informujú objektívnejšie, rýchlejšie. O nezaujatosti novín pomlčím.
Je to podobné ako vylučovať u stránky, ktorá sa definuje ako blog objektivitu, neexistenciu vlastného kódexu a podobne.
Rozdelenie na blog a noviny je arbitrárne. To, že sa noviny každý deň tlačia a nie je v nich hyperlink neznamená, že sú niečo viac.
P.S.človek z fachu ako meradlo kvality, no neviem (čo blogeri bez školy z ktorých sa stali profesionálni novinári?)

[2] (petiar - WWW) 05.08.2007, 15:34:00 [X] [D]
"...ale těch zbývajících 5%, jejichž blogy lze alespoň přelétnout okem bez předchozí lobotomie..."

Skoro si ma zabil... :-))) Jirku pozdravuj. ;-)

[3] (happz - Mail ) 05.08.2007, 16:01:59 [X] [D]
K tomu dalsimu tematu - onehda se me snazil presvedcit jeden genius, ze je VELKY rozdil mezi kradezi auta a kradezi zdrojoveho kodu, nebot auto nekdo preci musel vyrobit... Zdrojovy kod se bud zjevi na disku, nebo jej nekdo napise ve volnem casu, ani v jednom pripade ovsem nevznika jakykoliv vztah "autora" a kodu...

[4] (dgx - WWW) 05.08.2007, 16:47:55 [X] [D]
[1] nevybavuje se mi, že bych kdy nějaký objektivní blogspot napsal. Nebo dokonce četl :-)

[5] (MiSHAK - WWW) 05.08.2007, 21:33:05 [X] [D]
Už se těším, až si popláču.

[6] (Roj - WWW) 05.08.2007, 23:48:19 [X] [D]
Tak na ten dalsi sloupexe tesim obvzlast ;-)

[7] (Lokutus - WWW) 06.08.2007, 10:29:55 [X] [D]
Skutečná prdel nastane, až podobní poradenkové vytvoří výbor pro kontrolu kodexu blogů, začnou pobírat státní příspěvky a vykazovat činnost. Pak nás totiž asi zakážou, protože naše spoty nejsou politicky korektní. Nakonec EU vydá směrnici, že blog může vést pouze člověk, který vystudoval žurnalistiku a má minimálně dva roky praxe v oboru. Přijdou normy pro duševní hygienu a povinnost používat profesionální korekturní nástroje třetích stran. Samozřejmě na popud lobbyistů z Bruselu.

[8] (Roman - Mail - WWW) 06.08.2007, 13:18:57 [X] [D]
Vcera som sa vratil z dovolenky a cakal ma v poste nasledovny majl od tamtoho pana:

Vážený pane,

zanechal jsem Vám komentář na Digiwebu. Sice už trošičku vyčpělé téma, ale komentář je aktuální.
Viz http://ihned.cz/c4-10041240-21663700-000000_d-o-autorizovanem-certifikatu-web-2-0

S pozdravem

Jiří

-----------------

Ani som nemal potrebu ho citat ale ked som dneska videl tento blog tak sa mi zdalo to Jiri V. nejake povedome ze som si to musel overit. Ze prej kazdy mame nieco. On ma trebars zenu. No vidis ja mam 2. Teda jednu manzelku a jednu 8 mesacnu dcerku. To vies, asi si mysli ze si ten typ cloveka bez sebareflexie ktoreho treba zosadit z piedestalu kym mu to prerastie cez hlavu. Mimochodom komentar som si uz stihol precitat. A ze vraj chovam k tebe Arthure nekriticky obdiv. Nuz... teraz neviem ci sa viac hodi prislovie "perly sviniam" alebo "pre dobortu na zobrotu". Kazdopadne budem nuteny si vylepsit imidz takze ocakavaj ze najblizsich 100 prispevkov ta budem priserne dodzubavat. Dufam ze to v ramci nasich vynimocnych vztahov (vdaka za poslednu platbu, uz nabehla) budes brat zhovievavo a nebudes tieto moje PR prispevky bezhlavo mazat.

diky Arthure

*cmuk*