Svazky StB opět promlouvají

Knížecí rodina z Jičína restituuje Řáholec – Rumcajs: Mám sto chutí někomu nabít žalud! – Manka: Rumcajs byl vždycky trochu jednodušší.

Sedíme v malé hájovně u lesa a hovoříme se starým zlomeným mužem. Jedním z mnoha, kterým, jak se dnes ukazuje, zničil život loupežník Rumcajs, krycím jménem Jičínský.

"Byl to vždy velmi slušný loupežník, nemohu to pochopit," říká nám hajný Robátko, bývalý známý propagátor obnovitelných zdrojů a větrné energie zvlášť. "Vždy jsme spolu dobře vycházeli. Chodíval jsem k němu do jeskyně na dnes již slavné jeskynní semináře a dokonce jsme spolu plánovali, jak vypálíme Česílkovi rybník!"

Česílkovi Robátko rybník už nevypálil. Krátce před plánovanou akcí byl, zdánlivě zcela nepochopitelně, zatčen a poslán na osm let za mříže. Dnes se ukazuje, že v tom měl prsty Rumcajs.

Jak potvrdila našemu deníku bývalá Rumcajsova družka Manka, Rumcajs měl prsty v lecčems. Od neúrody až po krutou genocidu dubových mužíků v Řáholci. "Vydíral mne a nutil mne k těžké domácí práci v jeskyni... Můžete se mi divit, že jsem podlehla?" Manka naráží na známou epizodu ze svého života, který jí kromě krutého života v jeskyni přinesl osudové seznámení s Makovou panenkou. Dnes, po dlouhotrvající odvykací kúře, žije Manka osaměle ve svém domě na Vinohradech, skoro s nikým se nestýká a ze svého bytu nevychází. "Nepochybuju o tom, že i v Makové panence měl prsty Rumcajs," říká dnes Manka. "Několikrát se zmínil o tom, že ji má prý rozdělanou..."

Jak zjistili reportéři deníku Mladý Franta dnes, Rumcajs – Jičínský donášel i na členy podzemního hnutí. Jeho svazek obsahuje totiž na 60 hlášení na Krtečka.

Rumcajsovou hlavní náplní ale byla, podle svazku, "infiltrace do disidentských kruhů a operativní činnost proti šlechtě", což znamenalo především pořádání záškodnických akcí proti knížepánovi, podrývání jeho autority a "v případě potřeby i fyzickou likvidaci"! Za tímto účelem přidělila StB Rumcajzovi konspirační jeskyni, a tak se do té doby slušně prosperující švec stal náhle fingovaně disidentem na okraji společnosti. Jeho jeskyně se stala místem, kde se scházeli takzvaní "protirežimní exponenti", kteří tak byli, aniž by to tušili, přímo pod kontrolou StB. Amálka, Robátko, Sazinka, Křemílek, Rákosníček i další...

Signatář a bývalý mluvčí Chátry 74, dnes podnikatel Hajnej, je podle vlastních slov udiven pouze šíří Rumcajsova záběru. "Čekal jsem to, ale netušil jsem, že toho bude tolik! Vždyť ten člověk, to se skoro zdráhám ho nazvat člověkem, bonzoval víc než ta mizerná zapráskaná sojka, a to je co říct!"

A co na to jičínský knížepán? Ten odmítl mluvit s médii přímo, pouze přes advokátní kancelář Schtafflik und Schpagetka vzkázal: "Rumsájs byl dyský taková šeská schwein, já věděla, že bolševiken chó do Ržaholsé nasadyt muselí..."

Rumcajs prostřednictvím JUDr. Tomáše Sokola oznámil, že za tyto výroky požene knížepána k soudu. "Jde mu jen o Řáholec, na který ale již dnes nemá nárok!"

K celé záležitosti se odmítl vyjádřit Rumcajsův nevlastní synek Cipísek. "Chci klid na poctivou práci. Komu to šťourání v dávné historii dnes prospěje? Kdo o to stojí?"

Již příští týden přinese náš deník šokující odhalení sexuálního života některých prominentů minulého režimu. Byly Ája a Káťa lesbičky? Maxipes Fík se Škubánkem unisono dodávají: "My je vždycky kryli!" Značí to snad sodomii v domečku za lesem? Již brzy v našem deníku, dřív než to přestane čtenáře zajímat!

Dne 16.08.2007

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Capslick - Mail ) 16.08.2007, 14:19:50 [X] [D]
Totálně OT, ale když u předchozího článku jsou vypnuté komentáře (nebo je to možnost "nebo co"?), tak bych rád podotknul alespoň zde, že Robátko nebyl zašitý sám:

Venca (klaus.cz) a Míra (topolanek.cz) "nejsou nic jinýho, než dva zamindrákovaní, předčasně zestárlí dědkové, jenž si nedokázali léčit svý mindráky jinak, než se z nich vyžvanit na internetu a pak dychtivě čekat, co na to čtenáři řeknou a znova a znova žvanit. Samotný fakt, že si na ty svoje bláboly pořídili i vlastní doménu, je směšný. Svědčí to o tom, že oni sami se chtěli dostat do pozice názorového Boha."

Onen výplod lze (až na to „jenž“) použít jako šablonu pro jakoukoli publikující dvojici – měl bych se Janovi omluvit: nyní jsem již díky pobytu v káznici vyzrálý a vyspělý, ale tenkrát, když jsem ho zmydlil a šel za to sedět, mi pan vyšetřovatel nevěřil, žes mě k tomu, Arthure, fakt nenaved, a přitom já mu furt říkám: Arthur je takovej náš názorovej Bůh a tlumočník, věděj, pane komisař, a Pixy zas takovej jako že ideologickej vůdce, jakýho nevyspělej a nevyzrálej jedinec jako já potřebuje, aby právě vyspěl a vyzrál. Úplně na všecko.

P.S.: Schtafflika und Schpagetku vyřídím taky, už jsem si je našel na rejstrik.cz. Strejda u nich dřív dělal koncipienta, můžete si ho taky najít; jmenuje se Fido.

[2] (aTeo - WWW) 16.08.2007, 15:46:53 [X] [D]
Well, je to dobrý text, ae jen na okraj tématu: kdysi jsem se potloukal po Jičíně a ptal se domorodců, kudy se dostanu do lesa Řáholce. Nikdo nevěděl. "Ve starých mapách se údajně objevuje oblast Prachovských skal s názvem Raholitz." dočteme se tady: http://www.televize.cz/scripts/detail.php?id=22188 Takže nic...
V Nottinghamu jsem zase pátral po Sherwoodském lese. Neexistuje, byl prý vykácen. Někdy mám dojem, že ani žádná STB nikdy neexistovala, žádní agenti, žádní disidenti, všechno je to jenom taková vypečená mediální hra iluminátů... :-/

[3] (pixy ) 16.08.2007, 18:52:56 [X] [D]
Radši nechci ani slyšet, co k tomu prská pod fousy ve své noře starý jezevec Rejževec.

Škoda, u dgx jsem byl dřív...

[4] (Capslick - Mail ) 16.08.2007, 23:21:10 [X] [D]
[3] A s tím jezevcem justojustě připrskává i ten druhej...

[5] (rushid - Mail - WWW) 17.08.2007, 06:29:00 [X] [D]
[2] A to jeste netusis, ze ani iluminati neexistuji.. :)

[6] (dond ) 17.08.2007, 08:20:45 [X] [D]
[5] Jistě, ale hlavně prosímtě neprozrazuj nic o kabalistických výpočtech, nebo to nakonec přecejenom praskne... Ještěže jsou ti templáři takoví žabaři!

- x -

V knížce, kterou právě čtu (kruci, asi si taky založím blog, abych moh lidi nechat soutěžit), je vtip:

"Jak si můžeme bejt jistý, že ve vraždě JFK neměla prsty CIA?"
"?"
"Je přece mrtvej, ne?!?"

[7] (Lokutus - WWW) 17.08.2007, 09:25:45 [X] [D]
A já toho Rumcajse měl tak rád. On tak dobře hrál a teď tohle. Už se nepodívám ani ne jediný díl večerníčka, dokud tam bude on.

[6] Já také v knížce, kterou právě čtu, našel pěkný vtip, který bych parafrázoval na dnešní dobu a konkrétně na Paroubka.

Povídá Paroubek v parlamentu Kalouskovi:
"Moje Petra je inteligentní a šaramantní ženská, nikdo jí nesahá ani po kotníky"
"Ó," povídá Kalousek. "Člověk jí asi musí šáhnout o kus výš."