Země zaslíbená

Nejde o to, jestli se odsud odstěhovat nebo ne. Jde o to KAM?

Otázku nadhozenou v perexu řešíme už asi rok a půl. Nijak intenzivně, jen tak "nárazově". Mými favority jsou severské země a s manželkou se navzájem utloukáme argumenty PRO a PROTI. Líbilo by se mi Švédsko, ale děsí mě tamní socialismus. Líbilo by se mi Norsko, ale o tom toho zase moc nevím. Ve Finsku je na mne zima... Dánsko mě nějak neoslovuje...

Ale Island. Lidi... Island!

Byli jsme tam před čtyřmi lety a ta země ve mně zůstala hodně hluboko. Tam jsem zažil ten pocit, že bych TADY mohl bydlet a támhle za roh chodit na nákup... Jenže poměrně drahé živobytí, většina Islanďanů má prý dvě zaměstnání...

Takže když jsem na Bloguje objevil zápisník přímo z Islandu, navíc od slečny, která tam hodlá zůstat trošku delší dobu, od slečny která píše tak že se to dá číst a kterou jsem navíc už asi dvakrát viděl naživo, tak jsem v duchu zajásal, že někdo tu cestičku prošlapává a že by se Island přeci jen mohl do výběru cílových zemí vrátit.

Koukněte se sami: Zápisky z Kouřící zátoky 

Dne 17.08.2007

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Lokutus - WWW) 17.08.2007, 19:41:57 [X] [D]
A co Irsko?

[2] (lední brtník ) 17.08.2007, 20:09:40 [X] [D]
na islandu dělají dobrou hudbu. určitě se tam nemůže přihodit, že tv avizuje nový růžovoučký seriál s muzakem michala davida.

[3] (r1 [openID] ) 17.08.2007, 20:24:39 [X] [D]
Sem čekal, že to bude o té putyce na táborském náměstí :)

[4] (Piki - WWW) 18.08.2007, 11:19:13 [X] [D]
A čo takto severská krajina Nový Zéland. Aj teplo, aj seversko, aj more aj vrchy, aj ďaleko aj ďaleko, aj ostrov to je so svojimi výhodami (napríklad sa tam nekradnú autá) vraj aj gejzíry majú... A v prípade pravidelných návštev rodiny v pôvodnej domovine môžeš žiť stále na jar a v lete (alebo na jeseň a zime) pod+a preferencií. Akurát tá ozónová diera za rohom.

[5] (klok - WWW) 18.08.2007, 18:33:19 [X] [D]
[4] Take se primlouvam za NZ. Mame tam 10 let kamarada. Ted tady na mesic byl. Pokecali jsme. Uz mame sbaleno.... Jen asi pockame par let nez vyrostou deti :)

[6] (Danka - WWW) 19.08.2007, 00:10:56 [X] [D]
Jasně, neváhejte, pojeďte. Je tu nádherně. Ale radši to nebudeme moc křičet do světa, ať tu není nával, že?
A i kdyby jen na návštěvu, pozvání samozřejmě platí.

[7] (danka - WWW) 20.08.2007, 23:24:32 [X] [D]
Prohlašuju, že předchozí komentář jsem nepsala (na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí). Ne, že by mi vadilo, že se mi tím trochu (asi o 4 lidi) zvedla návštěvnost blogu, ale nepíšu vůbec o Islandu ani o jiné severské zemi, tak abyste nebyli zklamaní. Co udělá jedno chybějící písmenko v adrese.

[8] (pa3k ) 24.08.2007, 18:15:52 [X] [D]
Človeče Island ako zasľúbená zem - to by ma nenapadlo. Je tam asi krásna príroda - svojim spôsobom. Nie je tam ale drsné podnebie a zemetrasenia? :) neviem neviem, táto krajina vo mne evokuje pustatinu a gejzíry termálnej vody. Raj tak možno pre seizmológa :) Ja som bol s rodinou tento rok vo Švajčiarsku a toto je zem zasľúbená! Môj kamoš to má podobné a to preto, lebo je to krajina, kde nežije žiadny životu nebezpečný zver :) - žiadny medveď ani jedovatý had, nič, čo by ťa ohrozilo. Ja sa na tom argumente len smejem. Inak myslel som si, že svajčiari sú suchári, ale osobná skúsenosť je opačná. Je to parádna krajina s príjemnými ľuďmi. Môj favorit na raj na zemi.