Neobsahuje názory Henryka Laholy

Asociální záložkový systém

Kašlu na řeči o "novém českém systému na správu bookmarků", pokud je chcete, račte si je domyslet... Prostě – spustil jsem web, co mi chyběl, a pokud vám chyběl taky, tak ho můžete používat, to je celé. Aneb Pozitivní efekt změny majitele Jaggu.

Mám přeukrutný bordel v Oblíbených záložkách. Mám taky několik počítačů a synchronizovat mezi nimi záložky není nic moc. Hledal jsem tedy nějaký online nástroj, kam bych si mohl záložky nasypat a kam bych si je mohl jednoduše přidávat. Jasně, v době Web2.0 žádný problém, že?

No...

Upřímně...

Del.icio.us je dobrý, ale poněkud neodpovídá mým požadavkům. Hodně štítků, málo struktury a celé to je takové nějaké prapodivné, prostě mi to nesedlo. Používám to jen jako zdroj odkazů do RSS kanálu na Feedburneru.

Diggy a Pliggy jsou tak veselé a komunitní, že by se z toho jeden vomlel. Nepotřebuju aby mi moji záložku hodnotil nějakej Venca ani Kikiiiiška. Chci si prostě někam na web uložit svoje záložky tak, jak mi to vyhovuje.

Zkoušel jsem, jestli by mi nesedl Jagg. Nesedl. Záložkám v něm chybí struktura. Používal jsem hlavně bookmarklet, abych si poznamenal stránky, co jsem chtěl zobrazit tajhle vpravo, a používal jsem ho taky proto, že ho provozoval Patrick Zandl, a Zandla já mám rád. Jagg jsem navíc poněkud degradoval, protože jsem jej používal nekomunitně, záložky ostatních lidí mě nezajímaly a své jsem většinou nepublikoval (rozhodně nejsem ten pravý komunitní typ pro sdílení odkazů na hustý funny videa, což je na Jaggu asi nejčastější téma, jagg tak koukám).

Jagg teď převzala partička okolo Lupy, a Lupu já přímo... nemám rád. Některé její autory pak obzvlášť. Takže když mi před pár dny přišel radostný mail s informací o tom, že jako fakt už, tak jsem zvážil pro a proti (používat systém, co mi nesedí a co provozuje Internet Info? Nikdy!), udělal jsem si zálohu toho všeho a hledal jsem tlačítko "Zrušit účet". Marně, nenašel jsem. Musel jsem si to hezky proklikat a smazat ručně.

Fajn. Záloha Jaggu leží na disku, tuna bookmarků v prohlížeči straší dál, použitelný systém veškerý žádný, co teď?

Jsem zvyklý si věci, které potřebuju a které nikdo nenabízí, zařídit sám. Nechtělo se mi vymýšlet kolo, poniváč jsem líný jak odborář v srpnu. Takže jsem zkusil asi osm GNU systémů a nakonec jsem si našel GetBoo, který má (kupodivu) vše z toho co chci, naopak obsahuje minimum věcí co mě prudí a celý je poměrně sympatický.

Vybral jsem si a zaplatil doménové jméno, které neobsahuje "gg". Zaplatil jsem hosting. S větším či menším úspěchem jsem aplikaci počeštil, nainstaloval a spustil. Běží to na adrese www.conota.cz (conota cé zet, jako že "konotace", taková hříčka, chápete, ne? Nechápete?).

Systém jsem vybral tak, aby vyhovoval mým požadavkům, ale spustil jsem to jako veřejnou službu, protože si myslím, že by o ni mohl být zájem a že systém s podobnými vlastnostmi tu chybí. Mámje tu několik Digg klonů a jeden Delicious klon, ve valné většině nepoužitelné pro rozumnou práci se záložkami a sociokomunitně kompletně zasrané spamem a balastem. (Na toto téma viz pěkný článek zde.)

Pokud chcete a pokud máte o něco takového zájem, můžete si to vyzkoušet, můžete se zaregistrovat, jste zváni, buďte mými hosty. Pokud budete spokojeni a pokud to shledáte pro vás osobně užitečným, budu jen rád.

Pokud o něco takového zájem nemáte nebo nechápete k čemu to je, tak to nepoužívejte, dál nečtěte, ušetřete sobě i mně čas a nekomentujte to zde, děkuji.

Conota má všechno co má Jagg. Můžu si přidat záložky, můžu si je přidávat bookmarkletem a mám připravený i Firefox plugin. Ke každé záložce si mohu přiřadit štítky. Na rozdíl od všech webových záložkovačů, které jsem viděl, si tu můžu ukládat svoje odkazy do stromové struktury (složky a podsložky, znáte to). Můžu je vesele exportovat a importovat z a do prohlížeče, a to včetně té struktury.

A to nejhezčí nakonec: Můžu vesele kašlat na všechny ty socio komunito... Nikdo mi moje záložky nebude hodnotit, nejde o nějakou hitparádu jako na Digg-like webech. Nejsem omezen nějakými předpřipravenými kategoriemi. Těžiště Conoty je právě v práci s vlastními záložkami. Je to vlastně takové přesunutí položky "Oblíbené" z prohlížeče na web, s nějakým tím drobným vylepšením (tagy a tak...)

Přesto tam socio prvky jsou, a pokud tu touhu máte, můžete je využít. Můžete některé své záložky označit jako Veřejné – pak v nich mohou ostatní hledat a mohou je komentovat. Navíc lze zakládat skupiny uživatelů (soukromé nebo veřejné), třeba podle společného zájmu. Můžete pak přidávat záložky pro danou skupinu...

Navíc má celý systém velmi pěkný antispam a k odrazení intenzivních linkovačů jistě přispěje i to, že veřejné odkazy se objevují na titulní stránce až mnoho dní po založení účtu. ;)

Myslím, že si Conota své uživatele najde. Používá systém o dost lepší než je Jaggovský Scuttle, není tak jásavě komunitní jako jiné bookmarkovací weby a není tak přitažlivý pro lidi, jejímž koníčkem je "posílání odkazů na veselá videa a vlastní články". A navíc ho můžete smysluplně použít i coby notorický samotář a individualista a kašlat na celé slavné a přehypované sdílení.

Zatím jsem nepřekládal návod k použití. Přeložím, pokud bude o systém zájem.

Pokud chcete nějaký komunitní delicious clone, použijte klidně Jagglupu. Pokud chcete něco primárně pro vás a až sekundárně pro komunitu, jste vítáni na conota.cz.

PS: Pokud si právě teď říkáte, že na tom nic není, že by to dokázal každý, že nechápete proč o tom píšu, co na tom je (tzv. "syndrom Dyk-Je-To-Jen-Instalace-Scuttle!") nebo že vůbec nemá smysl podobné věci dělat, tak si svůj názor laskavě strč napište na svůj blog, nikoli sem. Mně to smysl dává a názory internetové veřejnosti pro mne nemají ve valné většině ani cenu zasmrádlých plíčků od Julia Meinla, tak si ušetřte námahu.

-------------

Dodatek: Aby to nevypadalo, že je vše dokonalé a perfektní – není, samosebou že ne. Vím o věcech, které jsou nedokonalé či přímo blbé (některé z nich viz např. komentář od Pixyho dole, dál nemožnost vytváření složek či rozumná možnost přesouvání více záložek najednou) a které budu muset předělat, změnit, vylepšit... Prosím tedy uživatele, aby mi chyby a nápady hlásili, předem za ně děkuji, a prosím o úvodní shovívavost.

Dne 29.08.2007

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Yxen [openID] - WWW) 29.08.2007, 17:14:25 [X] [D]
Díky, zrovna něco takovýho taky hledám. Vyzkouším.

[2] (Fáčko - Mail ) 29.08.2007, 17:20:19 [X] [D]
Šikovný to je, to jo. Zarregistroval jsem se a budu to využívat, jen mě mrzí, že nejde importovat záložky z Opery :-(

[3] (aTeo - WWW) 29.08.2007, 17:21:13 [X] [D]
Thanks... Konečně můj život dostal smysl! ;)

[4] (Cerrv - Mail ) 29.08.2007, 17:53:28 [X] [D]
Něco podobného nabízí Google Bookmarks - http://www.google.com/bookmarks/

[5] (Arthur Dent [openID] - WWW) 29.08.2007, 18:20:34 [X] [D]
[2] Dělám si "importér pro záložky z Jagg-u", tak se mrknu i na tu Operu

[3] Chceš snad říct, že až dosud byl nesmyslný? :)

[4] Ne, nenabízí. A pokud ano, je to dovedně skryté.

[6] (pixy ) 29.08.2007, 18:34:07 [X] [D]
Těšil jsem. Zaregistroval. Bohužel. Smazal. Odregistroval. Nechci tě prudit, fakt ne. Nemusíš číst dál.

Import ze Safari chybí, pokusem přes FF se naimportoval chaos a prakticky všechny složky duplicitní. U složek chybí počet (nebo aspoň informace, že je prázdná), takže je šílenství to zkoušet uklízet proklikáváním (dodatečně jsem objevil že stromové zobrazení počty ukazuje, ale s tím se zase nedá pracovat, když klikat se musí jen na ty pidičtverečky +/-). Import z FF se zapnutým odstraněním duplicit nefunguje vůbec, vyhodí to chybu. --- Tak OK, začnu od nuly, postupně to naplním. Bookmarklet ve FF otevírá popup okno Conoty, ale na pozadí, schované za aktivním oknem. Zjistil jsem to, teprve až když jsem zavřel okno s tím, že to prostě nefunguje. --- Ajta: štítky můžu přidat *jen když* je bookmark veřejný? To je úmysl probůh, nebo bug? --- Pokus o editaci záložky, uložit: "Údaje nejsou úplné". Netuším co a proč. "Zrušit" - jsem zase na rootu, musím se proklikat strukturou tam, kde jsem byl. --- Nakonec se mi místo záložek zobrazilo je deset šedých křížků. --- Takže jsem to všechno zase smazal a jdu dělat něco zábavnějšího.

Nicméně tobě, Arthure, ze srdce přeju, ať ti to slouží k plné spokojenosti. Držim palce.

[7] (Radek Hulán - Mail - WWW) 29.08.2007, 18:40:19 [X] [D]
http://favorites.live.com/

[8] (Cerrv - Mail ) 29.08.2007, 18:44:34 [X] [D]
[5] Dobrá, možná Google Bookmarks není podobné ale rozhodně je asociální, jednoduché a dle mého názoru i přehledné. Nemá stromovou strukturu pro třídění, to je fakt.
Rozhodně to může být alternativa.

[9] (Arthur Dent [openID] - WWW) 29.08.2007, 18:47:39 [X] [D]
[6] Pokud to myslíš tak jak si myslím že to myslíš, tak neprudíš. :) Díky za tipy na vylepšení, něco z toho jsem objevil taky a taky mi to vadí, ergo s tím budu něco dělat. Takže ti, co zůstali, budou mít, i díky tvým připomínkám, mnohem lepší služby. A to se přeci vyplatí! ;)

[7] http://www.bookmarky.cz/ - no a co? ;)

[10] (Arthur Dent [openID] - WWW) 29.08.2007, 18:48:31 [X] [D]
[8] Ano, kdybych hledal alternativu pro Google Bookmarks, tak si nainstaluju Scuttle, popř. olBookmarks.

[11] (rushid - Mail - WWW) 29.08.2007, 19:19:19 [X] [D]
Mne se http://www.bookmarky.cz/ docela libi, ale je samozrejme mozne ze to nevyhovuje tvym pozadavkum.

[12] (Arthur Dent [openID] - WWW) 29.08.2007, 19:34:45 [X] [D]
[11] Mně ne, to je celé.

[13] (Arthur Dent [openID] - WWW) 29.08.2007, 19:36:54 [X] [D]
[6] Tak u složek už počet je... Co tam máme dál? :)

[14] (Arthur Dent [openID] - WWW) 29.08.2007, 21:48:35 [X] [D]
[6] "Tagy pouze u veřejných" je feature, velmi podivná... Autor vymyslel zjednodušení, že "to co má tagy, to je veřejné, co je veřejné musí mít tagy", smysl čehož mi uniká.

K tomu schovávání okýnka: Jde o bug Firefoxu. Totéž se stává i u jiných bookmarkletů s popup okny, např. i u toho Jaggu to bylo dost prudné. Řešení existuje, a páč nejsem sketa, tak se o něj podělím:

Pokud píšete bookmarklet a v něm chcete otvírat okno, tak se vám ve FF otevře na pozadí. Řešení je prosté. Místo window.open(...) použijte tohle:

setTimeout("xyz123.focus()",1000);xyz123=window.open(...)

Viz Bugzilla: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=232605

(Já vím, Pixy, že tys to věděl, ale ostatní, jako já, třeba ne...)

[15] (pankreas - Mail - WWW) 29.08.2007, 22:27:10 [X] [D]
Termin "konotace" znam a casto pouzivam, a proto nechapu:-) Sorry.

[16] (marek - Mail - WWW) 29.08.2007, 22:43:34 [X] [D]
ono je to asi povrchní a fádní - ale mě se prostě líbí že to nemá kulatý rohy, ba dokonce hranatý :)

[17] (pixy ) 29.08.2007, 22:44:27 [X] [D]
[14] Nevěděl, nedělej ze mě vševědu. ;) Díky za tip.

[18] (Arthur Dent [openID] - WWW) 29.08.2007, 22:44:55 [X] [D]
[15] Ano.

[6][2] Objevena a opravena další chybka v importu záložek, takže import z Opery vesele funguje, stačí si záložky uložit ve formátu HTML. Chyba byla v tom, že autor parsuje importovaný soubor regexpem a má tam např. tento: "//". Což není dobře, protože zrovna Opera (asi i další) generuje . Tak jsem doplnil to /i :)

(Proč vám to píšu? Nepíšu to vám, píšu to sobě. Pak to všechno vezmu a pošlu autorovi :)

[19] (Arthur Dent [openID] - WWW) 29.08.2007, 22:46:35 [X] [D]
[17] :) Díky žes mě navedl, protože jsem si doteď říkal: Hm, nojo, asi mám divnej FF, ostatně vyskakovací bookmarklet je jen na Jaggu - a vono ne, vono mrška bužík! :)

[20] (pixy ) 29.08.2007, 22:48:36 [X] [D]
Když tak nad tím přemýšlím, tak asi hlavní problém u mě bude v tom, že používám průběžně tři browsery, z toho dva na jádře WebKit, a tedy pro většinu vývojářů obskurní a nepodporované, z čehož ten nejpoužívanější (RSS čtečka z níž právě píšu) nemá dokonce ani možnost žádných bookmarkletů a popupů, takže tam nejspíš nevyužiju _žádný_ podobný systém.

[21] (Arthur Dent [openID] - WWW) 29.08.2007, 22:48:40 [X] [D]
[18] Ó bóže, ó bóže, kterej blb psal to Bloguje?! ;) Znovu:

Chyba byla v tom, že autor parsuje importovaný soubor regexpem a má tam např. tento: "/[DL][p]/". Což není dobře, protože zrovna Opera (asi i další) generuje [DL][P]. Tak jsem doplnil to /i :)

(zaměnit hranatý za lomený)

[22] (Arthur Dent [openID] - WWW) 29.08.2007, 22:50:08 [X] [D]
[20] Hele hele, to s tou čtečkou, to mě napadlo už před delší dobou a nápad to je dobrej... Používáš nějakou opensource, že by se dal zdroják trošku přiohnout? Protože jestli jo, tak VÍM! :)

[23] (Arthur Dent [openID] - WWW) 29.08.2007, 23:17:26 [X] [D]
[6] problém s "Neúplnými údaji" - projevoval se při zobrazení typu "strom" (však tam ne nadarmo psal BETA) a byl způsoben tím, že si, mamlas, zapomněl předat jeden argument.

[24] (Jozef Ševčík - Mail ) 29.08.2007, 23:39:31 [X] [D]
Jo, vyzerá to fajn, len registračný e-mail mi prišiel
so zmršenou diakritikou(Outlook 2007 EN), inak fajn.

[25] (honza - WWW) 30.08.2007, 11:15:53 [X] [D]
Pokud má tato služba sloužit i ke sdílení záložek rodinou a přáteli (jak psáno), bylo by vhodné nápovědu přeložit do češtiny. Osobně bych slovo "bookmarky" nahradil slovem "záložky". Na tom webu je to poněkud nekonzistentní: "Bookmarky pod kontrolou" vs. "Nejnovější záložky".

Jinak mi ta idea připadá dobrá (gg služby /web 2.G?/ mě z podobných důvodů neoslovily), až budu mít čas si s tím pohrát, tak to určitě udělám :)

[26] (Arthur Dent [openID] - WWW) 30.08.2007, 11:23:30 [X] [D]
Za "...pod kontrolou" děkuji. Problém byl zvolit vhodné slovo. Teď jsem například mluvil s manželkou a říkal jsem jí, že "je to systém na bookmarky." - "Na co?" - "Na záložky" - "To nevím co je" - "Oblíbené..." - "No tak to řeknu, že oblíbené!" :)

Na nápovědu se vrhnu jakmile bude volno, doufám že do neděle to zvládnu.

[27] (Limonádový Joe - Mail ) 30.08.2007, 11:52:57 [X] [D]
No, zaregistroval jsem se, vyzkoušel jsem a zrušil účet. Né že by to nebylo dobrý, ale z těch asociálních bookmarkovacích služeb je prostě nejlepší Google Bookmarks. Jednoduchý intuitivní user-interface je u těchto služeb základ, stejně tak bezproblémový bookmarkelet. Složky jsou zbytečnost, stačí vědět, jak fungují štítky (labels) a že do vyhledávacího pole lze několikrát zadat "label:něco" a vyhledat tak odkazy, které jsou označeny více štítky. A není nic elegantnějšího, než si odkazy na takové oblíbené vyhledávací fráze uložit do Google Bookmarks. Mám tak jeden štítek, kde mám jen odkazy na důležitá vyhledávání ve štítcích, které tvoří stromovu strukturu hlavních štítků (složek).

[28] (Arthur Dent [openID] - WWW) 30.08.2007, 12:17:47 [X] [D]
[27] Tomu po pravdě nerozumím... Proč registrace, když tam je jasně napsáno, že na vyzkoušení lze použít účet DEMO ? :)

PS: Mám štítek, kam si ukládám štítky na štítkování štítků o jiných štítcích, které obsahují štítky pro štítky štítků. To se ale mám!

[29] (paranid ) 30.08.2007, 12:33:01 [X] [D]
[28]Jasně je to napsáno na stránce "Přihlášení", nikoliv na stránce "Registrace" ani na Houmpejdži. A když vlezu někam, kde jsem nikdy nebyl...

Zatím dobré, hlavně veřejné záložky až po zaškrtnutí :-)

[30] (Arthur Dent [openID] - WWW) 30.08.2007, 12:49:22 [X] [D]
[29] No však... A kam vede odkaz z tohoto článku? (Nápověda: Jde o větu "Pokud chcete a pokud máte o něco takového zájem, můžete si to vyzkoušet,...")

[31] (Limonádový Joe - Mail ) 30.08.2007, 12:59:40 [X] [D]
[28] Třeba proto, protože jsem čekal, že to bude něco extra a ne jen další z mnoha prakticky stejných webů. A na úvodní stránce vidím jen formulář pro registraci, informace i demu je na stránce s přihlášením. Ale proč bych lezl na stránku s přihlášením, když ještě nemám účet? :-)

PS: Conota, krom toho, že neumožňuje štítkovat neveřejné odkazy (takže zase jen sociální), mi taky sama od sebe neumožní vybrat bookmarky podle více štítků. A také mi neukáže seznam všech dalších štítků, kterými jsou oštítkovány odkazy po vybrání určitého štítku. Když chci třeba vybrat bookmarky, které mají zároveň štítek "webdesign", "typografie" a "onlinetool", Google Bookmarks mi to umožní alespoň pomocí vyhledávání s více "label:". A vzhledem k tomu, že mám více takových často užívaných kombinací, dělám si na ně bookmarky. Jakkoliv dobře navržená struktura složek po pár desítkách bookmarků selhává (vím o čem mluvím) a jen díky štítkům, kterých je pomalu stejně jako těch bookmarků, se v tom dá rychle orientovat.

[32] (Arthur Dent [openID] - WWW) 30.08.2007, 13:02:25 [X] [D]
[31] Ano, to je hezké. A proč mi to píšete?

[33] (Limonádový Joe - Mail ) 30.08.2007, 13:03:27 [X] [D]
[31] Doplňek: Těch štítků zdaleka není jako bookmarků, to přirovnání jsem trochu přehnal ;-) Ale je pravda, že téměř všechny bookmarky mají více než dva štítky.

[34] (Limonádový Joe - Mail ) 30.08.2007, 13:05:04 [X] [D]
[32] Třeba jako tip na další vylepšení? Inteligentní práci se štítky postrádají všechny bookmarkovací služby.

[35] (Arthur Dent [openID] - WWW) 30.08.2007, 13:16:16 [X] [D]
[34] Ano, pak ano.

Na štítky jsem si nikdy nezvykl, nenacházím pro ně totiž analogii v reálném světě, zato pro složky, záložky a pořadače ano. Tím to asi bude.

Příklad: Když hledám "NE555", tak je mi jasné, že to je v šuplíku "Časovače", a je mi jedno, že to má štítky "Texas Instruments", "DIL", "8pin", "Hybrid", "IO", ... Nikdy se mi nestalo, že bych hledal např. "součástky od FREESCALE v SOIC pozdru s osmi piny". Mně jsou štítky opravdu na pendrek.

[36] (otaznik - WWW) 30.08.2007, 13:38:58 [X] [D]
[22] Kdybys(?te?) hledal RSS čtečku s otevřeným zdrojovým kódem, tak například liferea (http://liferea.sourceforge.net/) těmto požadavkův vyhovuje.
Za conotu díky.

[37] (Arthur Dent [openID] - WWW) 30.08.2007, 13:41:38 [X] [D]
[36] Lifereu znám, mám ji vedle na Ubuntu. Ale otázka byla na Pixyho, jestli ta JEHO čtečka má otevřený kód, že bych asi teda věděl, jak do ní to záložkování doplácnout. :)

[38] (Limonádový Joe - Mail ) 30.08.2007, 13:53:54 [X] [D]
[35] Já třeba hledám schéma na čítač s AVR. Ale, vím, že nějaký takový schémata tam mám, ale nevím přesně kde. Než prohledám složku se schématy, složku s hotovými stavebnicemi, složku s čítači a složku se zapojeními s AVR, zabere mi to spoustu času. Ale díky štítkům vyhledám zároveň čítač, schéma a AVR a dostanu přesně to, co jsem chtěl. S inteligentním nástrojem, který by mi po vybrání štítku čítače, omezil seznam souvisejících štítků, ze kterých bych dále vybral štítek schéma a dostal bych ještě omezenější seznam štítků, ze kterých bych vybral AVR, by to bylo ještě pohodlnější.

[39] (Arthur Dent [openID] - WWW) 30.08.2007, 13:56:18 [X] [D]
[38] Já takové věci hledám via Alt-F7 :)

[40] (Lemris ) 30.08.2007, 14:56:03 [X] [D]
[36] Já bych tak moc chtěl, aby Pixy používal můj web, udělám cokoliv, třeba to komplet přepíšu, jenom nechť na mne shlédne svým milosrdným okem. Ach jo lidi, kdy dostanete rozum a přestanete stavět věci na hlavu.

[41] (Arthur Dent [openID] - WWW) 30.08.2007, 16:35:26 [X] [D]
[40] Pixy, nakolik je mi známo, nepoužívá žádný z webů, který jsem kdy udělal, stejně tak já nejspíš nepoužívám žádný z těch jeho. Přesto to nepůsobí nijaká traumata ani mně, ani jemu, a přesto se spolu dokážeme věcně bavit. Takže pokud mi napíše, že se mu nelíbí to a ono, tak to vezmu jako kritiku od zkušeného webaře a zamyslím se nad ní, protože je pravděpodobné, že má pravdu. (Rozhodně se nad jeho připomínkama zamyslím víc než nad připomínkama anonymního komentátora.) A pokud má pravdu, tak to milerád opravím.

Stejně tak jsme si s Pixym vždy vzájemně vyšli vstříc ve všelijakých technologických finesách a fintách a pokud se ho ptám, zda má opensource čtečku, že bych věděl, jak do ní doplnit záložkování, tak je to proto, že je to pro mne programátorská rozcvička a rébus, u něhož mne zajímá, zda "by to šlo tak jak si myslím". Chápu to tak já, chápe to tak jistě i on a komukoli jinému je do toho pendrek.

Ale věřím, že malí lidé zvyklí nahoru podlézat a dolů kopat v tom nemohou vidět nic jiného než to co sami znají: Podlézání...

[42] (Roman - Mail - WWW) 30.08.2007, 23:12:34 [X] [D]
Arthure, ako to ty robíš že máš pod článkom toľko príspevkov od domýšľavých blbečkov ešte aj pri absolútne nebulvárnych témach. ;-)

[43] (Lukee - Mail - WWW) 01.09.2007, 19:18:25 [X] [D]
Vypadá to hezky :-). Měl bych k tomu dvě poznámky, jestli můžu:

1) Nebylo by možné zavést trvalé přihlášení? Nevím, jak dlouhé je současné přihlášení, každopádně nepřežije zavření prohlížeče a každý den se případně znova přihlašovat bude otrava.

2) Všiml jsem si textu odkazu - "Jste tu nový??" - nestačil by tam jen jeden otazník?

[44] (Max - WWW) 02.09.2007, 00:20:03 [X] [D]
Byl jsem v demu a líbí se mi to - hned jak bude čas, tak se registruji.

Bylo by nějak možné, aby se jednotlivé záložky daly přesouvat po "skupinách"? Označil jsem záložku na přesunutí, ale jde vždy jen jedna ... mám v záložkách chaos a rád bych ho rychleji odstranil :)

[45] (Arthur Dent [openID] - WWW) 02.09.2007, 01:41:41 [X] [D]
[43] Jo, podívám se / Díky, opravím
[44] Ano, to bych taky ocenil, takže: Jo, co nejdřív to půjde

[46] (ch!p - Mail - WWW) 12.09.2007, 17:49:03 [X] [D]
Ahoj, zkoušel jsem si importovat záložky z opery (vyexportováno do html), ale vytvořily se jen prázdné složky :(

[47] (Loa Pono - WWW) 01.12.2007, 16:22:43 [X] [D]
Wow, žiadna reklama :) super ;)

[48] (JR ) 10.12.2007, 01:33:37 [X] [D]
Nevyzkousel jsem, nebot se nelze zaregistrovat...

[49] (JR ) 18.01.2008, 12:40:25 [X] [D]
Stale se nelze zaregistrovat, protoze se stale nezobrazuje CAPTCHA...

[50] (Garçon [openID] - Mail - WWW) 08.08.2008, 10:59:36 [X] [D]
Parada, Martine, nejvic se tesim na to, az ty tvoje dodelavky zakomponuje autor do oficialni distribuce. Sice spokojene pouzivam del.icio.us (ted uz bez tech tecek, ale nejak si nemuzu zvyknout ;-)), ale obcas se objevi rozumny duvod, proc socialni aspekt ukladani odkazu omezit (treba ve firemni sfere).

Fakt super.