Pozoruhodné výroky uplynulého týdne

Kdo mi dá facku, toho smažu! Haf!

Minulý týden byl opravdu úrodný.

Za všechny "Nechápu-ale-ty-jsi-blbec" zmíním pouze šulínka, co mi tvrdí v komentářích, že "Zajímavé je, že když někdo spustí Nějakou-další-instalaci-pliggu-nebo-scuttle tak je to podle Malýho špatně", což je zhruba tak přesný opak toho co tvrdím. Samosebou, vyčítá mi, že jsem si pro sebe spustil Conotu a že jsem umožnil přístup i dalším lidem, a zároveň jsem předem oznámil všem kritikům, že to je MŮJ nástroj, takže jakékoli hodnocení z hlediska internetu je zcestné. Z čehož usuzuje, že jsem jednoduchý a nemocný. Má pravdu, Respekt nečtu a to břicho mě fakt bolí docela fest, hlavně po tučném jídle. Takže jsem jeho komentář smazal.

Po delším boji se do nominací dostal i Roj se svou variací na "Nečekej, že ti budu vyvracet něco, co neříkáš!" – Nečekám, Roji, nečekám!

Zlatou medaili vyhrává úžasný Respektista (čímž označuji určitý druh smýšlení, nikoli snad autorskou provázanost s Respektem) Ondřej Mirtes, a to za svůj výrok Američané pro nás nikdy nic dobrého neudělali. Blbost rozkvetla a Ondřej Mirtes z jejích květů uvázal krásný pugét.

Rovněž jsem minulý týden kroutil hlavou nad strategií agregátoru Weblogy.cz. Je chvályhodné, že z mého zápisníčku vybírají jen některé články, je mi ale záhadou, proč to byl nevážně laděný článek "Jsme chudé marketingové oddělení" a ne třeba diskuse o etických pravidlech internetové novinařiny. ;)

Minulý týden rovněž přinesl několik nových hesel do mé stále doplňované encyklopedie Kdo je kdo, co je co, komu proč kdy a s kým jak na českém internetu

  • Radim Hasalík (-a, -ovi, -a, m.) – Jeho role v blogosféře je nejlépe popsatelná příměrem: Kdyby bloggeři hráli na hudební nástroje, tak by Radim držel basu.
  • Ross Hedvíček – Urputný bojovník za pravdu. Za svoji. Jeho metody jsou tak urputné, že kdyby Ross brojil proti kouření, vzbuzoval by i v nekuřácích nutkavou touhu vykouřit krabičku Startek bez filtru...
  • Profesionál (-ové, m.) – Člověk, který používá stejný hardware a software jako používá Radek Hulán (viz)
  • Pičmulínek (-nci, m.) – Člověk, který má jiný hardware, software nebo názor než Radek Hulán (viz)
  • Radek Hulán (-a, -ovi, -a, m.) – Určuje, jaký software a hardware mají používat tento měsíc profesionálové; určuje kdo je pičmulínek (viz), kdo uhrovatý teenager (viz) a kdo porušil zákon – za tím účelem vydává pravidelný věstník, nazvaný Well Done (v českém překladu Hotová studna, míněno studna vědění)
  • RH faktor – viz výše. Spolu s Radkem Hromuškem a Richardem Holasem si musíme říct: To nemůže být náhoda!
  • Uhrovatý teenager – Mladý blogger, který by tak rád byl proslulý blogger a celebrita a domnívá se, že nejsnáze k tomu dojde tak, že skácí staré modly. Vyznačuje se nadbytkem sebevědomí a dojmem, že toho umí fakt hodně.
  • Lupa (-y, ž.) - internetový magazín, o němž jeho čtenáři už asi pět let tvrdí, že upadá. Je velmi pravděpodobné, že mají pravdu – pak Lupa dokázala porušit hned několik přírodních zákonů; jeden bonmot říká, že "Clean je na hlavu a na lupy, Lupa jen na hlavu."
  • Blogy Respektu – Místo, kde se přesvědčení o vlastní nedoceněnosti mísí s přesvědčením o vlastní výjimečnosti a vytváří velmi hustou atmosféru ryzího intelektuálna. Klíčová slova: Globalizace, feminismus, multikulturalismus, Palestina, Stop raketám, Stop oteplování, Vyváženost, Antikomunismus, Primitivní antikomunismus a Pohanková kaše.

A taky jsem přidal další body do seznamu Jak se mladý začínající blogger prosadí mezi tou bloggerskou mafií, co si rozebrala TopList pro sebe, a získá vysokou návštěvnost, o kterou jde přeci především? Nově jsou přidány tyto možnosti:

  • Agent s teplou vodou – Koukněte se, o čem píše někdo z těch hodně známých. Pak napište článek na stejné téma, třeba i se stejným názorem, to nikdo nepozná, a napište do komentářů: O tom jsem psal na svém blogu zde: http://mlady-blogger.cz/xxxx Udělejte to pětkrát, desetkrát... On se nakonec někdo chytne a odkáže
  • Žadatel – stačí citace: Již před časem jsem psal na Weblogy.cz, aby můj blog zařadili do výběru, zatím tak neučinili, ale doufám, že to urychleně napraví.
  • Válečník – Vyberte si pět známých a hojně citovaných blogů a napište sérii článků o tom, jak jsou jejich autoři ubozí, neschopní, neumětelové, staří, k smíchu a vůbec... Získáte si pověst neohroženého ikonoklasta (u svých šesti pravidelných čtenářů) a neohroženého blba (u ostatních)

Jen co oba seznamy řádně nakynou, tak je vydám knižně, Academia už podepsala bianco smlouvu.

Jo, a sloupek je dnes o Atlasu...

Příště se podíváme na seznam nominovaných projektů roku a anticen roku, protože něco takového se taky jen tak nevidí.

Dne 24.09.2007

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (pixy - Mail - WWW) 24.09.2007, 13:20:15 [X] [D]
A nedá si pokoj a nedá. Nohsled a bodygárd neposlušný...

[2] (Arthur Dent [openID] - WWW) 24.09.2007, 13:24:24 [X] [D]
[1] Haf!

[3] (@Teo - WWW) 24.09.2007, 23:51:51 [X] [D]
Anebo naopak: Kdo mě smaže, tomu dám facku. Blaf! ;)