Seriálový říjen

Původně jsem chtěl psát článek z rubriky Misantropův Slabikář, ale člověk míní...

K čertu se slabikářem, však oni si mí analfabeti rádi počkají...

Minulý týden nám skončila druhá série IT Crowd. No, řekněme – zaplaťpámbu! Díval jsem se na to a po pravdě – někdy byl ten úsměv hodně křečovitý a scénky tak chtěně vtipné, až byly nevtipné. Zabili Denholma, parchanti, a jeho nástupce nemá ani špetku Denholmova charismatu, je to jen slizký ajťák v pozici manažera. Řekl bych, že druhé sérii něco chybělo. To NĚCO byla pravděpodobně lehkost série první. V druhé byl nejspíš celý tým stresován očekáváním fanoušků, tak to neunesl a bohužel – na výsledku se to podepsalo... Přesto solidní průměr, takže tři hvězdičky :)

NAŠTĚSTÍ začala třetí série seriálu My Name Is Earl, a tam první dvojepizoda nezklamala. I ve třetí sérii je všechno tak jak má být, je tam Randy i Krabák, je tam hepáč na konci, jen Joy je nějak menší mrcha... Právě byla odvysílána třetí epizoda.

Před několika dny pokračovala, po letní vysílací přestávce, jedenáctá série SouthParku, a to osmou epizodou. Malinký Touretův syndrom...

Nojo, ale aby toho nebylo málo, tak – ve firmě odešel server. (Souvislost? Hned uvidíte!) Odvezl jsem ten křáp domů a pokoušel se ho resuscitovat. Celé pondělí jsem stahoval různé archaické distribuce Linuxu, které by byly schopné na tom železe běžet, pak jsem bouchl do stolu a řekl, že PENDREK! V úterý jsem objednal součástky a ve středu jsem si pro ně jel. A když jsem čekal ve skladu, tak jsem se, jen tak z nudy, koukal na monitor, kde si zaměstnanci pouštěli nějaký film. Evidentně něco veselého. Tak jsem se podíval taky... A když mi přinesli procesor a desku, tak jsem se zeptal, co že to je zač. A dostalo se mi odpovědi, že se to jmenuje "Jak jsem potkal vaši matku".

Nedalo mi to, trošku jsem popátral – podíval se, líbilo. How I Met Your Mother je sitcom ve stylu Přátel. Zkrátka pět mladých lidí v New Yorku, kteří spolu chodí či nechodí, to vše podáváno "z budoucnosti" stylem "Tak, děti, teď vám budu vyprávět příběh o tom, jak jsem potkal vaši mámu..." ("Tati, proč? Copak jsme zlobili?") Což umožňuje tvůrcům používat všelijaké techniky, od prostřihů do minulosti (a budoucnosti) k (sebe)ironickým glosám. Celé to má o něco větší spád a o něco větší švih než Přátelé (a připadá mi to i o něco líp napsané a míň doslazené). Možná to je i výběrem postav.

Nemohu si pomoci, ale po pár dílech mi začali lidé v Jak jsem potkal... připomínat Futuramu. Je tam podobná ústřední dvojice – Ted jako věčný loser Fry a Robin coby Leela – a je tam charismatický Barney, který mi připomínal svým vystupováním takového "Bendera v lidské kůži". Marshal a Lily pak jsou... hmmm... Zoidberg a Profesor? Ne, to bylo špatné přirovnání...

Jo a – třetí série HIMYM (How I Met...) pokračuje právě teď, třetí díl bude vysílaný  v pondělí, takže se to hezky trefí mezi SouthPark a Earla.

A mimochodní tipovací soutěž: Co myslíte, půjde Earl a HIMYM někdy na nějaké české televizi? Pokud si myslíte že ano, tak jakou byste tipli?

(SouthPark šel na HBO a po něm na Nově, nějak po sedmé sérii to usnulo. Simpsonovi jsou vysíláni Českou televizí tak zřídka jak jen to jde. První série IT Crowd s ukrutným dabingem šla na HBO.)ú 

Dne 5.10.2007

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (forest - Mail - WWW) 05.10.2007, 16:44:15 [X] [D]
Velmi zajímavý postřeh s tím přirovnáním Futuramy a HIMYM. HIMYM se urcitě dostane na obrazovky i v ČR, ale dříve než na ČT bych to očekával na HBO. Seriál má úspěch, což znamená minimálně 4 řady - jde tím zaplácnout díra ve vysílání.

[2] (Jakub Skalický - WWW) 05.10.2007, 17:20:57 [X] [D]
IT Crowd 2 mě taky trochu zklamal, bohužel se ne vždy povede udržet kvalita v dalších sériích. O tom, že by se dokonce zvedala, ani nemluvě — co tak pátrám v paměti, tak tohle je případ jedině seriálu Black Adder (kde první dvě série za moc nestojí, zatímco třetí a hlavně čtvrtá nemají chybu).

Pokud někdo u nás bude vysílat HIMYM, tipoval bych to na HBO. „Velká trojka“ má svých seriálů zatím celkem dost — i když abych se přiznal, spíš mě zaráží, že u nás ještě není Futurama. A pokud by se dabing povedl jako v případě Simpsonů... :o)

[3] (Lokutus - WWW) 05.10.2007, 18:01:15 [X] [D]
Určitě to bude nějaká česká televize vysílat. Problém je, že ještě nebyla spuštěná.

[4] (Filip Rožánek - Mail - WWW) 05.10.2007, 19:09:51 [X] [D]
Co se Futuramy týče, distributor si kladl podmínky, kterým Česká televize nemohla vyhovět, protože byly značně nevýhodné. Pokud je mi známo, Futurama byla nabídnuta za vysokou cenu v rámci balíku odpadových pořadů, které je jinak obtížné udat.

[5] (Abraxis - Mail ) 06.10.2007, 13:04:34 [X] [D]
Ugh, to nebylo od Misantropa ale vubec hezke - takhle mne navnadil, abych zjistil, ze HIMYM i MNIE nikdo neseeduje :-( (alespon prvni serie/dily). Nemate to pliz nekdo stazene? (kontakt viz email). Dikec.