Neobsahuje názory Henryka Laholy

Radiokomunikace řeší reklamaci...

Mám Bluetone Angel. Smějte se mi, ale já vím proč ho mám. Jediný bezdrát, kterému nevadí domy, žádné datové limity a 99.99% spolehlivost. Za ty tři roky jsem zažil asi pět výpadků v úhrnné délce tak tří hodin. Takže naprostá spokojenost, fungoval vždy když fungovat měl. Až dodneška...

Dneska jsem brzo ráno (kolem 12.20) vstal a po paměti zapnul PC. Mezitím jsem udělal obvyklé ranní úkony (WC, koupelna, vzpomínání kdo jsem, drbání na ... hlavě a i jinde, zkrátka to co muži dělají po ránu), přišel jsem k počítači a – NIC. Nefunguje internetové připojení.

Znáte to pravidlo, že věci fungují, dokud je opravdu NUTNĚ nepotřebujete? Tak to bylo ono. Měl jsem rozeslat práci, se kterou se tu od pondělí lopotím, a zařídit spoustu dalších věcí, bohužel naprostou většinu internetových. Tak nic.

Zvednul jsem telefon – a hlucho. Chvíli jsem pobíhal po bytě, hledal zákaznické číslo, a nakonec jsem se ve 12.40 dovolal na hotline Radiokomunikací. Paní si vyslechla popis závady ("ano, restartoval jsem vše") a slíbila, že mi zavolají z technické podpory.

Zatím jsem se jal snídat. Druhé sousto, žvýkám chleba, telefon... Technická podpora Radiokomunikace... "Běžte se prosím podívat na naše zařízení..." – "Blikají tři červené", povídám já. "Hm, to bude zdroj, to je zlé..." praví pan Technická Podpora a říká, že to předává technikům... Jen... "Když to bude závada na vaší straně, tak platíte výjezd...". OK, potřebuju dělat, slíbím cokoli i čertu.

Jdu si dožvýkat chleba, třetí sousto, volá technik... Že je před Táborem a že tak v půl třetí bude na místě. Znovu koukám, vypínám zdroj ze zásuvky, zapínám, telefon nic, hluchý, tak přikyvuji. Tři červené blikají. Vypínám ten dementní zdroj a jdu psát Projektovou specifikaci a dožvýkat chleba.

Žvýkám chleba se sýrem, píšu věty jako Stránka uživateli nabízí seznam systémových šablon s možností jejich změny a mysl mi bloudí bůhvíkde... Chvíli bloumala po stole, až dobloumala na voltmetr.

Voltmetr... chleba... Uživatel potvrdí změnu šablony... chleba... Tlačítko aktualizovat... voltmetr... kafe... voltmetr... Co to sakra je?

Vstal jsem a došel ten zdroj přeměřit... Zapnul jsem ho zas do zásuvky, vidím něco přes 50 voltů, takže v pořádku... Nechal jsem ho zapnutý a šel jsem si sednout zpátky k práci.

...a blikalo na mne ICQ. Filipe, chlapče nezbedná, rád tě vidím online! :)

Zavolal jsem technikovi, dohodli jsme se že se stejně raději staví, koukne na to a zdroj vymění, nebo jistota je kulomet (přeci jen běží už tři roky bez vypnutí.

Vot, technika... Příště jen půjdu do kotelny a silným hlasem budu říkat: "Ano, ano, jistě, přijeďte a vyměníme to celé, když se tomu nechce fungovat..."

A vypnu to celé ze zásuvky rovnou. Člověk už nemůže věřit ani zdrojům.

AKTUALIZACE – Technik, pan Andrýs (jestli jsem dobře rozuměl) přijel ve 14.20, pro jistotu vyměnil zdroj, přeměřil anténu, zjistil že kvalita signálu delší dobu kolísá, tak vyměnil i anténu, vše nastavil a v 15:10 opět připojení funguje...

Ještě jednou ty časy: 12.40 – nahlášení závady, 15.10 – vyměněné zařízení, vše funguje a je nastaveno. Radiokomunikace mají u mne další plus za bleskové vyřízení... Opravdu nezávidím lidem s *** jejich čtyřmega, hlavně ve chvíli, kdy čekají třetí den na opravu a dozvídají se jen že bohužel... :)

Dne 8.11.2007

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (vojti - Mail - WWW) 08.11.2007, 15:22:32 [X] [D]
Hmmm,
perfektni popis reseni zavady, perfektni popis reseni problemu. Kazda z techto veci je u takove te momentalne modre firmy na vice dnu, neboli 2dny nahlaseni zavady, 2dny urgovani zavady, 2dny cekani na technika... a kdo vi co :e)

Gratuluji! a po nedavnem negativnim clanku na pristup k reseni problemu stran Radiokomunikaci, toto zni dostatecne pozitivne pro zemnu operatora i z me strany ;-)

Diky

[2] (tark ) 08.11.2007, 15:56:11 [X] [D]
Fíha. Gratuluju. Já se děsím toho, až budu muset řešit něco s UPC (***? :D)... :X Trvalo jim asi 2 měsíce, než si mě navedli na SIPO pro placení účtu :))

A já už si říkal, že bude malér, protože mi nedají vědět a odpojí mě.

[3] (Arthur Dent [openID] - WWW) 08.11.2007, 15:59:21 [X] [D]
[2] Ano, to jsou přesně ti *** :)

[4] (Hosti - Mail - WWW) 08.11.2007, 16:26:25 [X] [D]
Obdivuji schopnost Google reklam korespondovat s obsahem článku (viz WWW) :-).

[5] (tark ) 08.11.2007, 16:30:50 [X] [D]
[3] No jo no, není to ideální, vím.. Ale měl jsem na výběr mezi místním neziskovým občanským sdružením a UPC (anebo WiFi, ale zarušené sídliště není to pravé - chytnu 40 sítí na anténu v notebooku chozením po bytě!)

Nejdřív jsem šel do občanského sdružení. Budete připojen na konci února. Tůdle! Nebyl natažen ani optický kabel. Pak jej natáhli a domluvili jsme si instalaci. Prásk! Technik volá, že ještě něco není připravené... A během prázdnin mi volali, jestli mám stále ještě zájem.

To u UPC jsem vyplnil formulář na upc-internet.cz, během dvou dní se ozvali a do týdne internet fungoval. Ale zase ta nová krabička trošku zkazila TV signál. No co už... Na TV se stejně tak moc nedívám a špatný signál je jen v TV a ne v HDD rekorderu (má citlivější tuner?).

Nakonec se omlouvám za tak dlouhý elaborát. ;)

[6] (tiso - Mail - WWW) 08.11.2007, 21:42:43 [X] [D]
To pravidlo sa mi dnes tiež vymstilo - čakal som mail na centrum.sk... Len tam mali práve nejaké problémy a pol dňa som sa nevedel prihlásiť. Ale dopadlo to dobre. Pozerám že máš môj pracovný režim, bohužiaľ ma nútia chodiť do práce na deviatu.

[7] (Kojot - WWW) 08.11.2007, 22:10:17 [X] [D]
Jo, to já jsem zjistil, že mi nejede internet. I volal jsem na UPC. Nejprve jsem si užíval ničím nerušenou hudbu, potom hudbu rušenou hláškami "Jste desátý v pořadí..." Hudba. "Jste sedmý v pořadí..." Atd. Nakonec jsem se dovolal. Objasnil jsem, jak bliká a nebliká modem. Přepojili mě na technika. Opět poslech nenáročné hudby...
"Přijedu ve středu odpoledne..." (byla sobota).
Domluvil jsem hodinu a vztekle pobíhal po bytě. Pak jsem začal zoufale lomcovat kabely a internet naskočil...

[8] (Johnny - WWW) 09.11.2007, 00:32:44 [X] [D]
Já mohu potvrdit přesně Arthurovu zkušenost. Blue Tone Angel máme v práci, funguje dostatečně rychle a hlavně poslední závadu (výpadek) jsme měli někdy v roce 2005 a to ještě asi na dvě hodiny. Dokonce se nám omluvili slevou v dalším zúčtovacím období.

[9] (aTeo - WWW) 09.11.2007, 00:40:41 [X] [D]
Měli byste ovšem vědět, pánové, že ten Andrýs je android třetí generace.

[10] (Arthur Dent [openID] - WWW) 09.11.2007, 00:53:11 [X] [D]
[9] V tom případě je to velmi povedený model... Komunikativní, sympatický a dochvilný.

[11] (aTeo - WWW) 09.11.2007, 08:47:21 [X] [D]
[9] No jistě, tak je naprogramovaný. Já jenom aby sis nemyslel, že v tom hraje roli lidský faktor... ;)

[12] (Roj - WWW) 09.11.2007, 11:01:41 [X] [D]
A co s tim teda bylo?

[13] (ringo ) 09.11.2007, 13:24:27 [X] [D]
[12] Bylo to rozbitý ;).
Já měl u Bluetone 2 roky ADSL premium. Sice to není to isté, ale za ty 2 roky jediný výpadek, který byl za dvě hodiny vyřešen, žádné z****kecy, stručná a jasná smlouva na 1 A4 bez různých dodatků na jiných listech velikostí písma 5, nikdy žádné reklamní letáky, které by se sypaly z obálky nebo z mailu. Prostě nic z toho, co byla u telecomu rutina. Bohužel, Radiokomunikace na dálný venkov ještě moc nepokročili.

[14] (Arthur Dent [openID] - WWW) 09.11.2007, 14:06:39 [X] [D]
[12] Tři roky to bylo zapnutý a zdroj byl unavený... Asi dostal v noci nějaký ráz, který ho rozhodil... Sice se po vypnout-pauza-zapnout cyklu vzpamatoval, ale pan Andrýs usoudil, že bude lepší, když mi dá nový. Proměřil anténu, zjistil že má za ty tři roky už taky odanténováno, a i když fungovala, tak ji pro jistotu taky vyměnil, protože z jejích interních logů zjistil klesající kvalitu signálu. Ono by to ještě fungovalo, ale časem by to začalo prý být o nervy. Tak asi tak.

(Ještě detail: Angel je technologie využívající pásma 3.5GHz a anténa je takový malý technický zázrak, protože na rozdíl od ostatních bezdrátových pojítek v těchto frekvencích nevyžaduje přímou viditelnost na vysílač, ale dovede si signál "dopočítat" a rekonstruovaty z odrazů. To jen pro ty, co si pod slovem "Anténa" představí wifi krabičku.)

[15] (tark ) 09.11.2007, 20:46:06 [X] [D]
[14] To jsem vůbec netušil, že něco takového existuje, ale kabel je kabel. Kdyby UPC měla technickou podporu jako Bluetone, tak fakt žvatlám něco o nejlepším providerovi :-)

PS: Ta CAPTCHA mě pěkně ... štve ;)

[16] (Hekko [openID] ) 09.11.2007, 22:54:07 [X] [D]
[15] Je to dobrý!!! Když jsem to vyprávěla muži, tak tvrdil, že "na Bluetone už někdy náhodou narazil, ale vůbec nevěděl, že je taky bezdrát" - ťukala jsem si na čelo, hledá novýho poskytovatele a Radiokomunikace přeskočí - ale je to dobrý, není jediný ;) :)

P.S.: Jaká CAPTCHA? ;)

[17] (tark ) 10.11.2007, 13:19:03 [X] [D]
[16] Mě se tu zobrazuje jakási CAPTCHA když odešlu příspěvek, zřejmě je to jen pro podezřelé. Ovšem nevím proč, protože píšu česky, slova jako c a s i n o nepíšu, IP mám vlastní... :D

[18] (Johnny [openID] - WWW) 12.11.2007, 07:58:14 [X] [D]
tarku: řešení je openid.com