Neobsahuje názory Henryka Laholy

Koupím Převážně neškodný

značka: Až za pět set korun

Občas přijdou maily, nad nimiž zůstane člověku rozum stát. A teď nemyslím nabídky medikamentů... Myslím třeba všelijaké ty nabídky na vzájemné prolinkování ("Náš obchod s paličkovanými krajkami má PR5, pokud umístíte na své stránky odkaz, tak umístíme i my odkaz na naše...") Ovšem korunu tomu nasadil dnešní mail.

Pán, kterého nebudu jmenovat, v něm psal, že ho velice zaujal archiv Převážně neškodného. Napsal, že stránky jsou velice pěkně zpracované (ehm!) a že by je, cituji, třeba i odkoupil a že by za ně mohl nabídnout až 500 Kč.

A já zařval smíchy. Jenže mail pokračoval: Samozřejmě pro mne by byla nejlepší varianta, kdyby jste mi je přenechal(a) za nějakou symbolickou cenu, ale nic v dnešní době není zadarmo.

Smál(a) jsem se, až jsem se za břicho popadal(a).

Vím, že jste si s nimi dal(a) hodně práce a ani by jste nespočítal(a) kolik hodin jste na nich pracoval(a), ale vážně o ně mám veliký zájem. Vím také, že částka 500Kč není žádná vysoká, ale také vím, že v dnešní době se hodí každá koruna, proto bych Vás chtěl poprosit, aby jste o mé nabídce vážně uvažoval(a).

To už se přišel podívat pes, proč že tak skučím a vyju. Každá koruna dobrá! Svatá prostoto!

Ale pak mě autor ještě dorazil: V podstatě by to vypadalo tak, že Vy by jste mi svoje stránky prodal(a) a stránky by byly zachovány tak, jak jsou. Stále by jste byl(a) jejich autorem, jen by se změnil jejich majitel.

Bože, co to má jako znamenat? K čemu by mu to bylo? Že by chodil a prsil se, jaký je king, že "vlastní" archiv starého Neškodného? Co jiného by dělal, když by stránky zůstaly zachovány tak jak jsou?

Co si ti lidé nevymyslí...

Ale pro klid duše jsem sedl a napsal pánovi odpověď, kde jsem mu naznačil, jak se věci s Neškodným mají, že přeci jen stránky, které obsahují přes tisíc příspěvků a které vznikaly dvaapůl roku mají jinou cenu než je "až 500 Kč" a ještě jsem připsal něco o historické ceně ("jeden z nejstarších českých weblogů") a arogantně podotknul, že o symbolické pětistovce za archiv Neškodného opravdu uvažovat nebudeme, že tak špatně na tom rozhodně nejsme.

Ale vážně: K čemu by mu to bylo?

AKTUALIZACE: Aha, tak k ničemu. Odpověděl mi: Zdravím Vás, bohužel částku si nevybíráme ani si při jejím výběru neházíme korunou, nabízíme pouze to, co je nakázáno od vedení firmy pro kterou pracujeme. Pěkný den.

Docela tak trošku smrdí... semizdá... 

PS: Ano, uznávám, na Pixyho komentář to ovšem nemá.

Dne 16.11.2007

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Paželv ) 16.11.2007, 22:44:26 [X] [D]
Božínku, pane Malej, a to vopravdu by jste neprodal těch pár odkazíčků na nějaký další stránky s písmenkama za pjet set korun? Aď počítám jag počítám, furt by jse to rentovalo: třebá ňáká ta granule pro ubohýho pejsáčka, to bi bylo sedum, osum kilo. To vy, pane Malej, ste takovej egoceňtrik, že ani na tu ňemou tvář nemislej, či čo?

[2] (Arthur Dent [openID] - WWW) 16.11.2007, 23:02:28 [X] [D]
[1] na takovýhle mám univerzální odpověď... Jak přijdou s argumentem "Každá koruna dobrá" a "proč si nepřivydělat", tak odpovídám: "Děkuji, ale já mám peněz dost, tak si vybírám..."

[3] (Věroš - WWW) 16.11.2007, 23:35:23 [X] [D]
Nedávno mi došel mail od jisté nejmenované firmy:

Volám sa BlaBlaBla a pracujem pre firmu, ktorá sa zaoberá profesionálnou SEO optimalizáciou web stránok www.seo-blablabla.bla Oslovujem Vás, ako majiteľa či webmastera portálu, za účelom navrhnutia jedinečnej spolupráce v oblasti SEO optimalizácie a Linkbuildingu.

A další asi 4 odstavce, ze kterých jsem nepochopil co vlastně chce. Fakt jsem se snažil, ale musel jsem se zeptat, co vlastně chce, co za to chce a co z toho budu mít. A hádej, co chtěl? Neměl jsem už odvahu se ptát, v čem je jeho nabídka "jedinečná".

Máme tady na Moravě takové úsloví "Valit klíny do hlavy" (s podobným významem jako "mazat med okolo huby"), které přesně vystihuje tenhle přístup. Jen by mne zajímalo, jestli to je specialita práce na Internetu, specialita ČR nebo jestli to je normální. Ach jo.

[4] (Paželv ) 16.11.2007, 23:40:32 [X] [D]
"Já si vybírám"? To je ale namišlenost! Dost nemá nikdy nikdo! Takový pan stomatolog Macek rád zajistí poradenské a konzulatantské služby v ceně deset milionů Kč "pro rakouskou poradenskou firmu, která radí Erste Bank". Jakmile se jedná o peníze, tak chramstnu a hotovo, ne? Odmítnutí připadá v úvahu jedině v případě, kdy se domluvíme, že "teď jako budete chvíli jako blb a nic Vám z toho nekápne, ale za pár týdnů náhodou získáte lukrativnější místo (alias "post") a pak nám můžete udělat takovou malou službičku. Tomu nikdo úplatek nemůže říkat." Za téměř pět let bydlení na Starém Městě v Praze jsem se trošku poučil, jak jisté věci chodí (původně jsem chtěl napsat, jak fungují, ale to, že chodí, zdaleka neznamená, že fungují). A pro pána krále, co znamená pět set korun před Hospodinem! Já bych řekl, že jste trochu velký ješita, který chce být za každou cenu ten čistý! Abychom si na Vás neposvítili! (Pokud znáte Škvoreckého povídku Reakcionář Kohn, mohl bych doplnit" Jaktože toho Kohna v tom koncentráku nezabili jako ostatní Židy?") :-)

[5] (Věroš - WWW) 17.11.2007, 00:04:20 [X] [D]
Když je o Převážně neškodného takový zájem, nechceš ho transforomovat na a.s. ? Spousta lidí by si koupila akcii a prsit by se mohli všichni. :-)

[6] (Hekko [openID] ) 17.11.2007, 00:34:12 [X] [D]
No já nevím, za to "by jste" bych mu ještě poslala účet... Oči z toho bolí, srdce pláče...

[7] (aTeo - WWW) 17.11.2007, 00:37:48 [X] [D]
Měls´ mu odpovědět, že Neškodnýho psal Zandl, tak ať se dohodne s ním. A taky že Welldone je na prodej. Ale za něj by musel ještě aspoň tři kila přitlačit... má přece jenom nejlíp promyšlenej systém umělýho zvyšování návštěvnosti. ;-)

[8] (dgx - WWW) 17.11.2007, 04:02:45 [X] [D]
Jestli jsi ten článek psal v očekávání, že ti někdo nabídne víc, tak je asi čas pomalu uznat, že se tak nestalo a nejspíš ani nestane. Ber pětikilo, voe, dokud ti je nabízejí.

ps. prodám dgx.cz a texy.info. Slušné GTPR. Nabídky do emailu.

[9] (dgx - WWW) 17.11.2007, 04:07:14 [X] [D]
Mimochodem, kolik mirrorů Neškodného jsi schopen na own.cz vygenerovat za hodinu? Vidím příležitost pro dobrý kšeft :)

[10] (Arthur Dent [openID] - WWW) 17.11.2007, 04:15:40 [X] [D]
[7] To jsem mohl, to by se asi Patrick divil :)

[8] Nabídku máš v emailu, vyryl jsem ji tam hřebíkem. Chceš tu mísu poslat?

PS: Pětikilo nechci

[9] Lepší nápad: Budu generovat aliasy!

[11] (Roman - Mail - WWW) 17.11.2007, 12:46:02 [X] [D]
Aj mne parkrat prisli na "S2" ponuky na umiestnenie linkov poslal som ich do... keby aspon islo o pribuzne odbory. Ti ludia su fakt divni.

[12] (Arthur Dent [openID] - WWW) 17.11.2007, 14:01:27 [X] [D]
[1][11] Nešlo o linky, šlo o "stránky" - že by změnily majitele (???) a zůstaly by zachovány v této podobě (????)

Moje poslední odpověď zněla:
---
Dobrý den,

je mi naprosto jedno jak jste cenu určili, i kdybyste ji vyčetli z lógru, tak to na věci nic nemění. Spíš mne zaráží to, že prvním mailu píšete, že se vám líbí naše stránky, že je chcete odkoupit, tváříte se jako že pro sebe, a v druhém náhle přiznáte, že jste "najat" jakousi firmou a pracujete pro někoho třetího...

Každopádně odpověď zní: NE, ani tuto ani žádnou jinou stránku, kterou jsem kdy udělal, ani teď ani v budoucnu. Na podobné jednání nejsem zvyklý a zvykat si nebudu.

Martin Malý
---

Čekám, kdy se se seznamem posunou dál a zeptají se na další stránky.

Ale vážně: K čemu by jim ten Neškodný byl, když by ho nechali "v té podobě"? To přeci vylučuje zpětné odkazy, reklamu a cokoli jiného...

[13] (Roman - Mail - WWW) 17.11.2007, 15:37:37 [X] [D]
[11] Sorry Martine, ty sa fakt spravas ako totalny Mizantrop. Ved ja viem o co islo, clanocek som cital. Ano je to pekne napisane, dobra story. (Tak neser. ;-)

[14] (Miloš - Mail ) 17.11.2007, 17:36:22 [X] [D]
Jen aby to nedopadlo jako v jedné Hurníkově povídce – přišel za ním nějaký cizí člověk a požadoval naprostou nepředloženost – „Dejte mi svůj klavír“. A chodil a chodil a chodil a chodil … až ho ukecal.

[15] (Tomas ) 17.11.2007, 23:30:40 [X] [D]
Taky jsem tento mail dostal, přišlo mi to docela vtipné... a na druhou stranu poměrně trapné..

[16] (Arthur Dent [openID] - WWW) 18.11.2007, 14:00:20 [X] [D]
[15] Koukal jsem... Předpokládám že jde o tot: http://forum.minimodel.cz/viewtopic.php?t=393

[17] (Arthur Dent [openID] - WWW) 18.11.2007, 14:04:17 [X] [D]
[13] Protože jsem totální misantrop - a ty moc dobře víš, jak jsem se jím stal! ;)

[18] (Lokutus - WWW) 18.11.2007, 14:15:39 [X] [D]
Asi před rokem se mi kamarád, který právě rozjel svůj vlastní podnik na hypotéky chlubil svými novými stránkami.
Říkám, hm, hm, pěkný a kolik tě to stálo?
Prý deset tisíc. A pak dodal... měsíčně.
Vypadl mi hrnek z ruky:
- PROBŮH, za co to platíš?
- Za to, že ta firma udrží můj web na prvním místě ve všech vyhledávačích na klíčová slova okolo hypoték...
A že mi to hned dokáže. Zadal slovo hypotéka do googlu a vypadl na prvním místě jeho odkaz.
- Hezký, povídám a zadal jsem "hypotéka praha"... No a nic
- Kde jsi, ptám se.
- Hm, ale takhle debilně to nikdo nevyhledává. Všichni hledaj jenom hypotéka.
- Já třeba bych hledal hypotéku v Praze. A to už bych tě nenašel.

No každopádně už vím, proč je to tak drahé. Ono nakoupit tolik webů po pětikile, abyste z toho měli slušnou marži...

[19] (Arthur Dent [openID] - WWW) 18.11.2007, 14:59:21 [X] [D]
Eh, a další postižený: http://modelforum.upce.cz/forum/viewtopic.php?p=283304

[20] (danaketh - Mail - WWW) 29.11.2007, 16:52:30 [X] [D]
http://www.jaknaweb.com...;t=137758

hh

[21] (navara ) 04.12.2007, 13:20:02 [X] [D]
Vsechny zminene weby maji slusnejsi PR ne? Je velmi jednoduche tam pak pridat pruh s prolinkovanim sami na sebe a nasledne az to naroste, na skutecny web majitele - ten pak dostane mrte hitu od PRx webu a vyskoci prekvapive nahoru.

[22] (Jarda L. ) 04.12.2007, 15:24:57 [X] [D]
jj, to mi taky přišlo, že ode mne koupí wb, úplně stejný text.