Maxim Černý, Komentářová služba

Kozel zahradníkem, spammer bojovníkem proti spamu, bývalý blogger osobně. Hnus velebnosti...

Maxim Černý je jednatel společnosti NETWINGS SOLUTIONS s.r.o. (vše velkými písmeny, you morons!), spoluvlastník téže společnosti a bývalý blogger. Nedělám si legraci, to o sobě píše. Tušíte někdo, co tím chtěl autor říct? Je to něco jako medaile Za zásluhy o výstavbu ("Víte kdo já jsem? Jsem bývalý blogger!") nebo spíš určitá forma omluvy ("Slitování! Měl jsem těžké dětství, vyrůstal jsem na smetišti, kde mne vychovávala smečka potkanů, pak mě prodali do otroctví a jeden čas jsem byl i blogger...") Těžko říct. Možná tím chce jen říct, že taky kdysi patřil mezi lidi, které teď opruzuje, takže ví, jaké to je...

Pan Černý hodlá spustit opravdovou a reálnou komentářovou službu a teď testuje její funkčnost. Službě se dostává zjevně velmi pozitivního přijetí v komunitě. Podle zpráv, které jsou o tomto počinu k dispozici, se jedná o úžasnou službu, která bloggerům dodá to, po čem bloggeři touží (alespoň v představách pana Černého, bývalého bloggera) – tedy KOMENTÁŘE. To nemohl vymyslet pan Černý sám... Vězte, že dle fantazií pana Černého vypadá život bloggerův takto:

Jsem bloger. Pisu clanky pro to, abych dal najevo to, co si myslim, zlepsil svoji uroven vyjadrovani, mozna pobavil ostatni blogery. Jsem rad, kdyz si muj clanek nekdo precte, protoze v nem prezentuji svuj nazor, myslenkovy postoj a pohled na urcitou vec. Protoze jsem vzdelany, uznavam, ze tak, jako ma jedna mince dve strany, kazdy muze mit na moji vec jiny pohled. Po tom, co svuj vytvor publikuji, netrpelive ocekavam prvni hlasku o tom, ze mi nekdo napsal komentar. Nekdo, kdo ma k memu clanku neco, co by chtel napsat svetu.

Ptam se sam sebe: "Bude ten tajemny prvni komentujici s mym clankem souhlasit, nebo ne?" Protoze jsem v blogerske komunite jiz "znama firma", tak prvni komentar na sebe neda dlouho cekat. Je od meho kamarada, ktery ma take blog a napsal neco velmi vtipneho. Jako odkaz uvedl svuj blog samozrejme. A dalsi komentare prichazeji.

---

(Tak se zase utišíme, děti...)

Také vás to tak neskutečně dojalo? Také jste zamáčkli slzu nad osudem nebohých bloggerů, co se třesou na svou pravidelnou denní dávku komentářů? Vězte, že pan Černý, bývalý blogger, má pro ubohé bývalé kolegy řešení! Dodá jim krásný komentář, přímo na míru k jejich článkům, svítící novotou jak čerstvě vyražený pětník. Jak čerstvě vyražený falešný pětník.

Blogger je šťastný, jásá že má relevantní komentář, kouká se, jaký má onen komentátor "m.i.c.h.a.l02" (či jiné jméno) adresu, a zjišťuje, že URL jeho stránek je komentujme cé zet. Jémine. Upřímný komentář od člověka, který byl najat na to, aby posílal upřímné komentáře a dával do URL právě tuhle adresu! Srdce bloggerovo jásá blahem, tohle vždycky chtěl! Vždyť jen kvůli tomu to celé dělá... Ruku na játra, milí kolegové: Vy snad nestojíte o komentáře? Navíc od někoho, kdo byl najat na to, aby u vás komentoval? Ani když to máte zadarmo? Nikoho se o ty komentáře neprosíte, a pan Černý vám je přesto dodá! No není to skvělé?!

Pan Černý, bývalý blogger, dál rozvádí své teorie... Že to rozhodně není spam, třeba. To jako že proto, že ty komentáře jsou "k věci". Panu Černému nedochází, že URL u komentáře není k tomu, aby s ním byly provozovány nějaké SEO čachry, ale k tomu, aby si blogger mohl udělat obrázek o tom, kdo je ten komentující zač. Pan Černý totiž nechápe, jak to celé funguje (možná i proto je bývalý blogger), že komentář má svou hodnotu tehdy, pokud má komentující svou hodnotu, a že komentující, který komentuje jen proto, že chce někam uplacírovat svou URL, je bezcenný. Stejně jako je bezcenný jeho komentář, byť by byl stokrát k věci.

A stejnou cenu má i celá služba pana Černého.

Takže až jednoho dne zjistíte, že všechny URL, které přidáte na Bloguje, jsou přesměrovány na redirektor, budete vědět, komu můžete poděkovat...

Bude to pan Maxim Černý, dle svého názoru bývalý blogger, dle názoru jiných lidí (včetně mne) člověk, který stojí za komentářovým spamem. Jaká ironie, že se pan Černý tváří jako bojovník proti spamu a specialista na tuto oblast...

(Na Bloguje prozatím velešikovná Hekko blokuje přidávání komentářů s doménami spojenými s páně Černého NETWINGS SOLUTIONS, a pan Černý obdrží v nejbližších dnech doporučený dopis, v němž je vyzýván, aby se se svými "službami pro bloggery" ráčil odstěhovat z Bloguje, a to minimálně o dům dál, ideálně pak někam úplně do dža... Pokud bude některý blogger z Bloguje chtít využít jedinečné nabídky služeb pana Černého, bude muset explicitně požádat o povolení.)

PS: Zítra na toto téma vyjde sloupek na DigiWebu.

Dne 18.11.2007

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Honza - Mail - WWW) 18.11.2007, 23:11:22 [X] [D]
Stejně jako největšími odborníky na IT bezpečnost jsou hackeři, největšími odborníky na anti-spam jsou samotní spammeři. Ani bych se nedivil, kdyby pan Maxim Černý přišel s tučnou nabídkou anti-spamového řešení šitého na míru jeho komentářovým spamům. Třeba bude takové výpalné pro blogy hitem příštího roku.

[2] (Hekko [openID] - Mail - WWW) 19.11.2007, 00:58:43 [X] [D]
"Pokud bude některý blogger z Bloguje chtít využít jedinečné nabídky služeb pana Černého, bude muset explicitně požádat o povolení."

Pološikovná Hekko by k tomu ráda dodala, že páně Černého hromádka adres se kontroluje zároveň s ostatními spamovými destinacemi, vydělovat je nehodlám, a jestli tedy někdo bude chtít těchto služeb využít, tak mu tedy ten filtr vypnu... komplet.
Leda že by tato služba byla k dispozici aji bez odkazu na nějaké stránky ;)

[1] Až za pětikilo! :))

[3] (Roj - WWW) 19.11.2007, 01:38:04 [X] [D]
Artie, krasny clanek. Myslim, ze blacklist Cerneho URL, ktery by problem resil i ZPETNE, by mu zatnul tipec velice rychle. Neco o tom vim a blognu uz brzo :-)

[4] (Arthur Dent [openID] - WWW) 19.11.2007, 02:00:35 [X] [D]
[3] A co si asi myslíš, že Hekko udělala?

[5] (Roj - WWW) 19.11.2007, 02:22:16 [X] [D]
No ja jsem to obcas prubezne kontroloval a neco nekde zbylo, ale to bylo naposled pred finskem :-)

[6] (Arthur Dent [openID] - WWW) 19.11.2007, 04:26:35 [X] [D]
[5] Aktualizovat. Není jiné cesty. Protože kdybychom zvolili "jinou cestu", tak zmizí i odkazy z textů článků, a to zas budete vřískat, že cenzůůůra

[7] (aTeo - WWW) 19.11.2007, 09:41:21 [X] [D]
Tak to ti teda moc děkuju... Pan Černý alias Mr. Black mi jako zasloužilému komentátorovi nabídl významnou pozici v KS. Terazky je všechno v pr... čudu! :-/

[8] (Jandák ) 19.11.2007, 12:54:55 [X] [D]
Celou kauzu jsem podrobně sledoval, zajímalo mne, jestli pan Maxim Černý ze společnosti NETWINGS SOLUTIONS s.r.o. (uff) k tomu zaujme nějaké rozumné stanovisko, omluví se, nebo tak. Leč nestalo se. Jeho článek, na který Arthur odkazuje, mne jen rozesmál. Maxim Černý musí být hodně zoufalý, že se jeho spammerské aktivity proflákly. To, jak v článku zmiňuje, že tedy žádné netwings solutions není, ale jediné správné je NETWINGS SOLUTIONS s.r.o., je fakt úsměvné, asi nemá, čím jiným by argumentoval. Stejně tak to, že jeho komentáře nejsou spamem, protože jsou k věci. Tj. když mi jako uživateli počítače přijde tisíc mailů denně na novou verzi nějakého programu, tak to není spam?;-) Maxim Černý ze společnosti NETWINGS SOLUTIONS s.r.o. je prostě komentářový spammer.

[9] (danaketh - Mail - WWW) 19.11.2007, 13:26:25 [X] [D]
Jesus... To snad abych ty komentare nakonec ani nedopisoval a rovnou vyloucil. Ackoliv ze by mi nejakej moula zaspamoval web, ktery je ve vyhledavacich k nalezeni leda zadanim meho nicku... :)

[8] Usmevny pokus o to, odvest pozornost jinam...

Tak se alespon budu bavit blokovanim jeho webu na vsech projektech na kterych delam :)

[10] (Taurus ) 19.11.2007, 15:35:53 [X] [D]
Tento pán by si zasloužil smrt ukomentováním :-)

[11] (danaketh - Mail - WWW) 19.11.2007, 18:37:58 [X] [D]
Začínám se děsit kam by to mohlo zajít. Představte si, že přijde podobný moula se službou, která bude přidávát komentáře ke komentářům...

(Používání diakritiky je hrozně obtížná věc. Těch překlepů co jsem opravil, než jsem to dopsal)

[12] (lední brtník ) 20.11.2007, 23:27:42 [X] [D]
[11] vždyť právě to ten zmr..spammer dělal - teda pokud není schizofrenik, má na to najatého jednoho robota afroameričana, iq 8.třída zš.

[13] (danaketh - Mail - WWW) 21.11.2007, 00:01:43 [X] [D]
[12] Černý nebo černoch?