Neobsahuje názory Henryka Laholy

Utajené číslo

Občas mi volá člověk, kterého mám v seznamu pod jménem "Utajené číslo"

Zásadně se mu nepředstavuju, říkám jen "No?", popřípadě "Slyším..."

- Slyším!

- (kuňkavým hlasem) Dobrý den, tady Klára Blablaová, dělám výzkum pro společnost BlaBlaFactum ohledně chřipky a očkování, měl byste prosímdeset minut na stručný rozhovor?

Právě jsem se vrátil z velmi náročného odpoledne domů, tak povídám:

- Ále jo...

- Děkuji. Nejprve vám položím otázku: V jakém kraji žijete?

- V jihočeském

- Děkuji. Kolik to má obyvatel?

- Co?

- No to jak tam bydlíte... to (slabikování) Ji-ho-čes-ký kraj!

WTF?

- Netuším... Milion, možná míň, možná víc...

- Ano, děkuji. Jaké je vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

Herdek, Utajené číslo se mě bude vyptávat na to, jaké mám vzdělání? V rámci výzkumu o chřipce? Odolal jsem pokušení říct, že mám zvláštní školu, určitě by se ptala, kolik dětí bylo ve třídě v tom... zvlá-štní-ško-la, a místo toho jsem si řekl, že to jednou zkusím. Opáčil jsem:

- Na tuhle otázku nechci odpovědět.

- Ano. Aha... No... Takže... jo aha... počkejte...

Bylo slyšet jak listuje manuálem... Vývojový diagram vedl asi až na stránku 12, protože v telefonu stále šustilo.

- ... aha... hmmm... pak tedy ale... asi nemám další otázky.

Překvapivé...

- No, co se dá dělat, pak se tedy rozloučíme.

A tak jsme se rozloučili. Co se dá dělat...

PS: Proti chřipce očkovanej nejsem, ale elektrickou vrtačku doma máme!

Dne 9.01.2008

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Scalex - Mail ) 09.01.2008, 16:54:42 [X] [D]
Na tyhle telemarketery je príma použít antitelemarketer:

http://www.xs4all.nl...rscript.html

[2] (pixy - Mail - WWW) 09.01.2008, 17:07:44 [X] [D]
[1] Díky! To zní jako úžasná hlína. Škoda, že mi tak málo volají, hned bych si to zkusil. :)))

[3] (Mormegil ) 09.01.2008, 17:48:42 [X] [D]
[2] Když jsem si poprvé přečetl ten skript (byl odkázaný v nějakém článku na Lupě, myslím), tak mi asi dvě minuty nato zatelefonovalo nějaké „utajené číslo“. Když se mi představil a zeptal se, jestli mám chvilku, byl jsem v extrémním pokušení rozjet proces dle diagramu. Nakonec jsem vyměknul a jenom jsem dusil smích; v telefonu to bylo patrně slyšet, protože i agent se snažil nesmát (i když samozřejmě netušil, čemu se vlastně směju já). Škoda, příště bych to mohl zkusit, to _mě_ volají docela často.

[4] (Jiří Bureš - Mail - WWW) 09.01.2008, 20:43:15 [X] [D]
[2] Jeden z důvodů, proč jsme zrušili pevnou linku.

[5] (White Dog - WWW) 09.01.2008, 20:50:05 [X] [D]
Ten antitelemarketingový formulář je vynikající, obzvlášť to rafinované zjišťování značky zubní pasty. Hnedle zítra si to vytisknu a přidám do Krabičky Poslední Záchrany.

[6] (MiKee - Mail ) 09.01.2008, 20:53:19 [X] [D]
[1] Tak to nemá chybu!!!

[7] (Johnny [openID] - Mail - WWW) 09.01.2008, 21:33:23 [X] [D]
Ach jo... mě prosím NIKDY NIKDO nezavolal a přitom já si tak rád povídám s lidmi po telefonu...

[8] (Honza - Mail ) 09.01.2008, 23:39:21 [X] [D]
Ten formular je dobrej. Dalsi prima zpusob jak nakladat s nezadoucimi telefonaty je tady: http://youtube.com...?v=J5z4Vs26-TI

[9] (Ťapinka ) 10.01.2008, 14:49:25 [X] [D]
[4] Včera mi první zavolal i na mobil. Jo, taky jsem si pochvalovala, jaký mám bez pevné linky klid. Doba pokročila.

[10] (Mordemy - Mail ) 10.01.2008, 15:13:07 [X] [D]
[7] Dělám operátora aktivního telemarketingu u O2, pošli mi na mail číslo na pevnou k vám domů a... není problém ;) ((doufám, že máš od O2 zřízenou pevnou - neboj, jestli ne, můžeme ji zřídit :) raději bys prezentaci digitální televize nebo vysokorychlostního internetu? Případně můžeme dát řeč o Triu - jsou k tomu fakt COOL povánoční dárky ;)

Bohužel musím z vlastní zkušenosti říct, že co se týče lidí, kteří mají "rozum" (tj. vědí, jak funguje telemarketing - "ne, opravdu nemáme povinnost říkat PRAVDU") je neuvěřitelně málo. Stává se mě tak jednou ze sta telefonátů, že by mi to někdo přímo zavěsil nebo řekl "nemám zájem, nashle" ("neotravujte..." etc.). Spousta lidí se nechá poměrně rychle ukecat a jsou si z prvního telefonátu schopni danou věc objednat (bez toho, aby se dodatečně informovali).

Co se týče toho anti odkazu, je tam v úvodu velmi přesná věc "Telemarketers make use of a telescript - a guideline for a telephone conversation. This script creates an imbalance in the conversation between the marketer and the consumer. It is this imbalance, most of all, that makes telemarketing successful." - za těch pár měsíců, co volám se mi snad ani jednou nestalo, že by někdo takzvaně "převzal vedení", a to si myslím, že na lidi zase tolik netlačím (v mezích ;), od začátku do konce zůstávám v rozhovoru dominantní a ti lidé se mě ani nesnaží nějak rozhodit a vzít to do vlastních rukou. Stačí mít hlasový projev typu "skutečný odborník". V lidech lze myslím velmi snadno vzbudit důvěru k sebevětší hlouposti, jen prostřednictvím vhodně zvolené slovní prezentace - jinými slovy obsah konkrétní nabýdky mnohdy není zase tak důležitý...

[11] (Radek Hulán - Mail - WWW) 10.01.2008, 15:36:02 [X] [D]
[10] já s telemarketinkovými sockami jednám rychle a jednoduše.

"Dobrý den, tady ABC, je to XYZ?"
"Ano, kde jste vzala moje číslo?"
(následuje mírné zaváhání a hledání odpovědi ve stromečku)
"Z PQR..."
"Aha, tak pokud mi zavoláte ještě jednou, podávám na vás hlášení na ÚOOÚ. Sbohem!"
(zavěsím)

Musím říci, že po aplikování tohoto schématu zhruba 10x spadnul počet volajících telemarkeťáků k líbivé nule :-)

[12] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 10.01.2008, 16:21:13 [X] [D]
[11] Ano, to jsem dělal taky... "Dělám průzkum pro..." - "KDE JSTE VZALA MOJE ĆÍSLO?" - "eee... noo... bylo na internetu a ..." - "JEŠTĚ JEDNOU A BUDE ZLE!!!" - viz zde: http://neskodny.own.cz...hp?cmt=859 :)

Ale znáš to - někdy se chceš pobavit... :)

[13] (dgx - WWW) 10.01.2008, 17:38:31 [X] [D]
[11] nemělo tam být: "Aha, tak pokud mi zavoláte ještě jednou, podávám na vás hlášení na KLM. Sbohem!"

[14] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 10.01.2008, 18:03:58 [X] [D]
[13] "... nebo na British Airways!"

[15] (Kráťa ) 10.01.2008, 22:43:18 [X] [D]
Vyhovím nejméně polovině "průzkumníků mínění" nebo trhu a odmítám všechny nabízeče čehokoliv. Jak telefonní, tak pouliční. A přiznávám, že si s nimi někdy nevím rady slušnou formou. Např. zastoupí mi cestu, zda by mi nemohl: "Nabídout vynikajicí variantu telefonování ...", "Děkuji, nemám zájem", "Je to nesmírně výhodná ...", "Děkuji, nechci" a předpokládám, že ustoupí a já budu moci pokračovat. Neustoupí a: "Proč si nechcete vyslechnout .."
Opravdu jsem sklouzl k ubohému dotazu, zda na něm mám fyzické násilí vykonat na místě, nebo zda půjdeme za roh, aby neměl ostudu.

[16] (pixy - Mail - WWW) 11.01.2008, 01:04:40 [X] [D]
Nevím, proč si komplikujete život. Já většinou ukončím hovor po první otázce něčím jako "děkuji, nemám zájem, nashledanou". A někdy, výjimečně mám chuť a čas a pobavím se a sjedu si o celé. V naprosté většině případů jim tak nepasuju do škatulek a kolonek, že je to převážně jen zábava.

Nikdy jsem neměl problém říct nějakému nabízeči (ať po telefonu nebo u dveří) prostě a popravdě "nemám zájem". Občas to je potřeba říci podruhé, trochu důraznějším tónem (zvlášť těm u dveří), ale potřetí jsem to ještě říkat nemusel. Nač ty obezličky a zástupné problémy?

[17] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 11.01.2008, 01:31:18 [X] [D]
[16] Komplikovat život? Nevím, nepřipadá mi, spíš mám dojem, že se tím lidi baví. ;)

Já reaguju náhodně, podle nálady, jen na dva druhy telefonátů mám zajeté scénáře. První jsou nabídky výhodných půjček. Těm říkám, že mám peněz dost. Druhý scénář jsou telefonáty z Radiokomunikací, kdy se mě ptají, jak jsem spokojen s jejich službami. Těm vždy odpovím po pravdě - protože spokojený jsem.

[18] (Hekko [openID] - Mail - WWW) 11.01.2008, 02:53:46 [X] [D]
Hezky to vyřešil můj muž, když se jednou potkal u dveří se slečnou, která nabízela internet od O2. Asi čtvrt hodiny se s ní bavil a málem jí kývnul, než jsem mu už docela ostře (předtím neposlouchal) připomněla, že internet máme a měnit nechceme.
"Jo vy nabízíte internet?!" obrátil se na tu nebohou slečnu. Bohužel mám pocit, že to jenom nehrál ;)

[19] (ma-x - WWW) 11.01.2008, 10:12:52 [X] [D]
No, este vzdy sa da utajene cislo nezdvihnut...

[20] (danaketh - Mail - WWW) 11.01.2008, 10:30:10 [X] [D]
[11] Každý se nějak živí, proto bych hned nenazval ty pracovníky sockami. Kromě toho občas bývají zábavní. Je to stejné jako brigádnící s letáčky na ulici. V jejich případě se třeba bavím tím, že si od jednoho vezmu letáček a pak směňuji za jiné. Největši sranda bývá v případě nabízejících slečen. Ty bývají tak překvapené, že je člověk ani nemusí přesvědčovat aby šly na kafe... Ehm :)

Od té doby co nemám doma pevnou linku, tak mi nikdo nevolá. Ale já měl stejně vždycky telefonáty jen ve formě dotazníku. Nějaký produkt nebo službu mi nabízeli snad 2x a co si vzpomínám, tak oba případy se týkaly O2 a jejich nabídky úžasného internetu. A v obou případech jsem je musel zklamat, jelikož v lokalitě kde jsem bydlel dodnes ADSL není možné zřídit (přesto, že mne "odborníci" z O2 přesvědčovali že ano).

[21] (Mordemy - Mail ) 11.01.2008, 14:49:11 [X] [D]
[20] Ono je otázka, jestli za socky považovat ty pracovníky anebo tu společnost. V našem O2 callcentru (v Brně) je odhadem 80% lidí studentů (včetně mě) a tu práci dělají při škole. Pro někoho, kdo si může přivydělávat tak maximálně "brigádami" je tohle naprosto ideální. Ve skladu, na pokladně v marketu, na stavbě...? Anebo v teple v kanceláři u telefonu, kafe, lidé kolem, s kterými se dá popovídat, 4 hodinové směny, slušný "plat"... Lidí, kteří si tímhle skutečně vydělávají je myslím značně málo - alespoň co se týče aktivního telemarketingu, jak je to u firem, které dělají "dotazníky" netuším. Upřímně řečeno nemůžu říct, že bych byl vyloženě spokojen s tím, co dělám a jaksi... "vnitřně" (?) s tím souhlasil (občas je mi těch starších lidí líto), ale tyhle "morální dilemata" budu řešit až budu mít vystudováno a budu si hledat "skutečnou" práci.

Konec obhajoby :)

[22] (Roman - Mail - WWW) 11.01.2008, 15:37:29 [X] [D]
Ja to mam tiez rozne. Ked mi volavali rozne poistovne tak som vzdy hlasil, jasne ja to mam vsetko zabezpecene sme vlasnte kolegovia/konkurencia pracujem v tej istej branzi. Zvycajne sa po tom ako sa tato necakana informacia spracovala ozvalo na druhej ze prajeme vam vela uspechov (obcas s mierne ironickym tonom) tiez som odpovedal rovnako veselo. Ak mi volaju z telekomu a ponukaju uzasne sluzby zvycajne odpovedam prepocitajte mi sucasnu spotrebu a kolko budem platit naviac, ale ak s tym nic neusetrim tak nemam zaujem. Prepocitat to hned nevedia takze hovorim poslite to na majl a zavolajte neskor. Zvycajne ked zavolaju ja uz som rozzureny (kedze na majl dojdu nejake kraviny marketinogve ktore maju pre mna nulovu hodnotu pretoze ja chcem predsa optimalizovat spotrebu... lenze to taky telemarketer akosi nerobi ) takze ich hned posielam docerta ze si to teda vybavim sam, naviac sa aj pytam ze co z toho maju ked ma ziskaju na tuto ponuku ale este mi nikto neodpovedal. Dalsi pripad ludi su telefonaty co vybavujem za inych ludi ktori urobili pruser (to nekonkretizujem radsej) tam zvycajne odpovedam v style prosim vas nevyuzivajte to ze ten a ten je sumbisivny typ takze mu dajte laskavo pokoj nema zaujem len nevie povedat nie. Este mam jeden pripad a to je vtedy ked vypenim, nekontrolujem sa a zavolam niekam na koho som nastvany, zatial sa mi to stalo iba raz a z odstupom casu to povazujem za nestastne zvoleny sposob riesenia problemu. Z Pizza Hamm v Nitre som si casto objednaval "spenatovo brokolicove rizoto na smotane" ci ako sa to volalo proste pardna vec, ale s postupom casu chodili mensie porcie, suche a vyvrcholilo to tym ze mi to doslo .. take.. hm.. rozpatlane ako keby nozikom alebo vydlickou (aby to akoze vyzeralo viac), Najprv som sa smial ale ked som to zacal jest, rajciny co v tom boli, boli suche a zvadnute.. -tmave - pocit znechutenia a nasratosti vo mne postupne narastol do nezvladnutelnych rozmerov a zavolal som nazad. Samozrejme ze to zdvihla babenka za pultom ktora s tym (mozno) nemala nic spolocne (a mozno ano) a ked som oznamil ze sa volam tak a tak a ze som si objednal to a to a ze im chcem iba oznamit ze uz si od nich v zivote nikdy nic neobjednam zacala splietat nieco o kvalitncyh potravinach atd. atd. tak som jej povedal ze sice je mozne ze to nie je jej vina ale nemam zaujem to dalej riesit a zlozil som . Ak sa mi nieco podobne stane nabuduce tak zavolam majitelovi. A nie preto aby som mu vynadal ale aby som mu povedal nech si to skontroluje, lebo je dost mozne ze ho jeho pracovnici okradaju.

[23] (Roman - Mail - WWW) 11.01.2008, 15:43:27 [X] [D]
P.S.: Dodrzal som slovo a uz si odtial nic neobjednavam. Oblubil som si Pizza Familia (odporucam). ;-))

[24] (Kráťa ) 11.01.2008, 23:59:40 [X] [D]
Tak konečně jsem pochopil [21], proč se vždycky, když potřebuji nějakou informaci od 02, dozvím samé kosočtvercoviny, které buď neodpovídají skutečnosti, nebo jsou s ní v naprostém rozporu!
Není nad to, když sotva zapracovaný teleobsluhovatel, sedě v teple s kafem, soutěží s ostatními studentíky v tom, kdo zákazníkovi nakuká větší kosočtvercovinu.