Jaroslav Hrnčíř

fenomén... Teda fenomem...

Blog Jaroslava Hrnčíře už jistě znáte. Jistě víte, že to je fake. A jistě z internetu a z diskusí víte, kdo je jeho autorem... V komentářích na jeho blogu i jinde lidé zmiňují autorství Franty Fuky a Tomáše Baldýnského jako fakt.

Já si tím tak jistý nejsem... Totiž, nejsem si tím jistý vůbec! :)

Ale přesto jsem napsal článek a v něm jsem blog Jardy Hrnčíře prezentoval jako dílo těchto dvou lidí – přišli mi nejvhodnější, protože jsou jednak dostatečně známí, jednak se mi hodili k tématu (filmová kritika) a pak už nebyl problém si vzpomenout na jejich uvádění Borata. Celé jsem to okořenil tak, aby z toho nadsázka čišela na sto honů, a publikoval jsem to.

A tahle informace začala žít vlastním životem, kdosi ji zmínil v komentářích u Hrnčíře, následně byla odkázána z různých fansite, většinou v diskusích, které měly posloupnost: "Viděli jste tohle? To je vůl! – To musí být fake! – Je to fake (+odkaz na můj článek)"

Bylo to TAK prosté...

Pravda je taková, že ani trochu netuším, kdo to píše, a je mi to naprosto jedno. Tuším, že "pravý autor" byl ten, co se u mého článku rozčiloval, že není Baldýnský ani Fuka a že to může dokázat.

Můžete si o tom myslet cokoli, třeba že je to ode mne nečestné a nesportovní. Nebo že to ode mne byla "mystifikace o mystifikaci". Ale každopádně se nad tím aspoň zamyslete...

Franto, Tomáši: Užijte si to...

A neznámý autore: Na zdraví!

Dne 17.01.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (@Teo von Chucpe - WWW) 17.01.2008, 18:16:17 [X] [D]
Až si tohle přečte Patrick Zandl, ten se nasměje! Blog Jardy Hrnčíře píče přece taky on... :)

[2] (Filip Rožánek - Mail - WWW) 17.01.2008, 18:20:08 [X] [D]
[1] Kdepak, blog Jardy Hrnčíře přece v rámci marketingové strategie píše Albatros. České vydání posledního dílu tu přece jen bude už za dva týdny!

[3] (Radek Hulán - Mail - WWW) 17.01.2008, 18:35:32 [X] [D]
To je přece svět internetu.... Jeden anonymní kripl (nic osobního) prohlásí, že "ABC je zcela jasně XYZ", druhý anonymní kripl to opíše nějam jinak, a třetí a čtvrtý kripl už to bere jako hotovou věc :-)

Co z toho vyvodit? Na internetu se nedá NIKDY NIČEMU věřit. To je jediná univerzální internetová pravda :-)

[4] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 17.01.2008, 18:53:36 [X] [D]
[3] Není tam to "...internetu" nadbytečné? :) To je prostě svět...

Ale pobavilo to... Mě. :)

To si dám asi jako motto: "Pobavíme mě!"

[5] (pizi ) 17.01.2008, 20:39:25 [X] [D]
Presne tohle spiknuti me napadlo. Ze by to mohl byt fake o fake, ale pak jsem si rekl, ze moje paranoia se stava nezdravou a prikyvnul. :-)

[6] (@Teo von Chucpe - WWW) 18.01.2008, 00:16:54 [X] [D]
[3] No... neanonymní kriplové (nic osobního) taky nic moc. ;)

[7] (klok - WWW) 18.01.2008, 07:39:54 [X] [D]
Uz dlouho mam takovy slogan: "Nejdulezitejsi je pobavit sam sebe"

[8] (Turbo ) 18.01.2008, 13:14:58 [X] [D]
Je to tak, že většina lidí přijímá informace, aniž by si ověřovala zda jsou pravdivé nebo ne. Nejlepší důkazem, že je postava blogera Hrnčíře smyšlená, je obsah článků zveřejněných pod jeho jménem. Kdo za tím stojí mi známo není a nemá smysl spekulovat, každopádně se autorovi podařilo získat pozornost a donutit lidi diskutovat o obsahu jeho článků. U toho se musí nutně dobře bavit, což byl, dle mého názoru, také účel. Navíc se mu díky "kontroverzní" prezentaci podařilo zalinkovat svoje články i na poměrně solidních a renomovaných blozích, což byl také účel. Takže mě to zatím vychází jako poměrně úspěšný počin. I když mě osobně to zase tak moc vtipné nepřijde. Ale to je otázka vkusu čtenářů.