Dvojí fikce moci

Příspěvek z archivu... Našel jsem ho tam, když jsem hledal veselé vyprávění o debatě s úřadem...

Následující text se odvolává na události, které se staly před zhruba dvěma lety (ministryní školství byla Buzková a celá aférka je už dávno zapomenutá). Nevzpomněl bych si na tenhle článek, kdybych se na dovolené nebyl potkal s náruživým čtenářem serveru Osud.cz, přesvědčeným o tom, že nás všechny práškují z letadel, že nanovlnama vyvolávají zemětřesení a snaží se nás vyhubit. Když jsem se ptal KDO, tak ONI. Na Kennyho jsem se neptal...

 

Nějaký vocas rozeslal na školy příručku o "Osvětimské lži". Jiný vocas z ministerstva hned přispěchal s druhou příručkou, která vysvětluje, jak se ta první mýlí. Co mají společného? 

Tuhle jsem viděl nějaký dokument o "měsíčním podvodu". O lidech, kteří tvrdí, že Američané na Měsíci nikdy nepřistáli a že všechno bylo nafilmováno a nafoceno na Zemi někde v nějaké poušti. Argumenty mají vskutku zajímavé, některé svědčí o jejich neznalosti, jiné o postupující paranoie. Například jejich tvrzení, že "vše bylo zfingováno". Někým. Nějak. Dotyčnému se nějak podařilo přesvědčit Rusy, že slyší hlasy z Apolla, které ve skutečnosti nebylo. Přesvědčil osazenstvo všech observatoří a radioobservatoří, že vidí Apollo, které nebylo, a že přijímají signály od Měsíce. A nějak se mu podařilo nafingovat funkci laserových odražečů. :) Takové dalekosáhlé spiknutí, to je fakt něco! CIA a Mossad spolu s KGB opět v akci!

Pokud pominu ty z "popíračů", kterým jde jen o provokaci či zviditelnění, tak zůstane skupinka lidí, co téhle teorii opravdu věří. Oni opravdu věří tomu, že během studené války bylo možné uspořádat takovouhle monstrózní taškařici, kterou sežrali všichni na obou stranách zeměkoule... Oni věří v to, že je nějaké společenství, které má tuhle moc a dokáže ovládat celý svět (zednáři, židovstvo, rosekruciáni, Spolek Všemocných nebo dobrovolní hasiči z Pyšel, to je jedno). A to, že o takovém společenství není nic známo považují za důkaz jeho existence.

Je město, o kterém nesmí nikdo nic vědět. Lze považovat to, že o tomto městě neexistují žádné informace, za důkaz jeho existence? A pokud ano, je tento důkaz zároveň vyvrácením možnosti jeho existence?

Každopádně jim dělá dobře, když mohou mít pocit, že jsou zasvěcení. Mohou se augursky usmívat a pronášet vševědná slova pohrdání, typu: "Kdyby sis o tom něco přečetl, tak víš... To tě jen vláda (řízená CIA za peníze židovstva) ohlupuje!"

Stejný motiv se dá vypozorovat i u "Osvětimských lhářů". Když pominu skupinky provokatérů, milovníků třetí říše a primitivních antisemitů, tak zůstávají lidé, co tomu fakt věří. Oni věří tomu, že existuje nějaké společenství či organizace, co má moc zblbnout celé lidstvo a ovládat chod dějin. Že se několik miliónů lidí domluvilo a že si vymysleli báchorku o Osvětimi. A že ji vymysleli tak dokonale, že jí všichni věří – kromě úzké skupiny zasvěcených popíračů, protože oni "prokoukli ohlupování vlády, řízené CIA za židovské peníze..." atakdále. Oni věří tomu, že je něco tak mocného...

A sepíšou o tom brožurku, pošlou ji na školy a tvrdí, že chtějí jen "názorovou pluralitu".

Do toho se objeví vořežprut z ministerstva, který cítí potřebu na tohle reagovat, tak vydá kontraleták, další podají žalobu a já s údivem zjišťuju, že máme trestný čin "popírání holokaustu". Když nechám stranou etickou rovinu, tak se objevuje zákonitá otázka: Čím to tak škodí? A komu to škodí? Jak škodí "názor"? (A trvám na tom, že popírání holokaustu je názor, nikoli ideologie.) V naprosto odlidštěné rovině je možno říct, že popírání holokaustu je technicky vzato stejná věc jako popírání zkázy Titaniku. (Mimochodem: Na Titanik se samosebou přihlásili coby cestující všelijací defraudanti a podvodníci, co potřebovali "zmizet". Zaplatili White Star peníze, ta za ně udělala maketu obrovské lodi, nechala ji potopit a své zákazníky zatím v tichosti převezla do Argentiny, kde v klidu dožili... Oč méně reálná je tahle teorie?)

Od ministryně jsem se dokonce dozvěděl, že je to velmi nebezpečné, protože takové knihy mohou ovlivnit zejména méně vzdělané jedince.

Aha.

Takže je to kniha, která je nebezpečná hlavně blbcům.

Což ovšem nijak nevysvětluje tu "společenskou závažnost" popírání holokaustu... Že by snad ministryně podlehla stejné "fikci moci" a věřila, že skupina popíračů je nadána mocí nějak zvrátit chod dějin? Nebo že může ovlivnit rozhodující masu lidí? (Za předpokladu, že "rozhodující masa" jsou blbci, tak asi opravdu ano...)

Opět žasnu, kolik peněz z mých daní vydává stát pod heslem "Musíme chránit blbce před důsledky jejich blbosti!"

A proč vůbec chce stát pořád někoho před něčím chránit? Nota bene před něčím, o čem si ON myslí, že by to dotyčnému uškodilo... Copak jsou v téhle republice jen moudří vládci a nesvéprávní slintající idioti?

(Některé otázky je lépe nepokládat, odpověď bývá často nepříjemná...)

Na to se člověk v servisu ČTK dočte: "15. 11. 9:30 – Jednodenní konference zaměřená na problematiku problémů lidí s mentálním postižením a duševním onemocněním. Cílem konference je výměna zkušeností ze života lidí s mentálním postižením a s duševním onemocněním a zahrnutí mentálního postižení a duševního onemocnění do běžných postupů a politik na úrovni celostátní i krajské. Místo konání: Poslanecká sněmovna, Sněmovní 4, Praha 1"

Z toho lze usuzovat, že v politice a v "běžných postupech" ještě stále není dostatek mentálního postižení. I když by člověk řekl, že to, co se tu vydává za politiku a "běžné postupy", musí být dílo minimálně několika silně retardovaných...

Asi ne. Asi je potřeba zavést mnohem víc mentální retardace do politiky i do běžných postupů. Neměl by se nějaký aktivista připoutat ke komínu? "Za větší integraci mentální retardace" – to by byl transparent! Doufám, že demonstrativně odeberou ve sněmovně vzorky – třeba z lidovce Karase by mohly být pěkné...

Dne 7.02.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (pixy - Mail - WWW) 07.02.2008, 18:34:54 [X] [D]
jj, trestný čin popírání holokaustu, moje neustále bolavé téma. Nemám sebemenší důvod pochybovat o tom, jak zlé to se Židy (a nejen s nimi) a koncentráky za války bylo, a o existenci všech těch Řídicích Světových Spolků (i o těch, co v ně věří) si myslím své. Na druhé straně se ke mě dostalo pár útržkovitých, ale zajímavých a znepokojivých, z kontextu vytvržených informací, které by mě velmi zajímalo ověřit a usadit do souvislostí - a nesmím, protože na jejich hlásání byly vyhlášena prohibice a kdokoli by mi je chtěl sdělit, může být trestně stíhán. Kde to žijeme, proboha? Trestat za názor (byť blbý) je víc než pitomé. A jako by nebylo známo, že každá prohibice má také velmi atraktivní účinek...

[2] (Jakub Skalický - WWW) 07.02.2008, 19:36:56 [X] [D]
Tak trochu mi "konzervace" diskuse o holocaustu vadí - z toho pohledu, že není možné tímto směrem bádat a zjišťovat nové, přesnější informace (třeba přesný/přesnější počet obětí Osvětimi). Podobný případ vyvolal zhruba před rokem velkou diskusi - jednalo se o genocidu Arménů Turky na počátku 20. století, která byla zakotvena ve francouzské legislativě.

Z jednoho pohledu je dobře, že "magoři" a popírači (Irving a spol.) nemají úplně čisté pole působnosti a existuje na ně jakási páka, na stranu druhou je tak znemožněna seriózní diskuse, neboť v každém táboře se najdou uctívači Krávy (btw, velice hezký článek - při svém působení na jednom diskusním fóru si na něj často vzpomenu :o) ), kteří takto navíc dostanou do rukou mocný nástroj a na každého, kdo chtěl jakkoliv zpochybnit zakotvená dogmata (byť v zájmu jejich upřesnění), se sesypou jak vosy...

Ideální by bylo, kdyby trestné bylo popírání holocaustu jako takového, nikoliv snaha o prozkoumání a vnesení světla na některé jeho části. Ale to bych asi chtěl moc...

[3] (Pavel P. ) 07.02.2008, 20:04:29 [X] [D]
[1]Taky bych rád věděl, co je pravdy na zvěstech typu "Popud k pronásledování Židů podali sami zakladatelé Izraele, protože se jim nedařilo po dobrém přesvědčit usedlé a zpohodlnělé evropské Židy, aby šli pomáhat s kolonizací toho vysušeného kusu pouště na Blízkém východě." Ono to jde ruku v ruce: když je zákonem zakázáno přepočítávat oběti, nikdy nikdo nezjistí, kolik lidí z těch deportovaných opravdu skončilo v táborech a kolik v Izraeli.

Ale oni nám snad jednou řeknou sami, jak to bylo doopravdy a kdo má vlastně pravdu.

[4] (ringo ) 07.02.2008, 20:54:03 [X] [D]
Vítej zpět.
A není v tom náhodou osud(.cz), že přitahuješ takové zajímavé exempláře ;)?
I když, přiznám se, že jsem byl s někým velmi podobným ubytován na pokoji na jednom školení. Marně jsem namítal, že mne to nezajímá, marně rýpal nožíkem žulový masiv...
Nakonec jsem se dozvěděl, že údajný únos (prázdných a bombami na podvozku opatřených!) letadel a následný útok jimi na americká Dvojčata zosnovaly zpravodajské služby napopud vlády a prezidenta, aby USA měly důvod napadnout Afghanistán. A jako důkaz mi bylo předneseno, zda vím o někom, kdo při neštěstí zahynul. Prý při tom nezahynul vůbec nikdo, jak hezké. K trestnému činu málem došlo, ale s popíráním neměl nic společného. Bylo to beznadějné.

[5] (happz ) 07.02.2008, 21:04:55 [X] [D]
Za vsim je svetove zidozednarske spiknuti v zoldu ODS... Viva la paranoia!

[6] (pixy - Mail - WWW) 08.02.2008, 00:58:27 [X] [D]
[2] Už jenom v tom spojení "popírání je trestné" vidím cosi zrůdného.

[7] (Jakub Skalický - WWW) 08.02.2008, 09:53:45 [X] [D]
[6] Takhle, popírání holocaustu (veškeré ty Rudolfovy, Lauchnerovy a jiné zprávy) jako celku neberu jako názor. Mnohem spíš jako vrcholnou prasárnu, která mě osobně uráží.

Nejde o to, že bych chtěl zavřít ústa jiným, jenom jsem pro, aby zrovna toto (onen nepopiratelný fakt o tom, že holocaust skutečně byl) bylo pevně ukotveno. To, že toto zakotvení už je pak zneužíváno jako nástroj proti prakticky jakémukoliv pokusu o výzkum v této oblasti už není problém nástroje jako takového, jako spíš lidí, kteří jej používají...

[8] (pixy - Mail - WWW) 08.02.2008, 11:20:41 [X] [D]
[7] My, Ferdinand III., z boží milosti císař římský, prohlašujeme, že bitva na Bílé hoře byla a není o tom pochyb. Kdo to popře, bude na hrdle sťat.

Potřeba ukotvit historické události zákonem, vážně divný přístup.

[9] (Pavel - Mail - WWW) 09.02.2008, 10:20:26 [X] [D]
Ale "oni" jsou docela dobre identifikovatelni. Heslo zni: "FED" ;) Ale vazne, neni zid jako Zid: http://www.nsec-88.org...-zida.html

[10] (Laura ) 09.02.2008, 11:08:00 [X] [D]
Když já se bohužel domnívám, že tou rozhodující masou jsou opravdu blbci. ALespoň tomu všechno zatím nasvědčuje.

[11] (R2r - Mail ) 09.02.2008, 22:09:21 [X] [D]
no a to ještě nevíte, že ti ONI jsou americká národní banka a že manipulujou úplně všechno, co se kde děje, dokonce i EU je jejich výtvor :D jen si už nepomatuju proč, asi aby se dala lépe ovládat evropa.
Na googlu je nějaký děsně dlouhý video, kde vám to poví... jen nevim jak se to menuje:(

[12] (Kamas - Mail ) 10.02.2008, 21:23:42 [X] [D]
Otázka je, jak to uvidí historici za nějakých 300 - 400 let, když budou mít o holokaustu protichůdné zprávy. Dnes nás ještě nikdo nezblbne, ale až nebude nikdo, kdo měl babičku/dědečka v koncentráku, tak může být těžké rozhodnout, co byla pravda a co výmysly. Byla by škoda, kdyby si lidi jednou nebyli jisti, jak to vlastně s tím holokaustem bylo a pro jistotu si to zopakovali.
Co se týče inteligence obyvatelstva, tak medián IQ je někde slabě nad stovkou - takže polovina lidí, kteří mj. mají volební právo má IQ 100 a míň. Když to budu brát podle sebe, tak mě vychází většinou něco mezi 120 a 130 a nijak chytrej si nepřipadám. Mě by sice s popíráním holokaustu nikdo nepřesvědčil, ale kdo ví, jak na tom jsou ti co mají IQ kolem 90, třeba by se nechali.
A ještě ponámka k dvojčatům, nikdo nemůže popřít, že se ten útok Američanům hodil do krámu. Není potřeba aby to dělali sami, stačí poslat správným lidem peníze a chvíli se dívat stranou. Nebo stačí jenom se dívat stranou, akorát trochu dýl.

[13] ( #13 - WWW) 10.02.2008, 23:16:13 [X] [D]
[12] No jo! Přes 3000 mrtvejch -- nekupto!