Neobsahuje názory Henryka Laholy

Linkovací služby strikes back

Topodkazy.cz odpovídají na nespravedlivou kritiku...

Před časem jsem tu psal o dvou nových linkovadlech, co mají v názvu TOP-. Na konci článku jsem psal, že jsem zvědav, jestli se odkaz na ten můj článek objeví v sekci Napsali o nás.

Věřte nebo ne, objevil se, a objevil se po pár dnech. Nadepsaný geniální větou:

I když zde o nás nenapsali téměř nic, co by byla pravda, uvádíme zde odkaz také

Hm, hm, hm... Mám rád  takováto kategorická tvrzení. Škoda že to nevyfutrovali argumentem. Škoda že neřekli co není pravda (nebo co pravda je). Škoda že se nepokusili ta nepravdivá tvrzení uvést na pravou míru... Mohlo být víc legrace, až by se snažili dokázat, že:

- nejsou anonymní (jméno provozovatele a kontakt na něj stále v nedohlednu, na neosite.cz je jen vyprávění o  návštěvě zámku Hluboká)

- neposílali upozornění

- nejsou instalace Pligg-u 

- nenapsali nic z těch citátů 

Zbytek jsem ocitoval přímo z jejich stránek. No, dokonce bych se odvážil tvrdit, že dobrá polovina textu jsou citace jejich výroků. Pokud tvrdí, že v mém článku není – jejich vlastními slovy – téměř nic, co by byla pravda, tak je to docela na pováženou, protože krom mých výroků, které jsou podložené a pravdivé zbývají už jen ty jejich...

Ještě o něco veselejší je jejich reakce na článek Dana Dočekala. Dan kritizuje anonymní službu a rozesílání spamu, k čemuž se anonymní tým Neosite vyjadřuje takto: 

Bohužel u tohoto článku je vidět, že autor absolutně nepochopil malé upozornění na vznik nové služby, o které by se jinak dozvěděl až se značným zpožděním.

Snažíme se vytvořit kvalitní službu, která by měla na českém internetu význam a použitelnost.

Takže nikoli spam, vy trulanti, to je malé upozornění na vznik nové služby, o které byste se jinak dozvěděli až se značným zpožděním. Asi hrozilo známé nebezpečí z prodlení, tak museli zvolit nestandardní cestu, jinak by se mohlo stát, že se svět o Topodkazech dozví později...

Nebo že se nedozví vůbec...

Chvíli jsem koketoval s myšlenkou, že jim napíšu a budu chtít vědět, co tedy konkrétně není pravda, abych to mohl opravit a omluvit se jim... Ale – když já anonymům neodepisuju... ;)

Naprosto nejveselejší je pak reakce "týmu Neosite" v diskusi u Adama Marčana – najděte si v diskusi první komentář, podepsaný TOPOdkazy.cz. Najdete tam: "PS: Nestydíme se za své reakce, a proto vystupujeme pod svým jménem, né anonymně".

A to jsem smíchy lehnul... 

Pokud to tu někdo z týmu Neosite čte, nechť svá tvrzení o tom, že publikuju nepravdy, dokáže. Udělá tím druhou nejlepší možnou službu českým linkovadlům.

Jinak PS: Vyhněte se jim obloukem. V Pravidlech mají kouzelné ustanovaní: Klient v plné míře odpovídá za veškeré škody, které způsobí svým jednáním v rozporu s těmito podmínkami anebo právním řádem provozovateli serveru nebo jiným uživatelům serveru. Této odpovědnosti se nelze zprostit. Ostatně celé ty podmínky jsou velmi žertovné – kromě ustanovení o zodpovědnosti za škody provozovatele sestávají z informace o tom, co se vám stane, když je porušíte, z informace o tom, že o porušení rozhoduje provozovatel, z informace o tom, že je provozovatel může změnit a z informace o tom, že provozovatel může změnit vámi uložené údaje bez vašeho souhlasu. Jako uživatel máte jen dvě možnosti, jak pravidla porušit: Máte povinnost udržovat své kontaktní informace aktuální (asi na rozesílání malých upozornění?) a nesmíte přidávat odkazy na stránky, jejichž jediným účelem je vydělávání peněz přes affiliate. Hm.

Verdikt: Nejen že je služba redundantní a provozují ji anonymové, ale navíc jsou jejich podmínky nastaveny tak, že se (provozovatelé) mohou chtít hojit na svých klientech. Dál od nich, dál...

Dne 12.02.2008

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Ivan - Mail - WWW) 12.02.2008, 15:05:52 [X] [D]
a co moje linkovadlo??

[2] (Tomik - Mail - WWW) 12.02.2008, 16:29:52 [X] [D]
Je to jasné - kdo nemá vlastní linkovací službu, je méněcenný.

Až je provalí, že Švejnar nemá vlastní instalaci Pliggu, tak je namydlený...

[3] (Tomik - Mail - WWW) 12.02.2008, 16:31:02 [X] [D]
Pardon, "Až se...", nikoli "Až je...".

[4] (Daniel Dočekal - WWW) 12.02.2008, 17:11:19 [X] [D]
[2] co je Pligg vím, připomene mi někdo kdo je Švejnar?

[5] (otaznik [openID] - WWW) 12.02.2008, 18:24:04 [X] [D]
Když vám nic neřeknu, mužete mi pak maximálně nic omlátit o hlavu ("z *** bič neupleteš,..."). A rozhodně vypadá lépe když napíší, že většina není pravda, než aby se vás snažili jakkoliv přesvědčit (nebo napsali, že s vámi souhlasí. I když, to by jim asi přineslo určitou popularitu), ale proč taky. Mají od vás k nim odkaz, mají vás v "napsali o nás" (víc takových a budou vypadat jako známá služba).

Z mého pohledu je doména u které je uvedené jméno poměrně dostačující podpis. I když, být to obchod, nic si od nich neobjednám. U linkovací služby mi je to jedno, nejsem jejich zájmová skupina, oni mnou vyhledáváná služba...a žije se nám poměrně hezky.

Ty podmínky skutečně jsou nějaké divné (bohužel, mám dojem, že je velmi málo lidí, co podmínky čtou =/).

Moc bych rozesílatelům přál aby jim schránky kdosi začal zaplňovat například zdrojem zpráv z idnes, ihned, bbc, a jiných (zpravodaj lokálního zverimexu,...). Pochopitelně žádný zlý umysl, jen bych jim přál všechny ty informace o kterých by se jinak dozvěděli až pozdě (nebo dokonce vůbec).

[6] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 12.02.2008, 18:32:52 [X] [D]
[5] "Mají od vás k nim odkaz" - opravdu? ;)

"doména u které je uvedené jméno" - ehm? Které že jméno tam je uvedeno? Myslíte to, co jsem si vyšátral na nic.cz a co mi říká, že provozovatel těchto webů bydlí ob tři ulice ode mne? ;)

[7] (otaznik [openID] - WWW) 12.02.2008, 19:11:06 [X] [D]
[6] opravdu, kliknul jsem a přes jdem.cz jsem se objevil až tam =)

Myslel jsem spíš toho pána z Prahy 8 z topodkazu, ale...záleží na tom?, že to nemusí být funkční informace vím, ale to nemusí být ani informace z neexistující stránky s kontakty. Uznávám, bylo by hezké mít jméno uvedené tedy alespoň v provozním řádu - a provozní řád odkazovat například už z titulky, pokud skutečně chtějí aby se jím lidé řídili - , ale asi se nějak nezadařilo, třebas u příštího projektu =)

[8] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 12.02.2008, 19:54:20 [X] [D]
[7] No, řeknu to takhle: Mám raději podepsané weby. Je to jako by mi autor nebo provozovatel říkal: Já, X.Y., jsem tenhle web udělal, provozuju ho a stojím (si) za ním!.

Když tam jméno není, tak mi to vrtá hlavou... Proč? Stydí se snad za to? Nebo chce zůstat v anonymitě? Proč? Je to taková ožehavost, že musí?

[9] (VfB - WWW) 13.02.2008, 07:42:25 [X] [D]
[4] je to jedna z hlavních hvězd české verze komediálního seriálu "Jistě pane ministře", začali jej vysílat minulý pátek, ale přes spousty statistů a povedené interiery kvalit původní britské předlohy nedosahuje, i když určitý potenciál zde Vidím

[10] (Adam Marčan - WWW) 13.02.2008, 11:22:38 [X] [D]
Jo je to komedie :o) snaží se mít image nejdůvěryhodnější linkovací služby, ale svými kroky jsou k smíchu... a navíc > Kdo jim dal sakra právo kopírovat můj text na jejich fórum hmm? xD > http://forum.topodkazy.cz...p?id=10 ...