Úterní odpoledne

To takhle člověk vstane, a na co sáhne, to se mu podaří...

Nejdřív jsem se dozvěděl, že bych měl říct několik slov do kamery. Do kamery regionálního studia TV Nova, aby bylo jasno. Což, to i řeknu, když se kvůli tomu nebudu muset holit... Ale holení po mně vyžadováno nebylo, zato bylo žádáno, abych se do konce týdne dostavil o 50 km dál, kde rozhovor proběhne.

Do TV jsem poskytoval rozhovor několikrát. Co si pamatuju, tak "pár otázek" bylo tak na tři hodiny natáčení, pětiminutový pořad zabral celé odpoledne a "tři větičky" je na půl hodiny. Vždycky to bylo ve výsledku stejné: Mongoloid s hlavou přes celou obrazovku pronese tři nesouvislé věty hlasem, kterého by se lekl gotický chrlič.

Hodina cesty tam, hodina šmrdlání se štábem, hodina cesty zpátky, tři hodiny v loji jen proto, aby se diváci regionálního vysílání TV Nova potěšili pohledem na mongoloida? Fuj, fuj, nehrám. Takže jsem neprojevil ochotu se k tomuto propůjčit, a navrhl jsem, nechť štáb přijede ke mně, zazvoní a můžeme si zajít za roh na pizzu a při té příležitosti poskytnu rozhovor. Bude to mongoloid i s kusem žvance, ale je to za dvacet minut hotový...

Pak se mi ozval Hodný Člověk od telefonního operátora. Chudáka jsem pověřil, jestli by mohl cosi zařídit – a on zařizuje. Vypadá to tak trochu jako Člověk Proti Mašinérii, ale jde to... Ale vyskytl se drobný problém, takže ho začal řešit, musel ho probírat se mnou, takže jsem v rychlém sledu střídal mobilní telefony a zkoušel a psal jsem lidem, aby vyzkoušeli oni, a pak mě chytla migréna.

Jestli nevíte, jak taková migréna vypadá, tak buďte rádi. Třeba já to vím. U mne to začíná úpornou bolestí nad okem a v temeni. Pak mi začne škubat půl mongoloida obličeje, pak to vypadá že se mi rozskočí hlava a pak jdu zvracet.

Zkoušel jsem ty telefony a bolest začala být čím dál tím horší. Nakonec jsem od Hodného Člověka dostal pokyn: "Vem SIM kartu S a dej ji do nějakého nepoužívaného telefonu T, ten zapni a nech ho zapnutý!" Fajn, ale SIM karta leží kdesi jinde a přístup k ní má někdo jiný, řekněme Druhý člověk. Volám dotyčnému, jestli má nepoužívaný telefon, a pokud ano, ať do něj dá SIM kartu S, atd. Druhý: "Ano, ano, ale už jsem na odchodu, udělám zítra. Stačí?" – "Jo, stačí"

Za pět minut se ozve Třetí: "Prý sháníš telefon. Mám něco zařídit?" – "Ne, ne, zařizuje to Druhý..." a vysvětluju znovu celé to s tou SIM kartou. "Aha," vece Třetí. "A nemám zavolat Čtvrtému, aby to nějak udělal? Může to nějak zařídit?" – "Ne, Čtvrtý neví, kde je ta SIM karta, stačí zítra, Druhý ví co má dělat."

Za dalších pět minut píše Třetí: "Přišel Pátý, ten ví, kde je ta SIM karta, tak ji dal do svého mobilu, ale ten je blokovaný." – "NIC NEORGANIZUJ! Nezmatkuj! Druhý ví co má dělat. Vezme SIM kartu, dá ji do starého telefonu a zapne!" – "Ale ta karta nefunguje, protože ten telefon je blokovaný!" – "Který? Ten starý?" – "Ne, Pátý to zkoušel ve svém, novém!" – "A PROČ? Jasný pokyn byl: VZÍT STARÝ a dát to do něj. Nikdo nechtěl aby to Pátý zkoušel ve svém novém mobilu!" – "No já myslel že to pospíchá!" – "Tys myslel! Pokyn byl jasný: STARÝ mobil, SIM kartu, zapnout! Na tom není nic k nepochopení ani nic k myšlení"

V hlavě mě bolestivě píchlo a já odešel do koupelny...

Když jsem se vrátil zpátky, rozhodl jsem se, že ověřím konečně svůj HostMonster účet a zatelefonuju.Chvíli jsem hledal na telefonu "+", nakonec mi došlo, že "00" bude stačit... Vytočil jsem číslo a vedl jsem naprosto jedinečný rozhovor. Ozvala se nejprve plechová huba a dala mi na výběr, že prý pokud chci verifikovat účet, mám zmáčknout 4. Zmáčkl jsem čtyřku a ozvala se paní...

"Hello, Hostmonster, how can I help you?"

"Hello, I'd like to..."

"Hello?"

"ehm... Hello ?!"

"Hello!? What do you need?"

"Hello, I'd like to verify my account!"

"Hi! OK. What's your domain?"

"My domain is... I'll spell it: [pí][ejč][pí] dash [es][jú][áj][tý] dot com"

"Hmmm... Okej. [bí] like a boy, [ejč] like a hippo, [bí] like a boy, dash..."

"No, no... [pí] like a ..." sakra... něco od P... "... like a peacock!" 

"Okej. [pí] like a peacock, [ejč] like a hippo,  [bí] as boy..."

"No, no [bí], but [pí] like peacock again..."

"Oh ye, I see...  [pí] like a peacock, [ejč] like a hippo, [pí] like a peacock, dash, ..."

"Yes, exactly..."

"[es] like a seed, [džej] like a John, [ej]..."

"No, [es] is correct, then [jú] like a... like an [júesej]!"

"Ah, [jú] like an unicorn. [ej] like an apple..."

"No, [áj] like an idi-"  ne, ne idiot, ne... "an idiom!"

"[es][jú][ej][áj]..."

"Nonono... [es][jú][áj] like item, [tý] like a... tea... tears!"

"[es][jú][áj][tý]..."

"Yes! dot com!"

uff

"Okej. Can you verify your e-mail address?" 

"Sure. My mail is... [em][ej][el][váj]...[et] ... [em][ej][el][váj] dot [sí][zet]"

"Hmmmmmmm.... em... ej..." 

"Please, can we verify my phone number instead? It is plus four two zero..."

"OK, OK, your account is verified now. Thank you for calling."

"No, thank YOU! Goodbye!"

"You're welcome!"

Zavěsil jsem a šel jsem zvracet znovu. Migréna je fakt svinstvo.

Dne 26.02.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (danaketh - Mail - WWW) 26.02.2008, 19:32:54 [X] [D]
Jo znám... Z toho důvodu jsem omezil chození do práce na dobu nezbytně nutnou a v maximální možné míře pracuji z domu.

[2] (see - WWW) 26.02.2008, 19:33:39 [X] [D]
Dovoluji si vnutit se s radou na migrenu, prasky triptany. Ja osobne, kdyz mam migrenu, tak nejdriv nevidim, pak necitim ruce a pak nemuzu mluvit. Pak se mi chce zvracet a pak me silene boli hlava... Ale triptany jsou zazrak, napriklad Rosemig:o)

[3] (P~O ) 26.02.2008, 20:12:35 [X] [D]
Rosemig, to je zázrak, dokonce jsem se už naučil mít ho neustále u sebe...

[4] (dgx - Mail - WWW) 26.02.2008, 20:52:37 [X] [D]
Do kamery jsem mluvil před pár týdny asi půl hodiny a byl z toho mongoloid s jednou holou větou :-)

Proč se ověřuje účet u hostmonster?

[5] (Kojot - WWW) 26.02.2008, 21:09:21 [X] [D]
Co se migrén týče, měl jsem takovou tu "echt" migrénu jen dvakrát v životě a... no, hnus fialovej.

Doporučuji senzační filmové zpracování (nejen) migrény:
http://www.csfd.cz...film/35661-pi/

[6] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 26.02.2008, 21:25:16 [X] [D]
[4] Nevím, asi když chceš kupovat doménu, nechceš být uveden ve Whois a chceš zaplatit via PayPal, tak by třeba rádi věděli, že fakt existuješ, čert ví.

[7] (Petr ) 26.02.2008, 21:32:40 [X] [D]
První věta (ta jediná co se kromě nadpisu a odkazu zobrazila v RSS čtečce) mi zvedla náladu! Nevím proč, spíš bych měl jen tiše a zhnuseně závidět, ale je to tak.

Takže díky ;)

[8] (pizi ) 27.02.2008, 05:27:16 [X] [D]
Taky prihodim sve migrenozni zkusenosti. Mivam ji taky i se zvracenim, ale tak dvakrat do roka. Jinak jen bolest hlavy a touha umrit. Pomaha mi panadol (kofein+paracetamol), ale musim si ho vzit hned na zacatku, kdyz detekuji prvni priznaky boleni hlavy.

[9] (Trupik - WWW) 27.02.2008, 07:35:42 [X] [D]
Občas mám taky silné bolesti hlavy (nevím, jestli je to migréna - ale prostě mě občas bolí hlava tak, že se nemůžu prakticky ani hnout). A když si to v tu chvíli zpětně prober, tak v drtivě většině je příčinou to, že jsem málo pil.

[10] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 27.02.2008, 07:42:13 [X] [D]
[9] Zvláštní, zvláštní... Jiní lidé mívají podobné příznaky (silné bolesti hlavy), ale u nich je v drtivé většině příčinou to, že pili hodně...

(musel jsem...)

[11] (ringo ) 27.02.2008, 08:00:57 [X] [D]
[10] :-) A k silným bolestem hlavy se ještě přidává nutkání zvracet, takže to celkem sedí.

Pokud to nebude vadit, tak žádný zaručený recepis nezveřejním. Předpokládám, že obligátní proceduru s mrtvou kočkou za úplňku na hřbitově již zkoušeli všichni.

[12] (Jack ) 27.02.2008, 08:19:05 [X] [D]
Teprve v momentě, jako je popsaný výše, člověk docení existenci hláskovací abecedy a letecké frazeologie ;o) Čili uvedený případ:
PAPA HOTEL PAPA dash SIERRA UNIFORM INDIA TANGO dot CHARLIE OSCAR MIKE

A až budete někomu hláskovat svůj mail, tak:
MIKE ALPHA LIMA YANKEE at MIKE ALPHA LIMA YANKEE dot CHARLIE ZULU

[13] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 27.02.2008, 08:39:02 [X] [D]
[12] "Yes... your domain is... papahotelpapa-sierrauniformindiatango.com?" ;)

[14] (dond ) 27.02.2008, 09:04:54 [X] [D]
Další zaručený recept:

Hmm, je fakt, že už mě migréna dlouho nepostihla, naposledy někdy ve čtvrťáku na vejšce, ale zabíral proti ní obyčejnej acylpyrin (tak tři až čtyři) rozpuštěnej v brutálně silným kafi s citrónem. Hnus filajovej, vlastně černej, ale když jsem to do sebe kopnul hned, jak to začlo, pomáhal.

[15] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 27.02.2008, 09:10:32 [X] [D]
[14] Ten nepoužiju, jsa alergický na acylpyrin...

[16] (aTeo von Chucpe - WWW) 27.02.2008, 09:12:22 [X] [D]
Připadám si méněcennej. Nikdy jsem neměl migrénu. Kde se to dá chytit? Až donedávna jsem si myslel, že to mívaj akurát ženský. Zejména frigidní. :)

[17] (zjoova ) 27.02.2008, 10:28:46 [X] [D]
[16] Tak z tvého popisu to vypadá že se to dá chytit nejlépe od ženský. Patrně se to bude přenašet vzduchem, jiné způsoby přenosu bych (vzhledem k předpokládané frigiditě) asi vyloučil

[18] (Roman - Mail - WWW) 27.02.2008, 11:24:31 [X] [D]
[12][13] 100 bodov! ;-)

[19] (Lokutus - WWW) 27.02.2008, 12:07:05 [X] [D]
[12] Já bych použil českou hláskovací abecedu:

prdel hovno prdel dash sračka uhry imbecil troska dot cyp osteoporóza mamrd.

[20] (Petr ) 27.02.2008, 13:49:48 [X] [D]
[19] 120 bodov! :D

[21] (mike ) 27.02.2008, 20:32:12 [X] [D]
[16] Neboj, treba to jednou prijde. Ja to "chytil" pred lety u ocni. Pokousela se mi lecit zanet spojivek pomoci ruznych kapek tak dlouho, az mi ji vyrobila. Ke vsemu ta krava vubec netusila, o co jde, ac priznaky byly podle neurolozky primo ucebnicove.

Ovsem, neurolozka mne taky potesila. Pote, co jsem popsal sve potize, zajasala, ze presne to ma taky. A jala se licit prihodu, kdy ji to znicehonic chytlo v aute, takze uprostred krizovatky prestala videt. To mi opravdu dodalo optimismu. Pokusy o leceni taky; vedlejsi priznaky byly horsi, nez problem sam. Nakonec jsem zdesene prchnul a vylecil se sam pomoci akupresury. Mozna by to zmizelo i bez ni, kdyz zmizely vnejsi priciny, ale pry to pomuze kazdemu.

[22] (aTeo von Chucpe - WWW) 27.02.2008, 20:55:25 [X] [D]
[21] Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande! :-P

[23] (Lokutus - WWW) 27.02.2008, 20:58:22 [X] [D]
[21] No, když prý něco bolí, tak je nejlepší zlomit si něco jiného, třeba nohu, nebo ruku. To původní prý hned přestane bolet. Ale jestli to funguje i u migrény, to netuším.

[24] ( #13 - WWW) 27.02.2008, 21:53:57 [X] [D]
[23] Dvakrát v životě jsem měl migrénu. Podle toho, co říkaj ostatní lidi s migrénou, byla asi docela slabá, ale i tak můžu říct, že od běžnýho bolení hlavy se to dost odlišuje. Bolení hlavy je nepříjemnost podobná bolení kolene, migréna z člověka vysaje všechen život. A myslim, že na to nepomáhá ani rozdrcená ruka :)

[25] (Solvina - Mail ) 01.03.2008, 04:07:14 [X] [D]
[21] Nebylo to někde v Brně v KrPoli? Když sem dotyčné popsal svoje symptomy zaradovala se "To mám taky! To se nedá léčit" a doporučila mi, při prvních příznacích, 4-5 acylpirinů/aspirinů zapít velkým panákem slivovice.
Je fakt, že ten den, kdy sem to zkoušel sem nebyl mimo díky migréně...

[26] (Vesničan ) 03.03.2008, 12:21:16 [X] [D]
Na migrénu nic neexistuje. A zkuste mi věřit. Trpím tím přes třicet let, léčilo mě přes deset doktorů a mam to furt. V některých obdobích dokonce i tři týdny v kuse. Možná by pomohla dekapitace.

[27] (mike ) 03.03.2008, 21:52:23 [X] [D]
[25] Ne, bylo to v Praze cca pred 10 lety. Mozna se to takhle uci za fakulte v predmetu "jak se zbavit otravneho pacienta". Kdyz to nestaci, nastoupi drsnejsi metody. Mne se ovsem pokousela zavrazdit ponekud sofistikovaneji ;-)

[26] Nebo kulka do hlavy. Na muj vkus prilis definitivni reseni. Trochu hrabeci rada, jelikoz u mne slo o prechodny jev, ale zkusil bych tu akupresuru nebo akupunkturu. Kdyz nepomuze, tak aspon neuskodi, coz se o doktorech rict neda.

[28] (Vesničan ) 04.03.2008, 14:08:22 [X] [D]
[27] I tu akupresuru, i tu akupunkturu jsem vyzkoušel. Moc nechybělo a pil jsem i vývar z myších mozečků. Když říkám nic, myslím nic.