Protiúkol

víceméně tak by se dala charakterizovat role tohoto článku v téhle rubrice...

Po třech měsících jsem konečně vyhořel a přestal programovat. Na jednu stranu je to úlevné, na druhou stranu frustrující, protože sedím u PC, vím že NEMUSÍM, a přesto se mi NECHCE.

Přestal mě bavit i iProtest, a to je co říct, protože jinak mi tyhle osudistické spolky Vyvolených Co Zachraňují dodávají spoustu materiálu k pozorování, komentování a ověřování některých sociologických tezí – ale tady už to není zajímavé, je to jak (mediální) hvězda na hlavní posloupnosti a další vývoj je předpokládatelný. Takže jen pro zasvěcené přidám v téhle souvislosti vtip...

Vyprávěl ve společnosti pan Taube: "To mě tuhle Geduldiger upomínal, že mu dlužím tisíc korun. Taková chucpe, víte? Tak jsem sednul a napsal jsem mu hezky od plic: Pane Geduldiger, když jsou tak neomalenej a maj tu nehoráznou drzost mně, váženýho zákazníka, upomínat o mizernejch tisíc korun, tak u mě jsou obyčejnej póvl. Vědí co? Pošlou si ke mně příručího, já jim po něm vrátím těch tisíc korun a přidám kopanec do zadku!"

Pak dodal: "Tedy... rozumějte... já bych mu tohle napsal, kdybych měl těch tisíc korun..."

Takže jsem se odvalil do postele a na cestu jsem si vzal Reflex, novou knížku o mobilním webu, manuály od ARM7TDMI a Kofilu.

To jsem si dal... Aleš Miklík ve svém fejetonu zas básnil o blozích, o tom, jak se čtenářské blogy koncem 90. let zdály být záchrannou brzdou unifikované a globalizované žurnalistiky. Vzhledem k tomu, že slovo BLOG vzniklo někdy na konci roku 1997, tak pochybuju o tom, že by během dvou let dokázala vzniknout idea čtenářských blogů, A NAVÍC se stát (zdát) záchrannou brzdou – čehokoli. Ten člověk je úžasný a brzy jistě frekvencí slova BLOG ve veřejném projevu předstihne Miloše BLOG Čermáka, BLOG BLOG. Ostatně, sám je šéfredaktorem Jediného Českého Blogu Co Má Šéfredaktora.

Knížka o mobilním webu mě taky... nepotěšila. Tedy, ta kniha je dobrá (recenzi napíšu za pár dní), smutný je spíš obsah. Konkrétně to, že v ní autor popisuje úžasné služby a možnosti, co mobilní web nabízí, popisuje krásné a jednoduché způsoby např. mobilních plateb či přijímání a odesílání zpráv – a pak zjistíte, že ty služby v ČR nefungují, fungovat nebudou, a když se budete trochu pídit, tak zjistíte, že ani fungovat nemohou, protože jaksi není zájem ani vůle. Mobilem.cz je čestná výjimka, ale – porovnejte ceník odchozích zpráv třeba se slovenským sms-brana.sk...

Fascinující na tom je to, že když jsem do novoročního sloupku psal o tom, že na českém webu vládne zatuchlo a za loňský rok nevzniklo nic, co by nějak webem hnulo, tak jsem byl kritizován... Tedy, kritizován: Komentátoři psali, že jsem psal svůj sloupek asi na Silvestra, nějaký konkrétní argument nedodali, takže nevím, jestli nesouhlasili s mým tvrzením, nebo prostě jen tak, se světem a mnou v něm.

Vůbec – komentátoři z lidu by si měli už vymyslet něco lepšího než to omleté "každý má právo se vyjádřit, když někdo nechce (můj) komentář, znamená to, že neunese cizí názor, a pokud nestojíš o cizí názor, tak nepiš!" Postiženým nabízím Ultimátní protihmat:

Každý má právo se na názor ostatních lidí svobodně vykašlat a nezabývat se jím. Pokud tento fakt neuneseš, tak nekomentuj!

Nakonec byla nejzajímavější ta Kofila...

A k večeři bude kuře na hruškách s mandlemi a hřebíčkovou rýží. Jo, vlastně, málem bych zapomněl: Jak vaříte rýži vy?

(Bonusová otázka: Jak vaří rýži Aleš Miklík? A když David Grudl prodal dgx.cz, bude další Lupa a prodá Vojtěcha Bednáře?)

Dne 28.02.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Radek Hulán - Mail - WWW) 28.02.2008, 18:52:21 [X] [D]
bez komentáře:
http://imgs.xkcd.com...ty_calls.png

[2] (danaketh - Mail - WWW) 28.02.2008, 19:49:48 [X] [D]
[1] Tak teď jsem si prsknul na monitor kafe :)

Arthur: zkuste někdy Studentskou pečeť. Je to minimálně stejně zajímavé jako Kofila :)

[3] (Andre - Mail - WWW) 28.02.2008, 23:22:04 [X] [D]
A co ten manuál ARMu? :-) Ale Kofilu už jsem dlouho neměl, je moc dobrá.

[4] ( #13 - WWW) 28.02.2008, 23:32:36 [X] [D]
[1] Haha :D. Paráda!

[5] (Hekko [openID] - Mail - WWW) 28.02.2008, 23:50:26 [X] [D]
[1] What do you want me to do? LEAVE? Then they'll keep being wrong!

[2] Čokoláda má tu nepříjemnou vlastnost, že narozdíl od pití neplní močový měchýř. Jak má pak člověk poznat, že už bylo dosti čokolády? ;)

[6] (White Dog - WWW) 29.02.2008, 00:11:00 [X] [D]
[2] Na Studentské pečeti je zajímavé maximálně odstraňování toho odporného čehosi, čemu se říká rozinky. To Kofila je dokonalá ve své jednoduchosti.

[7] (aTeo von Chucpe ) 29.02.2008, 08:57:07 [X] [D]
Si nemůžu pomoct, ale každej má právo na svůj nádor!

[8] (dgx - Mail - WWW) 29.02.2008, 09:13:12 [X] [D]
[6] jak je to odporné, tak jde o "hrozinky". A pak ještě kandované ovoce (kandovat = učinit něco odporným, lepkavým a špatně odstraňovatelným ze Studentské pečeti).

Fakt je, že Studenská pečeť mi vydrží mnohem déle než třeba Milka, ovšem poměr odpadu vs. čokolády je zde na hranici toho, aby se to vůbec dalo nazývat čokoláda.

[9] (danaketh - Mail - WWW) 29.02.2008, 12:28:25 [X] [D]
[5] Čokolády není nikdy dost...

[6][8] Pánové, Vy jste tak zmlsaní až to hezké není :)

[10] (White Dog - WWW) 29.02.2008, 12:32:28 [X] [D]
[8]U nás ve středním Polabím řikáme rozinky, vodjakživa. I když to jsou třebas hrozinky. My tady vůbec mluvíme divně.

[11] (danaketh - Mail - WWW) 29.02.2008, 14:26:12 [X] [D]
[10] Název "hrozinky" je sice logický ale taky tomu říkám rozinky. A vlastně ani neznám nikoho kdo by jim říkal jinak. Takže zase tak divně nemluvíte :)

[12] (White Dog - WWW) 29.02.2008, 14:31:18 [X] [D]
[10] Oboje je správně. http://encyklopedie.seznam.cz...nka

[13] (Roman - Mail - WWW) 29.02.2008, 17:02:16 [X] [D]
http://imgs.xkcd.com...ty_calls.png - vytlacene, dane na plochu. Jediny problem mam s tym ze sa bojim ze ked mi zacne byt jedno ze som "wrong" na internete moze sa mi pokojne stat ze mi zacne byt jedno uplne vsetko co sa na nom deje.. napriklad prispevky pod takymto clankom.. vlatne uz sa mi to stava ze na mainstreamovych portaloch diskusie neotvaram.