Neobsahuje názory Henryka Laholy

Zapomeňte na české hostingy

Ne, vážně... Jestli hledáte hostingové služby na úrovni, zkuste to ve světě... nebude se vám chtít vracet...

V lednu se mě ptal Martin Snopek na mou zkušenost s HostMonsterem, že mu to připadá jako "hodně muziky za málo peněz". Napsal jsem mu celkem obsáhlou odpověď, kterou teď použiju jako základ tohoto článku.

Když jsem před časem řešil neskutečné problémy s vlastním hostingem a spočítal jsem si, co mi kdo nabízí za kolik peněz, tak jsem se rozhodl, že "takhle teda ne" a hledal jsem jiný hosting... prošel jsem asi deset českých, od mých dlouholetých poskytovatelů server4you přes Českýhosting a Ignum až k hostingům typu Profitux a Gigaserver. Služby byly opravdu různé, ale největší problém byl s platbou a s pružností. Po hostingu požaduju, abych se v jednu hodinu rozhodl, že ho chci, a v jednu deset měl připravené místo na upload.

Jakékoli objednávání v ČR je "pain in my ass" – faktury, bankovní převody, týden to trvá... Takže mým hlavním požadavkem byla platba kartou nebo (lépe) PayPalem.

První jsem našel GoDaddy – a padl jsem naznak, protože za pár dolarů měsíčně nabízí služby, z nichž půlku v ČR nikdo ani nenabízí a za druhou půlku chtějí několik tisíc ročně, a to s mnohem mizernějšíma parametrama.

Takže jsem objednal hosting u GoDaddy a za půl hodiny jsem měl doménu i s místem na serveru připravenou, zaplacenou přes PayPal. Navíc s takovými službami, jako například "instalace SW zdarma". Chci Drupal? Kliknu, vyplním cestu a za deset minut mi oznámí, že je nainstalovaný. Chci Joomlu? Wordpress? Cokoli? Není problém. Stačí kliknout, oni se postarají o instalaci, vytvoření databáze a nastavení, já přijdu k hotovému.

Po čase mě napadlo, že je nesmysl platit ke každému "projektu" extra hosting a hledal jsem způsob, jak na jednom "hostingovém kontu" provozovat víc webů. U GoDaddy to jde, cena je zhruba dvojnásobek "jednoúčelového", ale řekl jsem si, že se porozhlídnu i jinde. Hledal jsem podle faktoru "cena / prostor / služby / počet domén". Nakonec mi zůstali dva protikandidáti, Hostmonster a Lunar Pages. Googlil jsem, srovnával – a nakonec vyhrál HostMonster. Tam mám tedy druhý "velký" hosting a své weby si dávám tam kam zrovna potřebuju a podle toho, kde mi budou víc "vyhovovat".

U GoDaddy je výhoda té "instantní" instalace softwaru, pak to, že můžu používat i ASP.NET, MS SQL databázi a že dostanu ke každé doméně cca 20GB hosting zdarma, jen za reklamu. Na druhou stranu má míň místa než HM, PHP neběží jako modul Apache ale jako CGI, jejich FTP je občas na zabití a ta správa je místama hodně zvláštní (ovšem proti tomu, co předvádějí CZ hostingy za větší peníze, je to nádhera).

HostMonster nemá ASP, ale má na jeden účet neomezené množství domén, nabízí PEAR, Perl, RubyOnRails, PGSQL databázi nebo třeba SSH přístup na server (pamatuju, jak jsem se dohadoval s Globe, že "SSH nikdo nikde na světě nedá!")

Dokonce jsem byl spokojen i s rychlostí odezvy na supportu, kde jsem měl odpověď do pár desítek minut a kupodivu odpovídali i kompetentní lidé (u obou hostérů, jak u GoDaddy, tak u HM).

Čili za sebe mohu jen doporučit, spokojen jsem a v porovnání se službami a s "pružností" českých hostingů je to nebe a dudy...

---

Dnes nemám moc věcí, co bych doplnil. HostMonster má v posledních dnech bohužel občasné výpadky, přesto jsem s ním stále o kousek spokojenější než s GoDaddy, hlavně kvůli tomu veleopruzoidnímu GoDaddímu FTP, co se při přenosu většího počtu souborů rádo kousne, a pak i díky SSH přístupu. Naopak za co bych je PROKLEL, tak to je správa DNS záznamů. Kdyby byla aspoň mizerná, ale ona NENÍ.

Lubomír Hauerland publikoval pěkné srovnání obou hostingů po věcné stránce.

Každopádně – za 7 dolarů měsíčně, při dnešním kursu dolaru, s možností zaplatit PayPalem (kreditkou), mít účet do pár minut a pro víc domén... upřímně... Proč ještě zůstáváte u českých webhostingů? ;)

PS: Budete-li chtít hosting u GoDaddy, zkuste se předtím mrknout sem.

Dne 3.03.2008

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (brum brum ) 03.03.2008, 21:19:36 [X] [D]
zatímco do zabezpečení počitadla mi nikdo kecat nebude, hostingům rozumím jak zelenině a proto si radši s dovolením uložím link.

[2] (Martin Stiborský - Mail - WWW) 03.03.2008, 21:51:03 [X] [D]
Zajímavé, velice .. co kdybych si přál třeba Pylons, doinstalovat Pythonní PIL nebo jiný modul, mám šanci ?

[3] (P~O ) 03.03.2008, 22:14:06 [X] [D]
Moje zkušenost se supportem HM je spíš negativní, dotaz mi tam visí už týden, aniž by se někdo namáhal odpovědět... Ale pořád ještě doufám! :-)

[4] (dp - Mail ) 03.03.2008, 23:02:55 [X] [D]
at koukam, jak koukam, tak ip pro misantrop.eu smeruje do site Ignumu, hadam na VPS, nebo na server hosting, ale to z ip nepoznam (300GB+unlimited domains mi tedy nesedi...).

zajimalo by me ale, jestli je hostmonster opravdu schopen plnohodnotne poskytovat to co napr VPS od Ignumu, ktere
-pres ftp / wget stahuje cca 6 Mb/s
-ma plny ssh pristup a moznost instalace, napr MC
-ma nastaveni vlastnich certifikatu pro https, tls pro ftp

nebo zda je hostmonster jen hosting se spoustou mista...
d za odpoved

[5] (Radovan Kaluža - WWW) 04.03.2008, 00:09:45 [X] [D]
zahraniční hosting je sice fajn, ale rozhodně nezískáte dostatečnou konektivitu do NIX, což je asi prioritní pro výběr webhostingu českého uživatele

a co technická podpora, bude nonstop a bude česky :-)

[6] (Lubomír Hauerland - Mail - WWW) 04.03.2008, 00:15:17 [X] [D]
HostMonster má také rychloinstalaci mnoha skriptů, jenom tomu dali divný název Fantastico. Bohužel jsem narazil na HM na problémy s posíláním mailů. Co se tak zpětně dozvídám, tak vlastně BlueHost.com a Hostmonster vlastní stejná firma a maily HM se tlačí přes servery BH. Proto trvá někdy i několik hodin, než se odešlou, občas se ztratí. Každopádně je to na zamyšlenou, když se dnes každá registrace ověřuje mailem a uživatel čeká, že mu do schránky aktivační mail dorazí během pár vteřin. Navíc mají údajně omezení 50 mailů za hodinu, což je dnes směšné. Dokonce jsem viděl maily od jejich supportu, kde doporučují v případě mailů zřídit mail hosting u jiné společnosti. Vypadá to, že dělají maximum proti zneužívání svých serverů spammery, ale zároveň tím hází klacky pod nohy "hodným" zákazníkům. Na Godaddy jsem neměl žádný problém, okamžité rozesílání, mnohastovkové rozesílání newsletterů bez problému a nutnosti používat skripty, co mi tu frontu rozsekají.

[7] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 04.03.2008, 00:27:38 [X] [D]
[4] Ano, Misantrop je v tuto chvíli hostován na Bloguje. Nedochází mi, co tím mělo být dokázáno. // Hostmonster je HOSTING, ne virtuální server; srovnáváte VPS za 500 měsíčně s hostingem za 170 měsíčně?

[5] Ano, technická podpora v češtině je jediná výhoda. Však na ni taky české hostingy škaredě hřeší.

[6] Díky za doplnění

[8] (White Dog - WWW) 04.03.2008, 01:10:01 [X] [D]
[6]Díky díky, konečně vím, co to je "Fantastico", tak opěvované a tak nevysvětlené v úplně nepoužitelném návodu na práci s jedním redakčním systémem, který visí na netu (ten návod). Zase si připadám o něco chtřejší. Čili jestli tomu rozumím, tak "Fantastico" je softwarový nástroj na instalaci skriptů na hostingu, jestli jsem to správně pochopil.
Je to "Fantastico" k něčemu dobré?

[9] (NN ) 04.03.2008, 09:10:55 [X] [D]
zo zahranicnych mozem odporucit jeden z najznamejsich a najvacsich - DreamHost.com

GoDaddy je hlavne registrator a az daleko za tym hosting, tak tomu zodpovedaju aj ich parametre, idealna kombinacia je domena u GoDaddy a hosting u DreamHost

[10] (Jakub ) 04.03.2008, 09:36:43 [X] [D]
Máme podobně kladné zkušenosti s HOSTGATORem jedinou vadou na kráse byla trochu línější odezva přes oceán. (Třikrát fuj českým hostingům)

[11] (Catch - Mail - WWW) 04.03.2008, 09:52:57 [X] [D]
[5] Docela vtipne ze nekdo jako ty mluvi o potpore :-D Horsi podporu nez ma tvuj pseudohosting jsem nezazil.

Ted uz pres rok hostuji na servage.com a vicemene hosting bez problemu :-)

[12] (Lubomír Hauerland - Mail - WWW) 04.03.2008, 10:10:31 [X] [D]
[8] No teď jsem třeba chatoval se supportem HostMonster a říkali, že trvá obvykle měsíc nebo dva, než se objeví nová verze ve Fantasticu. To mě docela vyděsilo. Sice si WP instaluju sám, ale použil jsem ho třeba pro instalaci Gallery2 a ti už vydali dvě nové bezpečnostní opravy od verze, kterou nabízí Fantastico u HostMonsteru. Výhodou je třeba to, že se ti to fakt během dvou kliků nainstaluje i s nejdůležitějšími pluginy, vytvoří se ti samostatné databáze atd.

[13] (White Dog - WWW) 04.03.2008, 10:26:33 [X] [D]
[12]Já nemyslel WP ale jiný CMS (RS). Ale nerad bych tady vedl off-topic debatu.

[14] (karf [openID] - Mail ) 04.03.2008, 10:41:42 [X] [D]
Mě by zajímalo, Arthure, jak jste spokojen u zahraničních hostingů s vytížeností serveru? Já jsem zatím vyzkoušel pouze Dreamhost a mám tam problém s přetížením serveru (někdy se sript vykonává i desítky sekund, jde o jednoduché weby, minimální návštěvnost). Technická podpora na přímý dotaz slušně odpovídá, že neshledávají žádný problém a pokud mi to nestačí, ať upgraduju na dedikovanej server.

Takže se koukám jinam - Hostgator, HostMonster, GoDaddy, Servage. Ale podle zkušeností z fór apod. je u většity těchto hosterů provozován poměrně masivní overselling, takže je to otázka štěstí, na jak zatíženej server tě šoupnou.

[15] (Jan Horna - Mail - WWW) 04.03.2008, 10:50:42 [X] [D]
Můžu jen souhlasit s názorem autora, že domácí hosting je sice blíž, ale tím to tak asi končí. O tom, kde hostuju, za kolik a co za to mám, píšu na svém blogu. Jistě, nic není ideální, ale i tak to prostě srovnávat nelze.

Za minulý týden mi generovalo několik málo webů, co u www.mosso.com mám asi 45 GB přenosů a 4,5 milionu požadavků na server. A to bez jakéhokoliv zaváhání i v případě, že na jeden web došlo za pár hodin asi 10 tisíc lidí z Lifehacker.com. Za tuhle škálovatelnost (říkají tomu cloud hosting) dávám 100 USD měsíčně, provozovat můžu PHP/MySQL i ASP/.NET/MS SQL a neomezeně domén. Všemu nahrává i slabý dolar.

[16] (danaketh - Mail - WWW) 04.03.2008, 10:52:12 [X] [D]
Svůj web mám u ČH a nemůžu si stěžovat. Vlastně to mám beztak jen kvůli MX záznamu, abych si nemusel na serveru konfigurovat postfix (lenost je hrozná vlastnost). Vše ostatní mám na svém vlastním serveru. Ale HM určitě využiju pro některé projekty. S těmi parametry a cenou je to někde jinde, než tuzemské hostingy. Vlastně se mi to hodí... Příští týden chci rozjet jeden projekt a protože nechci aby byl závislý na mě, tak ho hodím na HM :) Díky

Někdo zmiňoval konektivitu do NIXu. Troufám si tvrdit, že dnes je to zcela bezpředmětné, minimálně právě v případě zahraničního hostingu. Po odzkoušení několika českých hostingových služeb, které vykřikovaly, jak mají úžasnou konektivitu do NIXu, jsem vystřízlivěl a tuhle hodnotu neberu jako nic směrodatného. Ono záleží i na celkové dostupnosti serveru jako takového. A ta bývá občas u nás žalostná. Vzpomínám si na jistý hosting, tuším tam bylo něco se zvukem, který vydávají kuřata. Horší věc jsem neviděl.

[17] (Medhi - WWW) 04.03.2008, 10:55:22 [X] [D]
Nevím, je to asi otázka pohledu. Někdo jistě ocení to co píšeš ty, ale nevýhod je tedy pěkná řádka:
- nečeská podpora
- výpadky (pro někoho nepřijatelné)
- (pro řadu lidí) vysoká cena + poplatky za paypal
- nutnost paypal účtu (nebo vysoké poplatky za převod do zahraničí)

Ale jo, proč ne. Hostingoví zákazníci jsou různého druhu a jistá část potřebuje hosting jako právě tento. Je to ovšem jenom určité procento těch zkušenějších určitými znalostmi a požadavky.

Takže díky za zajímavý report ze zahraničí.

[18] (Hannes - WWW) 04.03.2008, 11:18:58 [X] [D]
shanet zahranicni hosting pro cesky web je celkem blbost, zvlaste u americkych hostingu muze byt rychlost nacitani dost mizerna. pokud se jedna o zahranicni web v anglictine, pak uz je to asi o necem jinem.

zadruhe, srovnavate nesrovnatelne, 8 dolaru coz je takova standardni zahranicni cena je furt nejakych 170 Kc - u nas se daji sehnat slusne hostingy i za 50 Kc za mesic a domen si tam muzete narvat take kolik chcete.

a zatreti, pet slavu na godaddy pouze naznacuje vasi neznalost v teto problematice, jejich sluzby jsou dost otresne, zcela neprehledna registrace/administrace, jenom povoleni o zmene dns serveru trva nekolik hodin atd atd. existuje mnoho daleko lepsich hostingu...

[19] (JersyWoo - Mail - WWW) 04.03.2008, 11:49:48 [X] [D]
jsem PHPčkař a používám Hostgatora a jem s ním spokojenej.

[20] (danaketh - Mail - WWW) 04.03.2008, 12:11:58 [X] [D]
[17] Výpadky mají i tuzemské hostingy. A mnohdy se ani neobtěžují informovat zákazníka o tom, proč mu web nejel. Nečeská podpora by snad dnes neměla být pro většinu lidí problém. S tou cenou a PayPalem souhlasím, nicméně PayPal účet má dneska taky kde kdo :)

[21] (Lubomír Hauerland - WWW) 04.03.2008, 12:41:24 [X] [D]
[18] Tak to pozor, já neznám žádný český webhosting, který by umožňoval provoz více nezavislých prezentací v rámci webhostingu. Nepleť si to s doménovými aliasy, které ti přesměrují několik domén na jednu hlavní (což je v praxi prakticky nepoužitelná záležitost). Ale abych měl deset adresářů a do každé směřoval jinou doménu, to český webhosting nezná. Proto jsou zmiňované webhostingy na úrovni toho, co se u nás prodává jako virtuální server hosting s cenami vysoko nad webhostingem.

[22] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 04.03.2008, 13:02:36 [X] [D]
[18] Klasické plky... Takže znovu: mým hlavním požadavkem byla platba kartou nebo (lépe) PayPalem a na jednom "hostingovém kontu" provozovat víc webů. Který český hosting to umí za 50 Kč? Mimochodem, o správě GoDaddy jsem (mezi negativy) psal, že je hodně svérázná, nepěl jsem chválu

Možná existuje řada daleko lepších hostingů, ale já mám zkušenosti s těmito dvěma.

[17] Nečeská podpora mi nevadí. Platbu přes PayPal jsem požadoval jako PODMÍNKU (mimochodem, o jakách "poplatcích za PayPal hovoříš? Když někomu platím 10 dolarů, odejde z mého účtu 10 dolarů, poplatky platí příjemce). "Vysoká cena" je při dnešním kursu u hostingu za 7 US$ okolo 1300 Kč, což je o pouhou stovku víc než u (třeba) Českého Hostingu. Služby nesrovnatelné. Výpadky? Nevidím ve výpadcích podstatný rozdíl mezi US a CZ hostery, opravdu ne. Chtěl jsem pouze lidem, kteří mají podobné požadavky jako já, ukázat, že není třeba být vázán na CZ hostéry.

[23] (danaketh - Mail - WWW) 04.03.2008, 15:56:49 [X] [D]
[22] Jaj, kdyby měli ještě Python, tak bych na HM mohl přesunout takových věcí... I tak si ale připadám jako v jiném světě :) HM zcela lhostejně zobrazuje co všechno u nich jede. České hostingové společnosti kolikrát rozjedou nějakou službu navíc mimo normální combo PHP+MySQL a mají z toho Vánoce :)

Teď jsem si všiml, že jsem od ČH dostal nějaké GB místa navíc zdarma + nějaké databáze. To jsou věci... A říkají že podporují WordPress, Joomlu... Asi koukali na HM ;)

[24] (dejv - Mail ) 04.03.2008, 16:02:04 [X] [D]
Hostuju jeden web na HostGatoru: navstevnost minimalni (cca 300 pageviews denne), celkove jsem spokojeny, az na jeden vypadek jede stabilne.

[25] (Ladis ) 04.03.2008, 18:02:46 [X] [D]
Z Godaddy se asi po roce chystám odstěhovat, měl jsem (mám) tam asi 10 domén ale odradil mě styl obchodování. Jako v Neználkovi na Měsící: dostal jsem 1000 e-mailových účtů, což může vypadat jako bezva program, pokud nezjistíte (z engl. podpory po 3x24hod. výměně zpráv) že mohou být všechny jenom na hlavní doméně. Hostmonster proti tomuto vypadá po týdnu docela dobře.

[26] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 04.03.2008, 18:07:15 [X] [D]
[25] Mail je tam strašlivej... Používám jen tu možnost "1 mail k 1 doméně", protože to jsou malé projekty. Na větší používám Google For Your Domains...

[27] (Hannes - WWW) 04.03.2008, 21:36:17 [X] [D]
[22] klasicke plky bohuzel podlozene fakty, takze to prece jenom nakonec bude vase neznalost. bohuzel, mozna priste.

ceske hostingy ktere nabizejici vice domen pod jednim uctem napr:

http://www.corecluster.cz...ing.php
http://www.hostingsolutions.cz...hp
http://www.arachne.cz...page=jetset
http://www.inethosting.cz/

a urcite by se nasly dalsi...

[28] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 04.03.2008, 21:56:44 [X] [D]
[27] Ano, klasika: Kdosi neschopný pochopit rozvitou větu napíše "u nas se daji sehnat slusne hostingy i za 50 Kc za mesic a domen si tam muzete narvat take kolik chcete" a ohání se mou neznalostí. Na přímou otázku, který český hosting za 50 Kč měsíčně umožňuje "narvat tam domén kolik chci" a zaplatit to PayPalem, opět nedokážete předvést nic jiného než neříkající kydy, válení machrů a čtyři odkazy na hostingy, které:

- jsou dražší než 50 Kč
- neumožňují platit PayPalem

Konkrétně: Corecluster nabízí neomezený počet domén za cca 300 Kč/měsíčně. HostingSolutions má nabídku za 50, ale na 1 doménu. Inethosting: Za 50 měsíčně 5 domén, "kolik chci" vůbec v nabídce nemá. Nejblíž je Arachne: 90 Kč měsíčně / neomezeně domén, ale nesplňuje zase podmínku platby PayPalem (to ostatně ani jeden).

"Určitě by se našly i další"? No, zatím jste neuvedl žádný. Kde jsou ty fakty, kterými to máte podložené?

No nic, Hannesi. Třeba příště budete mít k věci i něco konkrétního, ne jen nicneříkající plky o mojí neznalosti.

[29] (Lubomír Hauerland - WWW) 04.03.2008, 22:09:48 [X] [D]
[22] Webhosting za 13 korun měsíčně. Takové společnosti bych nesvěřil ani 1 statickou html stránku "Hello world". Uveď nějaký příklad od důvěryhodné společnosti, ne nějakých amaterů a nadšenců, co ti stejnak polezou do dat, protože zbytek serveru použijí pro P2P svých kamarádů. Jeden můj web navštíví víc lidí, než jejich reference dohromady.

[30] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 04.03.2008, 22:11:35 [X] [D]
[29] to asi nebylo na mne, ne? :)

[31] (Retal - WWW) 05.03.2008, 02:37:18 [X] [D]
[6] Just FYI, Fantastico je název one-click-install knihovny pro cPanel, Hostmonster si to jméno nevymyslel.

Co se týče zmíněných megahostingů, fungují díky principu "na všechno jednu šablonu" a mají interní limity výkonu a trafficu, které nezmiňují, na které ale narazíte. Kritickou aplikaci tam nehostujte.
Na experimentování ale ideální.

[32] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 05.03.2008, 08:29:09 [X] [D]
[31] Na kritickou aplikaci vlastní server, o tom žádná... Já ale píšu o "malých projektech" s řádově stovkami přístupů denně.

[33] (simon - Mail - WWW) 05.03.2008, 14:10:47 [X] [D]
po precteni tohoto clanku: http://www.pooh.cz....asp?a=2014777
trochu vaham jit se svym webem mimo zakony CR. nemusi to byt USA ale i jina zeme. Pokud je ten clanek pravdivy tak to stoji za zvazeni.

[34] (Bochi - WWW) 06.03.2008, 04:49:05 [X] [D]
[14] Nemám to přesně změřené, ale na základě dlouhodobějšího pozorování u časově náročnějších skriptů můžu říci, že HostMonster je zhruba 5x rychlejší než Český Hosting i Ignum.

[18] Hosting v ČR za 50 Kč, tomu bych svůj web nesvěřil. I kdyby nakrásně uměl ty neomezené domény, jak píšete.

[35] (jakub - WWW) 06.03.2008, 13:38:52 [X] [D]
[21] Savana umí víc domén, mám u nich tři na jednom hostingu. Stačí přes FTP udělat adresář, v adminu na tento adresář nastavit doménu a jede to...

[36] (codeas - Mail - WWW) 09.03.2008, 19:27:23 [X] [D]
Je mozne na HostMonsteru hostovat domenu .CZ ?
Jinak jsem objevil další podobný http://www.hostgator.com/

[37] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 09.03.2008, 22:46:01 [X] [D]
[36] Hostovat CZ doménu (ve smyslu "data+skripty+databáze+...") je možné na obou hostinzích. Stačí jen nastavit DNS záznamy u registrátora domény a na hostingu zadat "Offsite DNS domain" (či jak to je, z hlavy nevím). Registrovat CZ doménu je ale nutno u českého registrátora.

[38] (mylan - Mail - WWW) 09.03.2008, 23:47:45 [X] [D]
[28] Ja len doplním, že corecluster.cz nie je český hosting. Jedná sa o predajcu servage.net, kde poskytujú naviac len možnosť platby v českých korunách na účet.

[39] (Corecluster-cz ) 10.03.2008, 17:58:07 [X] [D]
Na corecluster.cz pozor pouze přeprodává zahraniční servage.net na kterém hostujeme celkem příjemný zahraniční hosting

[40] (Lubomír Hauerland - WWW) 11.03.2008, 12:07:00 [X] [D]
[36] U Hostgatoru to byl s CZ doména složitější, muselo se psát na support, aby ji zanesly do záznamů. Nevím, jak je to teď...

[41] (petr - Mail ) 16.03.2008, 10:34:08 [X] [D]
O hostmonsteru jsem taky uvažoval, pak mě ale zarazila absence jakékoliv zmínky o pravidelném zálohování dat. Snad tam i uváděli, že zálohy neprovádějí a že si zákazníci mají ve vlastním zájmu zálohovat data sami.

Potřebuju se spolehnout, že když jim spadnou disky, budou to mít z čeho obnovit. Ale možná se už situace změnila - máte s tím nějakou zkušenost?

[42] (Honza Šťastný - WWW) 25.03.2008, 00:15:00 [X] [D]
Mimo jiné na základě tohoto článku jsem si na Hostmonster zřídil účet. Nabídka služeb je opravdu oslňující. Co je ale méně oslňující je rychlost linek od nich do ČR (možná včetně jejich linek).
Já dosahuji při stahování ke mně průměr maximálně kolem 100kB/s, což na vetší soubory opravdu není vhodné.
Otázkou tedy je, k čemu mi ten 1500GB prostor je...

[43] (MyHOST.cz - Mail - WWW) 13.05.2008, 03:20:53 [X] [D]
Jednu dobu jsem měl velmi podobný názor jako autor výše uvedeného článku. Pak jsem ale narazil na celou řadu názorů, respektive zkušeností s některými vybranými zahraničními webhostingy a lidé, kterých se tato zkušenost týkala se velmi rychle a rádi vrátili na pole českého webhostingového dění. Myslím, že volba zahraničního webhostingu může být stejně tak velký risk, jako volba neznámého či abnormálně levného hostingu v Čechách. Tento risk se ale může také vyplatit. Záleží na povaze každého, jak moc chce riskovat, jak moc dlouho chce hledat, tápat a měnit jednotlivé webhostingy. Mám pocit, že optimální řešení je cenový střed a to se zárukou "kvalitního zázemí" v tom pravém slova smyslu. Nejsem si jist, zda zahraniční webhostingy mohou kvality dosáhnout a to především s ohledem na spolehlivost služeb, spolehlivost technické podpory. Nevěřil bych tomu, zvláště pokud nabízejí služby "za pár korun", nemají důvod řešit problémy řadového zákazníka. Hovoří o tom také zkušenosti některých lidí, kteří to se zahraničním hostingem zkusili. Každopádně Vám přeji hodně štěstí při výběru vhodného webhostingu.