Neobsahuje názory Henryka Laholy

Odkazy na někdy I

Projíždím si svou RSS čtečku a probírám se haldou článků, co jsem si označil příznakem "příležitostně prozkoumat". No, buď nebyla příležitost nebo čas... Ale protože jsem hodný a myslím na komunitu, tak vám je sem v několika porcích naservíruju. Toto je první díl, začneme Ajaxem a Webem2.0

AJAX magazine

 

Ajaxian

 

 

AjaxLine

 

Google

 

Mashable

 

 

Smashing

Různé 

Já vím, já vím, je to jen netříděná halda odkazů za poslední rok, přesto si myslím, že má smysl ji zveřejnit... Je to spousta článků a zajímavých informací, které leckterý vývojář třeba ocení, protože – v ledničce je nenajde. A na Lupě teprv ne!

Dne 9.04.2008

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (danaketh - Mail - WWW) 10.04.2008, 10:17:25 [X] [D]
Good one. Díky. Jsou tam věci které jsem hledal a nenašel v takové formě, abych je byl schopen pochopit.

[2] (Botanicus [openID] - Mail - WWW) 10.04.2008, 16:51:08 [X] [D]
Diky za linky, oznacuju si Tvuj post nalepkou "prilezitostne projit" ;) BTW mas na to nejaky osvedceny zpusob? Ja mam vzdycky v linkach hroznej border, vetsinou to hodim nekam do zalozek a ty obcas projdu ...

[3] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 10.04.2008, 16:57:47 [X] [D]
[2] Osvědčený systém: Hodím do záložek, úspěšně na to zapomenu a pak se nestačím divit... Vždycky si zvolím den D, kdy si řeknu, že "to proberu", nejpozději u pátého linku se zaseknu, něco mě tam zaujme, začnu hledat další a další informace, chytnu slinu to realizovat... a výsledek... ehm... :)

[4] (Brigetio - Mail ) 15.04.2008, 17:15:29 [X] [D]
Hm... nestačím sa diviť, o čom to tu rozprávate, o akých záložkách? Ja som rak, čiže veľmi, veľmi konzervatívny človek.

Pre pamätníkov, aby i nostalgici mohli slzu uroniť: začínal som kedysi na XT, 640 kB RAM, winchester 20 MB, MS-DOS 3.0, programy Quattro Pro od Borland International, Inc., dBASE III PLUS od Ashton-Tate a T602. Ja viem, s týmto tu vyzerám ako nejaký trapko, lenže píšem o roku 1991... Ale k veci:

Osvedčený systém (môj): ^C a ^V a notepad v TC. Toť vše. Arthur a iní borci vedia, čo tým chcel básnik povedať a iste ohŕňajú nos, pre ostatných stručne popíšem, „vo co kráčí“:

Keď sa ocitnem na nejakej stránke, ktorá sa mi páči, nakopírujem si link (Adresa) pomocou CTRL+C, vzápätí sa prepnem do Total Commanderu (TC), otvorím si v dátovej sekcii disku jeden z textových súborčekov, napr. „brouzdám“, popíšem stručne link a buch, stlačím kombináciu CTRL+V. Uložím a zavriem súborček „brouzdám“ a dokonáno jest. Na konci každého dňa si, zase pomocou TC, pomocou funkcie „Synchronize directories“ prekopírujem všetko nové či zmenené na FYZICKY druhý disk (t.j. nie len iná partícia na tom samom disku) – A je to!

Toto používam už roky rokúce a ešte sa mi zatiaľ nestratil ani jeden bajt. Samozrejme raz za čas robím dátovú zálohu aj na CD (resp. DVD).

Ešte na ukážku ukážem tri linky, ako to v niektorom z linkových textových súborčekov zhruba vyzerá:

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Admin SME blogov: http://bella.blog.sme.sk/

Dojímavé písačky: http://weissova.blog.sme.sk/

Absolútne špičkový blog: http://misantrop.eu/
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

To som si šplhol, čo poviete, Arthure? Ale naozaj to mám zapísané takto, veď je to pravda (nach meiner Meinung).

Dúfam, milý Arthure, že ma za tento príspevok „nezotriete“, že tu šírim takéto atavistické spôsoby. Asi tu so svojími programátorskými (ne)vedomosťami vyzerám z Vášho pohľadu ako obyčajný looser, zo svojho pohľadu som však iba taký obyčajný user (čítajte prosím po anglicky!). Tak ma prosím chápte a skúste byť ku mne trochu user friendly...

Ale i keby ste neboli – ja to tak robím a budem robiť na večné časy a nikdy inak. Pretože som vyrástol na negrafických programoch v MS-DOSe a ako najväčšia vymoženosť Windows ma uchvátila práve schránka (^C a ^V), čo sa do dnešných dní nezmenilo.

P.S.: Už vás vidím niektorých, ako si plácate rukou na čelo. No čo už, u mňa na Slovensku je to proste tak...

[5] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 15.04.2008, 17:41:47 [X] [D]
[4] Tak dlouhý příspěvek, a tak malá informační hodnota... :(

[6] (Brigetio - Mail ) 15.04.2008, 18:49:07 [X] [D]
Ďakujem za príučku.