Neobsahuje názory Henryka Laholy

Posílání SMS z webu

Jak je to s posíláním SMS zdarma? Funguje nějaká rozumná webová služba? A co když chcete zaintegrovat posílání SMS do své aplikace?

Špatná zpráva na úvod: Zadarmo ani kuře nehrabe. Tedy, hrábne, ale jak se chce jemu.

Na Mashable se objevil článek 10 služeb pro posílání SMS z webu. Nelenil jsem, vyzkoušel jsem, referuju:

Bloove chce při registraci potvrzení kódem, který zobrazí  jakýsi Bloove agent, kterého si musíte nejdřív natáhnout do mobilu. Bohužel není pro WM6 a kvůli jedné aplikaci se mi nechtělo stahovat Javu. Netestováno.

ClearSMS se neobtěžoval ani s registračním mailem.

GizmoSMS je podle všeho bratranec VoIP služby Gizmo. Má krásný formulář na posílání SMS, dokonce lze vybrat i Českou republiku. Vybral jsem, napsal jsem zprávu, opsal kód... Web napsal, že SMS byla poslána, bohužel ani po hodině nedorazila. 

Jaxtr je nějaký komunitní hambinec... na první pohled mi připadá jako "sociální síť pro vaše telefony", každopádně po registraci nabízí "Free SMS" a na výběr má i Českou republiku. Napsal jsem číslo, napsal jsem zprávu, dostal jsem informaci o tom, že  "SMS sending" – a stále nic.

Yahoo mobile a OhDontForget se brání posílání na českou předvolbu.

Yellowpipe pro změnu umožňuje vybrat Českou republiku, ale nepodařilo se mi přijít na formát, který chce od telefonního čísla...

Výsledek? Tristní. Z deseti služeb jsou použitelné (snad) tři, pouze dvě služby tvrdí, že "odeslaly SMS", ale po hodině stále nepřišly.

V Česku je tedy stále jedinou možností, jak poslat SMS zadarmo, využití brány konkrétního operátora s tím, že SMS na Vodafone odešlete zcela zdarma, na O2 za cenu vložené reklamy a na T-Mobile pouze pokud jste jejich klientem.

Pokud potřebujete doručovat SMS ze své aplikace, zapomeňte na nějaká free řešení a smiřte se s tím,ž e budete muset platit. Ze zkušenosti doporučuju využít slovenský server SMS brána. Posílání funguje bez problémů, SMS jsou doručovány do ČR během několika vteřin a vyjdou na částku kolem 90 haléřů. Server umožňuje posílání i do ostatních evropských sítí, bohužel jsem nemohl ověřit. Příjemná je i možnost platit za služby přes PayPal.

V ČR nabízí obdobnou službu server Mobilem.cz za ceny o něco vyšší, na rozdíl od slovenské SMS brány umožňuje ale i příjem SMS a jejich přeposlání na váš server. 

Dne 20.04.2008

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (ros-white.livejournal.com - Mail - WWW) 30.04.2008, 21:22:32 [X] [D]
Mam maly komentar k prispevku. Tym bloove.com pripravuje verziu pro Windows Mobile a myslim ze bude hotova v lete.

Dekujeme za zajem.
Bloove.com tym.