Úpadek služeb... opravdu?

Po ukrutné zkušenosti s řemeslníkem, který odvedl nekvalitní práci, vystavil fakturu v rozporu se zákony a nakonec nás žaloval na zaplacení (a tři dny před jednáním žalobu stáhnul) jsme se rozhodli, že si položíme dlaždice radši sami. A divíte se?

V kuchyni máme na podlaze cosi zeleného, co manželka nazývá "marmoleum". Prý "přírodní lino". V exponovaných místech se manželce zdálo poněkud, řekněme, ošoupané či ochozené, takže si usmyslela, že ho nahradíme dlažbou. Dvě odpoledne vysedávala u internetu, třetího dne se rozhodla udělat kolečko po prodejnách – OBI, Baumax atakdále... Naštěstí jsem měl hnutá záda, takže se mi podařilo zabránit momentálnímu nápadu – znáte to: "Tak koupíme tyhle, nalož je..." Drobný spor, ale podařilo se mi manželku přesvědčit, že by bylo lepší se podívat ještě jinam.

Pak si manželka uvědomila, že nelze pokládat 5mm dlaždice pod dveře, jejichž zárubně jsou až na zem, a že to tedy nebude jen tak, a že v zásadě bychom mohli použít i dlaždice z nějakého zátěžového PVC. Další dva dny na internetu a konzultace s kolegy (dobrá třetina staví, zbytek se stavět chystá nebo už mají postaveno) – a pak jsme se v pátek odpoledne ocitli v Lišově v prodejně firmy Koberce Strnad.

Kolem kasy se hemžilo několik prodavačů či techniků či jak to říct – prostě byli v montérkách a vypadali, že koberce a další podlahoviny spíš pokládají než prodávají. Jeden z nich nás nasměroval k PVC dlaždicím, ptal se nás proč chceme zrovna tohle, poradil... Hm, asi nováček, říkal jsem si. Okoukli jsme sortiment, prošli jsme prodejnu a manželka objevila (samozřejmě!) ještě JINÉ dlaždice. Chvíli počítala a pak rozhodla, že tedy vezmeme TYHLE a že je já položím. Copak vím jak? povídám, ale to prý není problém. Hůř jak od toho magora, co nám dělal terasu, to dopadnout nemůže.

A jak jsme tam tak stáli s PVC dlaždicí v ruce a debatovali, tak nás odchytil pán, pravděpodobně majitel, zeptal se jak může pomoci a nasměroval nás na jednoho z prodavačotechniků. Tomu jsme nastínili, tedy manželka spíš, svou ideu... Během pěti minut nám ten člověk vysvětlil, že naše představa je pochybená, že nelze pokládat PVC NA marmoleum, že by se muselo pokládat místo marmolea (představa kompletní výměny podlahy v zařízené kuchyni je mnohem horší než představa toho, jak zasouvám PVC pod nábytek) a pak diskutovali o tom, co že se manželce nelíbí.

No a za dalších 20 minut jsme z prodejny odcházeli. Místo dlaždic za 1600 nám ten člověk prodal láhev čistícího prostředku na marmoleum a láhev ochranného filmu, obojí dohromady bratru za pětistovku, k tomu nám podrobně vysvětlil, jak to udělat a proč to tak udělat, poopravil některé reklamní řeči z propagačních letáků na marmoleum (ano, vydrží, ale rozhodně šmrdlání vodou s běžným přípravkem nestačí) a přidal tištěný návod.

Odcházel jsem s pocitem, že u Strnada nejsou obchodníci, ale odborníci. Příjemné překvapení. Takže když budete chtít něco na podlahu a budete se u toho chtít poradit s člověkem, kterému nejde o obrat, ale o věc, tak z osobní zkušenosti doporučuju Koberce Strnad v Lišově. Je to kousek od Budějc...

Dne 21.04.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Johnny [openID] - Mail - WWW) 21.04.2008, 13:32:47 [X] [D]
He... já mám doma na linoelu položený samolepící PVC, zvládl jsem to sám asi za hodinu (a protože tě znám, dovolím si tvrdit, že bys to zvládnul taky) a rozhodně to položit jde. A na nějakou demontáž kuchyňské linky a pokládání lepítek pod ni jsem se zvysoka víšco. ;-)

Nicméně tvé řešení je daleko více prudce elegantní než to moje, to uznávám.

[2] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 21.04.2008, 13:43:45 [X] [D]
[1] Vidíš, a kdybys tam byl s náma, tak víš, v čem se marmoleum liší od lina (různá roztažnost materiálu) a proč PVC na linoleum nalepit možno a na marmoleum ne... A to je přesně ten rozdíl, který mě v tom obchodu příjemně překvapil.

[3] (HonzaM ) 21.04.2008, 15:13:34 [X] [D]
Našel jsem na internetu pár recenzních serverů, kde člověk může přímo napsat a (ne)doporučit konkrétní služby. Jednu dobu jsem si říkal, že je to výborný nápad, jenže když ty lidi člověk nezná, cena té informace je dost pofidérní. takže nakonec stejně nevím, co z toho jsou opravdu recenze a co z toho je PR... A tak nakonec stejne clovek skončí u takovýchhle doporučení od známých :-( Škoda, že nejezdím pro PVC do Lišova :-)

[4] (P~O ) 21.04.2008, 15:18:04 [X] [D]
A navíc budete mít klid od pesa, který bude dlouhé hodiny olizovat ten ochranný film!

[5] (tark ) 21.04.2008, 15:39:54 [X] [D]
Ono je to těžké. Taky znám firmy, u kterých není problém se domluvit atp... Jenže je jich málo.