Jarní úklid

Příznakem mládí je elán. Příznakem dospělosti je schopnost přiznat si, že nemám čas na všechno, na co bych čas mít chtěl...

Rozhodl jsem se výrazně omezit své internetové aktivity a zbavit se všeho, na co nemám čas. A začnu u dvanula webů.

Popravdě řečeno – když tak sleduju české specializované weby o WEB2.0, tak mi ten můj připadá ještě velmi živý. Ale není.... Řeč jde o dev::info – ve čtečce mám stovky zpráv, které by se tam báječně hodily, ale které nemám čas překládat či přepisovat. Takový web chce několik hodin týdně, a ty já nemám – a popravdě řečeno je tomu už ani věnovat nechci.

Mám tedy dvě možnosti: Buď to někomu za malý peníz přenechat, ať se o to stará, nebo to zavřít a zahodit. To druhé se mi moc nechce...

Takže kdybyste měl někdo zájem: Web běží na Drupalu pětce, hostován u GoDaddy, doména u Ignum. Denní návštěvnost podle GA okolo 50 návštěvníků. Web obsahuje spoustu starých článků z doby, kdy jsem na něj čas měl, jsou tam informace ze zahraničních pramenů, o nichž v ČR většinou nemá mainstream ani tušení. K tomu přenechám i seznam informačních kanálů, které k tomuto tématu mám.

Cenu navrhněte sami, nejde mi o to na tom vydělat, jde mi o to, aby ten projekt ožil a přinášel zajímavé informace o technologiích, jako jsou Flex, SilverLight, AJAX a další RIA vymyšlenosti. "Vše o webových aplikacích..."

Nabízím taky APImanii, jakýsi pokus o český programmableweb. Opět Drupal / GoDaddy. Denní návštěvnost dle TopListu okolo 10 lidí. Zde není problémem nedostatek času, spíš je pro mne smutné sledovat, že nenacházím vhodný obsah, že těch českých služeb, co nabízejí API, zase tolik není. A k tomu přihodím i domény mashup.cz / mashupy.cz :)

Platí víceméně totéž: Rád bych, aby se toho ujal někdo, kdo tomu čas a sílu bude moci věnovat.

Případní zájemci nechť se mi ozvou se svou představou na blog (at) maly.cz nebo nechť použijí Vzkaz.

Díky

Dne 22.04.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

Přidání komentáře...

Než napíšete komentář, ujistěte se, že znáte pravidla.

Pokud nejsem delší dobu u počítače, například když spím, tak zapínám moderování komentářů. Tak se nedivte, když se váš komentář neobjeví hned... Publikuji je dodatečně.