Zakažte děti, sex a Čínu

Sobotní chvilka racionální nenávisti ke spoluobčanům.

Stát se misantropem není těžké. Stačí být potrestán vyšším inteligenčním kvocientem a strávit několik let na české vesnici. Teprv tváří v tvář koncentrovanému mixu omezenosti, xenofobie, tuposti, závisti a nepřejícnosti, který dokáže nabídnout prostředí české vsi, se z člověka, který lidem nerozumí, může stát člověk, který lidi opravdu a od srdce nesnáší a pohrdá jimi.

Nemáte-li možnost strávit několik let na vesnici a sledovat život a projevy prostého člověka, soli to země, zblízka, tak zkuste koncentrovaný rychlokurs pohrdání... Zkuste strávit týden se zednickými učni.

(Ano, všichni tihle mají volební právo!)

---

Rakouské sklepy mají na svědomí víc zmařených lidských životů než Temelín. Navrhuju blokádu hranic a transparent: Rakušáci, pusťte ženy ze sklepů!

---

Aktivisté Greenpiss se usalašili v Brdech ve vojenském prostoru. Tuze hezké. Jsme země, kde se ve vojenském prostoru mohou pohybovat civilisté bez řádné propustky, a nikdo s tím nemůže či nechce nic udělat. Jo, bábu co zabloudí na houby, tu poženou svinským krokem. Nechci být jedovatý, ale jsem zvědav, jestli tu třítisícovou pokutu, která je za vstup do vojenského prostoru bez oprávnění, budou příslušné orgány vymáhat po aktivistech. Nebo že by ekologický aktivismus, coby misijní hnutí ekologistického náboženství, hlásalo, že JEJICH právo je nad světské právo a při výkonu evangelizační mise nepodléhají misionáři pozemským zákonům? Nevšiml jsem si, i když bych se tomu nedivil.

---

Kam vede zelené dogma je krásně vidět právě teď. Pálíme rostliny v motorech, protože tak praví Ekodogma. Zakazujeme vyvíjet nové, odolnější či výnosnější odrůdy plodin, protože tomu brání Ekodogma. Výsledek je vidět: Svět nemá co žrát a ceny jídla letí nahoru. Zabij ekodogmatika, zachráníš hladovějící v Asii. Jednoho dne někdo Greenpissům řekne, že naprosto nejvíc genetických mutací způsobuje radiace ze Slunce a různé chemické sloučeniny v přírodě. Doufám, že pak se sejdou státníci v nějaké příšerné prdeli s lehce skloňovatelným názvem, třeba v Tulau, a pod vedením moudrého Ala Gora přijmou Tulauský protokol, který bude zavazovat přírodu ke snížení sluneční radiace o 40% a k odstranění většiny chemických sloučenin.

Myslím, že do té doby by se měli aktivisti k něčemu pro jistotu připoutat. Co třeba kdyby se připoutali k Alu Gorovi?

---

Mimochodem, proč se Greenpiss stará o radar? Došly velryby? Dokud tahali velryby zpátky do moře a prali tučňáky, byli aspoň užiteční. Teď jsou užiteční asi jako vatikánský vyslanec v parčíku u Hlaváku. Velmi mě pobavila Greenpissí myšlenka, že "zbrojení je překážkou bezpečnosti". Staří Římané tvrdili: Si vis pacem, para bellum, tedy Chceš-li mír, připravuj válku. Ale co po Římanech, že? Fašističtí imperialisté! Kdyby Caesar místo válek v Galii seděl na statku a okopával geneticky nemodifikovaný karfiól pro vládnoucí Germány, tak by ho Brutus nikdy nepropíchnul!

Ale je zase fajn, že ukázali svůj široký záběr (Greenpissové, ne Římani). Teď jim těžko někdo uvěří báchorky o ekologii – je to obyčejná nátlaková skupina s jasným cílem: Získání vlivu na rozhodování parademokratickou cestou.

---

Strýček vyŠinágl zase přišel s peticí proti Číně. Píše: Země, která brutálně a barbarsky pošlapává lidská práva, práva lidí a zvířat na život, právo zemí na vlastní existenci, nemůže být pořadatelem Olympijských her. Pošlapala by tak jejich myšlenku a poselství. Mám dojem, že někdo pošlapal Šinágla...

Jak jsem tak četl ty štěpné myšlenky o bojkotu Číny a čínského zboží, tak jsem si říkal: Kéž by Jeník šel první příkladem a zbavil se všeho, co nese nápis Made in China. Mohl by začít klávesnicí, myší a síťovou kartou, aspoň by ukázal, že mu jde opravdu o věc a ne o pokrytecká gesta.

---

Skupina slovenských poslanců vymyslela, že by měl být seznam kulturních děl nevhodných pro mládež do 18 let. Seznam má obsahovat závadnou literaturu, časopisy, hudbu a hudební skupiny. Báječné. Kdejaký kokot se zaštítí veřejným blahem a hodlá chránit lidi před tím, že jsou lidi. A tyhle tendence sílí. Za chvíli přijde nějaký veleduch poslanecký s tím, že lidský život přináší spoustu nebezpečí a začne se zaobírat myšlenkou chránit lidi před životem.

Já se k tomu pak rád připojím. Mocí Bruselskou bych navrhnul zákaz heterosexuálních styků. Jednak se tím zabrání kriminalitě (je dokázáno, že přes 95% všech pravomocně odsouzených v letech 2000-2007 se narodilo právě v důsledku heterosexuálního pohlavního styku), jednak se tím odstraní i nutnost vymýšlet opatření pro ochranu dětí.

A v neposlední řadě se nebudou rodit takoví kreténi, co vymýšlejí tyhle kraviny!

PS: Frantu Sahulu zabili dva mladíci (18 a 20) a okradli ho o tisícovku.

Dne 3.05.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Tom ) 03.05.2008, 19:13:29 [X] [D]
Obdobne zakazy nejsou novinkou :)

http://www.ukazto.com...nyzakaz.jpg

[2] (Hds ) 03.05.2008, 20:17:16 [X] [D]
R.I.P Franto :-( Snad už paříš v nebi s Hadrem.
Jinak ke článku není co dodat, 100% souhlas a deprese z toho všeho.

[3] (http://xmppid.net/otaznik@otaznik.net - WWW) 03.05.2008, 20:38:53 [X] [D]
Nápad slovenských poslanců se mi líbí, už je všech těch děl tolik, že děti už dneska nevědí co si vybrat, takovýto seznam jim poradí a na konec možná ještě zvedne jejich zájem o kulturu (něco na tom přece musí být, když se to zakazuje).

[4] (@Teo ) 03.05.2008, 20:54:40 [X] [D]
Nechci slovíčkařit, ale nenávist je emoce. A emocionálno s racionálnem moc nekamarádí... ;)

[5] (Alex - Mail - WWW) 03.05.2008, 20:59:00 [X] [D]
Hahaha, you made my day. :) :)

[6] (ehmo - WWW) 03.05.2008, 21:05:00 [X] [D]
Zabavne citanie, akurat cez slzy. Clovek uz nevie co si mysliet. A lud sprosti Slovenski ani hubu neotvori, pretoze naco. Hanba nad hanbu a takychto prikladov zvysujucich depresiu by sa dali najst tisice. Co uz, zivot nie je prechadza ruzovym sadom

[7] (binarniladin - WWW) 03.05.2008, 21:18:57 [X] [D]
K praní tučňáků...

V knize Proč se věci mstí (kterou bohužel nemám po ruce , ale zájemce si detaily jistě rád dohledá) popisuje Edward Tenner případ, kdy dvěstě od nafty očištěných vyder , vypuštěných kamsi "o tři zálivy dál" zlikvidovalo celou tamní populaci svých naftou nezasažených družek, čítající původně snad až třikrát víc exeplářů.

Zachráněná populace byla totiž bacilonosičem jakési vydří choroby, na novém místě do té doby neznámé ...

poučení: pokud se čištění vyder či tučňáků nedělá s rozmyslem, světu je lhostejno, že se dělá s dobrým úmyslem ...

[8] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 03.05.2008, 21:36:32 [X] [D]
[7] Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly...

[9] (Majki - Mail ) 03.05.2008, 23:36:14 [X] [D]
K té číně :
http://graphics.jsonline.com....jpg

[10] (Axxym ) 04.05.2008, 00:08:45 [X] [D]
Když jsme u těch chytrých myšlenek-ve Švédsku zavádějí emancipované dopravní značky. http://jdem.cz/acus9 To by mě teda zajímalo, kdo to vymyslel. Jedna věc je rovnoprávnost (proč proboha neudělají ty značky unisexové, když se jim nelíbí panáčci???) a druhá věc je za každou cenu prosazovat COOL a TRENDY humanistické myšlenky.

Jo a k těm zednickým učnům- jakožto student si přivydělávám jako mukl ve stavební firmě a můžu říct, že poslouchat celý den světonázory řemeslníků, kteří ve vyjadřují především pomocí projekcí a předčasných generalizací v rámci svého omezeného paradigmatu založeného na pivě a sledování kabelovky, je opravdu úžasná zkušenost.

[11] (vlada - WWW) 04.05.2008, 03:24:03 [X] [D]
Zmíněný Al, geniálně modifikoval postup: "nevíš-li, jak vydělat peníze, založ si vlastní sektu" na "nevíš-li, jak vydělat peníze, najdi si sektu,, která žádného Al Guru nemá".

[12] (R2r - Mail ) 04.05.2008, 10:52:26 [X] [D]
Tak při čtení tohohle článku jsem s pobavi;) Bohužel je to všechno pravda, ale proč se kvůli pitomcům utápět v depresích.
S vesnicí souhlasím a celkem často se s podobnými "vesničany" setkávám, a teda... radši žít na opuštěném ostrově bez civilizase, než do smrti na vesnici.

[13] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 04.05.2008, 13:20:39 [X] [D]
[12] Lepší kultivované a upřímné pohrdání než nic neřešící smutek z reality :)

[14] (Jessie - WWW) 04.05.2008, 15:30:16 [X] [D]
No tak místo "vesničani" bych napsala "Pražáci" a pak souhlas... Pár jich zdědilo u nás na vesnici (no jo, teď jsem tady hozená do škatulky blba :-)) domky a přes víkendy jim do noci řvou na plné pecky rádia a podobná technika. Asi si myslejí, že my to tady neznáme a že nám přinášejí kultůru... Vylézt na zahradu s knížkou se nedá a v noci ve dvě hodiny si cpu do uší vatu a zuřím, jelikož se nacházím v průsečíku těch připitomělých mejdanů.

[15] (Hds ) 04.05.2008, 15:31:55 [X] [D]
[12] Dost omezený pohled na věc. Já bych zase nikdy nechtěl žít do smrti ve městě.

[16] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 04.05.2008, 15:33:54 [X] [D]
[14] Blbce najdeš všude, o tom žádná. Ale chceš-li najít tupého, závistivého a nepřejícího omezence, najdeš ho spíš na té vesnici.

[17] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 04.05.2008, 15:35:43 [X] [D]
[15] Jistě, pokud máš takové potřeby, které ti spíš naplní vesnice, tak bys byl hlupák, kdybys zůstával ve městě.

[18] (Jessie - WWW) 04.05.2008, 17:15:06 [X] [D]
16 Neříkej :-))? To je nějaký průzkum?

[19] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 04.05.2008, 17:33:33 [X] [D]
[18] Ne, to není průzkum, to je tvrzení. Tvrzení bylo učiněno na základě studia pramenů a na základě vlastních pozorování. Ještě nějaké dotazy? :)

[20] (Pavel Králíček - Mail - WWW) 04.05.2008, 19:02:00 [X] [D]
Ach jo, tak je úředně potvrzeno, že jsem taky misantrop.
Někdo má rád lidi v globálu, ale ne konkrétní jedince, já nemám rád lidi v globálu, ale konkrétní jedinci mi nevadí.

Už delší dobu uvažuju, že až budu "velkej", tak založím Ligu pro vymýcení lidské hlouposti. Myslím, že to nebude lehký úkol, tak bych potřeboval pomoc. Jdete do toho se mnou? ;)

[21] (mike ) 05.05.2008, 22:16:06 [X] [D]
[20] To uz muzes zrovna zalozit Ligu za vymyceni lidstva a zahajit genocidu :) Jestli si to neuvedomujes, mel bys zacit s mycenim u sebe ;-)

[22] (hop ) 05.05.2008, 23:00:07 [X] [D]
s tim al gorem...sice je pravda, ze si na "ekologii" plno lidi masti kapsu, ale to neni duvod ten probleme (zmeny pocasi) bagatelizovat. celkem nechci vedet, jak se bude zit az se zacne ekosystem hroutit...to ze zmenu teploty o 3 stupne prezije klaus neznamena, ze ji preziji i koraly. ale co uz... :\

[23] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 05.05.2008, 23:06:10 [X] [D]
[22] No, zatím všechny změny přežily (korály, ne Klaus). "Problém" změny počasí na téhle planetě existuje několik milionů let. To že se jím dosud nikdo nezabýval je způsobeno tím, že donedávna lidstvo mělo dost starostí s tím, aby přežilo. Až teď je část lidstva na tom tak dobře, že je najedená a zabezpečená, tak hledá jiné katastrofické vize...

A věcně: Stačí se podívat na dlouhodobé průměrné teploty. Jen v dějinách lidstva (tedy pár tisíc let, co to je proti stáří Země) byly průměrné teploty několikrát mnohem vyšší než "katastrofické vize".

[24] (@Teo ) 05.05.2008, 23:19:00 [X] [D]
Navíc roztály i polární čepičky na Marsu. Asi by Marťani neměli tolik jezdit v autech! :P

[25] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 05.05.2008, 23:24:23 [X] [D]
[24] Mýlíš se. Na Marsu se otepluje ne kvůli tomu, že Marťani jezděj autama, ale od toho, jak furt žhavěj telefony do Lidovýho domu a ptaj se na tu koalici... A od rozžhavenejch telefonů se ohřívá řídká atmosféra a tají čepičky. Prosté!

[26] (@Teo ) 06.05.2008, 00:41:42 [X] [D]
Ale ONI už tam jsou... http://jdem.cz/acv97 :))

[27] (hop ) 06.05.2008, 12:43:14 [X] [D]
[23]: takze myslis, ze by se to melo zacit resit, az se neco stane? to je docela odvaha. "cele veky lide nemoci lecili tak, ze proste zkouseli rostliny ci jine latky aniz by poradne vedeli, jaky bude dlouhodobi efekt. az ted, kdyz je lidstvo zabezpeceno, tak se brzdi zbytecnostmi, jako jsou klinicke testy" ;)
ale vecne: podnebi ovlivnuji zname a nezname faktory...ale ty zname vubec neukazuji, ze by se melo oteplovat...takze nam tu zbyva lidsky faktor...nebo snad mas jine vysvetleni?

[28] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 06.05.2008, 12:57:34 [X] [D]
[27] Docela antropocentrický pohled, že? Příroda se netočí podle lidí, smiřte se s tím. Ale když věříte, že emise CO2 za posledních 50 let způsobují tání polárních čepiček na Marsu, tak - o čem chcete diskutovat? Já o otázkách víry zásadně nediskutuju. :)

[29] (#13 - WWW) 06.05.2008, 13:59:11 [X] [D]
[27] Kdybys měl všechno řešit dřív, než se to stane, tak nechápu, jak můžeš vůbec vyjít na ulici. To je docela odvaha.

[30] (@Teo ) 06.05.2008, 14:25:18 [X] [D]
[29] No... kdo chce řešit radar dřív, než bude zdobit Brdy, nezbejvá mu, než vypnout televizi, vylízt na ulici s přeškrtnutou raketou, zuřivě podepisovat petice a uvědoměle hulákat se soudruhy. Akurát, že mu ta "odvaha" bude pendrek platná... :)

[31] (YAMATO - Mail - WWW) 06.05.2008, 20:06:26 [X] [D]
Takže cca 2/3 národa jsou burani, protože nechtějí radar...hm, bravo!

Jo, ta odvaha bude pendrek platná, protože na tom, co si lidi myslí tady stále drek záleží, že jo...

Mimochodem...určitě nejsem příznivce Ne základnám...ale takovéhle primitivní zkratky?

[32] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 06.05.2008, 20:17:43 [X] [D]
[31] To že jsou 2/3 národa burani přece nijak nesouvisí s tím, jestli chtějí nebo nechtějí radar. ;)

[33] (YAMATO - Mail - WWW) 06.05.2008, 20:23:59 [X] [D]
Jistě ne? No třeba tady ne, ale obecně to tak již prezentovaný je...je to k zblití, jaké způsoby se užívají, jan aby se zakryl fakt, že radar většina lidí prostě nechce.

Hlavně to bohužel není vtipný...takovádle demokratura :-(

[34] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 06.05.2008, 20:35:19 [X] [D]
[33] A jak souvisí to, co většina lidí chce nebo nechce s tím, co je třeba nebo není třeba dělat? Většina lidí prostě nechce chodit k zubaři a většina lidí prostě nechce platit daně...

[35] (YAMATO - Mail - WWW) 06.05.2008, 20:38:10 [X] [D]
Otázka je zda je třeba to či ono dělat...

[36] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 06.05.2008, 20:42:07 [X] [D]
Bez ohledu na to, jestli je odpověď taková či onaká je vyloženě nemoudré nechat na tuto otázku odpovídat "většinu".

[37] (YAMATO - Mail - WWW) 06.05.2008, 20:43:20 [X] [D]
Pak ale proč vůbec ta hra na demokracii?

[38] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 06.05.2008, 20:44:45 [X] [D]
Lid ji má rád...

[39] (YAMATO - Mail - WWW) 06.05.2008, 20:47:48 [X] [D]
Olé! :-))

Sorry za ten chat ;-)

[40] (zcr - WWW) 22.05.2008, 13:49:03 [X] [D]
Zolovo Břicho Paříže končí zvoláním
"Je to ale pakáž, tihle počestní lidé."

[41] (hop ) 22.05.2008, 14:18:14 [X] [D]
Dent: no vyhybat argumentum se umis dobre, to se musi nechat :)
ale stejne mi to neda - "Kdybys měl všechno řešit dřív, než se to stane, tak nechápu, jak můžeš vůbec vyjít na ulici" - myslite si ze pozarni a evakuacni plany budov jsou taky blbost? lepsi to resit az za pochodu? myslete deti, myslete :)

[42] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 22.05.2008, 14:28:56 [X] [D]
[41] Vyhýbat se argumentům? Tys snad nějaké napsal? Nikoli, tys pouze hlásal svou věrouku. Zrekapitulujme:

"podnebi ovlivnuji zname a nezname faktory...ale ty zname vubec neukazuji, ze by se melo oteplovat...takze nam tu zbyva lidsky faktor...nebo snad mas jine vysvetleni?"

Mám jiné vysvětlení a argumentuji: Ty "známé" faktory právě ukazují velmi zřetelně, že by se oteplovat mělo, a že oteplení souvisí se sluneční činností, protože např. tají polární čepičky na Marsu. Jistě může jít o náhodnou koincidenci, ale zajímá mne tvé vysvětlení tohoto jevu.

Tak, šup, čelem proti argumentu, rač nám to předvést...

Mysli, oteplovači, mysli!

[43] (hop ) 22.05.2008, 14:48:48 [X] [D]
my humble appologize :)

takze to ze taji cepicky na marsu nemusi nic znamenat, ptze o intenzite dopadajicich paprsku rozhoduje take uhel a ten nemusi byt na Marsu stejny jako na Zemi...

jinak abych se vyjadril presne, tak ja si samozrejme nemohu byt jisty tim, co skutecne GO zpusobuje. ale grafy intenzity slunecniho zareni a uhlu dopadu na zemi neodpovidaji skutecnemu oteplovani (mimo jine)

ja bych byl take rad, kdyby to byla jen bublina, ale vzpomenme se na priklad s freony, kdy chemicke koncerny platili nemale sumy, aby to vypadalo, ze se o jejich skodlivosti vedou debaty i v dobe, kdy o tom nebylo sporu a lidstvo tak dokazalo znicit 70 procent ozonu...

navic obyvykli argument - na "ekologickych" resenich si jen nekteri lide masti kapsu (fakt) >> zadne GO neni - me skutecne dosira :[

takze jen cekat az se neco posere a vysmivat se tem, co se snazi teto potencialni hrozbe predejit je hodne kratkozraky (arogantni, nevim, lidsky?) pristup...

jinak za to, ze vsechny lidi co popiraji (pochybuji o) vinu cloveka na GO hazim na uroven Klause, se opet omlouvam...

[44] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 22.05.2008, 15:08:14 [X] [D]
[43] Mars, stejně jako Země, má atmosféru. Sice řidší, ale má. Navíc rotuje. A vzhledem k tomu, že a) rotuje kolem své osy a b) obě polární čepičky tají stejně, tak lze s velmi vysokou pravděpodobností usuzovat na to, že úhel dopadu paprsků (ehm...) nebude mít na tento jev výraznější vliv.

Dál: "Intenzita slunečního záření" je co? Je to "počet slunečných dní"? Nebo "intenzita světelného toku"? Pouze ve viditelném spektru nebo v celém spektru od IR k UVB? Je zahrnuto i ostatní elmag záření? A co znamená "neodpovídá?"

Argument, že "GO je vhodný fundraisingový strašák -> GO neexistuje" je nesmyslný a pokud dobře vidím, tak tady ani nepadl. Na druhou stranu v historii se pravidelně střídalo období tepla a období chladu, kdy rozdíly byly mnohem vyšší než ty katastrofické vize ("až o dva stupně do roku 2100", nebo jak to píšete v evangeliích, nejsem si jist). Střídání těchto období je stejně přirozený cyklus jako roční cykly. Takže se domnívám, že celý "GO alert" je způsoben tím, že dobře napapané a konečně zajištěné obyvatelstvo západního světa nemusí řešit otázky denního přežití, tak řeší s prominutím píčoviny. Asi jako když staří Číňané při zatmění Slunce honem tloukli na bubny a dělali randál, aby se zlý drak zalekl a Slunce nesežral! Dělali to pokaždé, a pokaždé to zabralo.

Přesvědčení, že za TOTO konkrétní období GO může člověk je, a teď se vracím, podle všeho přehnaně antropocentristické. Navíc tento antropocentrismus není žádným ověřitelným a vědeckým způsobem doložen. Bylo o něm "rozhodnuto na zasedání", což nemá s vědou nic společného, protože věda není konsenzuální. Přesvědčení, že TOTO KONKRÉTNÍ GO zavinil člověk je tedy věcí víry a/nebo politického přesvědčení. Je tedy na úrovni "víry v existenci mimozemšťanů" a - upřímně řečeno - je mi zcela jedno, na jakou úroveň mě vyznavači jaké víry staví za to, že nesdílím jejich věrouku. Takže netřeba se omlouvat. :)

[45] (ringo - Mail ) 22.05.2008, 18:34:53 [X] [D]
Vybavuji si zimu 2005/2006, která byla trochu tužší než loňské, navíc bylo hodně sněhu. V tu dobu frčela teorie, že zničená ozonová vrstva a skleníkové plyny způsobují ochlazování Země. Novinář, který na toto téma v té době něco nenapsal, byl out. Léto, jak jej známe prý v podstatě vůbec nebude, pouze prodloužené jaro a podzim. Další, teď pro změnu teplou zimu, se vše otočilo o 180°.

[46] (hop ) 22.05.2008, 19:55:37 [X] [D]
Dent: mas pravdu, dost lidi povazuje slusnost za slabost, takze omlouvat jsem se asi nemel.

to ze verim spis lidem, kteri se tim problemem zabyvali 30 let spis nez tem, kteri si o tom precetli par clanku a maj jasno snad ze me nedela fanatika...ale jinak to prezentujes hezky :)

btw. kdyz pomineme, kdo za to muze, stale tu zbyva otazka, co s tim delat. mel bys i na tohle odpoved?

[47] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 22.05.2008, 20:34:42 [X] [D]
[46] Vy hlasatelé antropogenního GO jste úžasní a bavit se s váma je opravdu zážitek. Ale dobře:

- Nepovažuju slušnost za slabost, jen říkám, žes mě neurazil, takže kvůli mně se omlouvat nemusíš.

- Netvrdím nikde, že jsi fanatik, a rozhodně ani netvrdím, že bys mi měl věřit. Nedělám si čáku být v téhle oblasti guru. Jen, jestli dovolíš, malé podotknutí: V 70. letech oni lidé, kteří se problémem zabývali 30 let do jednoho tvrdili, že Zemi hrozí v blízké budoucnosti nová doba ledová. Všechny měřitelné ukazatele tuto teorii potvrzovaly. O 30 let později tvrdí leckdy titíž vědci(?) pravý opak. Můj názor je, že nelze věřit vědeckým závěrům lidí, kteří jsou ochotni o vědě HLASOVAT!

Mimochodem, když si člověk, co o věci nic neví, přečte "pár článků", tak má jasno a jeho názor bude: Hrůza, GO, může za to člověk, CO BUDEME DĚLAT??? To jen tak na okraj.

- Co s tím dělat? Nic. Není důvod "s tím" něco dělat, stejně jako není důvod dělat něco s přílivem a odlivem, s příchodem podzimu, zatměním Slunce či s monzunem. Ale jestli chcete, tak můžete bubnovat. Číňanům to fungovalo vždycky!

[48] (rony [openID] - Mail - WWW) 26.05.2008, 12:40:23 [X] [D]
GO, jezisku, GO!

[49] (Robert-Antonio ) 01.06.2008, 03:21:30 [X] [D]
Inu, dodám pohled člověka, který se o ekologii zajímá trochu více.

Prvně doporučuji přečíst podrobnější fakta o GO. Ne materiály Greenpeace, ne Nepříjemnou pravdu ani Švindl, ale suchá čísla z IPCC. Originál na ipcc.ch, český výcuc na chmi.cz. Zjistíte dost přesně, co lze vysvětlit periodickými změnami klimatu a co už ne. A jak velkou část na GO nesou emise skleníkových plynů vypouštěných člověkem. (Zpráva IPCC samozřejmě nevznikla žádným "hlasováním vědců", ale dost podrobnou kompilací a oponenturou)

Ad předpovědi doby ledové v 70. letech:

Podle "přirozených" klimatických cyklů se v současnosti svět v horizontu staletí ochlazuje, což klimatologové nepopírají ani dnes. Antropogenní oteplování tento trend však spolehlivě přehluší.

Ad Biopaliva čili "Zabij ekodogmatika, zachráníš hladovějící v Asii"
Řekl bych, že povinné míchání biosložky do benzínu neprosadili žádní ekodogmatici, ale naopak pragmatické a politicky kompromisní křídlo Zelených kolem Martina Bursíka. Rozumně uvažující ekolog ví, že ekologické dopady biopaliv jsou srovnatelné s konvenčními palivy (např. odlesňování v Indonésii kvůli plantážím na palmový olej), a že v současnosti prostě neexistuje prakticky použitelné a ekologické palivo do aut. Což je ovšem politický průšvih, protože jakékoliv zpoplatnění emisí CO2 z aut vyvolá zuřivý odpor autodogmatiků, jimiž je česká politická scéna prolezlá o dost více nežli ekodogmatiky. A proto také Zelení prosadili biopaliva, aby lidé mohli jezdit dál autíčky a ti zelenější měli pocit, že jezdí "ekologicky".
Neviňte proto ekodogmatiky, viňte přílišnou snahu Zelených o politický kompromis.

Ad GMO:
Rizika GMO tu jsou a opatrnost a důkladné testování jsou tu zcela na místě. Např. zkřížení s planými druhy => možnost vzniku invazivního druhu => zabírání stanovišť původních rostlin. Argumentovat hladovějícími v třetím světě je nekorektní - pokud pro ně je hlad větším problémem nežli rizika GMO, mohou je pěstovat, české ani evropské zákony se jich netýkají. Proč bychom kvůli tomu museli pěstovat GMO i v Evropě? Máme snad povinnost vyvážet potraviny do třetího světa za každou cenu?

[50] (#13 - WWW) 01.06.2008, 04:02:52 [X] [D]
[49] Když se o to tak zajímáte, tak jistě víte, že

1) IPCC obsahuje pouze 80 klimatologů. Ostatní jsou politici a podržtaškové.
2) Stern špatně diskontuje, tím pádem je celá jeho zpráva celkem k ničemu.

[51] (Robert-Antonio ) 01.06.2008, 09:16:40 [X] [D]
1) Poslední zprávu IPCC vytvářelo a připomínkovalo více než 2500 vědců (http://www.ipcc.ch...-flyer-low.pdf). Nevím, kolik to připomínkovalo politiků, ale považuji to za logické vzhledem k tomu, že zprávy IPCC jsou primárně určeny pro politiky.
2) Sternova zpráva není zpráva IPCC. Je to práce anglického ekonoma, který ze zpráv IPCC pouze vycházel.

[52] (#13 - WWW) 01.06.2008, 10:36:01 [X] [D]
[51] Z těchto 2500 údajných vědců je pouze 80 klimatologů. Aspoň to říká Fred Singer, a tomu já věřím.

Netvrdil jsem, že Sternova zpráva je zpráva IPCC.

[53] (majsha ) 06.07.2008, 15:29:33 [X] [D]
s tím Greenpiss bych radši pomlčel :D hele dobrovolníka může dělat uplně každej. Proč se na různé akce Greenpeace dělají výběrová řizení(třeba ty velryby)? Protože to lidi zajimá... V Brdech se usídlila dvacítka ňákej dementů z okolí a když budou protestovat pod záštitou greenpeace, nic se jim nestane, za to že vstoupili na vojenský pozemek. O to ted de... Kdyby šlo o něco pro co GP bojujou, bylo by tam asi víc lidí nemyslíte? ... !!ten radar bude stat min. 120 miliard dolaru!! a jeste GP bojujou i za odzbrojeni.