Neobsahuje názory Henryka Laholy

Pes, plyš, plíce, Paroubek...

Takový středeční plyšmaš...

Jsem chor. Nyní i fyzicky... Ulehnul jsem minulý čtvrtek a zbytek týdne jsem hekal na posteli. V pondělí mi bylo jet do firmy, což naštěstí šlo, protože jsem se při pondělku cítil docela obstojně, jen mě lehce škrábalo v krku. No, večer už jsem chraptěl. Včera jsem přijel domů a na manželku jsem jen šeptal. Naštěstí mám milující ženu, která mi uvařila heřmánkový čaj. ;) Dneska se mi zase blbě dýše a nemluvím... Jen jsem ráno seřval psa.

Šeptem!

Mělo to opravdu mocný efekt!

---

Uvidím, jak na tom budu s hlasem v pátek... Ale na TechCrunch meeting bych opravdu rád jel, abych viděl některé virtuální ksichty v realitě; většinou taková setkání bývají fajn, protože virtuální známí se většinou v reálu promění v příjemné lidi, s nimiž je radost pokecat, pojíst, popít... Jiní mají ale jiné motivace: "Na tom meetingu bude kromě novinářů z US i cca 200 lidí z Čech, včetně Zandla a dalších.", píše jistý veselý startupér, a zároveň shání člověka, co mu do zítřka nakóduje web, aby ho mohl v pátek představit. Krom putovní ceny iZandl, kterou získal za citovanou větu, získává zároveň cenu Nabídka dne za větu "Pokud o nás na Techcrunchi nenapíšou, tak vám práci normálně zaplatim."

A to se vyplatí!

---

Pes si líže packu, má něco s drápem. Váhám, jestli nechat léčbu na přírodě a psích antibiotických slinách, nebo jestli nasadit antibiotickou mast, když ji pes stejně hned slíže.

---

Když měla pesa narozeniny, dostala od nás plyšovou hračku. Velkou. Takovou modrou rybu, co se směje a vrtí, když se stiskne určité místo. Vzhledově jako by vypadla z filmu Hledá se Nemo. Pesa měla z ryby velkou radost, což nás potěšilo... Koukali jsme se na krabici a tam stálo: "NEMO – Interaktivní plyš" Áááá sakra! ;)

---

Na pytlíku s těstovinama pak pro změnu upozorňoval jiný výrobce na riziko alergií slovy VE VÝROBŇE SE ZPRACOVÁVAJÍ RYBI A KOŘÍŠI.

rybi-a-korisi.jpg

---

Když jsem se minulý týden hlásil do adminského rozhraní Bloguje, tak jsem zaznamenal, že se na titulní stránce objevil banner s nelogickým sloganem, který se ukázal být reklamou na jiný web stejného provozovatele. Ten banner nahradil informaci o soutěži, která končí dneska... Roztomilé načasování.

---

Nevím proč, ale vzpomněl jsem si na zážitek z Mexika. Vypráví ho moje žena, a je zvláštní, že ho vypráví jinak, než si ho pamatuju já. Tedy – klade důraz na úplně jiné věci. Tady je ta historie:

Totiž...

Jeli jsme se podívat na Chichen Itza. Nechtěli jsme jet autobusem s padesáti dalšími turisty ("Ve čtyři se sejdeme támhle u toho stánku!"), tak jsme se dohodli s manželským párem českých emigrantů, a objednali jsme si minivan s řidičem. Je to fajn, člověk si řekne kam chce jet, kdy tam chce jet, kde chce zastavit a na jak dlouho, takže jsme v poledním horku strávili příjemné chvíle v cenotě a k pyramidám jsme dojeli v dobu, kdy se stíny prodlužovaly, hic polevil a autobusy odjížděly. Prošli jsme si celou oblast a pak jsme jeli zpátky. Cesta trvala asi dvě hodiny, jelo se vlastně přes půl Yucatánu po silnicích lemovaných džunglí. Slunce zapadlo, setmělo se a my v autě probírali všechno možné. Manželé vyprávěli, jaké je to v Kanadě, my vyprávěli o ČR, oni říkali, jak sem čas od času jezdí, probírali jsme, jestli to malé zvířátko, co nám vběhlo pod auto, byl skutečně skunk, probírali jsme, jak co nejlíp vyvětrat auto ve chvíli, kdy vám skunk zasmrdí do klimatizace, a pak padla otázka: "Ty, hele, já občas sleduju české noviny, na internetu je čtu, hele... jak je to tam u vás teď s politikou? Co ten Paroubek? Von ti mi připadá jako pěkná svině..."

Což byla voda na můj mlýn. Otočil jsem se dozadu a začal jsem vyprávět o 51 procentech, o slavném povolebním projevu, o předvolebních projevech a o dalších veselých reáliích české politiky, když tu najednou řidič bez varování a bez zjevného důvodu zastavil, řekl "Moment" a vystoupil. Otevřel kapotu u motoru, chvíli na něco koukal, pak se vrátil do auta, řekl "Every thing – OK, no problem", vzal francouzák a šel zase koukat do motoru.

Já jsem s Čechokanaďany dál probíral nadhozené téma (tuším že zrovna došlo na Ratha, Mackovu facku a Standu Grosse), ale manželka podivně zmlkla a zírala oknem do tmy venku. Stáli jsme asi deset minut na naprosto prázdné silnici, řidič koukal do motoru a nedělo se nic, jen jsem vyprávěl o krásách české politiky.

Pak řidič zavřel kapotu, nasedl a jelo se dál.

Je pravda, že s odstupem času hodnoceno to bylo trošku divné. U nás doma jsem většinou já ten, kdo dbá na zvýšenou opatrnost, kdo si diverzifikuje na dovolené peníze do mnoha kapes, kdo chodí s batohem na břiše a ledvinkou v podpaží, kdo se vyhýbá skrumážím a pevně drží foťák. Má žena ještě před pár lety chodila nakupovat tak, že měla přes rameno kabelku s otevřeným zipem a nahoře měla položenou peněženku, protože ji přece bude za chvíli potřebovat. Řval jsem jako býk a byl jsem za katastrofistu.

Takže mě překvapilo, že manželka celou situaci vnímala jako potencionální nebezpečí mnohem víc než já. Tvrdila, že když auto se čtyřmi bílými turisty zastaví ve (skoro) střední Americe v noci na liduprázdné silnici, obklopené z obou stran džunglí, a řidič jde "opravovat" motor, který se netváří poškozeně, tak že to je minimálně divné. A divnější jí bylo, že to nebylo divné v tu chvíli mně.

Možná proto, že mi ve srovnání s Paroubkem, Rathem a českou politikou vůbec přišel možný únos či přepadení turistů ve středoamerické džungli jako trivialita...

PS: Dneska se kloním k názoru, že řidič šel tím francouzákem vyšťourat zbytky skunka z klimatizace.

Dne 21.05.2008

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (ofr [openID] - Mail ) 21.05.2008, 12:36:14 [X] [D]
A neměli Paroubek s Rathem a spol. puštěnou klimatizaci, když jste přejeli toho skunka? Odpovídalo by to tomu, že tady furt smrdí...

[2] (David Grudl - WWW) 21.05.2008, 17:30:56 [X] [D]
Co je to ten TechCrunch meeting? Nějaká konference?

[3] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 21.05.2008, 18:24:22 [X] [D]
[2] Meeting = setkání, sraz. Konference = conference, symposium... Více na www.budetamizandl.cz, viz odkaz v článku ;)

[4] (001 ) 21.05.2008, 18:37:48 [X] [D]
[2] Ach jo, to je tedy opravdu "vtipny" komentar.

[5] (David Grudl - WWW) 21.05.2008, 18:51:26 [X] [D]
[3] www.budetamizandl.cz nefunguje :-(

Z odkazu v článku jsem pochopil, že bych se měl kamsi registrovat (děkuji, nechci).

[6] (Sestra z Hradce ) 21.05.2008, 19:15:08 [X] [D]
[3] + [5] + odkaz v článku - jj po atpokoptovi další takovej, co linkuje na nějaký registered_users_only stránky...

[7] (David Grudl - WWW) 21.05.2008, 19:33:20 [X] [D]
Arthur mi přes messenger poslal odkaz, který mi vnesl do neznámých slov jako je TechCrunch nebo Techcrunch meeting konečně jasno - http://beneta.blog.lupa.cz...vetna/

[8] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 21.05.2008, 19:46:03 [X] [D]
[6] Jo, tak to se těm nezaregistrovaným omlouvám, nějak mě nenapadlo, že by přístup k téhle informaci vyžadoval registraci (chápu přihlášení, ale že by i pouhé zobrazení?)

Jinak též info zde: http://srazy.info...t-up/2008-05-23