Co s tím budeme dělat?

Vážně, lidi: Co budeme dělat s globálním oteplením?

Včera zas probíhala diskuse s věřícím u mého staršího článku. Probíhala podle standardního schématu "Diskuse věřící vs. skeptik", ale přesto se v ní objevily některé zajímavé momenty.

Například Věřící (přezdívka "hop") prohlásil: to ze verim spis lidem, kteri se tim problemem zabyvali 30 let spis nez tem, kteri si o tom precetli par clanku a maj jasno snad ze me nedela fanatika... 

Řekl bych, že věřit a vědět je tu v ostrém rozporu. Když nevím, tak věřím. Otázka je KOMU věřím. Věřící říká, že věří lidem, kteří se zabývali tím problémem 30 let. Nelze nevzpomenout na vědecké komise, které dospěly třeba k závěru, že při rychlosti vyšší než 41km/h způsobí jízda vlakem cestujícím mozkové otřesy a šílenství, v obecenstvu u trati závrať a nevolnost. Do jednoho slovutní pánové a odborníci, co se zabývali problémem mnoho let. 

Řekl bych také, že je krajně neprozíravé věřit vědcům, kteří si VĚDECKÝ ZÁVĚR odhlasovali na konferenci. Hlasováním se rozhoduje v politice, ne ve vědě.

A v neposlední řadě bych řekl, že člověk, který "si přečte pár článků a má jasno" se s největší pravděpodobností stane GO-alarmistou, protože "teorie antropogenního globálního oteplování" je dnes všude, jako byla  v padesátých letech všude teorie Lysenka a Lepešinské, popř. I. P.Pavlova. Každá vědecká práce, řekněme třeba o životě veverek v parku na Karláku, musela být nějak popasována s tehdejšími ikonami, takže musela např. končit slovy: "Jistě by bylo zajímavé prozkoumat problematiku veverek na Karlově náměstí z hlediska učení I. P. Pavlova o vyšší nervové činnosti".

Dnes bude mít tatáž práce název "Studie vlivu globálního oteplování na populaci veverek na Karlově náměstí" a bude obsahovat povinnou floskuli o GO. Zvýší se tím velmi signifikantně pravděpodobnost, že její autor dostane grant... Což vede k prostému výsledku: GO je dnes všude a člověk, co si přečte pár článků má jasno: Hrůza, katastrofa, co s tím budeme dělat?

Ve starověké Číně věřili, že zatmění Slunce způsobuje velký drak, který chce Slunce sežrat. Jakmile se sluneční kotouč začal zmenšovat, nastoupila jednotka speciálně vybraných bubeníků, kteří měli za úkol bubnovat tak, aby se drak ulekl a nechal Slunce na pokoji. O správnosti jejich přesvědčení je pravidelně ujišťoval úspěch tohoto počínání – drak se bubnování nakonec opravdu zalekl, uletěl a Slunce bylo zachráněno.

Pro člověka, obeznámeného s psychologií, není toto rituální chování nijak překvapivé. Jen je zábavné, kde všude na něj narazí. Například včera ukončil Věřící svůj dialog otázkou: "kdyz pomineme, kdo za to muze, stale tu zbyva otazka, co s tim delat. mel bys i na tohle odpoved?"

Měl. Já osobně s tím nebudu dělat nic, jako nedělám nic se zatměním, s přílivem a odlivem, s jarním táním, s letním deštěm či s pravidelnými monzuny. Věřící mohou, pokud chtějí něco dělat, utvořit bubnový kruh a bubnováním zahnat globální oteplení. Uvidíte, že to pomůže! Globální oteplení bude odvráceno a za dalších 30 let budou vědci, co se problémem zabývají prorokovat novou dobu ledovou, stejně jako ji prorokovali v 70. letech.

Já se ale, s dovolením, vašeho bubnování neúčastním a nepřeju si, abyste z mé kapsy tahali peníze na speciální "bubnovou daň".

Dne 23.05.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (zcr - WWW) 23.05.2008, 15:04:47 [X] [D]
Ano! Vypořádali jsme se už úspěšně s kriminalitou, hladomorem a blbostí, a teď ještě společným úsilím sfouknem to klima a nastane ráj...

[2] (@Teo - WWW) 23.05.2008, 15:16:24 [X] [D]
Mně připadá aktuálnější problém, kolik chřástalů lučních se vejde na špicu jehly. Mám za to, že ani jeden, páč tam Marťan Bursík ekologicky píchá Kateřinu Jaujau. ;P

[3] (zlosyn - Mail ) 23.05.2008, 15:19:01 [X] [D]
Já chci na zahrádce pěstovat palmy a současné drsné zimy mi v tom brání. Proto globální oteplování s nadšením vítam a vždy, když můžu, přispěju k němu konzumací fazolí, spalováním všeho co mi přijde pod ruku a sypáním ledovců popelem ! Když už to neovlivní klima tak se aspoň milovníci oteplovací teorie zabaví vysbíráváním zrnek popela z ledovců a nebudou mít čas vymýšlet další hovadiny.

[4] (pixy - Mail ) 23.05.2008, 15:30:41 [X] [D]
Ty si děláš srandu, ale víš, jak by to taky mohlo s náma dopadnout, kdybych každej večer nešel vyprovodit slunce za les?

[5] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 23.05.2008, 15:33:36 [X] [D]
[4] Copak to, ale víš jak by to dopadlo, kdyby vyhynuli kohouti a nepřivolávali ráno svým řevem? Věčná noc! Všichni bychom ohluchli od neustálého houkání sov (jak pravil pan Smithers).

[6] (tark ) 23.05.2008, 15:35:21 [X] [D]
Zase tak lehkovážně bych to neviděl. Možná se s klimatem něco děje, ale i kdyby se nedělo, divili byste se? Když dnes vidím, jak se plýtvá energií, tak je mi až špatně...

Příkladem jsou celoprosklené budovy, které v zimě potřebují pořádné topení a v létě pořádnou klimatizaci (vše energeticky náročné doslova jako prase). Staří lidé nebyli blbí se svými metrovými zdmi a malými okýnky... A dnes se k tomu přistupuje znovu - co jsou vlastně nízkoenergetické domy? :-)

Sám bych nějaký takový chtěl, už kvůli tomu, že bych nemusel tolik platit za elektřinu a topení... :-)

PS: Ne, nejsem fanatik, jen takové menší zamyšlení.

[7] (hl2run - Mail - WWW) 23.05.2008, 15:43:37 [X] [D]
Citujem: "Já osobně s tím nebudu dělat nic, jako nedělám nic se zatměním, s přílivem a odlivem, s jarním táním, s letním deštěm či s pravidelnými monzuny."

S tymto ani nic nemozes robit pretoze to su prirodzene akcie prirody, ale ked zacneme do nej zasahovat tak sa nam moze stat ze minieme ropu, fatalne poskodim atmosferu a podobne. Priroda prezije vzdy, len je otazka ci prezijeme my !

S globalnim oteplovanim, by sa malo nieco robit, ale zase nesuhlasim s fanatizmom :)

Pekny den, Patrik

[8] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 23.05.2008, 15:55:24 [X] [D]
[7] Velmi správně. Oteplování a ochlazování Země je rovněž přirozený přírodní jev, jako ty monzuny. Proč si myslíte, že s tím něco můžeme nebo dokonce musíme dělat? A co? Jste si opravdu jist, že akce, popisované např. v tzv. Kjótském protokolu nejsou jen "bubnováním na draka" a vyprovázením Slunce za les?

[9] (#13 - WWW) 23.05.2008, 16:04:06 [X] [D]
[7] Zaprvé ještě nebylo splehlivě prokázáno, že se otepluje.
Zadruhé, pokud se otepluje, nikdo neví, jestli za to může člověk.
Zatřetí, pokud se otepluje a může za to člověk, nikdo neví, zda to člověk může zase zvrátit.
Začtvrté, pokud se otepluje, může za to člověk a člověk to může zase zvrátit, kolik to bude stát? Nebu to dražší než prosté přizpůsobení se?

Pokud vím, tak v historii byla teplá období vždy dobami hojnosti a rozkvětu.

Má úcta.

[10] (Miloš - Mail ) 23.05.2008, 16:28:50 [X] [D]
No to víte, že za oteplování může člověk; a není to poprvé – když se Vikingové na přelomu 1./2. tisíciletí plavili do Grónska, zavinili tehdejší globální oteplování (asi jedli hrách, fazole a teplý chleba, v čehož důsledku vypouštěli do ovzduší metan a proprděli ozonovou díru) a na památku toho dali Grónsku jméno (Grónsko = Zelená země).

[11] (Vita Kubanek - Mail ) 23.05.2008, 17:24:34 [X] [D]
"IPCC, často vydávaný za "vědecký konsenzus". IPCC především není vědecký orgán, ale politické seskupení, jehož členy nominují jednotlivé národní vlády. Bývalý ředitel americké Satelitní služby pro výzkum počasí, klimatolog Fred Singer projel složení Mezivládního panelu OSN pro klimatickou změnu (IPPC). Zjistil, že mezi 2 500 jeho členy je jen asi osmdesát klimatologů. Zbytek jsou PR specialisté, politici, členové nevládních organizací. Už jen tento fakt bourá představu o tzv. konsenzu většiny klimatologů."

[12] (Vatoz - Mail - WWW) 23.05.2008, 17:29:10 [X] [D]
Podle mapování veverek, které v Praze provádí občanské sdružení Ornita, se na Karlově náměstí žádné veverky nenachází.
Podívejte se sami do mapy na http://jdem.cz...geoportal.cenia.cz

[13] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 23.05.2008, 17:48:03 [X] [D]
[12] A přitom ještě před pár lety... Je to jasné, vyhubilo je globální oteplení!

[14] (emmacore - Mail ) 23.05.2008, 18:17:58 [X] [D]
Odporucam si pozriet film "The Great Global Warming Swindle". Je aj na internete.

[15] (klok - WWW) 23.05.2008, 18:54:58 [X] [D]
[14] Ano, to je stejne vyvazeny dokument jako "An Inconvenient Truth"

[16] (karf [openID] - Mail ) 23.05.2008, 19:41:11 [X] [D]
Co že s tím budeme dělat? Nic, počkáme až dojde ropa :)

[17] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 23.05.2008, 20:27:43 [X] [D]
[15] "Vyvážený..." Ale no fuj... :) Na druhou stranu - když zkouknu oba, dostanu "vyvážený pohled", ne? :)

[16] Ona dojde ropa? ZASE? Jen co já pamatuju, tak měla dojít na konci 90. let - povídali to vědci co se tím zabývají 30 let ;)

[18] (Roman - Mail - WWW) 23.05.2008, 22:21:55 [X] [D]
Ja osobne sa neviem dockat lacnych elektrickych aut. Ze este sale nie su tomu je na vine prave dostatok tejto vyborne obchodovatelnej kvapaliny a tlak velkych korporacii na to aby vyvoj lacnych elektrickych aut isiel dopredu oc najlpomalsie.. (mimochodom tento moj prebraty nazor je tie len dalsi konšpiračno teoreticky paranoidny stereotyp ;-))

[19] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 23.05.2008, 22:32:13 [X] [D]
[18] Copak u vás na Slovensku, vám je hej... Dokud nemáte elektrické autá, máte aspoň električky. ;) U nás od doby, kdy z elektriky vyletěl čert, jezdíme tramvajema. V Čechách tedy, v Šalingradu se jezdí šalinou.

A nyní otázka dne: Až dojde ropa, budou v Brně jezdit "šalinautem" (elektromobilem)?

[20] (pixy - Mail ) 23.05.2008, 22:34:07 [X] [D]
[17] To mělo být asi "vyvažovací".

[21] (Jont - WWW) 23.05.2008, 23:19:09 [X] [D]
Globální oteplování možná člověk nezpůsobuje, ale to, že ničí přírodu je neoddiskutovatelné. Podívejte se na film "11. hodina":http://www.jontes.info...valitneji/, popřemýšlejte o tom a než sem napíšete "to jsou jenom kecy", tak si vzpomeňte na to, kolikrát jste už odhodili obal od Twixu na trávník, kolik PET lahví jste si už koupili či jak rádi berete igelitové tašky z tesca po třech.

[22] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 23.05.2008, 23:32:14 [X] [D]
[21] Mnojo, a jak to souvisí s článkem o diskusi o GO? Připustíš, že jen velmi volně?

PS: Vajgly típám do popelníků, odpadky na ulici házím do odpadkového koše, plastové lahve recykluju, odpad třídím a igelitových tašek si v obchodě beru jen tolik, abych pobral nákup. Takže jsem se svým vztahem k životnímu prostředí spokojený a vyrovnaný. Ale jestli mě něco na ochraně životního prostředí opravdu sere, tak to jsou uvědomělí aktivističtí teenageři, co napravují svět a bohorovně všem radí, jak mají žít. Popřemýšlej o tom, až zas budeš koukat na nějaký film.

[23] (http://openid.cz/villlem - Mail ) 23.05.2008, 23:45:51 [X] [D]
[21] Heh co je na člověku tak speciálního, že jím vyprodukovaný odpad není "přírodní".

Kdysi hooodně dávno, kdy zemská atmosféra neobsahovala skoro žádný kyslík, rozšířili se po zemských oceánech předchůdkyně dnešních mořských řas. Tyto řasi přišly s převratnou novinkou. Začaly pomocí fotosintézi produkovat velmi toxický plyn ... kyslík. Postupně se jim podařilo "udusit" asi 85% veškerých druhů. Taková malá genocida spáchaná mořskými řasami.

Jaká je pravděpodobnost, že kdyby byly inteligentní, rozvinula by se mezi nimi jejich forma greenpeace. To je prostě klasický přírodní výběr, přežije jen ten nejsilnější, nebo ten kdo se umí přizpůsobit.

[24] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 24.05.2008, 00:00:39 [X] [D]
[23] Zvláštní, že? Na jednu stranu jejich věrouka tvrdí, že člověk je jen součást přírody, že není nic víc než jakýkoli jiný živý organismus, na druhou stranu tvrdí, že "lidský" odpad není přírodní a že za změny planetárního klimatu může člověk...

Jednou všem ekoangelistům dojde, že a) všechny "umělé" chemické látky vznikly přírodními cestami z přírodních surovin, a že b) příroda je tak velká a mocná, že člověk je proti ní naprostá nula. Jak pravil jednoroční dobrovolník Marek: "Člověk si myslí, že je gigant, ale je hovno, kamaráde!"

[25] (#13 - WWW) 24.05.2008, 00:29:59 [X] [D]
[24] Chtěl bych mít tvůj optimismus, že jim to jednou dojde...

[26] (karf [openID] - Mail ) 24.05.2008, 00:56:24 [X] [D]
[17] Sákryš, tak jestli ona už nedošla a já to prošvih. Ale kdoví kam vlastně došla.

[21] Marně vzpomínám, kdy jsem naposled jedl Twix, takže... jsou to jenom kecy :D

[27] (Radek Hulán - Mail - WWW) 24.05.2008, 01:16:24 [X] [D]
http://myego.cz...anit-planetu-zemi

Citace z článku: (...) Vlastně by nakonec asi měli (tito ekologové) spáchat sepuku, protože tím pomůžou přírodě, respektive tomu, jak má dle jejich teorií "jedině správně" fungovat. Nebudou-li ekologové, bude méně lidí, a ostatní živočišné druhy dostanou větší prostor. :-)

--

Založím HHSE, Hnutí pro Hromadou Sepuku Ekologů.

[28] (suchosch - Mail - WWW) 24.05.2008, 02:20:24 [X] [D]
[21] DiCapriovu 11. hodinu jsem viděl před rokem ve Varech a bolel mě krk, jak jsem si málem vykroutil hlavu. Jednak jsem s tím nesouhlasil a jednak jsem nevěřil tomu, že něco takového mohlo vzniknout. Šílený film.

[29] (Jonáš ) 24.05.2008, 08:32:02 [X] [D]
K jakémusi oteplování zřejmě dochází, už posledních několik let pozoruju důsledky:

1) stěhuje se sem saharské klima (ve dne ke čtyřicítce, v noci pod nulou).
2) stěhují se sem rovníkoví divoši, na které tu až dosud byla příliš zima.
3) klíšťata jaksi zapomínají vymírat, takže je jich čím dál víc a člověk aby se bál jít ven v kraťasech.
4) o hmyzu platí totéž co o klíšťatech. Mouchy počátkem února FTW.

Všechny čtyři body nesu poměrně těžce, neboť patřím mezi lidi, kteří nesnesou víc jak dvacet stupňů, mají vrozenou nedůvěru k lidem z jiných kmenů, rádi celoročně courají v přírodě, jsou zvyklí hodně větrat a nesnášejí mouchy v bytě. Opravdu už čekám, kdy se tu vyskytnou první "místní" případy malárie, spavé nemoci a žluté zimnice.

Něco se tedy rozhodně děje. Otázka je, nakolik je to přirozené a nakolik za to můžou kvanta našeho CO2. A zda s tím vůbec *můžeme* něco dělat. Přikláním se asi spíš k "ne". Ačkoliv, když ráno někam jdu a vidím ty fronty idiotů, kteří se v dvoukilometrové frontě posunují krokem ve svých zbytečně výkonných a zbytečně dlouhých autech, hezky každý sám jak zajíček ve své jamce (a zabírají tak na silnici prostor pět krát dva metry na jednoho), docházím k přesvědčení, že rezervy tu jsou. Minimálně bych jim každému dočasně sebral přední sklo, aby si ten vzdoušek, který v dané ulici svou přítomností generují, vychutnali z první ruky. :-)

[30] (Neithan - Mail ) 24.05.2008, 08:53:06 [X] [D]
koho zaujima toto tema dporucujem pozriet tento dokument http://www.csfd.cz...g-swindle-the/ tiez tam spominali veverky :)

[31] (h3poun ) 24.05.2008, 15:37:13 [X] [D]
Již léta marně čekám, kdy ta ropa dojde. Mělo by to přinejmenším dva pozitivní efekty: 1) by se snad konečně mohl člověk ve městě pořádně nadechnout (prostě menší motopsycho); 2) arabáši by se konečně museli naučit pracovat a neměli by tolik času/peněz na hovadiny. Že by se zase muselo hnojit postaru, věci by se balili do novin a další detaily, bych snad i přežil. Horší je, že mě teď napadá při pohledu na současnou zelenou vlnu, že ona by ta auta nakonec smrděla ještě víc, neboli řepka, btw pěstuje se u nás ještě něco jinýho? Mě to přijde jako řepka kam se podíváš.

[32] (Jont - WWW) 24.05.2008, 16:33:53 [X] [D]
[22] Tak za prvé, já nejsem žádný aktivista a abys mě pochopil, tak jsem napsal tento článek: http://www.jontes.info...elou-zemi/. Snad ti to osvětlí můj názor.

[33] (#13 - WWW) 24.05.2008, 16:45:18 [X] [D]
[31] Ne. Vinou imbecilní politiky EU se (skoro) nic jiného nepěstuje.

[34] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 24.05.2008, 16:49:50 [X] [D]
[32] Stále nic, co by bylo k tématu "diskuse o GO s GOalarmistou"...

Ten článek je hezký, takový nadšený, tak jen dovol trošku korekcí:

1. Bod 3 u "věcí co nedělat" nemá logiku.
2. Bod 2 u "co dělat" je moc krásná proklamace... Rozumně a ekologicky uvažujícímu člověku je jasné, že se bez jaderné energie nelze obejít. Jak se to slučuje se "zelenou propagandou"? Co z toho je ochrana pčírody? Zelení nebo atom? A pobavila mě potřeba ůpomalu ale jistě" vyvíjet termojaderný reaktor. Raději byc, kdyby byl vyvinut rychleji... :)
3. Rakousko podniká konkrétní kroky pro zlepšení ŽP? Jak se to slučuje s jejich hysterickým odporem vůči JE?
4. K výrobě zářivek jsou používány "nebezpečné" a "ošklivé" prvky, jako je kadmium a rtuť. Jak je řešena jejich recyklace po uplynutí životnosti?

Moje krédo je: Pokud chceš napravovat svět, začni sám u sebe. Aspoň tě to zaměstná a nebudeš mít čas tím otravovat druhé ;)

[35] (Axxym ) 24.05.2008, 21:26:43 [X] [D]
dokud bude z ropy, igelitových sáčků a obalů od twixu dost prachů, tak s tím ani dvacet ekologů na jednoho manažera nic neudělá.


A s tou planetou bych si nedělal starosti. Nějakých tisíc let její historie je nepatrný zlomek jejího života, dá-li se o tom takhle mluvit, čili tohle antropogenní poměřování všech objektů kolem nás je trochu mimo.

[36] (Jont - WWW) 25.05.2008, 10:14:55 [X] [D]
[34]No jo, vždyť to jsem ani nechtěl. Copak se tu nemůže diskutovat o něčem podobném a možná důležitějším?

1. Teda nevím proč, ale když myslíš...
2. Ono to právě chce zkombinovat tu tvoji zelenou propagandu a normální uvažování.
3. Staví se tu tisíce pasivních domů ročně, největší část orné půdy v Evropě obdělávají ekologicky a všude mají odpadkové koše. Důkaz viz zde: http://www.osel.cz...hp?clanek=3093. A ta netolerance k jádru je jejich jedinou vadou na kráse.
4. Nevím jak, našel jsem jen, že stroje na recyklování zářivek jsou jedinečné a nedá se s nimi recyklovat nic jiného. Nějak se to prostě dělá a asi to funguje, když za každou zářivku platíme 8 Kč navíc...

Každopádně my to tady a teď nijak nevyřešíme, takže zbývá jen dodat, ať se každý chová podle svého nejlepšího uvážení.

A ještě: kdybyste někdo neměl co dělat, postavte ten termojaderný reaktor, hodilo by se to co nejrychleji :).

[37] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 25.05.2008, 10:53:14 [X] [D]
[36] Může se tu diskutovat o tom, o čem já rozhodnu, že se tu o tom diskutovat může, protože tohle jsou mé stránky. Takže pořadí priorit a "diskutabilnost" věcí tu určuju já. Prosté, že? ;)

Ale OK. Tak hele:

1. Píšeš "neustále prosazovat teorii, že globální oteplování žene člověka do záhuby – pravděpodobně na ně člověk nemá přílišný vliv": První část věty hovoří o vlivu GO na člověka (žene člověka do záhuby), druhá část věty hovoří o vlivu člověka na GO. Druhá část neříká nic o té první části, ale takto spojeno to působí dojmem, že druhá část věty měla nějak podpořit/vyvrátit první tvrzení.

2. Zelená propaganda je v protikladu k normálnímu uvažování a svět půjde buď cestou zeleného fundamentalismu nebo cestou nezelenou, zato reálnou.

3. Island dělá to samé, jejich domy jsou vytápěné zemí, energii mají ze země, neviděl jsem čistší zemi. Ale Island je "ekologicky zlý", protože loví velryby. :) To si nevybereš.

4. Já jen že každá proklamace "Dělejte tohle" s sebou nese spoustu věcí, které nejsou tak jednoduché a na leták se nevejdou... Třeba jako "Jaké jsou důsledky", "kolik to bude stát" a "kdo to zaplatí".

A jinak k tématu: http://misantrop.eu...day.php a trošku složitější http://misantrop.eu...sti.php

[38] (Feainne - Mail ) 25.05.2008, 13:39:21 [X] [D]
Dnes v roce X se rozhodně nemusíme bát toho, že v roce X+30 dojdou zásoby ropy, protože již v roce X+20 budeme schopni získát energii z termojaderné fúze.

Jinak souhlasím s tím, že je potřeba se zachovat ekoligicky a omezit emise CO2. Tím nejlepším způsobem, se podpora jaderné energie a výzkumu geneticky modifikovaných rostlin, které by nám mohly pomoci získávat biopaliva efektivně.

[39] (rony [openID] - Mail - WWW) 26.05.2008, 12:57:53 [X] [D]
[38] mne prostou uvahou vychadza, ze NIE sme schopni naraz uspokojit potravinovy dopyt a palivovy dopyt tym, ze sa bude vsade pestovat repka olejna. Vychadza mi totiz, ze AK dnes sme ledva schopni pestovat repku kvoli 5 percentam(???), ktore obsahuju dnesne paliva, tak KOLKO plochy by to muselo byt ak by sa nahodou muselo riesit 50 ci viac percent? To by uz museli byt riadne geneticky upravene repkovniky vysoke 120 metrov a z velkej casti tvorene uz hotovou surovinou. Najlepsie uz s kohutikom zarazenym v kmeni meter nad zemou :-)

Nastastie tento roku uz par ludi napadlo, ze biopaliva mozno nebol dobry napad ale ved uvidime.

Jedna otazka: existuju v oblasti Sahary nejake jadrove elektrarne alebo vobec nejake? Je jedinym dovodom komplikacii efektivny sposob distribucie alebo aj nieco ine? Teda ak zabudnem na pomerne nestabilne rezimy a ine kulturno-politicke problemy.

[40] (ringo - Mail ) 26.05.2008, 13:28:55 [X] [D]
[39]"Nastastie tento roku uz par ludi napadlo, ze biopaliva mozno nebol dobry napad ale ved uvidime."

Naozaj? :-)
http://www.ekolist.cz...l?x=2092063
http://www.gate2biotech.cz...tavba/

A kdyby to náhodou neklaplo, tak třetí generace bude tutovka.

[41] (daniel - Mail ) 28.05.2008, 19:31:32 [X] [D]
mno, jen pro "obohaceni" tu pastnu link na studentskou diskusi ohledne oteplovani. pastnul jsme tma link na clanek tu an misantropovi a hned jsem se dockal reakce:-)

http://social.ukmedia.cz...nt-11922

[42] (#13 - WWW) 28.05.2008, 20:38:25 [X] [D]
[41] Hezky se to tam rozjelo :). Já jsem k tomu článku komentoval jako druhý v pořadí, ovšem webmasterovi (kterému jsem onehdy šlápl na kuří oko) se nezamlouvalo, že bych autorovi mohl pochválit článek, takže můj komentář už tam není :).

Zklamal mě jilm, že je natolik v zajetí propagandy, že jí věří.

Ale všechno nakonec rozetla Kacka H. svým Nezpochybnitelným Argumentem: "Kolik vás stála Zpackaná Transformace(tm)" V Lihovém domě by to nenapsali líp.

[43] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 28.05.2008, 21:04:55 [X] [D]
[41][42] Kačka je boží, její argument "a vy zase bijete černochy!" je v aktivistických kruzích často používaný.

Ale ta úžasná obrátka s "právem veta", to je něco!

Mimochodem, znovu mi připomněla jednu perličku, o které chci napsat - všimli jste si, že aktivistická čeština dokáže vyjádřit mluvnickou osobou i emoční zabarvení? :)

[44] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 28.05.2008, 21:12:00 [X] [D]
Jéééžiš, tak jsem si vlezl na ty její stránky, a co nevidím? "Baví mě hrát a bušit na hudební nástroje"... Tak šup, šup, bubínek do pazourů a hybaj do bubnového kruhu! Globální oteplení nepočká...

Čtyřiadvacetiletá bréca, co zachraňuje svět, odstraňuje chudobu a nemá ráda Klause, poniváč Klaus "není morální autorita, naopak ztělesňuje hodnoty, které u jiných lidí netolerujeme". My, věřící...

[45] (#13 - WWW) 28.05.2008, 22:08:31 [X] [D]
[44] To máš za to, že lezeš na stránky aktivistů :)

[46] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 28.05.2008, 22:12:37 [X] [D]
[45] Rozštípla mě ale nemálo... "Klaus vládne 25 let" - tedy od roku 1983! Tyjo! Tomu říkám Aktivistický Argument! Co na tom, že to není pravda, hlavně že to dobře vypadá!

BTW, jdem.cz tomu článku přiřadilo krásnou zkratku http://jdem.cz/adek1 ;)

[47] (#13 - WWW) 28.05.2008, 23:24:03 [X] [D]
[46] Kačenku asi zařadíme do zlatého fondu hned vedle Denisy :)

[48] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 28.05.2008, 23:32:40 [X] [D]
[47] Každému co si zaslouží: http://misantrop.eu...uka.php :)

[49] (#13 - WWW) 28.05.2008, 23:35:05 [X] [D]
[46] Teď teprve jsem kliknul na odkazovaný článek. LOL

[50] ( ) 19.07.2008, 14:26:51 [X] [D]
ostatně verdikt Ofcomu po 15 měsících analýzy má také svoji vypovídající hodnotu. http://jdem.cz/aa6c7 Akorát že pro někoho není tak sexy.