Máte zájem o výměnu odkazů?

Opravdu nepište, opravdu nemám. Ani s vaším webem (pokud jste NetTravel, tak: S vaším už vůbec ne!) Proč nemám zájem o výměnu odkazů?

Nemám zájem o výměnu odkazů na tomhle webu. Opravdu ne. Jistě víte oč jde: Kdosi vám nabízí, že na své stránky umístí odkaz na vaše stránky za to, že vy na svoje dáte odkaz na ty jeho. Taková vzájemná vyhledávačovo-návštěvnická výpomoc. Tak přesně tohle neprovozuju.

Dnes mi přišel mail, kde mi kdosi psal, jestli bych si s ním nechtěl vyměnit odkazy. Že on by dal odkaz na můj web k sobě za to, že já dám odkaz na jeho web sem. Jeho web by takový ten standardní weblog o IT, jakých je všude plno, ničím mne nezaujal, takže na něj odkazovat nebudu. Přemýšlel jsem, k čemu by mi taková výměna odkazů byla?

Napadly mě jediné dva argumenty: Zlepšení pozice ve vyhledávačích a zvýšení počtu čtenářů.

Obojí je mi celkem ukradené. Doby, kdy jsem hypnotizoval TopList, jsou dávno pryč (ech, ech, pět let již tomu...) a dneska mě nerozhodí, jestli mám za den 300 nebo 1500 lidí, protože na tom můj život nestojí. Když návštěvnost vylítne na několik tisíc, tak si řeknu: "Hezké..." – ale můj život ani mé ego na tom nestojí. Nemám proto důvod hledat návštěvnsot za každou cenu.

Pozice ve vyhledávačích? Inu, jsem celkem spokojen. Možná kdybych se tomu nějak extra věnoval, dosáhl bych lepších výsledků, ale já se věnovat nechci, poměr náklady / výsledný efekt mi připadá nevýhodný.

Výměna odkazů mi tedy nemá co nabídnout. Na druhou stranu chápu, že ten, kdo o výměnu žádá, o návštěvnost a pozici ve vyhledávačích stojí, má pocit že mu k něčemu bude, ať už k podnikání nebo k vlastnímu osobnímu prospěchu. Takže by se mu odkaz ode mne mohl hodit.

Sednul jsem a napsal mail: "Vážený pane, výměna odkazů je pro mne nezajímavá, protože" – a v tu chvíli jsem pocítil, že musím jít okamžitě lehnout. Šel jsem do ložnice a lehnul si, než se mi zklidní tlak. A prásk ho, čtyři hodinky jsem si zdřímnul. Po čtyřech hodinách jsem koukal na protože... a nebyl jsem schopen si vzpomenout proč. Už jsem si vzpomněl: Protože jak návštěvnost, tak pozice nejsou nic, co by mě trápilo v bezesných nocích.

Skoro by se zdálo, že seznam mých odkazů je pevně dán a mezi ně se dostane jen ten, koho několik let čtu. Samosebou je to tak, ale ne tak docela a bez výhrady. Přeci jen jedna možnost existuje.

Vidíte tady vpravo seznam Are you In My TopSpots? Funguje jednoduše, jako takový "TipBox", tedy "krabice na spropitné". Kdo hodí pár dolarů spropitného (PayPal-em), tomu se zobrazí poděkování (aspoň doufám) a má právo mít svůj odkaz umístěný do žebříčku. To, jak dlouho v žebříčku vydrží, závisí na tom, jak rychle přijde 10 dalších a převálcuje ho... Zajímavý nápad, že? Jmenuje se to ScratchBack a můžete si ho zkusit i vy. Zaplatíte a máte tu odkaz. GPTR 5, SRank 83, Alexa 1,003,106, JyxoRank 187, podle GA cca 1000 lidí denně.

Díky!

PS: Vydělané peníze strkám do věcí jako jsou jdem.cz, apomania.eu, dev20.info a podobné, zkrátka do věcí, které jsou příliš malé na to, aby je někdo koupil, a příliš užitečné na to, abych je prostě vypnul.

Dne 1.06.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Voyta - Mail - WWW) 02.06.2008, 10:46:36 [X] [D]
Na Linkbuilding není ScratchBack vhodný protože se vkládá javascriptem. Z druhé strany si zde mohou dát odkaz za směšné peníze v porovnání s Text-Link-Ads...
Řešení je odkazy nevyměňovat, ale napsat rozumnou cenu, za kterou ho zveřejníte.

[2] (@Teo - WWW) 02.06.2008, 13:07:12 [X] [D]
Cituji: "Zastupuji portál www.NetTravel.cz a nabízím Vám výměnu odkazů. Váš odkaz u nás bych umístila na stránku s ekvivalentními PR a Srank hodnotami jako Vaše stránka."

Já to sice arogantně odmítl, ale vrtá mi hlavou, jak zjistěj na mým webu ty "PR a Srank hodnoty", ekvivalentní s jejich??? Nemám tam totiž ani počítadlo přístupů... jenom nějaký idiotský fotomontáže. ;)

[3] (Lokutus - WWW) 02.06.2008, 13:33:52 [X] [D]
[2] Když si stáhneš lištičku od Seznamu a Google toolbar, tak se ti tam ty hodnoty (snad) zobrazí.

[4] (Axxym ) 02.06.2008, 14:12:38 [X] [D]
já nevim, ale o pr... a srank... bych asi nestál :))

[5] (Lokutus - WWW) 02.06.2008, 14:30:02 [X] [D]
Jo, Arthure, ještě jsi mi ani nenapsal, jak profituješ z výměny odkazů s mým pr... a srank... nabitým blo...gem.
Já profituji velmi. Mám to optimalizovaný na slovo Lokutus a chodí mi tam celých 7 lidí. Možná dokonce 8. Někteří i dvakrát denně. Začínám přemýšlet o adwords.
Jo a neznáte někdo nějakýho dobrýho SEO konzultanta, kterej by mi to dělal zadarmo? Anebo za odkaz? :-)

[6] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 02.06.2008, 21:59:14 [X] [D]
[2] Tak já ti to prozradím... Tvůj pejžrank (GPTR) je 4 (z 10), SRank je 82 (ze 100). Viz třeba... ééé... tady: http://www.pagerank-srank.prodejodkazu.cz...

[7] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 02.06.2008, 22:21:57 [X] [D]
[1] Jistě že není vhodný na linkbuilding, netvrdím že je. Já zpětné odkazy pro linkbuilding za úplatu neposkytuji. Myslel jsem, že to je z článku dostatečně patrné. Když se mi něco líbí, odkážu zadarmo, když se mi něco nelíbí, neodkážu... Leda by někdo přišel s Opravdu Zajímavou Cenou, pro kterou bych své přesvědčení na chvíli zahodil. Ale to zase není zajímavé pro běžné linkbuildery. ;)

[8] (@Teo ) 02.06.2008, 22:42:43 [X] [D]
[7] Tož dík... a je to dobře nebo špatně? K čemu je mi to užitečné? Kromě těch neustálých návrhů na zpětné odkazy a umístění reklamy mě už nic nenapadá. :-/

[9] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 02.06.2008, 22:44:47 [X] [D]
[8] K ničemu... Někteří mladí zuřiví webdesignéři nad těmi čísly masturbují, ale to bude pravděpodobně způsobeno nedostatkem jiných sexuálních aktivit... ;)

[10] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 03.06.2008, 00:19:22 [X] [D]
[5] Heleeee, podívej se kam odkazuješ a pak se podívej, jakou to tu má adresu. Já ti dám výměna vodkazů! Vodkazuješ pánubohu do voken, pak mám mít nějakej srank! ;)

[11] (Lokutus - WWW) 03.06.2008, 00:56:36 [X] [D]
[10] No tak to sorry. Ale když ty co rok bloguješ jinde. Kdo to má porád hlídat.
Tak už je to opravený. Teď už budeš mít řáckej srank, panečku. :-)

[12] (Ocelsperk - WWW) 29.07.2008, 06:28:50 [X] [D]
Celkem zajímavej nápad, ale chtělo by to víc informací o službě jenž tu zmiňujete. Jde to někde získat? Jestli ano, tak kde?