Tisková zpráva Štamgastů Od Zeleňáku 19/2008

Nový stát Pískovnaland oficiálně oslovil české ústavní činitele

*Dvory nad Lužnicí, Pískovna, 1.června 2008* – Dnešního dne zaslali občané státu Pískovnaland – hospoda U zelené lípy ve Dvorech nad Lužnicí formální dopisy všem ústavním činitelům ČR (v příloze) informující o deklarování samostatného státu a důvodech, které je k tomu vedly. Prezident Klaus, předseda vlády Topolánek, předseda poslanecké sněmovny Vlček a předseda senátu Sobotka tak mají v ruce dokumenty, na základě kterých mohou formálně jednat.

Občané Pískovnalandu přebývající na jeho teritoriu a sestávající z 6 národností (dva Ukrajinci, dva Cikáni, dva občané Slovenska, jeden
občan Rakouska, jedna občanka Maďarska, možná Rumunska, a několik občanů České republiky) považují v této chvíli za podstatné, aby vláda, respektive předseda vlády nebo ministryně obrany, vydali rozkazy vojenské policii k respektování deklarace nezávislosti. To znamená, aby policie
nevstupovala na teritorium Pískovnalandu (=do hospody U zelené lípy) ozbrojená a nepokoušela se tam legitimovat místní občany.

"Pískovnaland je otevřená země, její občané rádi přivítají na své půdě i příslušníky vojenské policie za předpokladu, že se budou řídit principy, která byla při deklarování nezávislosti vysloveny a o kterých byli nadřízení policie informováni, tedy Pivo, Startky, Zelená" sdělil občan Pískovnalandu a současně hospodský U zelené lípy Jiří Tubber.

Během včerejšího dne, kdy byl stát Pískovnaland ustaven, vojenská policie naopak jednala s jedním z jeho občanů, Aloisem Jakubovičem, způsobem, kterým porušila nejen principy Pískovnalandu, ale dokonce i české zákony. Po zadržení, již v uzavřeném voze vojenské policie (!), jej jeden z příslušníků udeřil pěstí do hlavy a šlapal mu po těle. Nebo aspoň tak nám Lojza vysvětloval ty boule, když se vrátil z WC. Reakcí občanů Pískovnalandu na takový postup bude formální stížnost zaslaná ministryni obrany Parkanové. Možná i OSN a Vysokému komisaři pro uprchlíky.

V následujících dnech, hned jak Ferko vystřízliví natolik, aby udržel tužku, se občané Pískovnalandu obrátí formálními dopisy na mezinárodní organizace s žádostí o uznání státní suverenity.

---

Zde zápis hostinského Tubbera končí. Osazenstvo Pískovnalandu pravděpodobně vystřízlivělo a rozešlo se do svých domovů.

Byl to samosebou jen blábol několika alkoholiků, stržených revoluční atmosférou, která bývá tak často k vidění v podobných putykách pozdě v noci. Druhý den si na to už ani nevzpomenou, protože i Tonckovi, co pase krávy v místním družstvu, je taknějak jasné, že státy nevznikají tak, že se sejde pár lidí v hospodě a řeknou, že to je ode dneška nový stát, ale že pro to jsou velmi přísná pravidla.

Inu, tak už to bývá, když se jedná v opojení. Jedni sepíšou petici, co nemá znaky petice, takže to vlastně petice není, jen se jí tak říká, druzí vyhlásí stát, i když to vlastně stát není, ale oni mu tak budou říkat. Co už...

Mimochodem: Přijďte k nám na štrůdl. Sice nemáme jablka ani skořici a místo těsta tam jsou chlebový kůrky, takže to vypadá spíš jako suchej chleba a zrovna tak to chutná, ale ... notak... byl by takovej problém tomu říkat štrůdl? Co? My tomu štrůdl říkáme, tak můžete i vy!

Kontext:

Aktivisté vyhlásili Peaceland

Výše uvedený text je až na malé odchylky totožný s TZ, kterou dnes rozeslali čeští Greenpissové médiím.

Dne 3.06.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Jack ) 03.06.2008, 20:41:52 [X] [D]
Nevím, neznám přesně situaci, jen zprostředkovaně z médií, ale: jestliže si grínpissové obsadili a vykolíkovali část vojenského prostoru, a vyhlásili si tam vlastní stát, nejde v podstatě o anexi? Co takhle jim odpovědět vyhlášením války? :-)

[2] (Kačer ) 03.06.2008, 21:14:41 [X] [D]
Doména greenpiss.cz je volná... Co takhle toho využít? ;-)

[3] (Kačer ) 03.06.2008, 21:17:39 [X] [D]
Stejně tak pissland.cz

[4] (Kačer ) 03.06.2008, 21:18:47 [X] [D]
Na druhou stranu jsme konečně vyhnali greenpissáky z republiky :-)

[5] (Miloš - Mail ) 03.06.2008, 22:19:59 [X] [D]
Jednoduché jak facka – grýnpysáky zbavit občanství ČR (teď mají přece vlastní), jejich zemičku ohradit ostnatým drátem (jejich land není v EU) a nevpustit je na naše území; neudržovat žádné diplomatické styky, na každý pokus o překročení hranice odpovědět střelbou ostrými. A až všichni ekologicky shnijou, postavit radar.
Kdyby to samé šlo ještě udělat s komunisty…

[6] (rony [openID] - Mail - WWW) 03.06.2008, 22:21:56 [X] [D]
Extra zabava, vysoka hustota aktivizmu a miestami akoby som videl epizodu Red Dwarf:

to vsetko slubuje aktivistka na BL:

http://www.blisty.cz...rt40503.html

:-)

[7] (Axxym ) 03.06.2008, 22:27:01 [X] [D]
když se na tváři objeví vřed, znamená to, že není nemocen jen obličej, ale celý člověk... :o)

[8] (Hukan ) 04.06.2008, 09:08:37 [X] [D]
problem techto tzv novych statu se ovsem nachazi v tom ze:
1) nejsou cleny EU, 2) nejsou cleny schongenu, 3) nemaji s CR diplomaticke styky

proto navrhuji - kdyz uz chteji samostatnost, ztrati obcanstvi CR a moznost vstupu na uzemi CR. Navic do podepsani mirovych smluv s nato i s CR a vyjasneni pozic s nami jsou ve valecnem stavu - takze bych tam poslal par tanku at jim to tam rozjezdi a bude po ptakach

[9] (Mamut ) 04.06.2008, 09:38:26 [X] [D]
Když jsem začal číst tenhle článek, tak jsem nabyl dojmu, že to má být paralela ke Kosovu. Sice není, ale je to nakonec jen věc měřítka. Zmíněná "velmi přísná pravidla" mi totiž připadají poněkud ohebná ...

[10] (pankreas - WWW) 04.06.2008, 10:09:40 [X] [D]
[8] "Navic do podepsani mirovych smluv s nato i s CR a vyjasneni pozic s nami jsou ve valecnem stavu" - na to jste ve svem nadseni prisel jak?

[11] (Tomáš ) 04.06.2008, 13:04:59 [X] [D]
[10] Bez detailů jednoduše, přišel, vzal si kus hlíny, je to agresor. A proti tomu obranu máme.

[12] (rony [openID] - Mail - WWW) 04.06.2008, 13:20:18 [X] [D]
[11] tak tak, okupanti, okupacia a s nou uz skusenost mame, takze kym sa to rozbujaci, lepsie je to zarovnat do zeme, utlacit a sledovat, ci sa to z hliny neodkopava :-)

[13] (rony [openID] - Mail - WWW) 04.06.2008, 13:21:25 [X] [D]
[10] jo a keby sa to vykopalo, tak este pretiahnut lopatkou :-)

[14] (Lokutus - WWW) 04.06.2008, 13:22:35 [X] [D]
Hned bych tam namířil rakety. Oni si tam ten radar pak postaví ještě rádi.

[15] (Kojot - WWW) 09.06.2008, 17:29:03 [X] [D]
Jsem hodně velký liberál a tak, ale zabrat si vojenský prostor, vyhlásit si v něm vlastní stát, no to je fuckt chucpe. Připojuji se k myšlence vyhlášení války agresorské zemi...

Hmmm. Když může mít mizerně udělanou petici iProstest, co takhle udělat stránku s peticí občanů požadujících vyhlášení války Peacelandu? Já teď vážně nemám čas to udělat, padám na držku a tak. Ujme se toho někdo?