Weblogy(.cz) prodány

Míra spekulativnosti překročila mez důvěryhodnosti. Poslední informace zní: Agregátor weblogy.cz prodán společnosti Internet Info.

Weblogy.cz byly (a jsou) pro mne trochu záhadou. Na jednu stranu dokázaly přinést zajímavou denní návštěvnost (těžko byla vždy ku prospěchu). Na druhou stranu jsem nepochopil pravidla výběru článků a leckdy jsem jen kroutil hlavou nad tím, co se tam objevuje. Což ovšem není vina Weblogů – jsou jen zamířeny jiným směrem než můj zájem. Kdysi jsem začal odebírat jejich RSS, ale brzy jsem zjistil, že denně pouize okem přelétnu titulky a mačkám "Označit vše jako přečtené". Takže jsem odběr feedu zastavil a po přechodu na novou čtečku jsem ho úplně vyhodil.

---

Před drahnou dobou mi psal Patrick Zandl, jestli nevím o někom, kdo by se staral o Jagg. Že by mi to prodal za korunu, pokud mu slíbím, že se o to postarám a budu to rozvíjet. Slíbit jsem mu to s čistým svědomím nemohl, takže jsem jeho nabídku po kratším upřímném sebezpytu odmítl (což v budoucnu vedlo k řetězci událostí v mém soukromém životě, to byste nevěřili: Efekt motýlích křídel hadr!) Patrick dal tehdy Jagg do aukce a prodal ho nakonec Internet Infu. Ptal jsem se ho, jestli je s kupcem spokojen, jestli má pocit, že mu IInfo může dát záruky dalšího rozvoje. Patrick říkal, že tomu věří.

Včera jsem se díval na Jagg (a teď se tam dívám zas). Po technické stránce nemám dojem, že by se jakkoli lišil od starého dobrého Patrickova Scuttle. Nahoře přibyla IInfo lišta, dole IInfo patička a "tip: Prague Hotels". Prošel jsem si první tři stránky a našel jsem odkaz na nějakou paní f*cking and s*cking a asi čtvrtina odkazů byla na "accomodation in Slovakia" (szallas Slovakia), přesto se mi zdálo, že tam je podobných kravin míň, než bych jich tam čekal. Celkově jsem žádné viditelné změny ani viditelný vývoj nezaznamenal.

---

Tyhle dva osobní postyřehy se nyní spojily do jednoho. Od prodeje Weblogy.cz si neslibuju nic. Ani to, že by pro mne začaly být zajímavé, ani to, že by se technicky nějak výrazně proměnily.

Osobně upřímně gratuluju oběma Janům (Bienovi a Bažantovi), protože mám rád lidi, kteří něco vytvořili, něco dokázali. Lidi tvořivé, ne přeprodávače a spekulantské přisírky. Mravenče, Brblo: Gratuluju a oběma přeju další (a třeba ještě úspěšnější) projekty!

Dne 4.06.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Tonda - Mail - WWW) 04.06.2008, 16:02:27 [X] [D]
Mám gadget weblogy.cz (od člověka s kterým nesouhlasíš :) ) na iGoogle. S tím, že iGoogle nepoužívám jako domovskou stránku, ale jednou za čas se tam podívám a jednou za čas se tak i podívám na nové články na weblogy. Bohatě stačí.

[2] (Radek Hulán - Mail - WWW) 04.06.2008, 22:57:39 [X] [D]
Weblogy.cz jsou bezvadná služba, sází totiž na pohodlí uživatele, a to funguje. Než abych si třeba osobně přidával 100 zdrojů, které mohou mít souvislost s webdesignem do nějaké webové či desktopové RSS čtečky, tak to za mě udělal někdo jiný. Pokud mohu být líný, tak jsem :-)