Český rozhlas inovativní...

ČRo nabídne na webu obrazový a zvukový přímý přenos, kde zvuk bude poprvé přenášen jako prostorový v normě Dolby Digital 5.1...

Český rozhlas je podle jedněch naprosto hrozná instituce, která zaměstnává Lucii Výbornou, což je dle mínění týchž lidí neodpustitelné, proti zdravému rozumu, dobrému vkusu a veřejnoprávnosti vůbec.  Podle mně je Český rozhlas instituce, která nasazuje technické novinky tam, kde se komerční stanice drží při zdi. Takže zítra od sedmi večer při finále Concertino Praga poprvé nabídne 5.1 prostorový zvuk.

Informace via Blok Filipa Rožánka

Dne 13.06.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (#13 - WWW) 13.06.2008, 17:04:35 [X] [D]
A podle jedněch by se měla zprivatizovat...

[2] (Alex - Mail - WWW) 13.06.2008, 18:18:51 [X] [D]
[1] Ale to naštěstí jen podle těch blbců, co nerozumí principu veřejnoprávnosti a důležitosti státem vlastněných médií bez orientace na jakýkoliv zisk.

[3] (#13 - WWW) 13.06.2008, 18:41:12 [X] [D]
[2] Je fakt, že ani za mák nerozumím principu, proč je důležité, abych platil vaše rádio.

[4] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 13.06.2008, 18:57:00 [X] [D]
[3] Ty neplatíš "jejich rádio". Ty platíš za to, že někdo dělá věci, které by se dělat měly, ale nevydělají si.

Jedna věc za všechny: On třeba ten největší archiv zvukových nahrávek v kontinentální Evropě (větší má jen BBC) může shnít, jako filmový archiv na Barrandově, kde ho nakonec vyklízeli kýblema...

Vždyť by se nic nestalo. Na co národ potřebuje paměť, že? Naopak leckdo rád zaplatí za to, když národ zapomene... ;)

[5] (#13 - WWW) 13.06.2008, 19:45:45 [X] [D]
[4] Samozřejmě, že platím jejich rádio. Správa archivů (o jejichž placení státem by se dalo diskutovat) s vysíláním rádia nesouvisí.

"Měly by se dělat" -- a to rozhodne kdo?

Spousta věcí si nevydělá ve smyslu běžného prodeje. Ale vždy existovali mecenáši, kteří to rádi zaplatili.

Já zase můžu dát za příklad opravdu kvalitní práci, která na jiných rádiích k nalezení fakt není: http://jdem.cz/aabe0. Doporučuji poslední 4 minuty. Jako před rokem 89. No nic, my ztroskotanci jdem slavit :)

[6] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 13.06.2008, 20:09:43 [X] [D]
[5] Jenže ty platíš nikoli vysílání, ale provoz instituce, která se jmenuje Český rozhlas, a u níž je "vysílání" a "rádio" jen jedna z povinností...

O tom, co "by se mělo dělat", rozhodují patřičně zvolení zástupci - je na tom snad něco nejasného? Jsou určité statky, jejichž udržení je v zájmu i toho nejmenšího státu (nejmenšího co do pravomocí), a veřejná služba je jeden z nich.

Mecenáši sponzorují umění a vědu, nikoli veřejnou službu. Veřejná služba je věc, o kterou se má starat stát, k tomu byl ostatně vytvořen.

BTW, v roce 89 ti byly dva roky, pochybuju, že bys v té době poslouchal rádio natolik, abys mohl cokoli srovnávat, natož kvalitu práce. Od tebe v tomhle kontextu zní srovnání s obdobím "před rokem 89" obzvlášť uboze, falešně a křečovitě. Se vším respektem... ;)

[7] (#13 - WWW) 13.06.2008, 21:54:55 [X] [D]
[6] Ale platím i vysílání, což je to, o čem jsem mluvil.

Na tom není nejasného nic. Přesně stejně ale můžou (a měli by) rozhodnout o tom, že by se to už dělat nemělo. Je na tom snad něco nejasného? :)

Nevím, co přesně se myslí pojmem veřejná služba. Jestli jde o financování veřejných statků, které má platit stát, tak tedy musím zmínit, že rozhlas není veřejný statek. Kromě toho existují i veřejné statky, které stát platit nemusí (a pak je třeba neplatí nikdo).

No jo, teď vidim, že jsem tu větu napsal dost hloupě :-/. Rozhodně jsem nechtěl srovnávat kvalitu práce teď a před rokem 89 (i když ta věta tak vyznívá). Chtěl jsem tím říct, že to byl projev jako před rokem 89 (to porovnat dokážu).

[8] (Alex - Mail - WWW) 13.06.2008, 23:27:34 [X] [D]
A není jedno jestli to zaplatí stát nebo rovnou ty?

Která soukromá instituce zaplatí takové věci jako třeba 24hodinové živé zpravodajství v časech přírodní pohromy (povodně, např.)?

Když některým půlmozkům vadí privatizace každého většiho českého pivovaru a souhlasí třeba s privatizací ČRo, je čas se zastavit a buď se zamyslet, nebo někoho kopnout do zadku.

A to že se s tímhle autore (chtěl jsem napsat Arthure, ale zůstanu u vykání :)) potýkáte v komentářích, to si říkáte o psotník.

[9] (#13 - WWW) 14.06.2008, 22:15:37 [X] [D]
Alexi, jste sprostý, ale tak co... slovo je obrazem duše.

Jenom nějak nechápu to s těmi pivovary.