Robot při práci

Dostal jsem několik mailů s dotazy na zkušenosti s "robotickým vytíračem" iRobot Scooba...

Na dotazy jsem odpovídal, ale přeci jen – mužský pohled asi není ten pravý, takže dovolte citaci "ženského pohledu" – Jak se líbí Scooba mojí manželce – citováno z odpovědi jedné tazatelce (manželka píše bez diakritiky):

---

Scooba se rozhodne vyplati do bytu/domu, kde je vetsina podlah tvrdych. My ji vypoustime na plovouci podlahu, marmoleum (prirodni linoleum) a na dlazbu a vsechny povrchy zvlada s prehledem.

Pokud si budes vybirat konkretni typ, tak se rozhoduj podle celkove plochy podlah (u nas scooba krouzi po nejakych 90 m2, tak jsem nam vybrala ten nejdrazsi typ a jeste vzala jednu baterku navic, aby se daly rychle stridat a nemuselo se cekat na dobiti). Pokud mas nekde velkou plochu (my mame spojeny obyvak s jidelnou – cca 50 m2), tak je vhodnejsi rozdelit plochu na dve casti.

Ze zkusenosti neni dobre nechat doma krouzit scoobu samotnou, protoze kdyz se nekde zasekne, tak vola o pomoc, a kdyz pomoc neprijde, tak se vypne a po navratu neni holt uklizeno.

Jinak uklid trva docela dlouho v porovnani s rucnim vytiranim, ale pokud na to clovek nijak nechvata a usetreny cas vyuzije k jine praci nebo k odpocinku (coz je ta lepsi varianta), tak to urcite stoji za to. K tomu odpocinku – nejlepsi je zavrit scoobu do mistnosti a byt v jine, protoze dela docela ramus, ale pokud si clovek misto vytirani treba cte, tad ten "ramus" rad vydrzi :-)

Jinak pokud mas na podlaze kytky, tak je budes muset po vytirani srovnat do puvodni polohy, protoze scooba je (krome vyslovene tezkych) nasoupe ke zdi. A ted me napadla jeste jedna "nevyhoda" – nase pesa se scooby po uvodnim seznameni neboji, takze je schopna trajdat bytem a na vlhke plose nechava otisky pacek...

Jeste se zminim o tom harani – asi na tom budeme podobne, takze vis, kolik toho dokaze takova pesa za den pokapat, pokud se volne pohybuje po byte a zarputile odmita haraci kalhotky :-( Abych scoobe "usetrila" praci a mela pocit, ze je podlaha cista, setru poharana mista nejdriv hadrem. Ale kdyz chtel manzel scoobu poradne vyzkouset, tak ji pustil na poharana mista rovnou, a pokud je to mala plocha, kde scooba krouzi cely myci cyklus (cca 50 minut), tak to zvladla v pohode (az na prave rohy, kam se jako kotouc nema sanci dostat, takze se holt clovek musi jednou za cas ohnout a obejit tato hlucha mista osobne).

Takze kdyz to shrnu, jsem se scoobou spokojena a hlavne ji u nas vypousti (a po dokrouzeni myje) manzel, zatimco jsem se psem venku, takze mi ubylo docela dost prace. 

---

A pro zvědavce ještě video (pořízeno mobilním telefonem, takže kvalita nic moc) – Scooba při práci:

Dne 29.06.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (pixy - Mail ) 30.06.2008, 10:31:53 [X] [D]
Díky za představení. Zrovna včera jsem o tom říkal ženě, že to máš, ale chtěla nějaké praktické zkušenosti, které jsem jí poskytnout nemohl. Teď už můžu a mám jasno: Tohle nesmí přes práh našeho domu!

[2] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 30.06.2008, 10:42:19 [X] [D]
[1] On ti to přes práh nikdo necpe. Na druhou stranu jistě uvěříš tomu, že jiní ocení a za prahem uvítají... :)

[3] (Lokutus - WWW) 30.06.2008, 11:30:37 [X] [D]
Škoda, že to dělá takovej randál. Z toho by mi za tu hodinu asi hráblo...

[4] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 30.06.2008, 14:33:14 [X] [D]
[3] Za zavřenejma dveřma je to snesitelný, to mi víc vadí klasický vysavač.

[5] (Lokutus - WWW) 30.06.2008, 14:48:09 [X] [D]
[4] Ale tohle jenom vytírá, tekže vysavač stejně potřebuješ, ne?

[6] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 30.06.2008, 15:57:02 [X] [D]
[5] Vysává to taky, ale nijak důkladně, takže třeba psí chlupy je třeba vzít klasickým vyssávačem. :)

[7] (Lokutus - WWW) 30.06.2008, 18:10:21 [X] [D]
[6] Tak to je mi k ničemu. :-(
Já si jednou týdně při luxování stavím z nudy ze všech těch chlupů třetího psa.