Neobsahuje názory Henryka Laholy

Pointy

Jsem tak zblblej z teploty a z rýmy, že mi uniká smysl některých věcí, nebo mi neuniká, protože není?

Dnes to začalo tím, že Jan Korbel požádal lid internetový o vyplnění dotazníku. Vyplnil jsem ho a když jsem odklikl Pokračovat a dostal jsem poděkování, došlo mi, že to bylo všecko. Kde bydlím, co dělám, kolik vydělávám. Hm. A z toho budou pak nějaké výtupy. Ptal jsem se Jana Korbela na smysl dotazníkové akce a na to, jaké informace si od toho slibuje. Dostalo se mi vysvětlení, že dotazník odpoví na otázky jako: "mám průměrný příjem v kraji? Jak hodně je to o Praze? Jsem starší než většina lidí v oboru?"

Doparoma. Jak hodně je to o Praze? To je otázka, kterou si jistě všichni klademe vstávajíce lehajíce. Já si ještě navíc kladu otázky Jak moc je pohádka o Budulínkovi, Sněhurka o sedmi trpaslících a chleba o dvou kůrkách? Jak. Moc. Je. To. O. Praze.

Echm, ano, inu dobrá, jde o IT, ne o češtinu, že, ostatně lidí, které tahle vazba ještě dneska vyviklá, je už poskrovnu. Ale stejně mi pointa onoho dotazníku poněkud uniká, pokud tedy pointou není to, co psal Chinin, tedy "že se to pak bude vědět." Další otázku PROČ už nekladu.

Jinde Jiří Macich fantazíruje a píše o Bomba.cz: "Zkrátka je znát, že za službou nestojí teenager, který se o jednom deštivém víkendu nudil a neměl zrovna do čeho píchnout." Ne, to opravdu ne. Spíš je znát, že za službou stojí student VŠ, který chtěl mít v rámci firmy taky nějaký ten projekt, a protože v akademických kruzích jsou teď populární komunity, tak vymyslel "komunitní videoagregátor". Marně už od rána hledám tu přidanou hodnotu, kterou má Bomba navíc proti "Related videos" a "More from this user" na YouTube.

A konečně jsem se dočetl, že Bloguje.cz spustilo "mobilní verze blogů". Tak jsem nelenil a zkusil jsem si, jak to vypadá. Holý text bez dalších informací, dokonce i bez informace o tom, kdy byl článek vydán, bez komentářů, bez odkazů... K čemu to proboha je? K čemu je služba a la WAP 2001 v době, kdy je Opera Mini běžným prohlížečem a kdy se i v mainstreamu začínají objevovat mobily s prohlížeči, které jsou schopny zobrazit HTML stránku bez výreaznějších problémů? A proč, u všech všudy, není návštěvník s mobilním klientem přesměrován přímo a proč si musí pamatovat, že má psát místo bloguje.cz zrovna "bloguj.mobi"? Nebo že by mi zase unikala pointa?

Dne 1.07.2008

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (rony [openID] - Mail - WWW) 01.07.2008, 19:55:24 [X] [D]
v niektorych pripadoch je prehnana logika presmerovadiel na mobilne verzie kontraproduktivna - je to priklad idos.cz, ktory napr. iphonu serviruje wap verziu. nech to robi ale nech mi necha moznost si aj vybrat a ponechat.

[2] (petr - Mail ) 01.07.2008, 21:10:57 [X] [D]
Kde tam je schovany cely clanek? Cucim na http://ostravak.bloguj.mobi/ a kde nic tu nic. Asi si zas budu muset kupit novu Nokyju

[3] (lummox ) 01.07.2008, 23:04:31 [X] [D]
Ha, až po poslední větě mi došlo, že nadpis článku je množným číslem slova pointa. Já v tom viděl anglické slovo a celý článek jsem čekal, kdy už se bude psát o něčem špičatém :-)

[4] (Hekko [openID] - Mail - WWW) 02.07.2008, 00:13:27 [X] [D]
[2] Nějaká chyba v matrixu :| Ovšem v tuhle chvíli nevím, na kterém konci matrixu.

[5] (Lokutus - WWW) 02.07.2008, 11:36:12 [X] [D]
Nejsi nějak často nemocnej? Vždyť jsi marodil nedávno...
Mám pocit, že to byl březen 07. Ne?
To už je nějaký podezřelý.

[6] (Hekko [openID] - Mail - WWW) 03.07.2008, 02:36:55 [X] [D]
[5] Jen aby nebyl ještě pořád nemocný...

[7] (Razer - WWW) 04.07.2008, 12:51:26 [X] [D]
Je to o Praze, to je hláška tejdne :-)