Neobsahuje názory Henryka Laholy

Pohled za hranici světů

Něco na pobavení při pátku: Jak mě vidí upřímný příznivce sociální demokracie, zapálený vášnivý diskutér a nekompromisní odhalovač všeho modrého, statečný anonym Taras

Artur Dent, alias Maly, je z frikulínů *) nejfrikulínovatějších, ten radar tady měl už být dávno a tak. Zřejmě programování sebou nese nějakou modrou deviaci.

Artur Dent je ze stejné stáje, jako @Teo, Sunfreedom u Tribuna, Kocour, Bimbo na Lávce. Čtyřicátníci, někteří mladší, v nějaké úzké specializaci se jim podařilo uspět, většinou ale jsou to restituentní haranti. Společné mají takovou hodně protivnou nafrněnost, aroganci, agresivitu, posměváčkovství, jenže tohle všechno není podložený obecnými znalostmi, přehledem, zkušenostmi. Pokud je tam nějaká zbytková inteligence, pak zcela schází ta sociální. Oni si myslí, že jsou mládež nová, mládež Klausova (vsadím se, že by většina z nich nevěděla, co jsem teď parodoval), že jim patří svět. A k těmhle všem negativům samozřejmě patří citová frustrace až deprivace, přesně podle Koukolíka. Domluva nebo dokonce diskuze s nimi není možná, začnou házet hesla, přesně jako bolševici blahé paměti. Přečti si někdy ny Bloguje Poradnu, to je vrchol arogance, spíš ale už čiré sprostoty. Naprosto stejná hovadnost, jako @Teovo pprasečí Paroubek. Oni si myslí, že mohou všechno a dohoda s nimi je možná jenom přes pár facek, těm rozumí okamžitě, jako všichni primitivové.

Tak pravil Taras léta páně 2008. :)

Není nad to nahlédnout do duševních obzorů a mentálních pochodů lidí "od nich", lidí, kteří jsou ukuti ze zcela jiného materiálu... :-D

PS: Představa, že MĚ někdo považuje za frikulína je pro mne nejlepší hlod tohoto týdne. :)

---

*) Frikulín: Mladík, většinou 18-25 let, který se snaží být free, cool a in (a taky trendy). Čte ty správné lajfstajlové časopisy, o politiku se nezajímá (ta je OUT), do práce jezdí na stylové koloběžce, účes má od známého homosexuálního kadeřníka, nosí pouze značkové oblečení a obuv, používá v každé větě anglicismy, místo "skvělý" říká "supr" (nebo "hustý") a je hlavně v pohodě, kámo...

Dne 11.07.2008

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Laura ) 11.07.2008, 14:39:28 [X] [D]
Mně zaujala z hlediska syntaxe a sémantiky věta "Pokud je tam nějaká zbytková inteligence, pak zcela schází ta sociální." :) Škoda, že tě přirovnal jen ke Kocourovi, podle mě bys zasloužl přirovnat rovnou k Panu Kocourovi :)

[2] (Laura ) 11.07.2008, 14:40:04 [X] [D]
Ehm... to je tak když člověk přemýšlí rychleji než píše... Mě zaujala...

[3] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 11.07.2008, 14:42:12 [X] [D]
[2] Děkuji, teď se mi ale opravdu ulevilo. Nestudovalas náhodou češtinu? :)

[4] (Halladin - WWW) 11.07.2008, 15:11:35 [X] [D]
Tak nevím, jestli neporuším pravidla moštárny, ale možná, že by tenhle článek mohl mít výjimkou.On je celý osobní.
No co , přinejhorším mě Artur vymaže.
Teď jsi zase Ty, Arture, hodil všechny "z druhé strany" ( příznivce ČSSD)do jednoho pytle. Téměř stejně jako Taras. I když kultivovaněji.

Pro Lauru. Kocour je konkrétní osoba, jistý mladý právník z Hradu, podobně rychlý v odsudcích jako Taras.
Ovšem stojí na opačné politické straně barikády

[5] (rony [openID] - Mail - WWW) 11.07.2008, 15:12:04 [X] [D]
[3] to neřeš kámo, si v pohodě.

[6] (#13 - WWW) 11.07.2008, 15:16:14 [X] [D]
Vy jste, Dente, příklad upoceného pravičáka. S tím nic nenaděláš :)

[7] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 11.07.2008, 15:17:54 [X] [D]
[4] Kdepak, nehodil jsem všechny do jednoho pytle. Aspoň doufám... :) Nenapsal jsem, že mě takto vidí "příznivci ČSSD", ale "jeden z nich", a to Taras (nyní bez zátarasu). Nezaškodí do mysli takového člověka nahlédnout. ;)

[8] (Halladin - WWW) 11.07.2008, 15:25:10 [X] [D]
Není nad to nahlédnout do duševních obzorů a mentálních pochodů lidí "od nich", (?????) lidí, kteří jsou ukuti ze zcela jiného materiálu... :-D
Nevidím jinou souvislost než "upřímné příznivce socdem......

Na tom Webu, kde se taras dopustil toho, co Artur tady pastnul, dvě příznivkyně socdem s Tarasem nesouhlasily, a daly to najevo.....Moje maličkost ostatně taky.

[9] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 11.07.2008, 15:26:21 [X] [D]
[6] Jojo, upocený pravičák, co si machinacemi uměle zvedá návštěvnost svého modrého hnízda... To je tuším taky Taras. :)

S inteligentním člověkem si rád popovídám o čemkoli, bez ohledu na politickou orientaci. S inteligentním příznivcem ČSSD si rád popovídám o čemkoli, snad s výjimkou politiky - jsem totiž rád, když ta "inteligentní" součást převažuje nad tou "příznivcovskou".

Jak známo, rád sbírám aktivisty, radikály a podobnou verbež, a tam se mi Taras hodí. I když je, jak říká Halladin, inteligentní, bohužel se zatím jinak než výpady ad hominem neprojevil. :)

[10] (Halladin - WWW) 11.07.2008, 15:31:53 [X] [D]
Taras je bezesporu inteligentní, ovšem současně příliš rychlý v tvoření závěrů, které se velmi často ukazují jako mylné. I já jsem s ním měl proto na svém blogu problémy, až psychicky nevydržel moje výtky, a bez banu odešel :-)
Ale pilným čtenářem zůstal - pokud ještě bylo co číst :-)

[11] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 11.07.2008, 15:35:07 [X] [D]
[8] Ano, Halladine, napsal jsem "od nich", a napsal jsem to do uvozovek schválně. Já jsem totiž pro Tarase "od tamtěch" a jeho vyjadřování naznačovalo jako bych byl příslušník nějaké sekty ("modrý deviant", že by?), takže mi přišlo přirozené říct, že Taras je "od nich".

Nikoli od ČSSD, to je Váš výklad, ale "od nich". Od lidí, se kterými se v běžném životě nestýkám. Od těch, co vidí svět modro-rudě. Od těch, co nedokážou lidem s jiným názorem přiznat jedinou dobrou vlastnost. Taras je totiž v první řadě bojovník ve svaté válce, to že je zrovna na straně ČSSD není zas tak podstatné.

"Ukuti ze zvláštního materiálu" byli komunisti, je to můj drobný špílec na Tarasovu "mládež novou, mládež Klausovu". Mohl bych na tomto místě napsat něco podobného co Taras a podivit se nad tím, že nevíte, co jsem parodoval, ale myslím si, že naše vztahy byly korektní a budu rád, zůstanou-li i nadále.

[12] (@Teo - WWW) 11.07.2008, 15:39:47 [X] [D]
No ovšem... kocour Helmut alias Taras. Takovýhle týpci by měli být chráněni UNESCO. Připomíná dinosaura či Latimerii podivnou. Tipuju, že bejval kádrovákem v nějakým socialistickým podniku a je zvyklej rozežvanit všecko jako legendární Kusejr. To byl taky talent... :) Pokud jde o definici frikulína, je divné, že jí nevyhovuju ani v jednom bodě. Měl bych? Jo, abych nezapomněl. To paroprase je tady: http://jdem.cz/aauh1 Tak to bychom měli... ;-p

[13] (Halladin - WWW) 11.07.2008, 15:42:09 [X] [D]
No jo, Arture rozloučím se :-). Ta [6] mě dorazila.:-) Holt, co socan, to parciální hlupák. Jen připomenu - známý modrý ekonomický prorok von Hayek se o svou Nobelovu cenu za ekonomii musel podělit s jedním socanským ekonomem. A bylo jich víc - těch socanských ekonomů, co dostali Nobelovku.
Mějte se tady krásně :-)

[14] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 11.07.2008, 15:53:27 [X] [D]
[13] Víte, Halladine, v čem je ten rozdíl? V tom, že mě nezajímá, který ekonom dostal Nobelovku a jestli byl socanský nebo modrý. Nezajímá mě, jestli Hayek je prorok či není. Je mi jedno kdo je čí modla. Zajímá mě jen to, jak se jejich názory shodují s mým světonázorem. Nejsem politolog ani ekonom a při svých úvahách si dovoluju luxus řídit se převážně vlastním rozumem a vlastní logikou, bez ohledu na to, jestli je můj názor ve shodě s tím či oním prorokem těch či oněch.

Ale pozitivní efekt tahle diskuse měla. Někdy se stane, že dospěju k závěru, k němuž shodou okolností dospěl například onen Hayek. Vzápětí se objeví nějaký agitátor, co mě upozorní, že to přeci psal Hayek, nojo, to je jasné, nedávals na školení modroptáků pozor, nezapomeň na Lájose Bácze, vytunelovali jste republiku, ODSS rozkradla zemi, běž se poklonit Klausovi...

A ode dneška budu mít pro podobné úkazy i pojmenování: udělat tarase. :)

[15] (Miisha [openID] - Mail ) 11.07.2008, 15:59:05 [X] [D]
Restituentní harant je taky moc hezký termín :)

[16] (Halladin - WWW) 11.07.2008, 16:12:06 [X] [D]
Ale jistě, žádnej z těch ekonomů nebyl hlupák. Ani von Hayek nebyl. Většina těchhle lidí objevila cosi nového. Že tomu detailu, který objevili, měli sklon dávat možná větší důležitost než si zasloužil, anebo ho zobecňovali na úkor jiných jevů, zas není tak velký prohřešek.
Určitě tu byl kladný posun dopředu.
Pro aTea. Taras je stavební inženýr, původně pracující v holínkách na stavbách, po zhoršení zdravotního stavu učitel na školách , majících cosi se stavařinou.
Nebyl kádrovák :-)Na takovou karieru se svou hubou nevymáchanou neměl šanci . I kdyby chtěl. :-) O čemž pochybuju. Ovšem - kdo z nás si občas nezakádruje ? Já už se párkrát přistihl. A párkrát možná nepřistihl :-)

[17] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 11.07.2008, 16:26:27 [X] [D]
[16] Já se nepřu o velikost či nevelikost těchto ekonomů a jejich teorií. A myslím, že o tohle tady ani nešlo. Šlo o věčný souboj mezi pragmatickým přístupem ("Co to říká?") a ideologickým přístupem ("Kdo to říká?"). ;)

[18] (Aleko - WWW) 11.07.2008, 18:02:32 [X] [D]
Tohle je určitě jeden z budoucích šéfredaktorů (už zase Rudého) Práva. Má se ale ještě co učit - chyběl mu tam rozvraceč, zaprodanec a úderníci z Paroubkových závodů.

[19] (Jiří Bureš - Mail - WWW) 11.07.2008, 18:38:05 [X] [D]
Nemohu jinak než kliknout na reklamu. Mimochodem další důkaz Tvého pravičáctví (upoceného).

[20] (Mysch ) 11.07.2008, 20:43:27 [X] [D]
krasny a typicky cesky odezdikezdismus.
kdo neni modrej, je rudej a naopak.ten kadrovak je taky dobrej.
chtel bych videt, kdo tasi rychleji, zda taras, nebo @teo

[21] (Johnny [openID] - Mail - WWW) 11.07.2008, 21:07:47 [X] [D]
:-))) To nejni možný.. To sis napsal sám, abys měl při pátku jak rozesmát prostý plebs, přiznej se ;-)

[22] (Hekko [openID] - Mail - WWW) 12.07.2008, 00:27:09 [X] [D]
Tak nejen, že jsi bohatý, jsi taky mladý! Ty se máš! :))))))))))

[23] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 12.07.2008, 01:44:00 [X] [D]
[21] Ne, to se vymyslet nedá...

Autor: Taras 11.07.2008 19:58:02

No tak si představte, že používáte (zadarmo, jak mi neopomněl předhodit Resonabilis) blogovací systém, který vytvořil někdo, kdo vám osobně smrdí jak hodně zapařená a samozřejmě cizí ponožka. (Ty vlastní voněj, to je jasný.)

Takže jsem den přemýšlel, abych se neukvapoval, a pak jsem se rozhodl. Už bych do toho krámu psát nemoh, ostatně podívejte se na ODKAZ, jak krásně potvrdil v jediném článku moji diagnózu těchhle modrých komsomolců a frikulínů. Prej není frikulín, a přitom to dokazuje každým pšouknutím.
(Odkaz vede na tento článek)

---

Pak nějak zrušil svůj blog na Bloguje, což o kus dál komentuje takto:

Autor: Taras 11.07.2008 21:59:54

Venkovane, Resonabilis mi tady včera vyčetl, že se navážím do Denta, a přitom si užívám jeho dílo. A to byl taky jeden z příznivců.
Naše vzájemná sympatie je staršího data: on si trochu přihnul statistiky na Bloguje, aby se se svým vlastním blogem dostal trochu nahoru, no a já to řek Hallovi. A pak mi smazal komentář, u něj na blogu, samozřejmě, že o důvodech, které dole uvádí, lže. Viděl jsi mě někdy mluvit mimo téma? Reagoval jsem na diskuzi, ve které mlamojové/modří komsomolci/frikulíni říkali úplný nesmysly o kultuře v šedesátých létech. A samozřejmě, že jsem nikoho nenapadal, Arturka už vůbec ne. Takže od té doby se milujem, no a já, když je příležitost, a ta byla, o něm mluvím hezky. Ale vyčítat si Bloguje zadarmo, a ještě navíc od vlastních, to si nenechám. A opravdu se mi on i jeho dílo (mimochodem - s četnými chybami) upřímně hnusí.

---

No není k sežrání? První komentář, s nímž se Taras kdy na těchto stránkách vytasil, byl "Vy jste, Dente, příklad upoceného pravičáka, který si uměle zvyšuje návštěvnost svého modrého hnízda." :) Představa, jak v potu tváře ohýbám statistiky, abych se dostal výš v žebříčku na Bloguje je dokonale absurdní. K čemu by mi to bylo? Jednak jsou moje statistiky už od roku 2003 veřejně dostupné (http://jdem.cz/aau46) a druhak netuším, k čemu by mi to bylo - z žebříčku Bloguje na mé stránky nikdo nechodí. :)

A onen komentář o 60. letech je k dohledání zde: http://misantrop.eu...iky.php (byl smazán, a po diskusi s Halladinem jsem ho na jeho žádost vrátil zpátky).

Je skvělý pocit, když víte, že se někomu takovému, jako je Taras, hnusíte vy, vaše práce a vlastně všechno, čeho se dotknete. Požitek pro labužníky. :)

[24] (#13 - WWW) 12.07.2008, 10:07:00 [X] [D]
Ta ponožka tomu dodala šmrnc :)

[25] (Botanicus - Mail - WWW) 12.07.2008, 11:41:24 [X] [D]
To byl napad, cist tohle po ranu ... poprskal jsem si notas cajem ... Ty socani jsou vazne k sezrani :))

[26] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 12.07.2008, 11:52:35 [X] [D]
[25] Leckteří ODSáci jsou totéž v bledě modrém.

[27] (Radek Hulán - Mail - WWW) 12.07.2008, 11:55:33 [X] [D]
[25] oni levičáci jsou obecně směšní a nevzdělaní (pokud už nejsou rovnou retardovaní), proto to jsou levičáci.

Slušný a vzdělaný člověk nemůže toužit po tom, aby o jeho osudu rozhodoval upocený prasopes někde nahoře (levicové pojetí), namísto něho (pravicové pojetí), či aby platil 90% daně státu, který je neprůhledně a korupčně rozhází na spřízněné skupiny (levicové pojetí), místo aby své peníze on sám investoval a postaral se jak on sám chce o svůj život (pravicové pojetí).

Slovní spojení "slušný a inteligentní levičák" prostě vzbuzuje salvy smíchu :-)

[28] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 12.07.2008, 12:11:45 [X] [D]
[27] Radku, drobnou opravu dovol: Znám inteligentní levičáky. Jsou to všelijací univerzitní teoretici, co celý život žijí ve svém chráněném světě akademického prostředí, a ti dospějí často k levicovým názorům, k přesvědčení o spravedlnosti zajištěné demokraticky zvolenou vládou, která moudře rozhoduje o potřebách, k přesvědčení o společném majetku apod. - zkrátka k utopii. Věří tomu celý život a jsou přesvědčení levičáci.

A nejhezčí na tom je, že tomu věří za granty a příspěvky od nenáviděného kapitálu. :)

Říká se jim salónní, nebo též akademický, levičák... Inteligentní jsou, slušní taky (myslí to upřímně, nikoli zištně), ale holt díky životu v relativní izolaci nedokážou dohlédnout praktické nesmyslnosti jejich vizí.

Jediné co mohou je indoktrinovat mladé studenty. Z nich se pak stávají aktivisti co zachraňují svět, ovšem jakmile dostudují a musí se živit sami, záhy myšlenky fakultního guru opustí :)

[29] (pixy - Mail ) 12.07.2008, 13:15:51 [X] [D]
Znáte to "Kdo nevolí levici v osmnácti, nemá srdce, kdo ji volí ve třiceti, nemá rozum", že...

[30] (Radek Hulán - Mail - WWW) 12.07.2008, 14:34:47 [X] [D]
[28] otázkou je, zda chceš "levicové intelektuály" (už toto slovní spojení je mimořádně směšné) považovat za intelektuály, když jsou to spíše "věřící". Věří své utopii světa, zcela mylné, a nevidí dál...

[31] (pankreas - WWW) 13.07.2008, 15:29:24 [X] [D]
[30] Takze ona je nejaka jedna jedina spravna teorie, kterou ti hlupaci nejsou s to pochopit? Pojdme se jim smat...

[32] (Radek Hulán - Mail - WWW) 13.07.2008, 16:07:53 [X] [D]
[31] vlastně ano - levice = diktatura v různé formě, a ta je vždy horší než svoboda jednotlivce a zodpovědnost za svůj život, které prezentuje pravicové pojetí. Někteří hlupáci skutečně nejsou schopni pochopit a docenit hodnotu svobody. Obecně se těmto masochistům říká levičáci.

Poté jsem zde ještě zástupci levice, leadeři, to ovšem nejsou levičáci, ale prospěcháři, kteří se rozhodli využít diktatury, korupce a nadvlády nad tupou levou masou ve svůj vlastní prospěch.

Pod "levicí" myslím toho běžného vohnouta, který touží po tom, aby mu někdo velel, a tím zajistil, že se bude mít dobře :-) Jenže každý člověk je stvořen tak, aby nezajišťoval blaho pro vohnouta, ale sám pro sebe. A z toho plyne jednoduchá dedukce, že pokud vohnouta nikdo neřídí, ale nechá vohnoutovi svobodu, dosáhne stravu "mít se dobře" mnohem snadněji, a uspokojí svoje rozličné potřeby, než pokud mu někdo sebere 90% výdělku a rozhoduje o jeho životě a kam se ony peníze přetransformují (aka která zpřízněná skupina levicových leaderů je rozkrade).

Levice je směr diktatury, nadvlády, nesvobody, korupce. A o tom se dá zcela jednoznačně prohlásit, že to je špatně.

[33] (@Teo - WWW) 13.07.2008, 16:14:55 [X] [D]
http://jdem.cz/aawd2 ;)

[34] (dond ) 14.07.2008, 00:21:16 [X] [D]
S odstupem dvou dnů, jedné svatby a jednoho koncertu mě nejvíc pobavili restituentní haranti (jako [15]) - Arthure, tušíš, co tím ten cvok myslel?

Odkaz na Koukolíka je taky dobrej a taky mě pobavil Radkův freudovskej překlep v [32]. ;-)

[35] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 14.07.2008, 08:50:25 [X] [D]
[32] Tvá dedukce má zásadní chybu: Neřízený vohnout se zastaví a čeká, až mu "ty nahoře" dají peníze, kurva. Pokud se mu peněz nedostane, bude nakonec nucen nějakou činnost vykonávat, ale vzhledem k vohnoutově lenosti a neschopnosti bude ve výsledku za "spoustu práce" živořit. Pro něj je výhodnější volit ty, co mu dají přídavky a dávky a dotace, v takovém systému má víc peněz bez ohledu na to, jak špatně a jak špatnou práci dělá.

A úvaha o souvislosti výdělku, přídavků, daní, ekonomiky apod. je zcela mimo vohnoutův mentální obzor a schopnosti.

[36] (Lokutus - WWW) 14.07.2008, 15:14:51 [X] [D]
[32] Já nevím, ale tyhle zjednodušené pravdy o pravici/levici mi nějak poslední dobou začínají být k smíchu.

[0]
Čím to je čím to je
že neúspešní
chcú byť z krvi
tých čo úspešne sú prví...

A hlavně - Čím to je čím to je, že sa ti, Arthure, stale ktosi vyhráža fackou, alebo pestí. :-)

[37] (Radek Hulán - Mail - WWW) 14.07.2008, 16:32:30 [X] [D]
[36] pravdy o zlé levici a dobré pravici fungují, problém v praxi je v tom, že každý "nahoře" maximalizuje *svůj* zisk, a tedy se chová více či méně levicově :-)

Jak řekl Roosevelt, "problém kapitalismu není v tom, že by nefungoval, ale v tom, že jej ještě nikdy nikdo nevyzkoušel". Za tím se zkoušejí jen různé více či méně levicové varianty :(

[38] (Halladin - WWW) 14.07.2008, 20:24:16 [X] [D]
[35] Sakra, běžím se tarasovi omluvit.....

[39] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 15.07.2008, 11:00:55 [X] [D]
[38] Otázka je, jestli víte, kdo je vohnout. Definice zde: http://www.dfens-cz.com...002112901

[40] (danaketh - Mail ) 15.07.2008, 12:04:50 [X] [D]
Radku, ono to IMHO není o tom jestli levice nebo pravice ale o lidech. Znám dokonce několik přesvědčených komunistů, kteří jsou velmi vzdělaní, slušní a inteligentní lidé a pokud se nebavíme o politice, výborně si popovídáme. A kupodivu, tito KSČM nevolí jednoduše proto, že jim její současní představitelé nepřipadají dostatečně důvěryhodní a reprezentativní aby jim svěřili svůj hlas. A to samé mohu řícti i o známých z řad příznivců ČSSD.

Já k volbám nechodím, jednak proto, že na to nemám čas a v průběhu voleb bývám většinou v zahraničí nebo někde mimo bydliště, takže nemám jak. A jednak proto, že bych stejně nevěděl pro koho se rozhodnout. Já je vidím jako jednu pakáž co vládne tak, aby z toho měli co největší prospěch a lid je zajímá ze všeho nejméně.

Holt, středověk byl v něčem krásná doba. Defenestrace... ;) Ale kdo by se chtěl tahat třeba zrovna s Paroubkem. A Topolánkovi už taky roste fotr :) Nemají se špatně kluci ušatí.

[41] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 15.07.2008, 12:22:10 [X] [D]
[40] Říká se tomu "rezignace na politiku": Voni si to stejně nějak udělaj, stejně to je jedna pakáž, je jedno koho zvolím, tak volit nepůjdu... Smutné. Podobný přístup nahrává extrémistům.

[42] (danaketh - Mail ) 15.07.2008, 12:57:15 [X] [D]
[41] Zas tak úplně jsem nerezignoval. Když mi to vyjde časově, tak k volbám jdu. Ale hlasy dávám malým stranám, protože tam jsou lidé ještě sympaticky naivní a věří že něco změní. Kdysi jsem byl totiž rodiči poučen o tom, že pokud nevolím, mají z toho prospěch i komunisti a socani a ačkoliv nejsem příznivcem žádné politické strany, tak mi představitelé KSČM a ČSSD připadají neskutečně nesympatičtí.

Jenže jsem už dávno zjistil, že v téhle zemi se stále hodně kouká na to jaký máte papír a většina firem programátorovi, který je původně vyučen jako kuchař práci nedá. Takže teď za prací jezdím tam, kde se kouká na schopností a ne na kus papíru :)

"Voni si to stejně nějak udělaj, stejně to je jedna pakáž, je jedno koho zvolím, tak volit nepůjdu..." je mi naštěstí cizí. Psal jsem že nevolím protože nemám čas a bývám mimo bydliště, povětšinou za hranicemi. ;) Nejsem přece nezodpovědný :) Možná jen trošičku.

[43] (ergr ) 15.07.2008, 14:54:16 [X] [D]
Ty kecy o vohnoutech znějí dobře, nicméně, fakt je že žijeme ve sapolečnosti kde někteří mají protekci, čili, patříte mezi rudou, modrou, nebo růžovou šlechtu, a někteří ne.Jako červenomodrý aristokrat máte tu vaši svobodu spočívající například v právu hlásat vaši oblíbenou demagogi. Pokud aristokrat nejste, přežijete jako vohnout, nebo jako asociál, když nepochopíte že vás se ta svoboda netýká. Jinou šanci vám tahle společnost nedá. Ten váš pragmatizmus je buď druh demagogie, nebo jiné jméno pro chamtivost. O pracovních kvalitách, schopnostech, a podobně to není, schopné lidi likvidujete, jak vy modří, tak ti různě narudlí. Jsme společnost průměrných a přizpůsobivých, jiní nejsou tolerováni. A protože ti "vohnouti" jsou vrcholem toho, čeho mohou ti, co nejsou příslušníky vaší "aristokracie", dosáhnout, vaše pohrdání si nezaslouží. Buďte rádi že je mezi vás nepustí, se svými schopnostmi a se svým talentem byste ve férové konkurenci s těmito lidmi, nemuseli obstát.

[44] (pixy - Mail ) 15.07.2008, 15:08:17 [X] [D]
Zlatá absolutistická monarchie (s osvíceným monarchou) :o)

[42] Stálo by za úvahu, proč někomu může vadit, že je programátor původně kuchař. Třeba to, že to vůbec ví...? Prošlo mi rukama už několik set životopisů a žádostí o místo a kolikrát hrají roli i pro pisatele zanedbatelné detaily. Například to, že detailně zmiňuje odtažité věci pro dané místo nedůležité a tomu podstatnému se tolik nevěnuje. Kdybych měl před sebou "obyčejné" CV, kde dotyčný na půl stránce sepisuje, jakými školami a kroužky prošel, jak byl úspěšný ve sběru papíru a jakou má praxi v oboru, který s vybraným místem vůbec nesouvisí, a druhé, kde by stálo pouze řekněme "absolvoval jsem základní školu a odborné učiliště, pak jsem se ale intenzivně věnoval programování. Ze svých projektů bych zmínil..." - koho bych si asi tak vybral?

Důležité není jen to, co kdo o sobě v CV řekne, ale i to, co v něm neřekne, případně jak to (ne)řekne. ;)

[45] (danaketh - Mail ) 15.07.2008, 15:14:51 [X] [D]
[44] Vidíte, takhle jsem o tom nepřemýšlel. Díky. Jdu přepsat CV :) Pravda, co je komu do toho jaké učiliště jsem dělal. Asi se holt nikdy nedostali k výčtu referencí :/

[46] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 15.07.2008, 17:01:37 [X] [D]
[43] Takový je život. Stejné to je všude v přírodě, i mezi buňkami: Některé tvoří mozek, jiné kruhový svěrač.

Vaše přirovnání kulhá na obě nohy. "Aristokratem" se člověk rodí. To, co pejorativně nazýváte "aristokracií" jsou jen ti, co využili dar, který jim byl dán. Já třeba protekci mám, ale ne přes známé ani přes příbuzné, ale přes to, co jsem udělal.

Chápu, že jsou lidi, v jejichž myšlenkovém světě je něco takového nepředstavitelné, ale je to tak. Schopný se s tím smíří, neschopný je přesvědčen, že v tom musí být "dědictví", "tlačenky", "úplatky", ..., protože si nedokáže představit, že by se někdo domohl statků a postavení vlastními schopnostmi. Holt, každý cikán hádá podle své planety, jak jste názorně předvedl.

Ale pravda je, že si ještě pamatuju doby, kdy rozhodoval především "aristokomunistický původ", "uvědomění rodičů" a "strýčkové". Tehdy se i vohnout mohl cítit aristokratem.

PS: Pobavil mě váš světonázor: "Oni" nechtějí nebohé vohnouty pustit mezi "aristokracii", protože se bojí, že by s nimi ve férové konkurenci neobstáli... Dobrý, paranoia jako prase :)

[47] (Jessie - WWW) 15.07.2008, 17:04:20 [X] [D]
Jestli můžu nesmělý dotaz - taky bych si chtěla založit blog, tedy už ho mám, ale zatím tam nic nepíšu. Na estránkách, co používám, mají totiž omezené množství komentářů, takže to pořád musím pracně mazat. Jenže teď jsem trochu zaražená tím, co tady čtu - to bych musela mít názory shodné s autorem tohoto blogu, jinak mi to bude předhazováno, případně budou následovat nějaké sankce?

[48] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 15.07.2008, 17:16:48 [X] [D]
[47] Ehm... Na to se taknějak nedá nic říct, snad jen: "Použijte hlavu!"

1. Nevím, proč by mě měl zajímat váš názor
2. Nevím proč bych vás měl za něj sankcionovat
3. Nevím jak bych vás měl za něj sankcionovat
4. "Sem" psát nebudete, "sem" píšu já.

[49] (Jessie - WWW) 15.07.2008, 17:35:30 [X] [D]
No, jen že Taras byl donucen skončit, k němu se pochopitelně nechci přirovnávat, ale bývám prý dost nepříjemná.
Jinak škoda kocoura Helmuta, byl to skvělý blog, psali tam lidé, kterých si bylo možno vážit a všechno to teď zmizelo... A tady i jinde se nad tím křepčí radostí a vykřikuje jásavě o virtuální sebevraždě. Čekala bych trochu víc vkusu, když už Taras se zachoval jako chlap.

[50] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 15.07.2008, 17:54:06 [X] [D]
[49] S dovolením - Taras "byl donucen skončit"? A kým, mohu-li se ptát? Byl donucen jen sám sebou, však to sám píše, viz [23] - "nemůže používat systém s mnoha chybami, který se mu upřímně hnusí, stejně jako jeho autor" (tedy já). Je to jeho rozhodnutí a jeho věc.

Takže skončil, protože se mu osobně hnusí Bloguje i jeho autor a vzpříčilo se mu v krku to, když mu kdosi předhodil, že moje dílo zdarma používá. Nevím co se kde jinde vypráví o příčinách a je mi to egál.

Zadruhé: Kde se TADY "jásavě vykřikuje" o virtuální sebevraždě? Co to je za nesmysl? Mně je Tarasův blog ukradený a vždy byl, po pravdě jsem se o jeho existenci dozvěděl až když ho zrušil.

PS: Já se o Bloguje nestarám téměř rok, takže pokud nemáte nějaký zásadní morální problém s tím, že jsem Bloguje napsal já, tak si ho spánembohem používejte a buďte si nepříjemná jak chcete, mně je to fuk. :)

[51] (pixy - Mail ) 15.07.2008, 19:07:44 [X] [D]
[43] Takový závistivý vomitát dokáže vyplodit jen skutečný nemytý šulínek. Zvlášť, když se cítí skrytý za omamnou maskou (domnělé) anonymity. Tak víte co, vy tlučhubo? Tady máte tu svou vysněnou "protekci": dlouho, trvale a marně sháníme do firmy schopné lidi. Kontakt na mě máte, tak pojďte ukázat, jak schopný a kvalitní jste. A já vám osobně garantuju, že pokud opravdu něco umíte, můžete to rozjet na celé čáře, ukázat své schopnosti a talent v reálné konkurenci, vydělávat desetitisíce, říkat si třeba aristokrat a nabarvit se promězamě na fialovo se žlutejma puntíčkama - to nám všem bude šumfuk. Důležité bude jen to, co budete umět a co dokážete. Tak se ukažte, borče.

[52] (danaketh - Mail ) 15.07.2008, 20:02:46 [X] [D]
[49] Taras se zachoval jako srab, nikoliv jako chlap. Dost možná spíš jako pitomec. Jeho případ je tzv. "Attention Whore", tedy člověk, který na sebe za každou cenu potřebuje strhnout pozornost. A když ho všichni ignorují, případně utlučou argumenty, tak má dvě možnosti - buď přizná svůj omyl nebo teatrálně a za halasného křiku spácha virtuální sebevraždu, doufaje že se stane mučedníkem. Většinou tím ale jen přesvědčí své okolí že je skutečně takový pitomec za jakého ho všichni mají. A já vím o čem mluvím. Nebyl jsem lepší.

[51] Můžu se ozvat taky? :) Protekčně... :D

[53] (Jessie - WWW) 15.07.2008, 21:02:17 [X] [D]
[52] Já to vidím tak: jen skutečný muž se dokáže vzdát toho, co vybudoval, kvůli své cti.
[50] Ano, opravdu nemusel, nechtěla jsem podsouvat nikomu nějakou vinu, pokud to tak vyznělo, omlouvám se.

[54] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 15.07.2008, 22:18:31 [X] [D]
[53] Úsměvné... Jak se "nechtěla jsem podsouvat nikomu nějakou vinu" slučuje s "to bych musela mít názory shodné s autorem tohoto blogu, jinak mi to bude předhazováno, případně budou následovat nějaké sankce?" Pokud jste nechtěla nikomu podsouvat vinu, tak proč jste to tak napsala a proč jste to sem VŮBEC psala? Poněkud si kálíte do úst; kdybyste byla muž, zvolil bych expresivnější výraz.

Taras se "nevzdal něčeho kvůli cti", Taras se zabejčil jak malý fracek a pokřikoval: Nemám tě rád, takže už nebudu chodit na stejný písek, kam jsi chodil ty. A stejně je to tam hnusný! Kdyby se něčeho vzdal kvůli cti, tak to udělá se ctí, třeba oznámí, že jeho čest mu nedovolí dál setrvávat na serveru, který kdysi spustil takový sobý hnusec jako já, a nepřenese se přes to ani když ví, že se už o server rok nestarám. A to neudělal, jen vypadnul jak cukrář... Další důkaz toho, že vyšší věk ani levicová orientace není zárukou noblesy ni racionálna, natož kultivovanosti. :) Jsem-li pro Tarase "frikulín", je on pro mne žluhys (žlučovitý hysterický stařík).

[55] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 15.07.2008, 22:28:01 [X] [D]
[51] Všichni tihleti... Pixyové a jim podobní... však je známe! Myslí si o sobě, že jsou nová mládež a aristokracie, dostali se na své dobře placené teplé fleky jen protekcí, šoupáním klik a úplatkama, a teď seděj v kanclu, klapou do počítačů a ručičky jim jdou od pořádný práce dozadu! Ale kdyby měli do ruky vzít krumpáč, to by se ukázalo, to by jim ti vysmívaní dali na frak!

Kdysi jsem se dohadoval s jedním vohnoutiskem, kterej měl podobný řeči. Nakonec jsem použil Ultimátní Argument, který od té doby doporučuju na podobné blby: Já, když na to přijde, se tvou práci (zedničinu) naučím, ostatně při zkušenostech s českýma řemeslníkama člověku leckdy nic jiného nezbyde. Ale ty mou práci nezvládneš, i kdyby ses na hlavu postavil. Já tvoji práci dělat můžu, ty ji dělat musíš, protože nemáš na výběr. A tak to je, milí aristokrati!

[56] (Jessie - WWW) 15.07.2008, 22:43:23 [X] [D]
[54] Tak sorry, Arture Dente. Celé odpoledne jsem si to celé srovnávala v hlavě, neustále sem nakukovala, přemýšlela a říkala si, že jsem to možná přepískla a jestli bych se neměla omluvit. Stalo se a dostalo se mi přes ústa. Zřejmě je omluva v těchto kruzích považovaná za výraz slabosti. Dobrá lekce, díky.

[57] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 15.07.2008, 23:00:52 [X] [D]
[56] Jsem úplně celej dojatej... :-/

Jasně, my tu jsme člověk člověku vlkem, my modří aristokraté to ani jinak neumíme a za svým iluzorním úspěchem jdeme zásadně přes mrtvoly... Takhle tomu nějak věříte, že?

Jessie, kdybyste sem nehňácla s tím nejapným obviněním, tak se nemusíte za nic omlouvat. Uvědomte si, že jste vlezla do mého prostoru, naznačovala jste tu, že zneužívám svého (již neexistujícího) postavení, psala jste něco o křepčení na hrobech... Jaký tedy měl váš první provokativní komentář smysl, když jste ho nemyslela jako "podsouvání viny"? Co měl tedy říct?

Pche!

PS: Na těchto stránkách se slabost projevila cca 70x: http://jdem.cz/aaz86 Hrůza, co?

[58] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 15.07.2008, 23:33:56 [X] [D]
Komedie pokračuje... Taras jinde píše: námitka, kterou mi předhodil citovaný Resonabilis, totiž že zadarmo užívám systém Bloguje, který vymyslel onen Arthur Dent, a kterého zároveň ostře kritizuju (hnusí se mi jeho kluzká proradnost a prolhanost), ta má racionální jádro. Sice se dá narušit námitkou, že Dent ten svůj krám prodal společnosti LAAR, pak tam nějakej rok jako zaměstnanec dělal admina, ale už v době, kdy jsem Helmuta zřizoval, tak byl pryč, neměl s Bloguje nic společného, ale pachuť zůstává. No a když se kamarádi v podstatě ztotožnili s Resem a nesouhlasili ani s mojí kritikou Denta (která, mimochodem, sedí jak tamto na hrnci), tak mi nezbejvalo nic jiného, než vyvodit důsledky. Neboť já jsem - na rozdíl od Denta - nic neprodával, psal jsem Helmuta jenom pro radost svou a kamarádů, no a když mi jeden z nich vyčetl to, co vyčetl, tak u Bucků zhasli. (...) Dík za zastání jinde, ale dám ti dobrou radu: Vyprdni se na ty šmejdy.

Že s dědkem ten vztek ale mává, co? Spatlal tam své fantaskní obvinění z manipulace s počítadlem (a protože jsem to popřel, tak jsem kluzký, proradný a prolhaný), zamotal do toho to, že jsem Bloguje prodal a ON že psal zadarmo (!!!) a ukončil to šmejdem...

Jo, holt - když člověk řádně zaseje a pečlivě vláčí, tak pak sklízí takovéhle pořádné blbce!

[59] (#13 - WWW) 16.07.2008, 00:02:28 [X] [D]
[58] Arthure, z toho jsem vyvodil, že máš doslova hnusnou povahu! :)

[60] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 16.07.2008, 00:29:49 [X] [D]
[59] Pochybovals snad? ;) Má povaha je tak hnusná, že čestné Tarasy odpuzuje vše, čeho jsem se byť jen dotkl, jak čerta svěcená voda... A i po letech zůstává pachuť!

Kam se hrabe Sebestředný Staníček(tm). :)

Blbá zpráva pro ně je, že pravděpodobně většina autorů internetových serverů jsou hnusní aristokratičtí pravičáci (nebo hnusní kapitalisté)...

[61] (@Teo ) 16.07.2008, 00:37:12 [X] [D]
Mezi námi frikulíny... ale je to docela prča, ne? :)

[62] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 16.07.2008, 00:45:38 [X] [D]
[61] Je úžasnej... Ještě štěstí, že na mne z té své diskuse odkázali! Já z toho jejich okruhu znal akorát Halladina, a ten byl vždycky korektní a snesitelnej, takže mě nenapadlo, že se mezi nimi skrývá až takový genitál! :) Nejdřív Taras, pak ten kašpar [43] a nakonec Jessie, co dělá děsně ublíženou, protože rejpala a když naznala, že je mimo, tak místo toho, aby přiznala barvu, tak kličkuje, že "to tak nemyslela". A teď na svých stránkách pofňukává s Tarasem, jak jsem zlý a arogantní a slizký. No už dlouho jsem se takhle od srdce nepobavil! :)

BTW, Jessie na svých stránkách píše nějaké náznaky... Oni se sešli i u tebe? :)

[63] (@Teo ) 16.07.2008, 00:58:55 [X] [D]
[62] Já v komentářích u svýho posledního spotu poznamenal, že Taras spáchal okázalou virtuální sebevraždu a dal odkaz sem. Počítal jsem s tím, že Jessie (JanaF) obohatí tuto diskuzi svým nenapodobitelným způsobem. Za to se omlouvám a obohacuji tak Tvou sbírku projevů slabosti... http://jdem.cz/aaZ86 ;)

[64] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 16.07.2008, 01:07:04 [X] [D]
[63] Tak jsem si u tebe přečetl komentáře o Jessie. Věř nebo ne, já si dokonce chvíli myslel, že té paní křivdím, když jsem nepřijal její "omluvu". Netušil jsem, že je její "modus operandi". Vědět co je zač, tak bych se tím netrápil. :)

Ale jinak jsou s Hellmutantem kouzelná dvojka - přijdou, prsknou nepodložené obvinění a pak, vyobcováni, chodí a trousí, jak jsem arogantní a slizkej. Holt, člověk se nestačí divit, s kým to sdílí republiku... ;)

[65] (Jessie - WWW) 16.07.2008, 12:38:52 [X] [D]
[61]Máš pravdu, aTeo, je to fakt prča :-))).

Mimochodem, Arture Dente, jak je to tedy s tím vaším účinkováním u Bloguje? Je pravda, že už s nimi nemáte nic společného? Že jste mi takový detail včera nesdělil, když jsem se ptala, a odpovídal jste v duchu, že jste to vy, kdo nám velkoryse poskytuje tuto skvělou službu zdarma? Tedy připadá mi to dost zvláštní odrazovat tímto způsobem od Bloguje lidi, se kterými máte vy sám nějaký problém.

[66] (ringo - Mail ) 16.07.2008, 13:07:08 [X] [D]
2 Arthur ad [65],[56] a další: To není možný. To ti píše aTeo, nebo jsi se stal předplatitelem komentářové služby? Nějak se mi nechce uvěřit, že to někdo píše vážně.

[67] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 16.07.2008, 13:59:13 [X] [D]
[65] Mohu napsat, že máte problém s vnímáním psaného textu, nebo že lžete, vyberte si. V komentáři [50] jsem včera jasně napsal, cituji: PS: Já se o Bloguje nestarám téměř rok, takže pokud nemáte nějaký zásadní morální problém s tím, že jsem Bloguje napsal já, tak si ho spánembohem používejte a buďte si nepříjemná jak chcete, mně je to fuk. :)

Takže:

1. Když tvrdíte, že jsem vám včera tento "detail" nesdělil, tak lžete, napsal jsem to jasně.

2. Když tvrdíte, že odrazuju od Bloguje lidi, tak opět lžete, naopak jasně píšu, že se o Bloguje nestarám a že je mi jedno, kdo ho používá. Pro připomenutí, to vy jste přišla s nehorázným předsudkem, že já sankcionuju na Bloguje lidi, kteří nemají stejný názor. Přišla jste tedy s tím, že jste odrazena, a tento názor jste si chtěla potvrdit. A ačkoli jsem jasně napsal, že to tak není, tak jste to překroutila a spojujete své osobní výhrady vůči mně s něčím, co už dlouhou dobu spojitost nemá. Takže účelové překroucení...

3. Když tvrdíte, že odrazuju lidi, se kterými mám problém, tak zase lžete - problém má Taras se mnou, nikoli já s ním, on odešel proto, že nesnese mně, nikoli že bych ho já vyhazoval či perzekuoval.

4. O tom, jak jsem se coby admin Bloguje choval k lidem, které jsem neměl rád, vám může poreferovat třeba aTeo. :)

5. Nikde netvrdím, že jsem to já, kdo poskytuje tuto službu zdarma, a netvrdím ani nic, z čeho by něco takového mohlo vyplývat. Zase lžete...

Přišla jste si sem potvrdit, že Bloguje je špatné, protože já jsem špatný. Ačkoliv jsem vám několikrát ([50], [54]) zopakoval, že s Bloguje nemám krom autorství už nic společného, tak to tu meldujete pořád dokola a snažíte se dokázat, že já jsem špatný, protože odrazuju lidi jako vy od Bloguje, i když jasně říkám, že s ním nemám nic společného...

Vážená paní, jste pravděpodobně umanutá nebo neschopná pochopit psaný text. Je mi to jedno, můj problém to není, ale jestli vám to udělá dobře, tak si spánembohem choďte a všude vykládejte, že jsem slizký proradný a prolhaný šmejd, co vás odradil od Bloguje. Dělejte si co chcete, ale buďte té dobroty a přestaňte mě svými frustracemi obtěžovat. Děkuji.

[68] (Jessie - WWW) 16.07.2008, 14:41:18 [X] [D]
Děkuji za vysvětlení, bylo by stačilo i bez té beletrie.

[69] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 16.07.2008, 14:45:51 [X] [D]
[68] Měl jsem (celkem oprávněně, bych řekl) pocit, že máte nějaké rušení na příjmu, tak jsem pro jistotu všechno několikrát zopakoval. :-/

[70] (danaketh - Mail ) 16.07.2008, 14:47:07 [X] [D]
[67] Proč mám pocit, že Jessie je skrytá identita Tarase a naopak? Rozpolcená osobnost... Úplně tam cítím to "Jsi špatný člověk Dente, jsi špatný člověk!" :) Nebo je to jen jedna z těch lidí co mají potřebu za vším hledat nadnárodní spiknutí.

[71] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 16.07.2008, 14:51:01 [X] [D]
[70] Není. Včera jsem našel jen zmínku v diskusi u aTea, doporučuju od komentáře 119 dál, duel Radka-Jessie: http://chucpe.bloguje.cz...#cmt_119

[72] (danaketh - Mail ) 16.07.2008, 15:03:33 [X] [D]
[71] Hmm, tak teď mám dojem, že se jen potřebuje hádat. Takže je to jen průměrná ženská. Ty nadprůměrné se totiž nehádají, vědí že mají pravdu :)

[73] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 16.07.2008, 15:10:50 [X] [D]
[72] Řekl bych, že měla potřebu mi ukázat, jak jsem morálně ubohý, a zvolila si pro to cestu "Já bych šla na Bloguje, ale vy vyhazujete lidi, co s vámi nesouhlasí". Když jsem jí tohle kladivo na Denta sebral, tak jí nezbylo nic jiného, než si najít zástupné téma, tedy že jsem nepřijal omluvu (páč "v těchto kruzích je omluva výraz slabosti"). Všimni si jak kličkuje a obrací na čtvrťáku vždycky, když je chycená: Nejdřív přišla s moralistním rejpnutím, pak napsala, že "to tak nebylo myšleno a že teda pokud jsem to tak pochopil, tak se omlouvá". A to co předvádí dneska? Že jsem jí něco neřekl (přitom jsem to napsal jasně), že jsem něco tvrdil (přitom to není pravda) - jen zoufale kope a snaží se být alespoň morálním vítězem. Je to fakt směšný.

[74] (Radka - Mail ) 16.07.2008, 15:12:05 [X] [D]
Milý danakethe, teď jste mě teda vážně nasr....
Tomuhle říkáte průměrná ženská?????? :-))))

[75] (Jessie - WWW) 16.07.2008, 15:22:41 [X] [D]
[72] danakethe, vy musíte být správný chlap - jasně, že jsem průměrná ženská :-)). A to normální chlap ustojí, ne?

[73] Arthure Dente, buďte klidný, nemám žádnou potřebu navštěvovat Váš web, ani se nijak vyjadřovat k Vaší osobě. Přišla jsem sem náhodou kvůli článku o Tarasovi a své jsem si k tomu řekla. Takže pokud se tady do mě přestanete navážet, navrhuji, abychom to ukončili a jeden na druhého zapomněli.

[74] Radko, a co je podle vás průměrná ženská, třeba vy a váš web www.oasa.estranky.cz, který píšete jako pan 1234? To by se mi dost pletlo, psát jako chlap :-)). Vám ne?

[76] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 16.07.2008, 15:34:33 [X] [D]
[75] Jste úžasná... :))) Já se mám tady do vás přestat navážet, když jste se sem přišla navézt vy? Vy navrhujete to ukončit, když jsem vás o to před půl hodinou v [67] žádal? Zkrátka chcete pocit morální převahy? No, tak to hodně štěstí, takové jako jste vy si dávám ke svačině.

[77] (Jessie - WWW) 16.07.2008, 15:47:45 [X] [D]
Žádal a já jsem to akceptovala, ale nepředstavujete si to doufám tak, že já budu mlčet a stanu se tady vděčným terčem, nebo ano?

[78] (danaketh - Mail ) 16.07.2008, 16:16:58 [X] [D]
[74] Tak to se omlouvám. Zjevně bude lepší ji nezařazovat. Kdoví koho bych ještě urazil. Naštěstí jiné druhy nemají přístup k internetu.

[75] Nemohu vědět co ustojí normální chlap. Nejsem normální :)

[76] Ke svačině? Já měl ke svačině čtvrtku melounu. Sice to nebylo tak zábavné jako Jessie ale zase o mnoho zdravější :) Snad ani nechci vědět koho si dáváš k obědu ;)

[79] (Jessie - WWW) 16.07.2008, 16:26:08 [X] [D]
[78]Půlka melounu, ehm... :-)), taky prý tak působím na některé lidi :-)).

[80] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 16.07.2008, 16:45:19 [X] [D]
[77] Opět jsem téměř dojat... Projděme si situaci, ano?

- Taras si mě bere do huby na nějaké diskusi. Reagoval jsem zde.

- Vy jste sem přišla s absurdním obviněním a s poměrně jasným úmyslem - dokázat jak jsem ubohý. Reagoval jsem zde.

- Vy o mně na svých stránkách píšete; jestli jsem správně viděl, tak tam včera večer padlo slovo "slizoun". Řekl bych, že proti vám stále ještě držím úroveň. :)

- Vy tu na mne dál házíte naprosto absurdní a lživá obvinění, snad ve snaze překroutit realitu tak, abyste mohla odejít s pocitem morálního zadostiučinění

- a nakonec máte tu drzost žádat MĚ, abych se O VÁS na svých stránkách NEOTÍRAL?! Na stránkách, kam jste mě vy sama přišla vyprovokovat, v situaci, kdy se o mne otíráte vy a jiní na vašich stránkách?!

Vidím, že se realitou zmást nedáte, takže je jakákoli diskuse s váma zbytečná, ale zatím mě bavíte...

[81] (Jessie - WWW) 16.07.2008, 16:51:15 [X] [D]
Ale mě už to nebaví...

[82] (danaketh - Mail ) 16.07.2008, 16:52:52 [X] [D]
[80] Ztrácím přehled. Kolikáte to je kolo?

[83] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 16.07.2008, 16:55:49 [X] [D]
[81] Však říkám, zábavná... Vám snad někdo drží pistoli u hlavy a nutí vás, abyste sem lezla a komentovala?

[82] Pravý hráč nepočítá! :)

[84] (Radka - Mail ) 16.07.2008, 18:03:07 [X] [D]
Ještě k tématu:-) Já si stejně myslím, že Taras jen provokuje. Přece spoustu toho, co říká (teda spíš píše), nemůže myslet vážně.
Když psal ty kocouří příběhy, tak to bylo milé, vtipné. Představovala jsem si ho jako usměvavého pohádkového dědečka..Ale jak se pustil do po(od)suzování všech, kdo mu nekejvali, tak to najednou byl hulvát s názory hodnými i rudého klémy:-(

[85] (@Teo ) 16.07.2008, 23:26:27 [X] [D]
Ale uznejte... kdybychom byli všichni tzv. "normální", jako že nejsme, tak nemají psychiatři co žrat! :-P

[86] (David Grudl - WWW) 17.07.2008, 01:08:58 [X] [D]
[77] Jessie začala být vděčným terčem cca už o padesát komentářů výše :-)

[87] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 17.07.2008, 13:08:44 [X] [D]
Jessie rulez! Trošku jsem si rýpnul, zakázal jsem čtení z její IP adresy, a co nevidím?

http://jdem.cz...te_-arthure-dente_

Lidi, kdo ještě nesmíte číst misantrop.eu? Tak tohle mě dneska opravdu pobavilo :-))))). Nejdřív mě mazal (tedy jen jednou, abych byla spravedlivá), a teď zvolil trest nejvyšší - nesmím už to tam za trest ani číst :-))))). Ještě že není v jeho pravomoci mi třeba useknout ruku, abych nemohla psát vůbec, vsadím se, že by to udělal :-))). No, aspoň vidím že jsem zase jednou trefila do černého.

Srovnejte prosím s nejlepšími špeky zde:

[75] "Arthure Dente, buďte klidný, nemám žádnou potřebu navštěvovat Váš web, ani se nijak vyjadřovat k Vaší osobě. Přišla jsem sem náhodou kvůli článku o Tarasovi a své jsem si k tomu řekla. Takže pokud se tady do mě přestanete navážet, navrhuji, abychom to ukončili a jeden na druhého zapomněli."

Koukám, že potřebu stále má.

[77] "Žádal a já jsem to akceptovala, ale nepředstavujete si to doufám tak, že já budu mlčet a stanu se tady vděčným terčem, nebo ano?"

Koukám že neakceptovala.

[81] "Ale mě už to nebaví"

Zjevně baví...

A mě to pořád ještě baví taky. :)

[88] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 17.07.2008, 14:09:39 [X] [D]
Hehe, tak jsem se dozvěděl, že jsem prý malicherný a chytám Jessii za slovíčko. Jessie lže a obviňuje, až se jí od huby práší, a když jí v tom člověk omáchá čumák a ukáže ji tu lež, tak je to "chytání za slovíčko".

"Neřekl jste mi to!"
"Řekl, tady, podívejte."
"Proč mě chytáte za slovo?"

Myslím, že dalšího už netřeba. Jessie je tímto uzavřený případ, počkejme si, jestli se na blbolapku chytne další exemplář.

[89] (@Teo - WWW) 17.07.2008, 16:29:19 [X] [D]
Tak jsem se donutil jít si TO tam přečíst. A napadlo mě, co by řek jí Houston? ;)

[90] (Radka - Mail ) 17.07.2008, 16:40:12 [X] [D]
89-co by řekl jí nevím:-) Ale AD mě svým článkem donutil počíst něco o Houstnovi a přemýšlet co by řekl JEMU. Mě napadlo jedině, pokud to bylo v tom období, co chlastal, že by mu řekl - pojď na panáka:-)

[91] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 17.07.2008, 22:30:49 [X] [D]
Nikdy bych si nemyslel, že mě takováhle dětinská hra bude bavit čtyři dny, a vono jo! Taras přišel s ještě debilnějším obviněním: "Tohle jsou mstiví hajzlíci, parchanti, kteří v životě neodevzdali kus skutečně užitečné práce. Na Bloguje je zakázana diskuze na antihulanovi, což je blog k přítelíčkovi Arthurka velmi kritický, zřejmě tedy dílo AD. Mně zase Dentíček (s nejvyšší pravděpodobností) na Bloguje věnoval trojana, díky, vyřídím to přes adminku a LAAR."

Zapomněl dodat, že do něj už několik let kopu elektrickým proudem (2x zástřel v oblasti srdce, jednou trojan, čachry s počítadlem...)

Já vím, člověk by se k seniorům měl chovat slušně, ale - copak to jde, když je to takovýhle vůl jak anděl? Ať na svou tupou nenávist zajde!

[92] (@Teo - WWW) 17.07.2008, 23:46:38 [X] [D]
[91] Tak nevím... neměl by ses nad sebou zamyslet?! :-P

[93] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 17.07.2008, 23:53:33 [X] [D]
[92] Tak, já jsem si to všechno pozorně přečetl, zamyslel jsem se a vyvodil jsem si z toho takový závěr, že bude-li ještě někdy příležitost a budu-li příště požádán, abych udělal něco pro lidi, tak se vám na to vyseru! ;)

[94] (#13 - WWW) 17.07.2008, 23:56:10 [X] [D]
[91] Pořád mi neni jasný, co konkrétně jsi údajně udělal s počítadlem? (Taky mi neni jasný, co na tom Tarase tak sere, ale to je vedlejší.) :)

A můžu taky dostat trojana Made in Bloguje, nebo to je jenom pro tyhle prominenti? ;)

[95] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 18.07.2008, 00:05:15 [X] [D]
[94] Prý jsem ho "přiohnul", aby se mé "modré hnízdo" dostalo výš v žebříčku blogů na Bloguje. Nevím na základě čeho tak usoudil. Prý se s tím svěřil Halladinovi, toho jsem se ptal, on si akorát vzpomněl, že Taras něco takového říkal, ale nedokázal / nechtěl mi říct víc... Takže zase nevím... Ale jistě to bude v té stížnosti, co napíše admince a LAARu.

Trojan made in Bloguje je posílán telepatickou poštou, distribuci zajišťují pravděpodobně Marťani, ti jak s nimi Paroubek schvaluje zákony. Zkus se pozeptat v Lidovém domě, nebo přímo Tarasa...

[96] (@Teo - WWW) 18.07.2008, 00:14:54 [X] [D]
[93] Pro lidi? Kontrolní otázka: Jsou bloggeři lidi nebo jen tlupa frustrátů? ;)

[97] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 18.07.2008, 00:16:47 [X] [D]
[96] To nemusej bejt jen bloggeři. Mně nadávaj kvůli Bloguje i lidi, pro něž je BLOG sprostý slovo. :)

[98] (danaketh - Mail ) 18.07.2008, 03:14:36 [X] [D]
[97] Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán Arthure :) Jak občas píše Radek na svém blogu: "V téhle republice se úspěch neodpouští!" (resp. něco v tom smyslu).

[99] (@Teo - WWW) 18.07.2008, 21:58:43 [X] [D]
Už jsi čet Starý svět?
Taras nás oba v rezervaci Oáza totálně a nelítostně demaskoval. Měli bychom se prý nad sebou zamyslet. Je mi to divné. Musí totiž předpokládat, že máme čím... ;)

[100] (Radka - Mail ) 18.07.2008, 22:10:52 [X] [D]
99 - jo jo, mě by zajímalo, jak si "vyrábíš" ty zlé:-) Prozraď:-)
Prostě jste totálně znemožněni, oba dva. S takýma odbornýma diagnozama už si asi ani neškrtnete...

[101] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 18.07.2008, 22:14:36 [X] [D]
[99] Nečet, hele... Místo toho jsem konzultoval svého poradce pro věci právní. ;)

Jsem docela zvědav, jak bude Miroslav "Taras" Kodet obhajovat svá tvrzení o manipulaci s počítadlem a o trojských koních. Taková nepravdivá tvrzení, která jsou způsobilá mě značnou měrou poškodit v zaměstnání... Takže se vážně mocamoc těším na to, až si to bude "vyřizovat přes adminku a přes LAAR".

[102] (@Teo - WWW) 18.07.2008, 23:34:14 [X] [D]
[100] Jak? No... zkušeně! :-P
[101] No jasně, Kokodet! ;)

[103] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 18.07.2008, 23:43:16 [X] [D]
[99] Tak jsem si to přečetl... Jsem přemotivovaný a hektický?! :)

Nejvíc se mi líbilo to, že "názvy rubrik maj bejt sranda, ale to podvědomí je prevít..." Jak přišel na to, že názvy rubrik tady maj bejt sranda? Když říkám, že nemám rád lidi, říkám to naprosto vědomě, tak jaký zas podvědomí?!

Baví mě představa toho, jak si Taras lebedí, že odkryl mou špatně maskovanou nelásku k lidem. ;)

Ale asi ho trochu zklamu. Sice píše, že "lžu poměrně nechutně, ale nechce se mu to ani dokládat", jenže se obávám, že se mu brzo bude muset chtít. ;)

BTW, zamyslel jsem se nad tím a došlo mi - že on bude poněkud slabší v logice? O mně píše, že jsem Husákovo dítě, tedy "fakan dělaný na povel a vychovávaný v hnusné normalizační přetvářce", ale nedochází mu, že sám je "Hitlerovo dítě", vychovávané v hrůzných a ujetých 50. letech, člověk, který v přetvářce vyrůstal, dospíval a žil většinu života... :)

[104] (@Teo - WWW) 19.07.2008, 00:11:32 [X] [D]
[103] No jo, musíš být hekticky přemotivovaný! Kdybys nebyl, nebylo by z čeho těmhle kreaturám valorizovat důchody... ;)

[105] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 19.07.2008, 00:18:25 [X] [D]
[104] Tak jsem se díval, co to znamená, a Google mi vyhodil pár vět, kde to je použitý... Podle všeho jde o nějakou švihadlovštinu. Viz:

- Solberg: Nesmím startovat přemotivovaný. 01. 08. 2005, 11:10. Petter Solberg si před startem Finské rally věří

- HC Lasselsberger Plzeň – Byl jsem trochu přemotivovaný, přiznal Vlasák

- Po utkání přiznával, že byl trošku v úvodu přemotivovaný, ... Byl jsem v úvodu asi trošku přemotivovaný, ale nechtěl jsem si to připouštět

- Na stadionu bylo dvacet tisíc lidí, člověk je dá se říct namotivovaný, možná až přemotivovaný. Právě to jsem nechtěl dopustit, abych byl přemotivovaný.

- "Tak motivace samozřejmě důležitá je, no, my jí se Spartou taky měli, ale až moc, byli sme přemotivovaný a dostali sme bůra." Robert Žák, trenér Mostu

- Přemotivovaný Švancara "Pro diváky to byl super zápas." ... Trenér Karel Jarůšek na jeho adresu poznamenal: "Byl až moc přemotivovaný."

Takže je jasno: Je to SPORTOVNÍ VÝRAZ. ;) Pravděpodobně něco jako "halfbek", "štěstíčko", "srdcař", "hajsink" nebo "forčeking".

[106] (pixy.myopenid.com - Mail ) 19.07.2008, 00:21:11 [X] [D]
Skutečně mě fascinuje, jak pro něj (a asi obecně pro určitou skupinu lidí) je "restituent" nadávkou. Jak může takový člověk uvažovat? "Ukradli jsme jim jejich rodinný majetek, vzali i střechu nad hlavou - a oni to dostali zpátky, svině nenažraný" ... ?

[107] (@Teo ) 19.07.2008, 01:07:52 [X] [D]
[106] Kokodet alias Taras to holt vidí takhle: http://www.blisty.cz...t/26464.html :-/
No a pokud jde o mě, já z téměř půlmiliardového majetku v Uhrách nezrestituoval ani jedinou cihlu. Děd byl totiž "diplomat" a kolaborantsky podepsal loajalitu k Říši... ;)

[108] (pixy.myopenid.com - Mail ) 19.07.2008, 01:24:18 [X] [D]
[107] Aha, děkuji, teď mám zcela jasno. Jdu se vyzvracet a nadále o tom závistivém slizkém chcípáčkovi už nechci slyšet.

[109] (matesola - WWW) 19.07.2008, 01:57:01 [X] [D]
Vždycky jsem měl pocit, že se pod zkratkou/iniciálami R.H. skrývá někdo uplně jiný a von to je zatím obyčejnej Restituentní Harant :)

[110] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 19.07.2008, 02:10:13 [X] [D]
[109] Též asi Robě Husákovo... :)

[111] (matesola - WWW) 19.07.2008, 02:50:24 [X] [D]
[110] Prostě pod R.H. se skrývá zlo :)
Nicméně jsem ještě teď v noci neváhal zavolat svým rodičům a zostra je konfrontoval se skutečností, že co by druhé R.H. jsem také dost možná i F.D.P.(fakan dělanej na povel) a prý ne, měli se tenkrát rádi...Divné, možná jsem/jsme F.D.P.P (na povel přírody), ale to asi samozvaný diagnostik Taras aka Dr.House chudých nikdy nepochopí :)

[112] (Radka - Mail ) 19.07.2008, 08:30:36 [X] [D]
107 - mě zaujal spíš jeho pohled na podnikatele:-)
http://www.blisty.cz...t/28483.html
To je teda taky síla. Pak se nediv, ty restituente/podnikateli, že tě má tak rád:-))

[113] (pixy.myopenid.com - Mail ) 19.07.2008, 08:46:23 [X] [D]
[112] Ach. Můj. Bože. Z toho je mi fyzicky špatně. Fakt. Zvedl se mi kufr, že s něčím takovým je mi sdílet kontinent a století.

[114] (Radka - Mail ) 19.07.2008, 09:22:30 [X] [D]
113 - já si stejně furt myslím, že si dělá srandu. Jakejsi zvláštní druh ironie. Nevěřím tomu, že by to mohl myslet vážně:-(

[115] (#13 - WWW) 19.07.2008, 09:32:03 [X] [D]
Fíha, tak jsem si to přečet a jdu blejt za Pixym. Já věděl, že blistům je lepší vyhnout se obloukem. :-!

[116] (Vlasta Kašpar ) 19.07.2008, 15:54:52 [X] [D]
Radko [112] - a co konkrétně se vám na tom vámi odkazovaném článku v blicích listech zdá "síla"? Ono je to vcelku pravdivé. Jediný nedostatek můžete najít v tom, že Taras s oblibou zevšeobecňuje - takhle se prostě nechovají všichni podnikatelé. Na druhou stranu je ale pravdou, že velké procento ano... a nevidět to může jen slepý...

[117] (Radka - Mail ) 19.07.2008, 18:32:40 [X] [D]
116-celé je to na hlavu postavené. Nenávist k těm, kdo se postavili na vlastní nohy, něco dokázali, nedejbože něco vydělali...Chudáci zaměstnanci, kteří odvádí mnohokrát více. Ale KDO za ně odvádí mnohokrát více? Ten nenáviděný podnikatel. Však KAŽDÝ se může stát podnikatelem. Stačí čistý rejstřík a 18let. A gró článku - minimální základ daně a zloděj podnikatel, který si na něj stěžuje? Zeptejte se maminy s třemi dětmi, která práci jako zaměstnanec nesežene a nechce viset státu na krku a dala se proto na podnikání, aby nějakou kačku vydělala, co na MZD říkala. Nebo chlapa před důchodem, který nesehnal práci, podnikáním si vydělá akorát na obživu a musí platit jako by měl průměrnou mzdu (ne medián, ale průměr!). MZD byla opravdu prasečina a házet podnikatele do jednoho pytle jako zloděje? Já to poznala z obou stran. A řeknu vám, když mám platit zaměstnanci a tolik za něj odvádět, a on dělá jen tak, aby nemohl být vyhozenej a směje se mi, že mu musím dát tříměsíční plat, když ho chci vyhodit...To mám taky psát, že si ztaměstnanci v klídku lebedí, mají pak velkou nemocenskou proti podnikateli, dovolenou, jistoty...

[118] (Radka - Mail ) 19.07.2008, 18:38:30 [X] [D]
pokračování -
nejvíc mě nazvedlo tohle..jaký charakter asi má „podnikání“, jehož provozovatel není schopen zaplatit zcela minimální měsíční částku, která by zřejmě nezruinovala ani velmi chudého českého důchodce..
Bohužel u nás se u chudáků důchodců, zaměstnanců i nezaměstnaných traduje, že co podnikatel, to milionář a podvodník. Ale jsou podnikatelé, a myslím, že je jich většina, kteří si vydělají opravdu ten medián, což bylo v době MZD u nás kolem 9 tisíc. A pro takové zaplatit "zcela minimální měsíční částku" je problém. Hrubým odhadem (MZD se mě netýkala, tak přesně nevím) cca 900 měsíčně daň, 1500 zdravko, 1800 socko, celkem zhruba 4 tisíce je dost.

[119] (pixy.myopenid.com - Mail ) 19.07.2008, 19:39:52 [X] [D]
[116] Ne, do rozumné oponentury s těmi nerozumnými žvásty se opravdu nelze pouštět. Jejich argumenatce je naprosto rovná tvrzení "Černoši jsou gauneři a hovada, protože kdysi jeden negr mýmu dědečkovi v hospodě rozbil hubu"...

[120] (Vlasta Kašpar ) 19.07.2008, 20:36:37 [X] [D]
Radko, platím nesrovnatelně víc... jako zaměstnanec... a samozřejmě ZP a SP platí ještě zaměstnavatel 2x tolik. Jistě - té OSVČ se to při příjmu 9000 hrubého asi moc nelíbí a dokonalé řešení to asi není. Znáte ale lepší? Za situace, kdy všichni "optimalizují", všichni jsou 10 let jako bez zisku :-) A neříkejte mi, že to tak není... je! Mnoha těmhle koumesům jsem udržoval ve firmách PCčka, sítě... vím o jejich firmách hnedle víc, než oni sami... a je to tak. Protékají tam miliony a účetně jsou stále na nule... tedy pro toho, kdo nevidí, jak to tam ve skutečnosti chodí... Ta MZD byla jen taková křeč státu, jak z těchhle lidí aspoň něco dostat. Oni taky jezdí po silnici, taky chtějí funkční policii, taky budou chtít jednou důchod, taky chtějí zdravotní péči - a chtějí, abysme to za ně platili my zaměstnanci ;-)

[121] (Vlasta Kašpar ) 19.07.2008, 20:38:14 [X] [D]
Mno - a Pixy se, na rozdíl od Radky, místo argumentů zmohl jen na jalové kváky - takže na něj reagovat netřeba :-)))

[122] (pixy.myopenid.com - Mail ) 19.07.2008, 20:47:51 [X] [D]
[121] Bezva. Argumenty proti demagogii, zlostné závisti a zarputilé zhovadilosti totiž neexistují. Takové Tarasy může rozumný člověk jen ignorovat a úpěnlivě doufat, že je přežije.

[123] (Radka - Mail ) 19.07.2008, 20:54:18 [X] [D]
120-nesrovnatelně??? Zkuste si odečíst zaplacenou dovolenou, kterou podnikateli nejen nikdo nezaplatí, když nic nedělá, ale ještě během ní musí odvádět pojistné, zkuste si spočítat, kolik vy při placení socka ve výši třeba 1500 (to co platíte vy, ne zaměstnavatel) dostanete nemocenské a kolik ze stejné částky dostane při marodění podnikatel. Zkuste si spočítat, kolik máte na hodinu a kolik hodin denně maká podnikatel atd atd...Ale podstatné je, že ten článek je tak plný závisti a nenávisti, a přitom nikomu nic nebrání stát se taky tím podnikatelem, kterej se má jak prase v žitě a žije (nebo spíš tyje??:-)) z práce chudáků vykořisťovaných zaměstnanců. Tím debatu o tom, jak se podnikatelé válí v penězích na úkor chudáků zaměstnanců z mé strany končím.
P.S. proč platíte nesrovnatelně víc? Běžte taky podnikat!

[124] (Radka - Mail ) 19.07.2008, 20:58:22 [X] [D]
120-a ještě něco. S tím "všichni" běžte někam. Není to zdaleka pravda.
A to, že firmou protečou miliony ještě neznamená, že musí být zisk, neřkuli milionové zisky. Ale to už je asi zbytečné vám vysvětlovat.

[125] (Vlasta Kašpar ) 19.07.2008, 21:16:08 [X] [D]
Mno, Radko - a už jste spadla na argumentační úroveň Pixiho ;-)
Ad: "to, že firmou protečou miliony ještě neznamená, že musí být zisk, neřkuli milionové zisky"
Jistě - jenže v těch konkrétních případech vím zcela jistě, že jsou ;-) Vím také, že přiznané nebyly. Nakonec jsem byl svým způsobem i přítomen poradám s externím účetním, jak to zašvindlovat :-)

Ad: "kolik vy při placení socka ve výši třeba 1500 (to co platíte vy, ne zaměstnavatel) dostanete nemocenské a kolik ze stejné částky dostane při marodění podnikatel"
Kéž by to bylo usmolených 1500! Ono je to normálně přes 3 litry (jen to SP) - a třeba na jaře jsem platil i 7,5 :-( Celkem přes 15 litrů...
A přece byste nechtěla, aby při stejné platbě ten podnikatel bral stejné marodné? ;-) To pak totiž on odvádí jen 1/3 toho, kolik se odvádí za mne :-) Když je sám sobě zaměstnavatelem, je logické, že musí sám odvádět celou částku - to prostě jinak nejde :-) Nebo si snad myslíte, že by měl být dotován z mých odvodů? Jak levicové! :-)))

[126] (Roman - Mail - WWW) 19.07.2008, 21:18:06 [X] [D]
Na Slovensku je to presne to isté ako píše Radka. Skúsil som si obe polohy. Keby som nebol sprostý a tvrdohlavý tak sa zasa zamestnám.

[127] (Roman - Mail - WWW) 19.07.2008, 21:31:07 [X] [D]
[125] Na slovensku keď som ako podnikateľ maródil nedostal som nič. Iba som mal odviesť menej peňazí (za dni maródky) Až na to že je kvôli tomu chodenie po úradoch a tým pádom stratené hodiny času. Keď som bol zamestnatný, dostával som plat aj keď som nepracoval. Bolo to menej ale bolo to oveľa viac ako nič. Ako podnikateľ ked nepracujete, nedostanete nič. Ako zamestnanec som si mohol zobrať dovolenku a dostávať plný plat! Ó ťažkých zdravotných prípadoch tu nediskutujeme, na tie vlastne poistenie slúži, v tom je jeho poslanie.

Ked podnikáte dovolenka sa rovná nepracovať a nezarábať peniaze. Neobhajujem tu účtovnícke triky atď. to nech si každý vo svojom svedomí rieši sám, ale čo sa týka zamestnancov, ktorí podľa mojej vlastnej skúsenosti pri 8 hodinovom pracovnom čase efektívne odpracujú minimálne o hodinu menej, človek si sakramentsky dobre rozmyslí koľko zaplatí na mzde. Podnikateľ plat musí dať vždy, zamestnanec však podá len taký výkon na aký má vykonnosť, vzdelanie či vôľu. A napriek tomu že to bude znieť stereotypne, nepoznám žiadneho človeka ktorý by robil viac ako musí. Odvody a plat mu ale zaplatiť musíte. Takisto ako si podnikatel musí tiež všetko odvádzať aj keď nezarobil ani toľko aby to mal z čoho odviesť.

[128] (@Teo ) 19.07.2008, 21:40:04 [X] [D]
Kašpare, děláte čest svému nicku. Většina tzv. podnikatelů jsou živnostníci. A řada dalších jsou "ičaři". Čili v podstatě zaměstnanci s živnostenským oprávněním. Zkuste to někdy sám a pak třeba ani nebudete mít čas blábolit nesmysly na netu. Já bych mohl vyprávět téměř neuvěřitelné příběhy o vychcaných zaměstnancích, co rozkrádají majetek svému zaměstnavateli a pak jeětě vyhrají pracovně-právní spory. Pohybuju se v tomto prostředí už řadu let a vím. o čem mluvím. Čímž netvrdím, že mezi "podnikateli" nejsou podvodníci. Ale to už je na širší debatu o zparchantělosti daňovéhoi systému a všeobecných podmínkách pro podnikání. To byste se svým omezeným pohledem stejně nepochopil a ani to sem nepatří. Tak uř se přestaňte tarasit, je mi z vás nevolno. :-/

[129] (Vlasta Kašpar ) 19.07.2008, 21:54:16 [X] [D]
@Teo - na vás reagovat opravdu nehodlám - vaše prasecké chování na netu je už všeobecně známo 8-D
Nestojíte mi za to...

[130] (Roman - Mail - WWW) 19.07.2008, 22:30:32 [X] [D]
Ja som zasa milo prekvapený, pretože @Teo som nebral nikdy príliš vážne. A nepamätám si že by som niekedy zažil @Teo chovať sa prasiacky. Že by išlo o tie koláže? hm...

[131] (pixy.myopenid.com - Mail ) 20.07.2008, 00:08:47 [X] [D]
[125] Já si jen vyprošuju, aby moje "nehodlám diskutovat s volem" bylo ztotožňováno s některou z mých argumentační úrovní v případě, že s dotyčným diskutovat hodlám.

[132] (pixy.myopenid.com - Mail ) 21.07.2008, 00:57:52 [X] [D]
Že já vůl si v tom vůbec ty ruce patlám. A to dokonce tak, že už mi tam ta Jessie maže veskrze slušné komentáře. Tenhle humus si zaslouží jako vždy jen ignorovat a já jsem tak nepoučitelnej...

(Kdyby ještě chtěl někdo mocí mermo hopsat a ohánět se mou vulgaritou a argumentační nedostatečností, tak si jen dovolím připomenout, že na počátku byl vždy Taras a jeho mnohočetné urážky a invektivy, přímo i nepřímo na mou adresu.)

[133] (@Teo ) 21.07.2008, 01:14:44 [X] [D]
[132] Njn, měl ses přidržet rady jistého Staníčka, že je nemoudré pokoušet se leštit hovno... ;)

[134] (pixy.myopenid.com - Mail ) 21.07.2008, 01:42:30 [X] [D]
[133] Tak to zas prr, já neleštil - Arthur tam zuřivě pobíhal s klůckem... :)))

[135] (Radka - Mail ) 21.07.2008, 07:47:16 [X] [D]
132 - musíte se naučit rozlišovat slušné věcné komentáře, např. Když Taras napíše .... Když se pereš s hovnem, umažeš se, i když vyhraješ.
od vulgárních, např. když Petr Staníček napíše... Když se snažíš leštit hovno, nanejvýš ho rozmažeš, sám budeš celý od sraček a kolem zůstane plno smradu.
Dokud v tom neuvidíte rozdíl, budete mazán:-) A nic si z toho nedělejte, já tak kromě autora taky rozdíl v informační hodnotě a "slušnosti" nevidím.

[136] (pixy.myopenid.com - Mail ) 21.07.2008, 09:13:41 [X] [D]
[135] Tenhle "vulgární" komentář tam zůstal (jakkoli trvám na tom, že někdy jsou taková silná slova namístě i z těch nejsilnějších úst), smazán byl komentář další, slušný.

[137] (pixy.myopenid.com - Mail ) 21.07.2008, 09:22:54 [X] [D]
[136] pardon, ještě napůl spím: "...i těch nejslušnějších úst..."