Sakra... sakra...

Tolik věcí k udělání... a taková lenost! aneb Promluva prince Drsoně ke čtenářům.

Po protivné nemoci jsem zas v pracovním procesu a roztáčím kola světové ekonomiky. Navíc jsem jat ukrutným KOPRem, takže se do roztáčení musím nutit, a to není dobré, to je přímo zlé. Sakra!

Takže například pořád ještě nemám pro Vaška Stoupu podklady pro svou přednášku na podzimním veletrhu WebExpo 2008, co jsem mu slíbil do konce srpna. Půjdu tam povyprávět cosi o standardech výměny dat v sociálních sítích. Jestli nevíte co je tím myšleno, tak vězte, že to jsou všechny ty mikroformáty, OpenID-y, OpenAuth-y, XFN a další zkratky, které slouží k tomu, aby se za A) staly buzzwordem a za B) aby byly informace na serverech nejen čitelné pro lidi, ale i srozumitelné pro stroje. A ano, budu ukazovat bod po bodu omyly v těch slintech z diskuse na Lupě u článku o OpenID. :)

Jo, svou fotku ještě a pár řádků o sobě jsem mu slíbil... sakra!

Do toho se blíží (již skoro tradiční) setkání samozvané elity v hlubokých lesích nad lahví prasete a pečeným vínem. Doufám, že se uvidím s pozvanými, zejména na operativní schůzku Téhleté Chátry se těším. Včera jsem se navíc mezi řečí dozvěděl, že v tu dobu chce manželka vymalovat chodbu, tak se těším o to víc. To už mě ani eventualita, že se uvidím s někým nepozvaným, nerozhází. ;)

Rozhodl jsem se upgradovat své internetové připojení a přejít od Radiokomunikací k Radiokomunikacím. Tedy z Angela na DSL. Ne že by Angel byl špatný, to ani náhodou, je perfektní a ty čtyři roky sloužil bezchybně, ale bohužel – technologický strop 1Mbit je mi už docela málo. Takže zvažuju, jestli za stejné peníze + lehké jednorázové náklady nechám zvýšit rychlost 10x s garantovanou dostupností a s opravami do 24 hodin (a agregací 1:8), nebo jestli ušetřím a za míň peněz pořídím standardní ADSL se všemi nectnostmi. Pravděpodobně šetřit nebudu. Proti řečem "jééé, tolik, jo? To já mám 4x (8x, 10x) vyšší rychlost než ty a platím 200 (300, 400) měsíčně" jsem se už obrnil a své Jubilare si vychutnávám, když položím otázku "Jak časté máš výpadky a jak dlouho trvají?" protože já za ty čtyři roky mohu výpadky spočítat na prstech a oprava proběhla vždy během pár hodin. A vzhledem k tomu, že pracuju z domova a jsem via VPN připojen do práce, tak se mi vyplatí dát víc peněz za to, že nebudu na opravu čekat týden.

Mám rozdělaný "projekt-bratranec" ke Jdem.cz, ale nemohu se dokopat k tomu, abych ho nějak... aspoň trochu... někam... Musím ho poslat Plaváčkovi k nastylování a oblečení. Nedostal jsem se s tím dál ani o píď, veškerou svou magenergii věnuju práci a na srandičky mi už nezbývá sil. Sakra.

Bohužel mi nezbývá sil ani na oblíbené pájení. Pořídil jsem si kit s Propeller procesorem – pokud těmhle věcem hovíte, tak poslouchejte: Ve 40pinovém pouzdru (standardní DIL) je osm jednočipů + centrální HUB, který poskytuje nějaké společné funkce. Programuje se to v takové zvláštní směsce, něco mezi assemblerem a objektovým Pythonem. Je to v podstatě jako osm ATtiny2313 na jednom čipu. Perlička: Přímo to dokáže generovat VGA či PAL signál...Zkrátka nádhera – a já na to nemám čas ani sílu. Sakra sakra. :(

V Twitteru jsem zredukoval follows na zlomek původní hodnoty. Od té doby se tam skoro nic neděje, tak mě to aspoň nenutí reagovat. :)

A teď už ani neodpovídám na maily. Jestli jste mi nějaký napsali a já vám neodpověděl, tak už víte proč. Ale já napíšu... Odpovím... Opravdu... Sakra! ;)

Dne 27.08.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Roman - Mail - WWW) 27.08.2008, 14:19:14 [X] [D]
To stretnutie je celkom lakave. Skoda ze nie som nepozvany.

[2] (petiar - WWW) 27.08.2008, 16:14:51 [X] [D]
Čisto egoistická poznámka: pokiaľ stíhaš blogovať je mi jedno čo robiš vo voľnom čase. ;-)

[3] (veena - WWW) 27.08.2008, 17:04:09 [X] [D]
Díky za odpověď na mail zde :-)

[4] (Kyklop ) 27.08.2008, 17:40:43 [X] [D]
Řekl bych, že neodpovídáš už delší dobu... ;-) No, mám to podobně.

[5] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 27.08.2008, 17:43:23 [X] [D]
[4] Ano, i na tebe pamatuju. Ech, kletě. A včera mi zas Pavel Kout poslal mail, ach... to mu možná dřív odpovím osobně... :)

Ale prvním vylosovaným je [3]! Tomu jdu odpovědět hned! :)

[6] (PrasopesXXL ) 27.08.2008, 19:23:10 [X] [D]
Mohl by jsi prosim uvest neco blizsiho o tom kitu? Vypada to zajimave. Dekuji.

[7] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 27.08.2008, 20:38:27 [X] [D]
[6] Je tam čip Propeller P8X32 od Parallaxu (výrobce Basic STAMPu). Více na stránkách výrobce: http://www.parallax.com...ault.aspx

[8] (veena - WWW) 28.08.2008, 15:22:46 [X] [D]
Díky za supr anotace. Již je to venku.