Šťastní a Ti druzí

Konečný důkaz o mnohosti dimenzí. Jeden z mnoha transdimenzionálních portálů objeven na Vysočině.

Před drahnou dobou se eLKa zmínil na Twitteru o tom, že "Mareše moc nemusí". Říkal jsem si Aha, asi viděl Raoula, nějak se mu znelíbily Marešovy kresbičky. A nechal jsem to být, protože dle mého názoru Marešova kresba zraje a to, že je Raoul jednodušší než ten z počátků, to je jen dobře. Ale po čase mi to nedalo, nějak jsem kliknul a zjistil jsem, že vůbec nejde o kresbičky, o Raoula ani o Štěpána, ale o Leoše. Jsem asi šťastný člověk, protože v mém asociačním poli je "Mareš" spojeno se Štěpánem, nikoli s bavičem Leošem.

(Zajímavou asociační strukturu má i Johnny. Ten zas jako jeden z mála lidí má spojeno slovo "kulový", překvapivě!, se slovem "mlýn". Taky šťastný člověk.)

Tuhle mi  psal Filip Rožánek, že četl titulek Margaret Thatcherová bojuje s demencí a první, co ho napadlo, bylo "s čí?". Taky šťastlivec.

Naopak z druhé strany Velké Bariéry ke mně propadlo tohle. Dokud si nepustíte video, co tam je, tak neuvěříte.

Skoč na stůl šenkýřko, svlíkni se donaha, ať se nám ukáže tvá kyprá postava... A všichni: a ú a ú, a ú a ú...

Ale no prosím. Ne každý považuje za humor Monty Pythony či Cimrmana, že. Někdo má rád takový ten jednodušší, přímočařejší, když v tom nejsou nějaké složitosti... O tom žádná, já to nikomu neberu. Jen si říkám, že žiju buď v ukrutné izolaci, nebo v paralelním vesmíru, protože lidé, s nimiž se stýkám, žijí a baví se naprosto jinak. Na druhou stranu věřím, že existuje ve stejném čase ve stejné zemi několik milionů lidí, kteří se baví právě takto. Jen se naše cesty nestřetávají příliš často.

Což je svým způsobem i dobře. Nejsem si jist, že bych měl čím obohatit jejich svět a jejich životy.

(Jarda Hypochondr má dokonce i v rádiu pořad. Poslouchal jsem jeden díl a stačilo mi to. Já už další důkaz existence jiných civilizací nepotřebuju.)

I když mě tak napadá, že před patnácti lety jsem vlastně slýchal v neděli odpoledne ryčné zvuky dechovky, co si po obědě pouštěli sousedi. Žádní důchodci, mladí lidé kolem třicítky... Do kazeťáku vrzli Na české svatbě III a otočili volume doprava, carára... A večer na taneční zábavě ve vedlejší vsi hulákali, že někomu někam něco našroubují... Přestěhovat se byl fakt hodně dobrej nápad.

PS: Ano, já vím že VÁM připadám arogantní a namyšlený. Jděte a napište o tom do svého blogu, nebo alespoň do oblíbeného diskusního fóra.

Dne 3.09.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (WW ) 03.09.2008, 19:17:23 [X] [D]
a jako půlnoční překvapení této úžasné šou vystoupí Naďa Urbánková (rovněž moderátorka ČRo Region) se svým šlágrem "Můj Vilém peče housky"

[2] (#13 - WWW) 03.09.2008, 19:46:20 [X] [D]
No jo, zase ta hulánovsko-dentovská arogance :)

PS: Já mám rád Štěpána i Leoše. ;)

[3] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 03.09.2008, 19:47:48 [X] [D]
[1] Tak teda pěkně děkuju. Teď už to nebude překvapení!

[4] (rony [openID] - Mail ) 03.09.2008, 20:00:30 [X] [D]
ano paralelnw vesmiry ;-) s tym sa stretnes aj ked zmenis denny rezim ;-)

[5] (Tomik - Mail - WWW) 03.09.2008, 20:50:32 [X] [D]
Nevím, proč, ale opravdu jsem se u toho videa od srdce zasmál, i když to pak pomalu přecházelo spíš k pláči.

"... legrace ... zábava ..."

P.S.: Jsi arogantní a namyšlený! :)

[6] (m4 ) 03.09.2008, 21:17:24 [X] [D]
To je aspoň veřejnoprávní stanice, tomu říkám služba masám.
Ti co nechtěli přeladit by si to měli vyzkoušet!

[7] (Miloš - Mail ) 03.09.2008, 23:08:26 [X] [D]
[6] Jojo, to je služba sadám masám…

[8] (kahi - WWW) 03.09.2008, 23:57:19 [X] [D]
Nedalo to Dentovi, a tak se zeptal: "Mistře, proč se takové věci dějí?"
"Pro Tebe", odvětil Tózan.

[9] (Botanicus - Mail - WWW) 04.09.2008, 00:23:59 [X] [D]
Jsem si to video pustil ... co k tomu rict ... to jako mysli vazne?! OMG ...

[10] (lummox ) 04.09.2008, 00:24:21 [X] [D]
Zábava regionu... můžu se zeptat kterého? Abych se mu do budoucna mohl vyhýbat.

[11] (Botanicus - Mail - WWW) 04.09.2008, 01:40:19 [X] [D]
Kdyz uz jsme u tech sado maso videi, tak o tohle vas rozhodne nemuzu pripravit: kouknete na video na http://www.klientela.cz Jeste ted se valim pod stolem smichy!

[12] (Arg ) 04.09.2008, 02:34:52 [X] [D]
Když jsem koukal na to video, vzpoměl jsem si na jednu citatci z Family Guy-e...
Brian: I just spent all morning watching a VH1 special on Gwen Stefani. I don't know what a Hollaback girl is. All I know is that I want her dead.

[13] (Krígl ) 04.09.2008, 07:37:33 [X] [D]
Z nějakého důvodu se mi při sledování Jardy Hypochondra vybavil jeden bod z Ydiotových Tipů pro přežití dne v moderní civilizaci:
"Za žádných okolností nezapínáme rádio. V rádiu bydlí zlí skřítkové, co neustále žvaní o skvělé hudbě, nejlepší zábavě a nejskvělejší pohodě, pouští půlky naprosto otřesných a pořád stejných písniček a vůbec se všelijak nepokrytě chlubí každým ze svých 70 bodů inteligenčního kvocientu."

Zdá se mi to nebo zpívá "okáže" místo "ukáže"?

Čistě teoreticky, kdyby tohle bylo mé oblíbené diskusní fórum, mám sem napsat, že mi přijdeš arogantní a namyšlený?

[11] Slečna je buď výsledek průlomu v oblasti umělé inteligence nebo pogromu v oblasti rozpočtu na reklamu. Žeby sekretářka odvedle?

Nedá mi to, přihodím ze své zahrádky, teda z adresáře Záložky/Humor/Mašíbl: http://krestanezamir.wu.cz/ Pokud se někomu nechce číst celé kázání Eduardy Heczkové (úhelný kámen webu), vybírám:
"Všichni ještě máme v živé paměti tragédii z 11. září loňského roku. A víte, že se tomuto konfliktu mohlo předejít, kdyby se v mezinárodních vztazích uplatňovalo Ježíšovo slovo o smíření? Kdyby se západní svět zamyslel- co má ten třetí svět proti nám? A kdyby se opravdu takto zamyslel, zjistil by, že je příliš bohatý a třetí svět příliš chudý. A to není spravedlivé."

[14] (#13 - WWW) 04.09.2008, 09:19:13 [X] [D]
A co říkáte na tohle WTF video, pánové?

http://www.stream.cz...nemas-zvejku

[15] (Richard - Mail ) 04.09.2008, 11:32:46 [X] [D]
[0][11] To mi panove nedelejte a priste prosim varovani! Dekuji. ;-)

[16] (Botanicus - Mail - WWW) 04.09.2008, 11:55:06 [X] [D]
[13]: LOL, ty slecne co zachranuje svet je kolik? Cestinu nikdy neresim, naopak me toci, kdyz lidi misto obsahu clanku rozebiraji uroven autorovi cestiny, ale tato slecna evidentnte nedisponuje ani schopnosti rozumne formulovat vetu ... takze ji je bud tak 11 a je to mladicka nerozvaznost nebo tak 70 a je to senilita :) Tomu druhemu by napovidala i ta jeji brutalni tvrde levicacka vymejvacka mozku ...

PS: to se bude urcite libit Arturovi, je to tam same nemame radi radar etc :)

[17] (binarniladin - WWW) 04.09.2008, 18:51:05 [X] [D]
Je to už asi rok, maximálně dva, co v práci přišla řeč na jakousi Anife Vyskočilovou.

Dodneška si tam o mně nemálo lidí myslí, že moje tvrzení "nemám ani ponětí o koho jde" , byla jen bohapustá póza.

Od tý doby se to nezlepšilo, spíš napak..

Sem tam před očima mihnou nějaká jména, opakují se až si je zapamatuju, ale co je to za lidi, netuším a googlit se mi nechce ..

namátkou :

Tereza Maxová
Václav Noid
Sabina Laurinová

nevím ..neznám ...

[18] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 04.09.2008, 19:34:01 [X] [D]
[17] Mám něco podobného. Zjistil jsem, že říct "nekoukám na televizi" nebo "nesleduju Big Brothera" je bráno jako póza. Ale co mám dělat, když na ni fakt nekoukám a pop ikony nesleduju? Musel bych vysvětlovat, že to FAKT nesleduju, protože na to FAKT nemám čas, ánžto sedím furt u počítače, který mi skýtá zábavy dost a dost, a přesto bych byl konfrontován s podezřívavými pohledy a nevyslovenou výtkou "nojo, další pozér". Tak radši mlčím a nevyjadřuju se.

...ale zase kdo je Maxová, kdo je Noid i kdo je Laurinová, to vím. Dokonce i vím, kdo je Agáta Hanychová. Vím to z internetu. :)

[19] (binarniladin - WWW) 04.09.2008, 21:14:25 [X] [D]
[18] Hanychová ...vidíš ...taky netuším :o)

A jo ..je možný že někde na internetu se o těch lidech taky něco píše, ale když už se mi ruka smekne někam , kde se o nich píše, tak v lepší případě ten text proletím očima , napřed každý třetí slovo , pak jen tak každý třicátý , nic nezaujme, v hlavě nic neutkví ..

Zas ale na druhou stranu, tenhle přehliživý nezájem podporuje kolikrát nesprávný závěry.

Byla nebyla nějaká NL, mluvící hlava v jedný větší televizi (sám už ani nevím ve který) Byla řekněme že přiměřeně známá , pak byla asi ještě známější, když klofla jednoho dost známýho sportovce. Pak někam zmizela, bylo to s nějakým skandálkem , s jakým to netuším, právě proto, že nesleduju. Můj celkový dojem z ní byl "nestojí za pozornost"

emenže ... před nějakým časem se jaksi přivdala do naší rodiny. Při různých příležitostech jí někdy krátce a někdy na delší dobu potkávám a vyklubala se s z ní dobrá společnice, osoba přiměřeně bystrá, bezprostřední, neafektovaná , přirozená, příjemná , vstřícná, pečlivá ale nijak rozmazlující matka , prostě úplně jiný člověk, než její neslaný nemastný až oslizlý "mdiální obraz" co nestál za pozornost ...

mimochodem ...big brother. Paradoxně je to pokus zprostředkovat jaksi bezprostřednější kontakt se "skutečným člověkem" , nicméně čím je pokus usilovnější, tím slizčí se aktéři jeví ...Realitu reaity show prostě nenahradíš ...nepřeneseš , nezprostředkuješ ...

[20] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 04.09.2008, 21:22:35 [X] [D]
[19] Mnojo... Na jedné straně je nesmyslná adorace niemandů, která vzbuzuje na druhé straně a priori odpor ke všemu, co zavání "tímhletím bulvárním světem"...

Rád jsem jako provokační příklad vzpomínal Petra Novotného, který je velmi sečtělý, v soukromí příjemný společník, vyznavač suchého anglického humoru, nadšenec do počítačů a schopný obchodník. Líbí se mi sledovat, jak se lidé, kteří jaksi "programově" pohrdají "těma šaškama z Novy" s touhle informací vyrovnávají a kterou část svého přesvědčení popřou... Nejhezčí reakce jsou ty: "No... a i kdyby... tak prostě za to, co předvádá v těch estrádách... to ho v mých očích deklasuje..." :))

[21] (MiKee - Mail ) 05.09.2008, 01:01:25 [X] [D]
[20] Nejlepší musí být, když se někdo "odkope", přehodí výhybku a konstatuje, že tohle tedy o Petru Novotném nevěděl, že to je tedy jiná a že to je jářku dobrý šoubyznysmen, když to takhle koulí. A pak když takovou historkou, nejlépe podanou stylem: "Jsem byl na rautu a to byste nevěřili, ten Petr Novotný,...", oblaží náš odkopaný dostatečné množství lidí, mu Ar(ogantní)Dent suše vpálí, že tedy od něj opravdu nečekal, že na něco takového skočí a že když mu už jako nápověda nestačilo, že "Petr Novotný + anglický humor" (HAHA), tak to už opravdu neví, jak jinak ho měl "kopnout", že to je IRONIE...

No jo, jsou klikaté cesty osudu... ;-) A nejvíc ty, co se opravdu staly...

[22] (Krígl ) 05.09.2008, 04:06:27 [X] [D]
Agátu Hanychovou znám jako jméno, které se nedávno kdesi mihlo, ale nevím co dělá a nemám odvahu použít Google. Není to tahleta:
http://unseen.bloguje.cz...ulku.php ?

[21] Nevím jak zbytek tvrzení (přece jen je Petr Novotný radioaktivní a po jeho estrádách "se rodí defektní děti v celé naší zemi, takže nás co nevidět předběhnou i Slováci"), ale to s tím anglickým humorem bude pravda - v jednom rozhovoru se zmiňoval, že obdivuje Monty Pythony, akorát že nechce dělat humor jen pro intelektuály. Monty Pythoni samotní ho ovšem taky nedělali, teprve po průlomu v USA se stali miláčky tamnějších studentů apod. a vydrželo to i dnes, dávno poté, co popkulturní odkazy z Anglie přelomu 60. a 70. let drtivé většině jejich fanoušků nic neříkají.

[23] (Turbo ) 06.09.2008, 03:48:06 [X] [D]
Já napíšu ještě něco víc arogantního :). 80% všech lidí jsou debilové. To číslo není ověřené, ale odpovídá dlouhodobému sledování. Možnost že s nima přijde člověk-nedebil do kontaktu je poměrně nízká, protože to nevyhledává. Dlouho jsem hledal pojem, který by debily charakterizoval nějak paušálně a jediné co mě napadá je "nedostatek sebereflexe". Debilové jsou vláčeni "osudem" a událostmi okolo sebe, bez možnosti zasahovat do dění a směru svého života. I nedebilové se občas chovají debilně, ale dokáží si to uvědomit a udělat změnu u sebe. A kdo tohle nechápe, tak je ... debil :o)

[24] (binarniladin - WWW) 07.09.2008, 11:30:37 [X] [D]
[20]Tak zrovna o Novotným jsem si nikdy nemyslel, že by "humor z Novy" dělal proto, že on sám je "z planety Nova" Navíc, , i když speciálně ho nijak nevyhledávám, tak povětšinou (snad z výjimkou toho co je k slyšení na Frekvenci jedna) , se mi o proti jiným nováckým humoristům jeví téměř jako komediální titán ...chápe co je pointa, co je načasování , chápe jak má vypadat struktura vyprávění.

IMO kdyby svoje humoristický aktivity omezil na třetinu , aby se vyhnul nutkání vyvařit pořad i z málo vydatnýho kafe, obecný celkový dojem z něj by byl minimálně o jednu ligu výš ..

[25] (Axxym ) 10.09.2008, 23:38:53 [X] [D]
http://www.ceskatelevize.cz....html Jestli je tohle reprezentativní vzorek české populace, tak je mi stydno zas o něco víc. Jací že jsou teda ti češi? Já vidím xenofobii a povrchnost...