Kuriozní služby (.cz)

"Hele, znáte někdo nějaký sluzby.cz?" neslo se kanceláří... "Máme tam záznam a nevíme o tom..."

A opravdu – mail od aktualizace@sluzby.cz, a v něm stálo (vynechávám konkrétní jména):

Dobrý den, toto je informační email z vašeho zápisu v kompletním katalogu firem, služeb a řemesel v ČR.

Váš zápis najdete na adrese: http://firma.sluzby.cz/1234567-nazev-vasi-firmy

Pro úpravu zveřejněných údajů použijte tlačítko "aktualizovat", ve vašem zápise vpravo dole.

Vaše přihlašovací údaje jsou:

login: 123456
heslo: xyztuv

Úpravy, které provedete, budou administrátory zpracovány do dvou pracovních dnů. O jejich povolení budete informováni emailem.

Jelikož v katalogu www.sluzby.cz máte pouze neplacený zápis, nebo brzy vyprší jeho platnost, nejsou zobrazeny všechny vaše kontaktní údaje, adresa vašich www stránek a uvnitř vašeho zápisu je reklamní blok na konkureční firmy ve vašem oboru a lokalitě. Dále je součástí neplaceného zápisu odkaz na zadání zakázky pro všechny firmy.

V řazení katalogu jste umístěn až za zápisy našich platících zákazníků, a tím znevýhodněn v optimalizaci a vyhledatelnosti ve vyhledávačích.

Pokud máte zájem o placený zápis, v cenách od 50,-Kč měsíčně a tím využití všech předností a výhod našeho katalogu, kontaktujte nás prosím odpovědí na tento email.

blábláblá

Katalog firem, služeb a řemesel v ČR na adrese www.sluzby.cz navštěvuje v současné době téměř 16tis unikátních uživatelů denně, 500tis měsíčně.

Děkujeme za vaši přízeň.

Ti všichni se mohou dozvědět o vaší firmě, vašich nabízených službách.

blábláblá...

Zaujala vás tato nabídka? Napište nám odpověď na tento email. Budeme vás kontaktovat.

S pozdravem

www.sluzby.cz s.r.o.
provozovatel kompletního katalogu
firem, služeb a řemesel v ČR

---

Taková nepodepsaná nabídka vždy zaujme. Hlavně ve chvíli, kdy jste si žádný záznam do tohoto katalogu nevkládali. Kolega byl nabídkou opravdu poctěn a po kratším přemýšlení odpověděl:

Dobrý den pane bezejmenný provozovateli serveru služby.cz,

Rád bych vás požádal o odstranění našeho zápisu, o který jsme nežádali a o který nemáme zájem.
Pokud by vás zajímalo proč, můžete číst dále. Pokud ne, poprosím vás pouze o ten výmaz.

- Jestliže v neplacené verzi neumožňujete zveřejnit url adresu webu, pak nechápu, jakou informační hodnotu uživatelům přinášíte.

- Jestliže v neplacené verzi neumožňujete zveřejnit url adresu webu, pak nechápu, jakou hodnotu přinášíte nám.

- Přihlédnu-li k tomu, že zápisy provádíte sami bez vědomí provozovatelů služeb, a tedy je většina zápisů neúplná a bez odkazů, nechápu ani, jakou informační hodnotu má váš server.

- Zmiňujete, že v neplaceném profilu se zobrazují reklamy na konkurenční služby. Je tedy evidentní, že váš server kromě placených zápisů žije z reklamy. A tak mi vysvětlete, co by nás mělo tedy motivovat k tomu, abychom u vás měli bezcenný profil (ten vámi vytvořený), jehož jediným efektem jsou vaše potenciální zisky z reklam, když vy nejste ochotni zadarmo ani odkázat na náš web (a i za ten odkaz chcete peníze). To mi přijde nejen kapku nefér, ale ve spojení s vaším nešťastně formulovaným e-mailem také jako váš marketingový omyl, který na mě (nezlobte se) působí trochu jako vydírání.

- Abych to zkrátil, zmíním už pouze fakt, že nabídka od člověka, který se podepisuje pouhým "provozovatel dalšího ixypsylontého katalogu" na mě nepůsobí seriózně. Stejně tak neseriózně působí kterýkoliv web, který se stydí za kontaktní údaje..

Pokud byste v budoucnu dali dohromady zajímavější nabídku, rád si jí přečtu.
Pro tuto chvíli vás ale prosím o co nejrychlejší vymazání z vaší databáze a přeji hodně štěstí s jinými potenciálními klienty.

S pozdravem Kolega Kolegič

---

A tak to, milé děti, bylo.

Vydělat chce ledaskdo, ale způsob, kdy kdosi dá do svého katalogu údaje o mé firmě a pak mi pošle mail, že když nezaplatím, tak to bude bez URL a s reklamou na konkurenci, mi přijde přinejmenším podivný. Názor si už udělejte sami.

Aktualizace: Zápis už je pryč.

Dne 8.09.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (sveek [openID] - Mail - WWW) 08.09.2008, 14:58:29 [X] [D]
líbí se mi obzvlášť formulace:

"V řazení katalogu jste umístěn až za zápisy našich platících zákazníků, a tím znevýhodněn v optimalizaci a vyhledatelnosti ve vyhledávačích."

i když pominu nesmyslnost celého výroku (akorát parazitujícím na tom, že spousta neinternetových firem nemá moc tucha jak to funguje), neodpustim si poznámku: ach ano! každý potenciální zákazník si jistojistě nepřeje nic jiného, než aby v SERPu na svoje obchodní jméno vyjel v rámci nějakýho noname katalogu (v ideálním případě v profilu navíc bez url)..

[2] (kremlin ) 08.09.2008, 16:22:06 [X] [D]
Tyhle katalogové firmy mě taky štvou :( Nejhorší je, že na web vloží můj nechráněný email a pak mi kvůli tomu od robotů chodí hromady spamu. Já svůj email na vlastním webu chráním, ale nemohu už zabránit, aby někdo můj mail ručně neopsal a nevložil do svých skvělých katalogů. Od začátku roku jsem požádal o odstranění svého profilu asi 10 firem!

[3] (Miisha [openID] ) 08.09.2008, 17:13:31 [X] [D]
Báječná služba, navíc při procházení mapou ze stránek firma.sluzby.. skončí člověk na 404ce - kraj se vybrat dá, okres už padá na neexistující stránku :)

[4] (vlada - WWW) 08.09.2008, 17:29:29 [X] [D]
Sice z jiného pohledu, ale tuhle jsem napsal něco o reklamě a jejím blokování z hlediska uživatele.
http://vlada.bloguje.cz...klamy.php

[5] (Jenda - Mail - WWW) 08.09.2008, 18:17:37 [X] [D]
Překvapuje mě, že ten záznam vůbec smazali...

[6] (Mormegil [openID] ) 09.09.2008, 13:25:36 [X] [D]
Řekl bych (IMHO, IANAL), že zejména ve spojení s tou připojovanou cizí reklamou a nezobrazení odkazu na stránky té firmy by se klidně mohlo jednat o nekalosoutěžní jednání (přinejmenším kdyby to na vyžádání neopravili).

[7] (Tomáš - Mail - WWW) 10.09.2008, 14:21:16 [X] [D]
Dobrý den,

rád bych okomentoval celý váš článek a přidal se k diskuzi.

Takže, zveřejněné údaje pochází ze zakoupené databáze firem, která byla nechutně drahá a finálně jsme zjistili, že navíc zastaralá a vlastně k ničemu. Kdybych chtěli vydělávat na reklamě a tím parazitovat na tom, že tam jste zapsaní, což finálně přinese více peněz, než cena za placený zápis, tak bychom přece neobesílali firmy k aktualizaci a spokojeně bychom si mnuli ruce, jak nám něco vydělává.

Ale:
nechtěli jsem udělat xytý katalog, ale katalog s informacemi. Jak poznamenávají někteří, k ničemu, bez odkazu na vaše stránky, ale každý zápis, aktualizace, projde ručním zpracováním administrátorů, a tím má jistou vyhledávací a informační hodnotu. Proč bychom to měli platit ze své kapsy? Proč bychom měli zaplatit práci člověka, abychom přinesli firmě kvalitní odkaz na jejich stránku? Možná tento obchodní návrh nechápu, ale předpokládám, že mi ho navrhovatel vysvětlí.

V katalogu je dnes téměř 400tis firem, z toho 35tis ručně aktualizovaných, nebo zapsaných. Takový zápis přináší informační hodnotu jak uživateli, tak firmě.

Neplacený zápis je zařazen v našem katalogu až za placené zápisy, což je pochopitelné, a protože jsou ručně zpracované texty a správně vybrané, tak se ve vyhledávačích ukazují poměrně vysoko, což je pro firmu samozřejmě výhoda. A určitě není pravda, že ve vyhledávači někdo prvotně nějak zadává, nebo vyhledává název firmy, myslím si, že prvotně hledá službu, kterou daná firma poskytuje. A všechny zápisy jsou přesně tak zpracované a mají velmi dobré výsledky ve vyhledávání.

Takže:
Vysvětlete mi tedy odpůrci katalogů, proč by měl katalog přinášet někomu odkaz, informaci...kvalitní odkaz a dobrou informaci? Kontakt na vaši firmu, službu zůstává i v neplaceném zápise, pokud někdo o to nestojí, je okamžitě vymazán.

Co je tedy předmětem sporu?

Tomáš

[8] (Tomáš - Mail - WWW) 10.09.2008, 14:26:01 [X] [D]
Ještě dodatek:

vaše emaily nezveřejňujeme, kvůli spamu, ale používáme pouze kontaktní formulář.

[9] (Tomáš - Mail - WWW) 10.09.2008, 14:29:22 [X] [D]
A poslední dodatek - snad:

je logické, že když se neplacené zápisy zobrazují až za placenými, tak první strana dané kategorie, lokality, nebo jejich kombinací má větší odkazovou hodnotu, než strana dvě, tři...atd, tím horší dohledatelnost, protože horší odkaz..

[10] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 10.09.2008, 14:58:34 [X] [D]
[7][8][9] Co je předmětem sporu? No, jádrem věci je chování firmy, co někde koupí "databázi firem" a pak rozešle jemně vydírací mail, který pro jistotu podepíše jen jakási "anonymní webová stránka"... Ale nenazval bych to sporem, spíš jen takovou kuriozitkou. Podobných vykuků je spousta, příště to bude zas někdo jiný. Hezký den.

[11] (Tomáš - Mail - WWW) 10.09.2008, 15:22:36 [X] [D]
Dobrý den,

rád budu s vámi o jemně vydíracím emailu polemizovat. V emailu jsou tři možnosti, všechny realizovatelné ihned:
I. upravit a ponechat zápis neplacený, kde je jasně formulováno, jak takový zápis vypadá a co přináší
II. upravit a mít zápis placený
III. neupravovat, nechat odstranit, což je taktéž realizováno ihned, v emailu ještě nevidím tu část, o smazání, možná jste zrovna vy dostal nějaký starší, teď už je upraven s textem:
můžete zápis nechat odstranit jednoduchým zapsáním slova odstranit do názvu firmy.

A teď ke katalogu:

Protože si vážím vašeho rozumu, budu se s vámi rád přít. Nějak jste opominul, že význam odkazu, ze správně napsané a udělané stránky - zápisu je nepopiratelný.

Z toho vyplývá, že nechápu, co a koho vydírá, nabízíme spravedlivě tři možnosti, a dokonce o nich mluvíme - píšeme nahlas. Mohl bych vás tam tiše nechat zapsané, a kasírovat peníze z reklamy, což považuju za neetické.

Proto jsme se rozhodli všechny firmy o zápise uvědomit a ty možnosti jim dát.

Kolikrát za život jste napsal do vyhledávače název své firmy?

[12] (Tomáš - Mail - WWW) 10.09.2008, 15:24:52 [X] [D]
Dodatek, každý email je podepsán s plným názvem firmy, včetně IČ a DIČ.

[13] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 10.09.2008, 15:32:40 [X] [D]
[12] V mailu je napsáno:

> S pozdravem
>
> www.sluzby.cz s.r.o.
> provozovatel kompletního katalogu
> firem, služeb a řemesel v ČR

Prosimjich, kde viděj ten plný název firmy včetně IČ a DIČ?

[14] (Tomáš - Mail - WWW) 10.09.2008, 15:50:28 [X] [D]
www.sluzby.cz s.r.o.

Je plný název firmy - http://jdem.cz...db9#www.justice.cz

Omlouvám se za druhou nepřesnost, ale to IČ a DIČ tam vypadlo, nechápu, jak je to možné, právě jsem opravil.

Můžete se vrátit pro mou zvědavost k bodům I - III?

To jen proto, že osobně jste neměl nikdy problém najít, to co hledáte a nejen to co neznáte?

[15] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 10.09.2008, 16:09:59 [X] [D]
[11] Mno, tak to tedy vidíte vy. A teď jak to vidím já:

Kdosi si koupí z nějakého zdroje nějakou databázi(1), shodou okolností databázi firem. Tuhle databázi vystaví na internetu, a udělá to tak, že ty informace nejsou v základní podobě k ničemu (nevedou nikam odkazy), pouze jsou předhozeny Googlu jako potrava. Z toho, že je firma na vašich stránkách zveřejněna, nemá žádný užitek; je jen v roli vycpávky a užitečné zátěže.

Vy pak rozešlete lidem, kteří nemají ani tucha o tom, že byli v nějaké koupené databázi, mail, kde jim oznámíte, že byli - bez jejich vědomí - kamsi zapsáni(2), ovšem že ten zápis jim není k ničemu, protože je neplacený, a proto se v něm zobrazuje reklama na konkurenci(3). Člověk nabyde z vašeho mailu dojem, že neplacený záznam je spíš za trest (tím, že tam je, vlastně láká zákazníky ke konkurenci) - a ten dojem je správný. Rozumně uvažující člověk musí dojít k tomu, že jediné možné varianty jsou buď zaplatit, nebo požádat o odstranění. A vzhledem k okolnostem, které jsem zmínil pod body 1, 2 a 3, nepřichází varianta "zaplatit" v úvahu.

V reálu jistě najdete spoustu lidí, co vám "výpalné" zaplatí, a já vám je z celého srdce přeji. Ale když to shrnu:

1. "Vaše údaje jsme získali ze zakoupené databáze" jakoukoli nabídku okamžitě degraduje na podnikatelský suterén. Přitom katalog funguje už několik let, divím se, proč jste sáhli k takovémuto nešťastnému marketingovému kroku.

2. Čistý způsob je "opt-in", tedy "nabídnu, jestli chcete být zapsán", nikoli "zapíšu a pak pošlu oznámení, z něhož vyplyne, že zápis je na nic a je potřeba buď zaplatit nebo zrušit".

3. Některé formulace v mailu jsou opravdu prapodivné, např. zmínka o tom, že "pokud nezaplatíte, bude se zobrazovat reklama na konkurenci", jiné informace jsou zase poněkud nepřesné.

4. Mail nebyl podepsán (bývá zvykem u slušných firem, že podobné maily jsou podepsány jménem konkrétního člověka), informace o IČ i DIČ chyběla a když jsem se díval na vaše stránky, tak ty na tom nejsou o moc líp. Hledal jsem např. jméno jednatele, jméno ředitele, mail, telefonní kontakt - nic. Nezlobte se na mne, ale to nepůsobi nijak důvěryhodně.

Mimochodem, jméno "Tomáš" se v žádných odkázaných dokumentech nevyskytuje, takže stále nevím s kým mám tu čest. Jste, předpokládám, Tomáš Prause, který byl ještě v únoru 2008 zmiňován na stránce "O nás" (a teď už z nějakého důvodu není)?

Zkrátka a prostě: Z mého pohledu je takto nastavená služba (zdarma bez odkazu a s reklamou na konkurenci) k ničemu a způsob, jakým se lidé dozvěděli o tom, že mají záznam, byl přinejmenším podivný.

[16] (Tomáš - Mail - WWW) 10.09.2008, 16:56:25 [X] [D]
I. První odstavec:
Tu databázi jsme měli od samého začátku, až později jsme došli k tomu, že ty údaje jsou hrozně staré a neaktuální.
Zveřejněné údaje nemají sice odkaz na www stránky, v neplacené podobě, ale mají všechny ostatní věci, které k firmě patří, sídlo - adresu a jeden telefonní kontakt.

II.
Souhlasím s tím, že ta formulace vypadá poněkud nešťastně, ale přel bych se s vámi, že to nemá význam, protože kontaktovat tu firmu, službu, řemeslníka můžete i jinak, než odkazem na jeho stránky. Dokonce bych řekl, že jste hodně zaměřen pouze na tvrzení, že všichni mají své stránky www, nebo je mají mít, ale na co by je měl obuvník, nebo kadeřnice u vás v ulici?

S tím zdůrazňuji: jako uživatel - potrava informací pro vyhledávače - našel jste obuvníka, instalatéra, mohl jste mu napsat email, zavolat. Reklama v jeho zápise pouze odvádí pozornost od hledaného výrazu.

Jako firma - neplacený zápis, kontakt tam je, napsat mi hledající může, to že pak odejde ze stránky reklamou je pro mě, jako obuvníka úplně jedno.

Z toho pro mě vyplývá, že nevím, co je na tom tolik iritujícího, kromě toho, že nechceme přinášet přidanou hodnotu zdarma? Přesněji, za naše peníze?

Dodal bych, že v současné době pracuje pro nás 9 administrátorů ve dvou směnách, 14hod denně online pro úpravy zápisů, povolování nově zapsaných firem atd.

Kromě toho, 2 programátoři pro vývoj /moje.sluzby.cz/ např., hodnocení, rotace placených apod., grafik na půl úvazku, účetní a korektor.

Proč tedy zdarma přinášet přidanou hodnotu? Souhlasím s tím, že pro majitele stránky je odkaz velmi užitečný, určitě ze stránky, která píše o jeho oboru, správně upravené, ale není to přidaná hodnota nad katalogový zápis?

Cílem aktualizací je, že všechny ostatní nezaktualizované firmy budou postupně vymazány - to je cíl aktualizace, zůstanou pouze placené a neplacené - aktualizované.

Se jménem máte pravdu, vypadlo s textu o nás, už tam je zpět. Teď jsem se ještě zamýšlel, a nakonec jsem tam ty kontakty dodělal. Problém byl v tom, že lidé velmi často psali, že potřebují najít kadeřnici v Lounech, když tam byl telefon, tak dokonce volali, 1000x denně.

Přemýšlím také v plodné diskuzi o odkazu na stránky, pokud je daná firma má. Asi to udělám tak, že to dám jako odkaz přes javu script, tím pádem nebude mít takovou odkazovací hodnotu a lidé navíc stránky služby cz neopustí ven. Připadalo by vám to jako průchodnější?

Kladl jsem na počátku otázku dvěma lidem, co znáte, co udělat aby yu... a MP používali www.sluzby.cz Oba jsou velcí odpůrci katalogů, takže je to jen a jen o přidané hodnotě. A ta se buduje, moje.sluzby.cz v beta verzi budou snad do 14 dnů hotovy.

Ale pořád trvám na tom, že instalatér, kadeřnice, obuvník, firma co nemá vlastní stránky, tihle všichni mají užitek se zápisu i v případě, že tam odkaz není. A vy, jako uživatel najdete, což je minimálně "nesmírně" důležité.

[17] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 10.09.2008, 18:24:13 [X] [D]
[16] Že se ale hezky míjíme, že? Ale zkusím to ještě jednou:

Firma, která sehnala kontakty na firmy, udělala webový katalog firem a těmi kontakty ho naplnila. Následně rozeslala nešťastně formulovaný mail, který vypadal, alespoň pro mne, velmi nedůvěryhodně (např. chyběly informace o provozovateli) a působil jako pokus o, promiňte mi ten výraz, "nachytání hejlů" na "placený zápis do katalogu", vyšperkovaný řečmi typu "protože jste nezaplatili, tak je u vašeho profilu reklama vaší konkurence". Podobných mailů chodí spousty a všem radím, aby na takto formulované nabídky nereagovali. Navíc na odkazovaných stránkách nebylo informací o moc víc, takže důvěryhodnost je (byla) silně diskutabilní.

To je pointa celého mého sdělení. Je mi jedno, co váš katalog umí, bude umět či kolik máte administrátorů, jde mi o ten marketingový krok, který jste udělali, a tvrdím, že byl velmi nešťastný. Stejný názor má i onen, v článku nejmenovaný, kolega, kterého jste oslovili.

Howgh.

---

Polemizoval bych v jednom zásadním bodu: Podle mého názoru není ve webovém katalogu odkaz "přidanou hodnotou", ale patří do základní výbavy. Přidanou hodnotou může být cokoli nad to (lepší umístění, pravidelné aktualizace, propojení s mapou apod.), ale nezlobte se na mne, tvrdit že odkaz je ve webovém katalogu "přidanou hodnotou", kterou "nechcete přinášet zdarma" je dle mého názoru směšné a v konečném důsledku možná i kontraproduktivní. Není to ničím opodstatnitelné - těžko budete tvrdit, že máte s odkazem víc práce, za kterou je nutno připlatit, že odkaz představuje vyšší náklady či něco podobného. Nezlobte se, ale opravdu nevidím sebemenší důvod pro takový krok - s výjimkou snahy, aby lidi zaplatili za něco, co je jinde samozřejmé a zdarma.

Ale abych to dotáhl do smířlivějšího závěru: Doufám, že až poladíte některé z diskutovaných problematických věcí, tak se sluzby.cz stanou zajímavým a užitečným webem. A měl bych pro vás i jeden tip na funkci, která mi na podobných webech chybí, a která snad není nikde v ČR, totiž "zkušenosti s řemeslníkama a doporučení na šikovné lidi" - viz komentář 16 zde: http://misantrop.eu...#cmt_16 Zkuste o tom pouvažovat.

A zkuste pouvažovat i o tom, jestli je "odkaz" opravdu tak významná přidaná hodnota, že jeho zpoplatnění není konkurenční nevýhodou. ;)

[18] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 10.09.2008, 18:44:15 [X] [D]
[16] Teď jsem si váš komentář znovu přečetl a musím dodat, že snaha "nezveřejnit odkaz zadarmo", kterou je z vašich slov cítit, působí až komicky. Jako byste vzali model "prodeje zpětných odkazů" a chtěli ho nasadit na katalog firem. Tak trošku přístup "Hlavně na nikoho neodkázat; nebudem jim zvedat pagerank zadarmo". Setkal jsem se s tím ve firmě, kde jsem pracoval, a mohu vám říct, že to zanechává na jazyku nepříjemnou pachuť čecháčkovství: přece jim nebudeme zdarma poskytovat odkazy.

Pro firmy, co žádné stránky nemají, je odkaz skutečně na nic - ale těm zase fláknete k profilu "reklamu na konkurenci". Opravdu vám nevím, jak si to celé přebrat.

(Dřív než začne někdo vypravovat o tom, že tady jsou odkazy v komentářích redirektovány: http://bloguje.bloguje.cz...ich.php - jde o systémovou obranu proti link spamu)

[19] (Tomáš - Mail - WWW) 10.09.2008, 19:05:18 [X] [D]
Hm, nutíte mě přemýšlet, ale neva. K tomu odkazu, ono je to tak, že každý text se ručně pečlivě upraví, jedná se hlavně o nově zapsané firmy. Na dva měsíce dostanou velmi hodnotný odkaz z prvních stránek kategorií a lokalit, a pak zápis po dvou měsících zdarma převedeme na neplacený.

Když se zamyslíte, nad tím obchodním modelem, tak si uvědomíte, že toto byla jedna z cest, jak se k tomu postavit. Netvrdím, že je jediná správná, jedna z několika. Dumu nad tím odkazem už dostatečně dlouho. Je to spíš o tom, že si myslím, vzhledem k práci, kterou máme vynaložit, že proč odkaz navíc. Asi bych to upravil s tím, že zápis zdarma, s odkazem s nějakých stránek s dobrým rankem, plus odkaz ze zápisu a pro nás zpětný odkaz.

Pokud nebude někdo ochoten odkaz dát, bude to asi bez odkazu, zní to pro vás rozumně?

A k hodnocení. Tohle řešíme, placené firmy mají nahoře hvězdičky, nahoře v zápise, všechny mají diskuzi dole.

třeba: firma.sluzby.cz/1112404-jaromir-zdobinsky je užitečný zápis přece, pro všechny. Viz dole diskuze

Jenže, dostáváme se na scestí: co ta firma, bude chtít zápis logicky vymazat, protože ji to poškozuje. Zveřejnit, nebo smazat?

Je to boj, koho zveřejnit, koho ne? Nechat všechna veřejně dostupná data a postupně je aktualizovat a neposílat firmám nic?

Nebo nechat jen registrované ručně, ale tím přijít o možnost se k dané firmě vyjádřit?

Co jsou veřejně dostupná data? Poškozuje takové hodnocení firmu, nebo zobrazuje realitu?

[20] (Tomáš - Mail - WWW) 10.09.2008, 19:22:07 [X] [D]
Tím jsem chtěl hlavně říct, že pak v neplacených zápisech může zůstat opravdu jen to, co je veřejně dostupný údaj v rzp, což je IČ, sídlo, kontaktní osoba, ani telefon.

V tomhle směru by to mělo pravděpodobně smysl a bylo by to i zákonně průchodné. Protože pak se nebude moct nikdo rozčilovat, co dělá v nějakém katalogu, budou tam všichni, někteří placení, s možností se vyjádřit k diskuzi a hodnocení, někteří neplacení, s údaji pouze veřejně dostupnými, a tím pádem ale bez www., jenže s hodnocením, třeba i negativním.

Protože máte právo říct, nechci být zveřejněn, jenže pokud podnikám, tak některé údaje veřejně dostupné jsou.

Bludný kruh, nemyslíte?

[21] (Mario - Mail - WWW) 13.09.2008, 22:29:13 [X] [D]
Taky mi to přišlo.. ale první na co jsem se ptal bylo: není tohle vlastně SPAM? Řekl bych, že ano..