... pak nám všechno zdražili!

Všechno zdražili, nic nám nedali a zabili Kennyho, parchanti! aneb Čtení druhého plánu reklamního sdělení made in ČSSD.

U ODS není co číst. Billboardy ODS, které potkávám, obsahují tvář hejtmana Zahradníka a sdělení, které si nepamatuju přesně (není natolik zajímavé, abych si ho zapamatoval), ale zní nějak jako "Přeji vám hezký den, Jihočeši!" Nic to neříká, ale Zahradník je hejtmanem podruhé a jeho podpora je stále vysoká, takže pravděpodobně jihočeská ODS sází na to, že to bude stačit.

Zato u kolegů z ČSSD se tvůrčí duch vyřádil. Například nad tímhle ztvrdnul nejen Tvrdík, ale jistě celá komise:

Všechno zdražili... parchanti...

(fotku pořídil a upozornil Suchosch – díky!)

Klasická reklamní citovka – matka s dítětem. U toho popisek Minule jsem nevolila. Pak nám všechno zdražili. 17. října už volit budu.

Dáme si pauzu na patřičné prožití reklamního sdělení...

V ČSSD přišli asi na to, že někteří vohnouti, co jsou tak líný, že ani k volbám nejdou, by, kdyby k nim došli, volili právě je. Proto je tam ten apel na "teď už volit ale fakt jděte!" Dál lze mezi řádky číst, že volič ČSSD pravděpodobně nerozlišuje mezi volbama do krajských zastupitelstev, volbama do Senátu a volbama do PS. Volby jako volby, že... Hlavně že nám přisypou.

Volič ČSSD je podle tohoto plakátu pravděpodobně člověk, který vnímá svět tak, že jsme MY, co tu žijeme, a pak jsou nějací ONI, kteří naše životy řídí a kteří za všechno mohou. Kteří "nám všechno zdražují". Je potřeba je vyhnat (k tomu slouží volby) a dostat tam jiné ONI, kteří nám všechno zlevní. Pravděpodobně jsou nadáni mocí, co dokáže prodejcům diktovat ceny. Vždyť přeci stačí říct: Kdo chce prodávat chleba, musí ho prodávat za deset korun nejvíc!

Škoda, že tuhle kampaň nenasadili před volbama do PSP. Pak mohli po roce plynule pokračovat: "Loni jsem už volila. Přidali mi mateřské příspěvky. Sice jsem bez práce, ale zato mohu být s miminkem. Manžel taky nepracuje, ale podpora v nezaměstnanosti je tak vysoká, že nám to ani nevadí. Příště půjdu volit zas..."

---

A v jiných stranách? Fuj, hamba. Proběhlo zasedání koalice a ZOO bije na poplach: Další už nemá. Tlustý by rád příště zasedal pštrosici, Čunek by raději zasedal nějaké české zvíře, třeba Zajíčka, Jacques by ráda zase dala. Zvláštní, že nikdo nechce zasednout Ježka!

Dne 22.09.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Mojo - Mail - WWW) 22.09.2008, 10:15:18 [X] [D]
Jako vždy přesné. Bohužel, volič, kterého osloví tenhle billboard, na 100% nebude číst tenhle spot a ani žádný podobný. A jestli jo, tak vás maximálně obviní z podpory ODS. A vůbec mu nebude vadit, že tím jenom dokáže, že nic nepochopil.

[2] (Johnny [openID] - Mail - WWW) 22.09.2008, 10:49:47 [X] [D]
to "volbama" tam máš schválně??!! ;-)

[3] (Laura ) 22.09.2008, 11:15:37 [X] [D]
Jako bych to videla, tehotenska fora jsou plna vohnoutek, ktere "potrebuji dostat ze socialky co nejvic penizku" a "ty svine tam nahore jim zase jen berou a mastej si kapsy a nechteji jim dat petimistnou materskou, kterou by si urcite zaslouzily."

Myslis, ze to zabere? Ja bohuzel myslim, ze jo!

[4] (@Teo - WWW) 22.09.2008, 11:19:48 [X] [D]
Udělal jsem socanům návrh billboardu: http://jdem.cz/ad3x0 (Barošův druhý pokus)
Nechtějí ho, šmejdi. Přitom není militantní, ale veskrze pozitivní. Tak nevím... :-/

[5] (spacák ) 22.09.2008, 12:38:27 [X] [D]
V odstavci začínající slovy "Volič ČSSD je podle plakátu.." bych slovíčko PRAVDĚPODOBNĚ klidně změnil na JISTĚ.

žiju v mrňavé vesnici pod horami, kde polovina obce (ta, co chodí do kostela) volí lidovce a ta druhá volí čssd. traduje se po celé druhé půlce obce, že v praze je velkej pytel peněz, z kterýho, když je ve vládě ods, tak ty svině nepustí ani halíř, ale když je u vlády čssd, tak se přeci jen nám všem pod horama tady žije líp.

nezaměstnanost tady není, neznám nikoho, kdo je dlouho bez práce. ale i přesto, vysvětlovat lidem, jak je to s pytlem peněz, kde se vzal, kdo do něj přispívá je bezpředmětný, souvislosti se nikomu chápat nechtějí.

ods tu má obraz mafiánů, kteří zastupují podnikatele, zatímco čssd je tu za fajn chlapíky, co hlavně myslí na lidi.

[6] (White Dog - WWW) 22.09.2008, 15:58:11 [X] [D]
Musím uznat, že se to sos(c)anům povedlo. Ať už si o nich myslím co chci, takhle má vypadat dokonalý zásah cílové skupiny. Jasně, jsou to vohnouti, kteří jsou tou cílovou skupinou. Ale i jejich hlas se počítá, ať už se mi to líbí, nebo ne. Takže ač velmi nerad, musím uznat, že je to vynikající nápad.

[7] (#13 - WWW) 22.09.2008, 16:28:46 [X] [D]
[6] Asi jo.

Ostatně, vsadím se, že kdybych si na billboardy napsal heslo "Má soused větší brambory než vy? Vezměte mu je!", tak vyhraju volby s výrazným náskokem. Bohužel...

[8] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 22.09.2008, 16:39:27 [X] [D]
[7] Klasika: "Domácí má tři kožichy a vy žádnej? Tak mu jeden vezmeme a dáme ho vám", popř. v ortodoxnější variantě "Vezmeme mu všechny tři a vyženeme ho..."

[6] Jasně že přesně trefili cílovou skupinu. O tom není sporu. Dokonce i to sdělení "Je draho, protožes nebyl u voleb" je jasné. Otázka je, jestli to vohnoutiskům fakt dojde, protože jestli jo, tak potěš!

[2] "Volbama" podle vzoru "uchama". Stejně tak jsou vohnouti "líný" a ne "líní" :)

[9] (akb - Mail ) 22.09.2008, 16:53:24 [X] [D]
Já myslím, že nejde o "chleba za deset korun", ale o sociální dávky, poplatky ve zdravotnictví, důchody. O to, co neurčuje trh, ale stát - tedy do značné míry skutečně nějací "oni". Chudším lidem se dnes žije hůř než před čtyřmi lety. Neříkám, že dramaticky hůř. Taky neříkám, že by to hypotetická vláda ČSSD chtěla a/nebo mohla zrovna teď zlepšit. (Taky neobviňuju autora z podpory ODS, jde mu ke cti, že ho opravdu nelze obvinit z podpory kohokoli a čehokoli, kromě Davídka ovšem :) Jen chci podotknout, že ne každý, kdo musí počítat každou korunu, je vyžírka a primitiv. Z té lepší půlky Gaussovy křivky se to lehko přehlédne. Pokud ze mě tento názor dělá vohnouta, jaká pomoc.

[10] (Kojot - Mail - WWW) 22.09.2008, 17:17:57 [X] [D]
K těm "Oněm", kteří zdražují-přidávají a tak vůbec jsem se vyjádřil tady: http://kojot.name/719796-oni.php

[11] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 22.09.2008, 17:31:02 [X] [D]
[9] Situace mi připomíná (hypotetický) stav po zrušení pozitivní diskriminace. :)

Vezměme jako fakt, že "chudším lidem se žije hůř než před čtyřmi lety" a položme si otázku: Zhoršila se situace, nebo si před čtyřmi lety žili "nad své poměry" a teď přišel čas splácet účty...?

Jsem dalek tvrdit, že každý, kdo musí počítat každou korunu, je vyžírka a primitiv. Na to mám příliš známých např. mezi čerstvými vysokoškoláky s dítětem. Rozhodně nejsou primitivové ani vyžírky, ale každou korunu musí obrátit... V tomhle punktu bych se tedy ohradil proti případným výkladům mých slov v tomto smyslu.

Jinak ti ONI... Dost často se setkávám s tím, že někteří si nedokážou spojit "ONI" a "volby" (stejně jako třeba "moje práce" a "moje mzda" či už zmíněné "moje daně" a "státní peníze" - dokonce jsem četl, že některé primitivní kmeny si nedokázaly spojit ani "sex" s "těhotenstvím"). Je pravda, že některé věci jsou opravdu určovány konkrétními úředníky, ale to přeci není jiný živočišný druh, vždyť se jako ONI nenarodili, ti se JIMI museli nějak stát... A jak se JIMI stali? ;)

PS: White Dog mi kdysi líčil větu, kterou ho počastoval jakýsi brněnský známý, nevím jestli budu citovat přesně, ale smysl byl takovýto: "To je Špilas. Je zchátralý, protože Pražáci nám nechtějí dát peníze na opravu." ONI jako když vyšije! :)

[12] (mike ) 22.09.2008, 17:57:38 [X] [D]
[6][7] Jo, presne tohle jsem si rikal, kdyz jsem to vcera videl. V takove male vesnici, o ktere pise [5]. Ono jim to dojde skoro urcite, spis jde o to, jestli je to donuti zvednout zadek a k volbam jit. Nebo zustat u klasickeho "stejne je to vsechno jedna pakaz" a kaslat na vsechno. Posilovat tenhle pocit je asi tak jedine, co se da proti takove kampani delat a mam pocit, ze ODS se o to zrovna snazi ;-)

[13] (mike ) 22.09.2008, 18:10:24 [X] [D]
[4] Chce to holt jiny kalibr. Co takhle uprimne to myslici kolotuk pred svym barackem na Floride? Ale to uz urcite nekde mas, co?

[14] (Hosti - Mail - WWW) 22.09.2008, 19:12:21 [X] [D]
Oranžoví komunisti fakt slíběj všechno - když jsem náhodou narazil na jednu fotku, neodolal jsem: http://jdem.cz/ad469 :).

[15] (duf [openID] - Mail ) 22.09.2008, 20:28:43 [X] [D]
tak tohle je opravdu orgazmicke cteni. martine, zjistil jsem, ze mam takovy dlouhodoby problem. cim dele jsem sledoval politiku, tim vic jsem presvedcen o tom, ze me vyvoj situace v tomhle state prestava zajimat, jelikoz se uz davno ubral smerem, ktery je, jak to jenom rict 100% slusne, nahovno :-)

[16] (@Teo ) 22.09.2008, 21:01:16 [X] [D]
[15] Jo, něco z dobrý adresy by se i našlo: http://jdem.cz/ad548 ;)

[17] (@Teo ) 22.09.2008, 21:03:13 [X] [D]
Sorry voe, [16] je reakce na [13] ...

[18] (Radek Hulán - Mail - WWW) 22.09.2008, 21:08:42 [X] [D]
Nejen v politice vládne průměrnost a idiocie. Na internetu je nakonec vidět to samé, nazývá se to "Web 2.0".

I zde způměrování názorů mas s IQ kolem 100 nemůže nikdy konkurovat názoru jednoho génia, přesto právě ten zprůměrovaný názor bude 95% lidí považovat za "pravdu".

Nemá ovšem smysl bojovat s větrnými mlýny - pokud má člověk IQ výrazně vyšší, tak jediná šance jak se z méně obdařených spoluobčanů "nezbláznit" je ... ignorovat je.

Nemá totiž smysl "řešit" politiku ani demagogické politiky, nedá se na tom nic změnit. Vedle nás, inteligentních lidí, existují celá obrovská stáda tupanů, kteří mají zcela jiné "názory" (či spíše živočisné pocity), primitivní a zaostalé, a nikdy tomu nebude jinak. A je jich víc :-)

Česká republika má objektivně obyvatele s poněkud nižším IQ než třeba Německo (smutná statistická fakta), a proto zde bude triviální levicová manipulace -vždy- fungovat.

A bude hůř, s tím jak stárne populace, vše se bude jen radikalizovat (výrazně doleva).

Člověk s tím může dělat dvě věci:
(1) bojovat proti tomu ve stále menší skupince.
(2) smířit se s tím (a využít toho) :-)

[19] (Tasselhof [openID] - Mail - WWW) 22.09.2008, 21:15:32 [X] [D]
[18] No, IMHO záležitost "neřešit to" není úplně ideální. Nejlepší je zachovat se, jak radí billboard: Jít k volbám :)

A s tím, že se na tom nedá nic změnit, bych taky nesouhlasil. Ale toho si nevšímejte, to jenom ze mě mluví ideály, co ještě nestihly vyprchat :)

[20] (danaketh - Mail ) 22.09.2008, 21:33:33 [X] [D]
Ha, na truc budu odteď volit ODS :)

IMHO tímhle oslovili minimálně 90% diskutujících ze zpravodajských serverů. Tam je to samej debil nebo blbeček.

[21] (mike ) 22.09.2008, 21:56:03 [X] [D]
[16] Taky dobry, ale proc se chudak tvari tak ustarane? Ze by se nemohl dopocitat? ;-) Jen tu uprimnost by to chtelo zduraznit. Ale stejne asi zbytecne, cilova skupina uz zapomela nebo by to nepochopila.

[22] (akb - Mail ) 22.09.2008, 21:56:31 [X] [D]
[11] Reagoval jsem na článek + průběh diskuse, v textu článku jsou jen "vohnouti", ne primitivové a vyžírky. Jasně. - Pokud jde o ONI = výsledek voleb, v teorii to jistě platí, ale v Česku?

[23] (MiKee - Mail ) 23.09.2008, 00:03:45 [X] [D]
Chce se mi zvracet...

Jen tak mimochodem, co se týká těch cen (což úzce souvisí s tím "ONI nám zdražili"), tak modří už možná vědí, že dnes už je téměř vše levnější například v sousední Bundesrepublik. A skutečně se jedná o "objektivně lacinější", čili jinými slovy, vezmu-li svůj český plat, proměním ho na EURa a budu nakupovat jen v Německu, přestože budu nakupovat ty samé věci, co u nás, utratím méně.

Vrcholem ironie je pak to, že zde v České Republice nám za vyšší ceny vesele prodávají mimojiné i mnohé německé obchodní řetězce či němečtí výrobci nebo vlastníci (a to i přes naše nižší platy). A tupá masa zvyklá býti omezena pohraničními pohořími dál vesele utrácí více na "vlastním dvorečku". Franta stejně řikal, že kdekoli jinde je strašně draho. A až zavedeme to OJRO, to tady pochcípeme.

Takže shrnuto podtrženo by možná "zdražení" zdravotnictví (tady se ale spíše jedná o opožděné srovnávání ceny zdravotní péče se "západními" zeměmi) mohlo být snadno vykompenzováno kultivací cen drtivé většiny zboží a služeb (vztaženo opět k výše zmiňovaným cenám směrem "na západ"), kdyby ovšem běžní zákazníci dali najevo svou nespokojenost s výší těchto cen.

Místo toho vohnouti dál nakupují a nakupují a je jim jedno, že dráž než u sousedů, hlavně, že to je "v akci". A když kvůli dražšímu zboží a službám schází vohnoutům peníze jinde, není nic jednoduššího, než souhlasit s oním tvrzením, že "NÁM TO FURT TY SV..E NAHOŘE ZDRAŽUJOU".

[24] (Pixy [openID] - Mail ) 23.09.2008, 00:30:08 [X] [D]
Věčná škoda, že se nedá použít to řešení z onoho známého vtipu, kdy si Kohn stěžoval u rabína příliš velkou rodinu v příliš malém bytě (kdo nezná, jistě si rád a snadno dohledá). Mávnutím kouzelného proutku tak přes noc zrušit VŠECHNY sociální výhody, přídavky, příspěvky, dávky. Nechat podusit tak půl roku a pak zavést sociální síť v poloviční výši oproti současnému stavu. Joj, to by bylo radosti...

Pobavil mě jistý pan Obama, kterak ve svém předvolebním projevu v USA horoval za to, že matky mají mít právo vzít si v práci dovolenou, když jim onemocní dítě. To bych přeložil a pouštěl některým českým matkám ve smyčce do ouška...

[25] (Martin - Mail ) 23.09.2008, 08:19:25 [X] [D]
[24] Když u toho udělají i tu druhou půlku, tedy zruší daně z kterých se ty dávky platí, hlasuji pro! Alespoň by se zjistilo, jak jsou ty sociální výhody drahé.
S úsměvem na tváři jsem si přečetl, jak ve středověku zlí páni vybírali od obyvatel desátek. Dnes Vám, ONI, půlku platu vezmou hned a dalších 19 procent na DPH, když si chcete něco koupit :-)
Vzhledem k tomu, že jsem OSVČ a když mi onemocní dítě nemám od státu nárok na žádné volno a kompenzaci platu, Vaše hraní na city s nemocným dítětem na mně nefunguje.

[26] (pan pivik [openID] - WWW) 23.09.2008, 10:14:09 [X] [D]
Pro pobaveni se mrknete na to jak agituji mladi komuniste.
http://www.janula-kscm.estranky.cz...

[27] (starenka - Mail - WWW) 23.09.2008, 10:19:06 [X] [D]
[18] "Česká republika má objektivně obyvatele s poněkud nižším IQ než třeba Německo (smutná statistická fakta), a proto zde bude triviální levicová manipulace -vždy- fungovat."

Pravdaze. Adolf totiz urcite nebyl levicak. Mas u me bod, ze si alespon nenapsal "Cesko"

[28] (L. - WWW) 23.09.2008, 11:01:50 [X] [D]
Za rok bych doporucila billboard s tou samou pani a smutne koukajicim chlapeckem a text : 17.rijna 2008 jsem byla volit, ale zdrazilo se znovu.Kde se stala chyba, soudruzi ?

[29] (@Teo - WWW) 23.09.2008, 11:56:32 [X] [D]
[26] Muhehe, díky za odkaz. Janulka je božííí!
http://www.janula-kscm.estranky.cz...
Obešla se i bez vrahů z Wólstrýtu a to se cení! :)

[30] (@Teo - WWW) 23.09.2008, 11:59:12 [X] [D]
Tohle sci-fi je ještě lepší: http://jdem.cz/ad6z2 :-p

[31] (Kanibal ) 23.09.2008, 12:43:57 [X] [D]
ČSSD má oprávněnou hrůzu z toho, že jejich voliči jsou leniví chodit k volbám. Jejich kampaně se vždy nesly v duchu "uděláme to líp, časem snad řekneme jak...". Jinak k osobě HULÁNA Radka -

Komentář změněn autorem stránek Zbytek jsem smazal. Diskuse k osobě HULÁNA Radka, stejně jako k osobě jakéhokoli jiného komentátora, je tu offtopic, takže to budete respektovat.
Vážení, nevím jestli jste tak pitomí a nechápete, že o diskuse O HULÁNOVI na svém webu nestojím, nebo mě zkoušíte provokovat a pak pokřikovat, jaký jsem debilní cenzor. Diskuse O OSOBĚ patří do vašeho klubiki, račte pokračovat tam... Já nestojím o to, aby tu pokaždé, když sem napíše Radek komentář, sklouzla diskuse k tématu HULÁN, s tím jděte laskavě... víte kam.

[32] (Radek Hulán - Mail - WWW) 23.09.2008, 12:56:28 [X] [D]
[19] "neřešit" neznamená nejít volit, to rozhodně ne!! Osobně samozřejmě volit půjdu, jako pokaždé od mých 18 let.

Jen je zbytečné na to v úzkém kruhu inteligentních lidí nadávat. Všem je jasné, že ten plakát je směšná levicová manipulace, jenže toto naše povídání si průměrný levičák NIKDY nepřečte, a pokud ano, nepochopí jej.

"Tam někde" jsou prostě davy lidí s IQ 100 a nižším, kteří myslí zcela jinak, a které člověk nemá de-facto šanci ovlivnit. Je to kasta, která je obrovská, přitom se s ní člověk vlastně nikdy nestýká.

Bohužel, existuje :(

[33] (Solvina - Mail ) 23.09.2008, 13:04:22 [X] [D]
No a inteligentní "levicová" argumentace je tady: http://www.denik.cz...fmanuv_denik/ (Brr, skoro sem si vzpomněl na toho Holase, Hlase, Holasí nebo jak se ten jmenoval, tfujtajxl...)

[34] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 23.09.2008, 14:04:03 [X] [D]
[33] Jo to je TENHLE Hoffman! Aha, nojo. Ve většině věcí s ním nemohu souhlasit, ale aspoň to píše tak, že člověk má čemu oponovat.

Richard Holas... ten byl boží... kdepak mu je asi konec? Poslední zprávy mám z doby, kdy u něho hostoval další exemplární kus, Mengelis!

[35] (Kanibal ) 23.09.2008, 14:09:12 [X] [D]
Jasně, rozumím tomu - paradoxně je základní politická orientace to jediné, co mám s RH společné. Jen mě zaraží rozpor slov a činů. Jinak toho Zahradníka taky vídám každý den ;)

[36] (Jay-Rôh ) 25.09.2008, 14:31:15 [X] [D]
[32] "Tam někde venku" je dobrejch 90 % lidí s IQ výrazně nižším než 100 - zaplaťpánBůh, že až tak úplně nefunguje (kupodivu) to zažité "co jednoduchej člověk, to volič levice"...