Neobsahuje názory Henryka Laholy

Rock for IT

Za jakou cenu je koncert zadarmo?

Z různých stran se ke mně dostávají zprávy o akci "Rock for IT". Jako nápad mi to přišlo docela uhozené – copak jsou lidé z IT nějací exoti či postižení, aby se pro ně dělal koncert? Pak jsem si ale uvědomil, že název neříká, že to je koncert v jejich prospěch, ale pro ně. Něco jako hasičský nebo myslivecký ples.

Při bližším zkoumání jsem zjistil, že se to nekoná poprvé. Chtěl jsem najít nějaké zkušenosti lidí, nějaké hodnocení návštěvníků... asi jsem blbě hledal, ale nenašel jsem nic. Jen odkazy na tiskové zprávy, stokrát přemleté přes všechny ty Živě a Lupy.

Nakonec jsem si řekl: Ale co už... a šel jsem se na ty stránky podívat. První dojem: Odporný. Hnusný web, který mi tyká a nabízí "párek a pivo zdarma". Ach. Můj. Bože. Kdo je, prosím pěkně, cílová skupina? Kdo z lidí v IT skočí na párek a pivo zdarma?

Ale i to jsem překousnul a řekl jsem si: Manželka furt remcá, že nikam nechodíme, tak ji vezmu na koncert. Sice Monkey Business nepatřej mezi kapely, co bychom si pouštěli furt dokola, ale neurazí, manželku vytáhnu do společnosti a vůbec...

Tak jsem přetrpěl kliknutí na ANO a ještě jednou na ANO a zjevil se mi formulář. Takhle vypadal:

rockforit.jpg

Tykání bylo rázem ten nejmenší problém. To, co mi opravdu vadilo, byly poslední dvě položky: Osobní e-mail a Soukromý mobilní telefon. A dole bylo napsáno: "Stiskem tlačítka "REGISTRUJ SE" potvrzuji, že souhlasím s uložením uvedených údajů do databáze společnosti Deckard & Penfield s.r.o. na dobu neurčitou. Na uvedených kontaktech mne mohou zástupci společnosti Deckard & Penfield s.r.o. kontaktovat s nabídkami zaměstnání a s jinými obchodními sděleními."

Chvilku jsem si hrál s myšlenkou, že jako osobní mail vyplním spamadresu, kterou dávám do různých formulářů, a že do rubriky "Soukromý mobilní telefon" napíšu "Sony Ericsson D750i" (jo, ten starší, ale co jim je do toho). Jasně, just for fun, pravděpodobně bych byl diskvalifikován, navíc manželka mezitím psala, že se jí nikam nechce a že mám jít s někým, což se zase nechtělo mně... A nakonec jsem si řekl, že princip je princip a že takhle tedy ne, nevyplnil jsem nic a ze stránek jsem odešel.

Zjevně jsem se dostal za hranici, kdy má soukromí, do kterého mi nelezou personalisté, pro mne větší cenu než pivo, párek a dva lístky na koncert Monkey Business.

Ale možná by mi do něj ani nelezli. Před časem se mi jeden takový, dokonce přímo z téhle firmy, ozval přes kontakt v LinkedIn. Že by se se mnou rád sešel a prohovořil nějaké možnosti a celé to ukončil tím, že "má před sebou nabídky, které by mě svým finančním ohodnocením rozhodně neurazily". Krásná sonda do duše hjůmnrisoursisty. Když za dva dny napsal zase a jemně urgoval odpověď, tak jsem si dal tu práci a odpověděl jsem mu.

Napsal jsem, že se rád sejdu, není problém, rád si jeho nabídky poslechnu, ale že musím předeslat jednu důležitou věc: Že si práci vybírám ne podle toho, kolik kdo zaplatí, ale podle toho, jestli má ta práce pro mne smysl; čímž rozhodně nechci říct, že je pro mne finanční aspekt nedůležitý, svou práci si samosebou nechám zaplatit, ale samotné peníze bez smysluplné náplně práce a bez příjemných kolegů (což rozhodně není totéž co "mladý dynamický tým") mě rozhodně nezaujmou. K tomu jsem dopsal, že pokud má takové nabídky, o nichž si myslí, že splňují má kritéria, tak že si je rád poslechnu.

Asi takové nabídky nemá, protože, věřte nebo ne, se mi už neozval.

Dne 30.09.2008

Twittni

Přidej do: Přidat na Conota Linkuj si ! asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (Franta - Mail - WWW) 30.09.2008, 15:00:02 [X] [D]
njn, nic zadarmo.
Za sebe můžu říct, že bych jim údaje neposlal, ani kdyby tam hrál Ozzy (natož nějaký Opičí obchod), to bych si radši zaplatil - tohle je pro blbce, kteří nečtou texty malými písmenky.

[2] (premek ) 30.09.2008, 15:04:48 [X] [D]
Inu, Unicorn shání další dušičky...

[3] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 30.09.2008, 15:06:40 [X] [D]
[2] Za pivo a párek to bude materiál... :)

[4] (Špaček - Mail ) 30.09.2008, 15:22:51 [X] [D]
[3] Podle skazek, co o Unicornu slyším (a podle pár výtvorů, se kterejma jsem se měl tu čest potkat), bych skoro řek, že už takhle řadu lidí nabrali ;-) Vzpomněl jsem si na tenhle obrázek: http://www.flickr.com.../265918244/ :-)

Mimochodem podle mě muselo bejt každýmu jasný, o co jde, hned jak se potkal s první reklamou na R4IT

[5] (rony [openID] - Mail ) 30.09.2008, 15:24:31 [X] [D]
[3] ako aky? idealny.

[6] (Botanicus - Mail - WWW) 30.09.2008, 16:21:44 [X] [D]
"Ale možná by mi do něj ani nelezli. Před časem se mi jeden takový, dokonce přímo z téhle firmy, ozval přes kontakt v LinkedIn. Že by se se mnou rád sešel a prohovořil nějaké možnosti a celé to ukončil tím, že "má před sebou nabídky, které by mě svým finančním ohodnocením rozhodně neurazily". Krásná sonda do duše hjůmnrisoursisty. Když za dva dny napsal zase a jemně urgoval odpověď, tak jsem si dal tu práci a odpověděl jsem mu."

Jako bych to nekde slysel :) Dostal jsem stejne neodolatelnou nabidku, tez pres LinkedIn ... nastinil jsem dotycnemu svou hour rate a uz se neozval :) Tohle se mi na head-huntery osvedcilo nejvic.

[7] (Pixy [openID] - Mail ) 30.09.2008, 17:04:46 [X] [D]
"Kdo z lidí v IT skočí na párek a pivo zdarma?"

No přece všichni studentíci a synovci uklízeček, co bastlí weby za pade a žvejkačku. Třeba je tam hromadně odchytěj, někam zavřou a bude klid, ne?

[8] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 30.09.2008, 17:09:11 [X] [D]
[7] Třeba přijdou i všichni ti "vod kolegy synové", co tak ochotně nastavují firemní počítače a "támhle Frantové, co jsou sice obchodníci, ale dělaj nám tu taky tu síť a staraj se o server"! :)

[9] (petr - Mail ) 30.09.2008, 18:20:48 [X] [D]
ve studentských letech bychom tam určitě šli i se spoustou kamarádů z netechnických fakult. koncert je koncert, do kapsy hluboko a za smyšlené telefonní číslo se do pekla nechodí. takže tak, milí zaměstnavatelé...

[10] (Plaváček - Mail - WWW) 30.09.2008, 18:28:58 [X] [D]
Formulář mě ani tak neurazil, už jsem viděl větší podivnosti. Ale jako kodéra mě potěšil zdrojový kód zmíněného webu. Bomba. Pecka. Náááádhera.

Na rozdíl od tebe jsem ale povinné položky s radostí a škodolibostí sobě vlastní vyplnil. Prapodivné reklamní eseróčko z nich övšem nebude mít radost.

Dobře jim tak.

[11] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 30.09.2008, 18:31:23 [X] [D]
[10] Jojo, to mě taky pobavilo - už dlouho jsem neviděl web s textama dělanýma jako obrázek: http://www.rockforit.cz...-p1-3.gif Ale koukal jsem do kódu a říkal jsem si, že to je asi nějaká ta nová vlna... :)

[12] (Rene - Mail - WWW) 30.09.2008, 18:36:42 [X] [D]
Otravove z personalnich agentur, spamujici pres LinkedIn. Nechutna kategorie lidi.
Vetsinou jim posilam jen mail formulovany nejak takto.

"Dobrý den,

omlouvám se za naprostou nevstřícnost, ale už před nějakou dobou jsem se rozhodl ignorovat jakékoli nabídky personálních nebo podobně vypadajících společností. Myslím, že ani není vhodné ani nutné, abych zde přesně rozepisoval o důvodech, snad bude stačit jen to, že při vyslovení sousloví personální agentura se mi vybaví nadmutý parazit či komensál, což není dobrý základ pro spolupráci."

Vetsina pochopi, ze zajem nemam.

[13] (Franta - Mail - WWW) 30.09.2008, 19:39:02 [X] [D]
[11] Zaplatili grafika, který jim dodal stránku jako obrázek, tak nač platit ještě kodéra, zvlášť, když jde o jednorázovou akci :-)

[12] Překvapují mne lidé, kteří na sebe na internetu prozradí kde co a pak se pohoršují, že jim někdo píše. Já se na takových službách neregistruji, nikdo mne neotravuje a ke spokojenému životu mi to nechybí :-)

[14] (Miloš - Mail ) 30.09.2008, 22:30:36 [X] [D]
[11]„web s textama dělanýma jako obrázek… koukal jsem do kódu a říkal jsem si, že to je asi nějaká ta nová vlna... :)

Ba ba, text obrázkem je prima. Obzvlášť tou klikací mapou mi připomněli, jak jsem před časem (na dotaz nějakého chytráka, co dělat, aby mu lidi z webu nekopírovali texty; a rada „tak nepublikuj“ mu nestačila) spáchal taky jeden takový obrázkový: http://kesolim.sweb.cz/nejlebci/

[15] (duf [openID] - Mail ) 01.10.2008, 12:34:57 [X] [D]
sahni si na srdce athure ... pivo a parek dobry, ne? :-)

[16] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 01.10.2008, 12:39:49 [X] [D]
[15] Ne... :)

[17] (Ly - Mail - WWW) 01.10.2008, 23:36:02 [X] [D]
A to se říká, že nejlepší věci jsou zadarmo :D

[18] (Igraczek - Mail - WWW) 12.10.2008, 14:17:15 [X] [D]
Nejlepší věci jsou zadarmo, ale todle zadarmo není.. je fakt, že ještě před jistou dobrou bych s tím neměl problém. Asi jako každý. Mimochodem, jde o promo web, vyjde nastejno, pokud by byl celý ve flashi. Do kódu jsem nekoukal, to jenom k těm obrázkům. Dá se to pochopit.