Kreativní titulky?

Kreativní titulky jsou mor. Kdo to má furt vymejšlet? Pak je to samej lacinej bulvár. Kdybych já chtěl být lacině bulvární, tak napíšu, že Václav Klaus má blechy...

To se nám diskuse o kreditkách hezky rozproudila... Bohužel jen tady. Čekal jsem diskusi i jinou: Ve středu jsem totiž zkusil vlézt na stránky Citibank a tam využít jejich skvělou možnost "objednat kreditku online". Bezva věc. To probíhá tak, že vyplníte svoje telefonní číslo a vyberete, kdy vám mají zavolat (Dneska odpoledne, Dneska celý den a Zítra přes den) a odešlete. A oni vám pak ve stanovený termín nezavolají.

---

Zavolají vám ve chvíli, kdy o tom, že nevolají, píšete zápisek.

---

Sbírka obskurností doplněna o čerstvý úlovek z Webtrhu, a to tohleto vlákno. Jakýsi člověk (členem přes dva měsíce, posláno 897 příspěvků) se, jestli jsem to dobře pochopil, rozčiluje nad kvalitou blogů, tedy konkrétně nad tím odsouzeníhodným jevem, že jsou lidé, co si na svůj blog napíšou články s nulovým informačním obsahem, a on to musí číst a mnohdy až na konci zjistí, že se nic nedozvěděl! A emotivně klade otázku: "Je tohle váš cíl?"

A ja sprostá som si myslela, že weblog je primárně osobní stránka, kam si každý píše co ho baví a kterou čte ten, koho to baví číst. A ono ne. Mezi řádky z toho zas cítím tu myšlénku o zodpovědnosti bloggerů vůči světu a čtenářům, jakýsi nevyslovený závazek, že jako ty články budou kvalitní a hodnotné. Myšlenka, která si zaslouží, aby byla poslána i se svými hlasateli kamsi. Nechte, proboha, na každém, jaké články si na svoje stránky napíše. Jestli se někdo rozhodne dobrovolně žít v klauzuře představy o kvalitním a hodnotném blogu, který je povinen vytvářet, ať si v ní spánembohem žije, ale netlačte to jiným.

Což v tom samém vláknu hezky předvádí jiný příspěvekJde o to, že existují, ano opravdu existují, určité "směrnice" pro to, jak vést blog, aby byl úspěšný. Viz Problogger.net...

Ano, tak přesně s tím jděte do prdele! Vymyslíte si směrnice pro úspěšný blog a pak se divíte, že na ně lidi, co mají blog pro zábavu a ne pro úspěch (což je cca 95% lidí), kašlou. Sakra! Jak to, že ostatní nepíšou tak, jak si já myslím, že by měli psát? Není to vhodné téma na nějaký akademický výzkum?

---

Petr Čaník alias Zputnik organizuje Den proti spamu. Letos bez partnera-spammera. Dokonce se i o komentářovém spamu zmiňuje a klade otázku, jak že se mu bráníte. Pokud jste byli na WebExpu na mojí přednášce, tak jste se mimochodem nějaké informace o technikách, co jsem použil na Bloguje proti komentářovému spamu, dozvěděli. A jestli jste tem nebyli, tak teď máte... smůlu!

---

Martinovi Hassmanovi jsem slíbil článek o OpenID. A tenhle týden jsem se k tomu zase co? Tenhle týden jsem se k tomu zase nedostal... Ale chci, aby veřejně zaznělo, že kvůli tomu trpím, že si dělám výčitky a že na článek myslím každý den.

---

Mladý sociální demokrat potkal bábu ve vlaku.

---

Jistý pán mne před lety požádal, abych pro jiného jistého pána udělal SW. Udělal jsem. Zadarmo. Pán chce nějaké změny a rozšíření funkcí. Volá mi v nejnevhodnější okamžiky, domluvené schůzky na poslední chvíli ruší, místo toho plánuje jiné (pošle v pátek v 15:47 mail s textem "Dnes v 16:00 schůzka u Š.")... Dávno bych se na to zvysoka, jenže v jeho firmě pracuje i jiný člověk, který mi vyjde a vyšel ve všem vstříc, a ten mne požádal... Takže jsem tedy učinil nabídku, v červnu, s tím, že bych se na to mohl podívat v září. Měl tedy mnoho měsíců času, které využil k tomu, že se na to ani nepodíval. A včera mi poslal mail, že tedy jako co, že by to potřeboval a "abych zkusil s tím svým časem něco vymyslet". Viděl jsem rudě. Nakonec jsem mu odepsal, poslal jsem "nabídku plnou podmínek" a dal limit k přijetí do pondělí. Myslím, že to bude taková hezká definitivní tečka... :)

---

A když už jsme u toho komentářového spamu, svérázných výkladech smyslu blogů a svatých bojů, tak je na místě zmínit Jarka Dejavu Peňašku. Já vám říkám, z toho ještě něco bude! Ne že by český internet neměl pošukané kazatele, paranoiky, fanatiky, komentářové spammery a další kuriozní individua, to rozhodně má, ale Jarek je "vše v jednom".

Kompresor: Programátor, který kdysi udělal program pro Second Life. Zmínily se o něm "SL televize" a "SL webziny" (ono taky o čem jiném psát, že, když se v té době po SL potloukalo úhrnem několik tisíc lidí?) a jeho SW je nabízen přes secondlifovské tržiště. On na to konto podlehl dojmu, že je světově proslulý a založil si SL firmu "Dejavu International". Pak se nějak zapletl s Benetou, předpokládám, že jim řekl, že je "dostane do SL" a že "s jeho schopnostmi a jejich zázemím do dvou let..." (tady fabuluju). Nakonec to dopadlo neslavně, Jarek odešel či byl odejit, každopádně zůstaly po něm články na Benetím portálu a puch. No a od té doby Peňaška spamuje diskuse svým krutým příběhem. Před časem mu občas třeba i někdo věřil, dneska si však souhlasné komentáře píše sám, protože normální člověk během pěti minut (to je doba, potřebná k tomu, aby Jarek poslal asi tak sedm komentářů) pozná, s kým má tu čest. Což Jarka rozběsní, takže své oponenty začne nazývat všelijakými roztomilými jmény (kurvo a debile included), tvrdí, že jsou všichni oponenti poslaní a podplacení Radiožurnálem sakra! Benetou a Dvořákem, že on je živé svědomí, že on vede boj za demokracii, pravdu a spravedlnost, protože mu bylo ukradeno a vyhrožováno atd., no veselé to je. Žádné důkazy nemá, na prosté rady typu: "Tak jdi k soudu a neopruzuj tím v diskusích" nereaguje, neustále opakuje svá "obvinění", říká jim "důkazy" a navíc začal točit i videa a cpát je na Bombu.

A když už neví kudy kam, tak se všem omluví, že si zapomněl vzít prášky, což ho destabilizovalo a on nevěděl co dělá.

V poslední době se hojně vyskytuje u Dana Dočekala (doporučuji, hezký Dejavu Compressor i s ukázkama), který o něm píše, takže mu Jarek nadává do debilů a hajzlů, co se zpronevěřili novinářské morálce, a na Lupě, kde se objevuje v různých diskusích se svým příběhem (v posledních dnech s monotematickou výzvou, aby Lupa vyřadila Dočekala z databáze redaktorů za porušení novinářské etiky, protože Dočekal na svém blogu zveřejňuje pomluvy (=články o něm) a maže důkazy (=Jarkovy komentáře).

Já vám říkám, z toho ještě jednou něco bude! Je zatím sice monotematický, ale třeba ho z centrály upgradují, a pak bude tanec!

---

Václav Klaus má blechy.

Dne 7.11.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (martheen13 ) 07.11.2008, 15:20:10 [X] [D]
Už ostáva jediné, aby Jarek Dežaví začal naháňať svoju spravodlivosť aj na Vašom blogu. Ale to radšej nie.

[2] (Tasselhof [openID] - Mail - WWW) 07.11.2008, 15:20:11 [X] [D]
(Tohle klidně můžete smazat, ale prostě mě to nedá :) )

Souhlasím s článkem. Ale co teprve jmelí! http://www.tasselhof.com! To jsou ty stránky!

Spam, Barack obama, velký penis, rolex watches, I love you

[3] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 07.11.2008, 15:22:11 [X] [D]
[2] To by bylo moc jednoduché... :)

[4] (danaketh - Mail - WWW) 07.11.2008, 15:45:43 [X] [D]
Nebýt tebe Arthure, tak bych přišel o tolik zábavy až to pěkné není :)

[5] (Mormegil [openID] ) 07.11.2008, 16:42:34 [X] [D]
Jsem si moc nedovedl představit, že někdo bude _chtít_, aby mu Citibank zavolali a nabídli kreditku, a oni nic… Zatím několikrát volali oni mně, i když jsem vždycky odmítnul; naposledy se mě mladík snažil přesvědčit tím, že tou kreditkou budu moc koupit a zaplatit _cokoli_! No není to skvělé? Je to skvělé!

[6] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 07.11.2008, 16:46:17 [X] [D]
[5] Pravděpodobně proto, žes nepoužil ten formulář. :) Ale jinak to opět potvrzuje, že je rozumné nebýt uveden v telefonním seznamu.

[7] (Zabr'am - Mail - WWW) 07.11.2008, 20:10:05 [X] [D]
Souhlasím, že Jarek Peňaška je blázen, ale tady mi takový nepřijde... čím to je? http://www.bomba.cz...alnisvety-cz/

[8] (Roman - Mail - WWW) 07.11.2008, 21:55:35 [X] [D]
Mne dneska volala slecna z dialogu (mozno tam este nerobi dlho), ze "pan Chlebec chceme sa vas spytat ci ste si uz na pobocke zobrali vasu novu kreditku" a ked som povedal nie, ze nemam cas tak sa strasne ospravedlnovala. Najvacsia sranda je ze s touto otazkou skor mali volat na pobocku.. ale ktovie mozno s tou kreditkou suvisi nejaka skvela ponuka na spotrebny uver.. alebo nieco podobne uzasne.. radsej nechcem vediet.

[9] (Architekt - Mail ) 07.11.2008, 22:33:52 [X] [D]
Koho mi jen ten Jarek "Dežo ví" Peňaška připomíná... psal se rok 2004 a na internetu řádilo podobné "YY" (= impotentní individuum)... jen on znal pravdu o "smyslu života, vesmíru a vůbec"... každého, kdo s ním nesouhlasil, sprostě napadal a urážel... takovej typickej Nebordis... jak se jen jmenoval... no to je vlastně jedno, dnes už po něm neštěkne pes... každopádně Jarek má slušně našlápnuto převzít štafetu... když založí blog a vytěží maximum z té negativní reklamy, ještě pár let o něm rozhodně uslyšíme... jo už jsem si vzpoměl, byl to nějakej Hukál nebo Hulán nebo tak něco...

[10] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 07.11.2008, 23:13:58 [X] [D]
[9] Mezi nimi je kvaletativní rozdíl!

[11] (Pixy [openID] - Mail ) 08.11.2008, 01:21:58 [X] [D]
No vidíš. A já zrovna dneska napsal na jeden blog vyčítavý komentář ve stylu "píšete tak hrozně, že se to nedá číst, unbook". Fakt, to bys nevěřil. A komu, to tuplem... ';)

Ale jestli chceš, nějaký ty kreativní mezititulky ti z přebytku kreatinu vytvořim:

1. Jak se stát laciným bulvárem: snadný návod!

2. Podvody a lži na finančním trhu

3. Sleduje vás Citibank?

4. Internetoví blogeři kašlou na úspěch!

5. 99,999 % obyvatel ČR má smůlu!

6. "Myslím na to každý den." Trpím!

7. Řízný dříp uchrst hýp

8. Oč mě žádají cizí pánové

9. Jste podplacení Radiožurnálem nebo Benetou?

10. Doznání: Dent chce být lacině bulvární!

[12] (Turbo ) 08.11.2008, 12:39:34 [X] [D]
Muhehehe, Pixy, článek s názvem č.7 bych si rozhodně nenchal ujít :D Ty wole, to mi nedělej.....