Prst úřední

A to jsem vám zůstal nad slovy náměstka z magistrátu paf...

V pondělí jsem četl Týden a v jednom místě jsem se musel zastavit a chvíli zhluboka dýchat. Nadzvedlo mě vyjádření "náměstka Řeháka" v článku o šlapkách. Pokud jste nečetli, tak zde v kostce:

V Chomutově mají ulici, a v ulici kurvy. Chomutovským se to nelíbí (není divu) a rádi by, aby kurvy, když už to tedy musí být, aspoň táhly o kus dál, k lesu. Tomu rozumím. Situace neutěšená a radnici nezávidím. Z lustrací si šlápoty (spíš pasáci) drek dělají a vyhláška (tržní řád), kde je prostituce na území města zakázána, je tak leda k smíchu. Město se tedy rozhodlo postupovat represivněji a nainstalovalo kamery, které zaznamenávají konání v ulici. No a když nějaká povětrnice přistoupí k někomu do auta, tak je celá událost vyfocená a snímek zveřejněn (s rozmazanými obličeji).

Fajn, dobrý. Pokud si ale myslíte, že snímky jsou použity coby důkazní materiál proti prostitutkám, tak jste trochu na omylu. O ty totiž až tak nejde. Radnice vymyslela něco jiného: Rozesílá dopisy majitelům aut. Ptáte se s čím? Prý se mají dostavit a podat svědectví o své spolucestující.

Furt ještě dobrý. Řidič byl svědkem porušení tržního řádu, tak si ho magistrát pozve, aby měl něco v ruce, ne?

A náměstek Řehák bezelstně praví, a to už budu citovat z Týdne: "Komise řidiče vyslechne, aby získala svědectví o počínání konkrétních prostitutek," vysvětluje Řehák. Je mu jasné, že předvolaní sex popřou a budou se dušovat, že žili v domnění, že naložili stopařku. Na obsahu svědectví však vlastně nezáleží, ústředním bodem projektu je dopis, který svědka může poškodit – v rodině i v zaměstnání – a přimět ho, aby se napříště Lipské ulici vyhnul obloukem.

Četl jsem to dvakrát a pak se k tomu vrátil. Nechtělo se mi věřit, že by náměstek primátorky, tedy vysoký úředník, řekl, že hlavním cílem jejich počínání je někoho poškodit! Rozumějte – oni si předvolávají lidi, kteří se de iure ničím neprovinili, a chtějí po nich svědectví. O svědectví jim přitom nejde (tak proč tam teda dotyčného táhnou?), jde jim o to udělat mu problémy.

Jsem sám, komu připadá, že radnice a úředníci nejsou od toho, aby někomu dělali problémy a aby ho poškodili?

A když jsem o kus dál četl v článku slova (...) naplní se prognózy německých médií. Dopis neunikne pozornosti manželky lapeného řidiče a jedno dosud navenek docela spořádané manželství skončí v divokých hádkách či u rozvodového řízení, tak jsem se podivil znovu. Prst boží? Mravokárce z úřadu? Takhle mají vypadat ty "problémy", co chce radnice způsobovat, nebo si to vybásnil autor článku (Ivan Motýl)?

Já chápu, že radnice chce s kurvama něco dělat. Rozumím tomu, že vyhláška a nařízení na ně neplatí (pochopitelně. Sama vyhláška nic nezastaví, je třeba její dodržování vymáhat). Chápu i použití kamerového systému. Ale nechápu ten zbytek a zdá se mi to velmi podivné. Vím že fungovala instituce veřejného zostuzení (pranýř, "zpráva do místa bydliště"), ale mám takový dojem, že to v tomhle konkrétním případě radnice nevzala za správný konec. Tak, jak to bylo vylíčeno v článku, mi to připadá jako škodolibé, pokřivené a připosrané bonzáctví zpoza buku, úřadu zcela nehodné. (I když zase takové typicky české, že... Ostatně ani policajt s radarem se vám nepostaví přímo, ale číhá.)

Rozumím tomu, že kde není poptávka, není ani nabídka, a že na radnici doufají, že si to kurvychtiví zájemci po čase rozmyslí, pokud budou vědět, že z toho budou mít problém. Fajn. Ale ať je ten problém ROVNEJ! Možností by se určitě našlo víc, než takováhle demonstrace přístupu "nemůžem na vás přímo, ale můžeme vás poškodit" (já vím, spousta úřadů se takhle chová, ale tohle je poprvé, kdy jsem to četl veřejně přiznané).

Ostatně se domnívám, že nejlepším řešením by byli tři policajti, co by na té ulici byli vidět a co by hned na místě zasahovali. Určitě by to fungovalo líp (a levněji) než jeden, s mediálním humbukem odeslaný, dopis nějakému německému chtivci. Ostatně už od dob rady Vacátka je známo, že kde je chlupatej, tam kurvě nejdou kšefty.

Milí radní: Pošlete tam policajta, zakažte tam zastavení, trestejte na místě ve zkráceném řízení, posílejte všem výstrahy do místa bydliště, obsílky s pokutama za porušení tržního řádu, stanovte si trest třídenní šatlavy pro opakované přestupníky, točte je, zveřejňujte je, všechno, ale proboha, nedělejte takovouhle habaďůru se svědectvím, když ho vlastně nechcete. A hlavně nenechte náměstka plkat do novin o tom, že chcete někoho poškodit. Vy nemáte nikoho poškozovat, vy se máte starat o to, aby byla vaše vyhláška dodržována. Nástroje i pravomoci na to máte.

Dne 26.11.2008

Twittni

Přidej do: asdf.sk StumbleUpon Toolbar Stumble It!

Komentáře

[1] (danaketh [openID] - Mail - WWW) 26.11.2008, 14:54:13 [X] [D]
Znáš to "Dej blbci funkci..."? :)

[2] (Honza [openID] - Mail - WWW) 26.11.2008, 15:24:29 [X] [D]
Ty vole. Dela se mi spatne, kdyz to ctu. Diky za info. Moje opovrzeni statni spravou dosahuje novych vysin.

[3] (lummox ) 26.11.2008, 15:48:47 [X] [D]
A to mně to přijde docela chytré. Radnice nemůže omezit nabídku, protože nabízející na radnici serou, a nemůže omezit poptávku, protože poptávající se de iure ničeho nedopouštějí. Tak co s tím má dělat? Jediné, čím se poptávající provinil, je prohřešek proti morálce, proto na stejné (tj. morální) rovině přijde postih. Jistě, mohli by na tu ulici poslat několik policajtů, ale a) pochybuji, že by to bylo levnější (vážně myslíš, že měsíční plat třech policajtů vyjde na míň než poplatky za pár dopisů?) a b) prostitutky by se pak prostě přesunuly někam jinam, ale určitě ne "k lesu", spíš někam, kde jim kynou zákazníci. Policajti by se jistě mohli přesunout za nimi, ale tím by zase uvolnili tu původní ulici, že. A nepřipadá mi, že hra policajtů a prostitutek na honěnou ulicemi Chomutova je dvakrát účelné vynakládání veřejných prostředků.

[4] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 26.11.2008, 16:08:33 [X] [D]
[3] V zásadě je to tak, až na jednu věc: Opravdu se domnívám, že úředník není od toho, aby hodnotil prohřešky proti morálce, vynášel rozsudky a vykonával "trest" tímto způsobem (předvolání, které je k ničemu a má jen "poškodit svědka"). Pokud chce trestat, nechť trestá, má-li za co a čím. Ale uvažování "Nemůžu ho potrestat, tak ho aspoň poškodím..." je něco, co dle mého úředník NESMÍ dělat. Proboha, úředník, který vymýšlí, jak někoho POŠKODIT? Nota bene v soukromém životě? No co to je?

Když to vezmu z druhé strany: Ženská, co má tady za rohem krám, nesmí vyvěsit do výkladní skříně fotky lidí, co jí tam choděj krást, s nápisem "Tihle u mne v krámě kradli". Prý je to, dle úřadů, "poškození osobnostních práv", a navíc "rasismus" (myslím že víme, co je tím řečeno).

Cítíš tam taky jistou diskrepanci? :)

[5] (kolemjdoucí ) 26.11.2008, 16:20:31 [X] [D]
[4] Souhlasím, ale cílem té vyhlášky není poškozovat svědka, ale eliminovat výskyt prostituce v konkrétním _označeném_ místě. Pokud si ten dotyčný půjde zapíchat jinam (což je cílem), nebude ho radnice buzerovat.

[6] (@Teo - WWW) 26.11.2008, 16:28:09 [X] [D]
Podle mýho docela slabota. Měli by předvolávat rovnou manželky těch řidičů. Aby podaly vysvětlení, proč neposkytují manželům kvalifikované roznožky doma. :o)

[7] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 26.11.2008, 16:28:45 [X] [D]
[5] O vyhlášce není ani slovo, o tu vůbec nejde. Vyhláška stanoví, že se na území města tyto služby nesmějí takto veřejně provozovat. Naprosto souhlasím, že cílem vyhlášky je to co píšeš. Ale o tu nejde. Jde o tu akci s rozesíláním dopisů, a cílem téhle akce je POŠKODIT dotyčného, viz citace: "Na obsahu svědectví však vlastně nezáleží, ústředním bodem projektu je dopis, který svědka může poškodit"

[8] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 26.11.2008, 16:32:48 [X] [D]
[6] To je přístup! Eště by je měli poslat na rekvalifikační kurs... Měl bych i název těch kursů: "Die Kurve und die Kunde" ;)

Ale možná úředníci něco vymyslí. Třeba budou chodit do škol, kde se učí děti těch zákazníků, a říkat před třídou: "Helejte děti, támhle Uweho tatínek je chlívák a kurevník, ukažte si na něj, fuj!"

[9] (msatera - Mail ) 26.11.2008, 16:41:43 [X] [D]
Souhlas s článkem. Jenom mě ještě napadlo, co vlastně jako tomu člověku způsobí za problém, když o něm zveřejní, že byl s kurvou. To si jako myslí, že si na něj ostatní lidi budou ukazovat a že on se bude stydět, nebo co? Jestli tohle bude fungovat, tak to akorát ukáže na slabost některých jedinců, jak těch co mají problém s tím, že byli s kurvou, tak těch co si na ně budou ukazovat. Tohle je naprosto ubohý a trapný "opatření", který jenom využívá lidský malosti.

Jinak to je taky docela dobrá metoda jak ukončit některá (již příliš nefunkční) manželství.

[10] (banán ) 26.11.2008, 16:48:55 [X] [D]
...vše nejlepší k svátku, Arthure ;-)

[11] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 26.11.2008, 16:50:43 [X] [D]
[9] Pravděpodobně to poškození spočívá v tom, co vybásnil autor onoho článku: "Dopis neunikne pozornosti manželky lapeného řidiče a jedno dosud navenek docela spořádané manželství skončí v divokých hádkách či u rozvodového řízení".

Další příklad tam popisovaný byl, jak kamery natočily řidiče linkového autobusu, co naložil šlápotu, odjel, konal a za deset minut ji opět přivezl. Tyhle fotky poslali konkrétní dopravní firmě. Být na místě onoho dotyčného dopravce, tak si to s autobusákem vyřídím interně (chtěl sex, tak by dostal takový pojeb...) a už z principu půjdu na úřad sám a uvedu, že je úřadu drek do toho, co moji řidiči dělají, a že tento konkrétní jel vyzvednout kolegyni v služební záležitosti! :)

[12] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 26.11.2008, 16:56:19 [X] [D]
[9] Ještě dodám k [11], že v tom samém článku byla stížnost jakési slečny na to, že jí v dané ulici nechtěl zastavit řidič autobusu, protože ji pravděpodobně považoval za prostitutku. Tak nevím - nezastaví, je zle. Zastaví - dostane "dopis co ho může poškodit..." Věru, nechtěl bych tamtudy jezdit.

[13] (Lokutus - WWW) 26.11.2008, 19:32:47 [X] [D]
No já myslím, že zbývá vzít kameru a začít natáčet samotné radní. No a jakmile se takový úředník zjeví v nějaké ne zrovna pohodlné situaci, umístit na web, vytisknout fotky, rozeslat, rozvěsit apod...
Ať ochutnají vlastní čajíček. :-D

Jinak by mě zajímalo, jak by znepříjemnili život mně. Jsem rozvedenej, nezadanej, v práci je všem jedno s kým a kdy to dělám...
Přijde mi to trochu nekoncepční, nekonzistentní a praštěné.

[14] (Pixy [openID] - Mail ) 26.11.2008, 19:59:13 [X] [D]
"Dopis neunikne pozornosti manželky lapeného řidiče a jedno dosud navenek docela spořádané manželství skončí v divokých hádkách či u rozvodového řízení. A o to nám taknějak jde, soudruzi, že."

Ono už jen to dirigování morálky vis maior je jádrem mnoha zásadních (až axiomatických) sporů; já jsem v tomhle o dva levely jinde a spíš bych diskutoval, zda vůbec má někdo právo určovat, kdo, jak a zda vůbec smí nabízet své sexuální služby. Ale dobrá, řekněme, že to je danost - v tom případě ovšem je v Chomutově přestupkem takové služby nabízet, nikoli jich využívat. Takže jakékoli pruzení a šikanování zákazníků ("posílejte všem výstrahy do místa bydliště, obsílky s pokutama za porušení tržního řádu, stanovte si trest třídenní šatlavy pro opakované přestupníky, točte je, zveřejňujte je" - WTF, Arthure?!!!!) je z principu špatné a je to takový hezký, ušlapaný začátek kluzké cesty do pekel. Perzekuce *svědka přestupku*? A co dál - budeme šmírovat paničky, jak si na tržnici kupují falešné značkové kabelky, a předvolávat je k podání vysvětlení? Anebo jenom posílat anonymně fotky jejich manželům? Budou radnice posílat dopisy "Černá ruka tě vidí" všem spolujezdcům vezoucím se v autě v době, kdy se jeho řidič dopustil nějakého přestupku? Pro mě jsou to pruzení a perzekuce stejné zlo, ať jsou dělané trapnými obezličkami, nebo by byly otevřeně přiznané.

Terstat a postihovat se má ten, kdo se něčeho dopustil. Jestli kurvy v Chomutově porušují vyhlášku, mají po nich úřady jít: ať jim "znepříjemňují život", znemožňují jim zakázanou činnost všemi regulérními prostředky, předvolávají, pokutují, zveřejňují. Fajn. Ale vozit se JAKKOLI po jejich kunčaftech? Kde na to kdo bere právo? Morálka? Co to je? (Navíc to je hodně ošidný průvodce, s ní už se leckdo spálil.) A hlavně tem úžasný argument "kde není poptávky, tam není nabídky" - ten má asi stejnou váhu jako "kde nejsou cigáni, není problém s rasismem"...

[3] NTKV!!! S tímhle přístupem buď navždy sbohem, právní státe. :(

[15] (#13 - WWW) 26.11.2008, 20:02:08 [X] [D]
Úředníky vyoknit.

[16] (#13 - WWW) 26.11.2008, 20:07:07 [X] [D]
Haha, dobrá captcha: http://dings.mmister.com...inda.png

[17] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 26.11.2008, 20:41:17 [X] [D]
[14] WTF? TTF: Pokud jsou tak zoufalí, neschopní či pokud je situace tak kritická, že je čas na krajní řešení, tak ať si do té své vyhlášky strčí, že je zakázané na veřejném prostranství v katastru obce sexuální služby nabízet a že přestupku se dopouští i ten, kdo k takovému konání bude na veřejném místě nabádat. Pak budou mít legální nástroj na to, aby si příště dal konkrétní zájemce pozor a radši nakupoval až za cedulí "Chomutov", což je, jestli jsem dobře pochopil, to, oč jim jde. Pak ať si klidně fotěj, posílaj a zveřejňujou - ale ne z titulu "strážce morálky" a ne proto, aby "poškodili", ale proto, že se dotyčný dopustil přestupku.

Ale jak známo: Hrozba sebevětšího trestu neznamená nic, když pachatel ví, že pravděpodobně nebude dopaden. Pokud tam budou stát permanentně policajti a pokud budou důsledně každého chytat, tak brzy kunčofti zjistěj, že brát šlápoty tam, kde je policajti do půl minuty zastavěj a holčinu z auta zas vytáhnou, nemá cveka. :) Kdo by taky stál o coitus interruptus policajtus, že?! :)

[18] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 26.11.2008, 20:48:51 [X] [D]
[14] "zda vůbec má někdo právo určovat, kdo, jak a zda vůbec smí nabízet své sexuální služby" - o tom není sporu. Na druhou stranu zastávám názor, že majitel či správce pozemků, prostranství, budov či čeho má právo říct, že takové služby na svém nechce.

Analogie: Těžko má někdo právo určovat, kdo, jak a zda vůbec smí nabízet Viagru. Ale rozhodně nepochybuju o tom, že ty, jako majitel webového prostoru, máš právo říct, že takovou reklamu u sebe nechceš! ;)

[19] (ringo - Mail ) 26.11.2008, 22:12:55 [X] [D]
Kromě tradičního přehazování vlastní prace na ostatní, je další z věcí vytvoření naprosto ideálního korupčního prostředí. Čím vydírat lépe než kompromitujícími fotografiemi?

[20] (gulag - Mail - WWW) 26.11.2008, 23:00:33 [X] [D]
A proč vám - a radnici - ty chudinky holčiny, co si chtějí přivydělat při studiu tak vadí? :)

Samozřejmě je nesmysl sankcionovat "strávníky", obzvlášť tímhle ilegálním způsobem. Snad není v dnešní době možné, aby se trestalo touto cestou, o které potenciální možnápachatel nemá ani ponětí. Už neplatí: "Neznalost neomlouvá?". Souhlasím s Pixym.

[21] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 26.11.2008, 23:46:27 [X] [D]
[20] Chudinky holčiny mi jsou ukradené, mně vadí přiznaná samoúčelná úřední buzerace, na níž je vyzdvihována možnost, že někoho "poškodí".

[22] (mike ) 27.11.2008, 01:28:01 [X] [D]
[18] Souhlas. Takze jde v zasade jen o techniku provedeni.
[21] Nebo jen o tu formulaci? Co kdyby byl trochu chytrejsi a rekl, ze chce odradit potencialni zakazniky?

[23] (Honza ) 27.11.2008, 02:56:09 [X] [D]
Domnívám se, že člověk, který vyhledává po ulicích šlapky a užívá si sexu s nimi, je pošahanej, se sebevědomím v prdeli a inteligencí na bodu mrazu. Již jen z tohoto důvodu bych mu, být starostou, taktéž uškodil, protože brát pouliční šlapky a rejdovat s nima, není nic jiného než naivní zoufalství a prasárna. Tak ať si to páni řidiči slíznou. ;)

Mají být normální a rejdovat s manželkou/přítelkyní/milenkou/jakoukoliv-jinou-holkou-normální-a-čistou-holkou.

[24] (Jago ) 27.11.2008, 07:24:40 [X] [D]
Možná mi v argumentaci pana náměstka něco uniklo. To posílá magistrát postiženým pohlednice, aby si je mohl přečíst každý (i manželka)? Inu, jak už zde bylo řečeno, cesta do pekel je dlážděna dobrými předsevzetími.

[25] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 27.11.2008, 09:46:13 [X] [D]
[22] Odradit potencionální zákazníky má mediální publicita celé té akce, o tom asi nebude sporu. Kdyby byl chytřejší, tak o "side effectech" drží ústa a vypráví o potřebě a důležitosti řidičova svědectví. Bylo by to sice chatrné, ale nebylo by to drzé.

[23] Dobrej fór. Jen na okraj: V zásadě je mi šumák kdo s kým rejduje, a zrovna tak to má být šumák ouředníkovi. Jen bych podotknul, že "pošahanejch, bez sebevědomí a s inteligencí na bodu mrazu" je v téhle zemi spousta lidí, ale nikdo z úřednictva si nedovolí proti nim něco dělat, protože i pošahaný blb bez sebevědomí má v demokracii volební právo.

[24] Posílaj koresponďáky!

[26] (Radek Hulán - Mail - WWW) 27.11.2008, 10:39:10 [X] [D]
[23] "být starostou, taktéž uškodil" -- přesně z takových lidí jako jsi ty jsou ti nejzkurvenější komunisté, rudá prasata. Toto je přesně problém levice, "v dobré víře" vám do hlavy vtlučeme naše přesvědčení, ať o ně stojíte nebo ne! Neposlechnete? Zavřeme vás do kriminálu, děti nebudou moci studovat, ale my to děláme vlastně pro vaše dobro!! Nechováte se přece tak, jak má jedině správně žít a myslet spořádaný socialistický občan!

Nejhorší je, že přesně těmto sračkám rudokožci věří. Ty diktátorská hovada si dokonce myslí, že konají "dobro".

Zásadní vtip je ale v tom, že právě tato morálka rudokožce je ta nejhorší možná.

[27] (lummox ) 27.11.2008, 11:13:46 [X] [D]
[14] Já si taky myslím, že do toho kdo s kým souloží, a jestli za peníze nebo ne, je státu (i společnosti) pendrek. Veškeré snahy o potlačování prostituce mi přijdou jako zbytečné plýtvání penězi a energií.

Ale na druhou stranu pokud už ta vyhláška jednou existuje, tak by se holt mělo její dodržování alespoň do určité míry vymáhat. Vzhledem k tomu, že obvykle se takovéhle "problémy" (prostituce, drogy, atd.) řeší tak, že se do nich leje obrovské množství peněz a lidské práce s naprosto nulovým výsledkem, přišlo mi povzbudivé, že se to v Chomutově rozhodli vyřešit způsobem, který se zdá být jednoduchý, poměrně levný, a neodtahuje policajty z míst, kde je jich skutečně zapotřebí. Přišlo mi to jako známka neobvykle kreativního myšlení a zdravého rozumu (alespoň na státní správu).

Možná jsem kvůli tomu příliš shovívavý ke stinným stránkám jejich přístupu, konkrétně k tomu problému s buzerací zákazníků prostitutek. Ne, že bych z toho měl velkou radost. Na druhou stranu, pokud je jednou poskytování nějaké služby nelegální (znovu bych zopakoval, že by podle mého názoru být v tomto případě nemělo, ale když už jednou je), přijde mi přirozené postihovat jak ty, co ji poskytují, tak ty, co ji využívají. Když si kupříkladu objednáš služby nájemného vraha, jsem si skoro jistý, že odsoudí jak jeho, tak tebe.

Nevím, co je NTKV, takže na to nemůžu reagovat. Ale nechápu, proč by můj přístup měl znamenat konec právního státu. Nevšiml jsem si, že by radnice svým postupem nějaké zákony porušovala.

[28] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 27.11.2008, 11:19:55 [X] [D]
[27] Ať zákazníky postihují - ale ať ten postih má nějaký právní podklad a nějakou řádnou formu! Ať udělají to co píšu v [17], neřeknu ani popel. Ale tohle je na úrovni "telefonátu od neznámého přítele". A něco tak principiálně ubohého si úřad prostě nesmí dovolit!

[29] (lummox ) 27.11.2008, 11:21:36 [X] [D]
[26] Tohle nemá nic společného s komunismem. Snaha vnucovat ostatním lidem své ideály morálky je nezávislá na politické orientaci. Minimálně na té zjednodušené jednorozměrné (tj. pravice-levice). Kupříkladu v Americe se politickým prosazováním morálních standardů vyznačuje republikánská strana, což je strana pravicová.

[30] (Martin - Mail ) 27.11.2008, 11:49:44 [X] [D]
[23] Domnívat se můžete co chcete.
Jako vtip dobrý, jen prosím, ještě pošlete definici normální-čisté-holky a definici toho co je normální :-D
Jsem rád, že stále žijí lidé, co vědí jak máme žít a co máme dělat a chtějí nám to vnutit, protože je to pro nás správné a oni myslí na blaho a dobro nás všech.
Nechtěl bych se dostat do ruky úředníka, co soudí podle své morálky a ne podle platných zákonů.

[31] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 27.11.2008, 11:51:24 [X] [D]
[30] Možná obecněji: Nechtěl bych se dostat do rukou úředníka, co soudí.

[32] (LACO - WWW) 27.11.2008, 13:53:16 [X] [D]
VRCHOL POLITICKÉ PROSTITUCE: Jedna z dam zvěčněných na fotografii z kamery Městské policie se před pár dny stala hejtmankou Ústeckého kraje -- viz http://www.laco.cz...-dil-druhy.php

[33] (alfa ) 27.11.2008, 13:55:45 [X] [D]
by me zajimalo proc si myslis ze tri policajti stojici 24/7 na ulici by vysli levnejsi nez posilani dopisu ze zaznamy jiz namontovaneho kameroveho zarizeni...?
jinak souhlasim s tim, ze zadny urednik nema pravo stavet se za moralni autoritu.
V pripade, ze je prostituce trestna, ma byt ale postihovan i konzument, ne jenom prostitutka (ktera je v dost vysokem procentem spis skutecnou obeti nez pachatelem, ale to je na delsi diskuzi)

[34] (Lokutus - WWW) 27.11.2008, 14:48:37 [X] [D]
Jo a všimli jste si toho autobusu? To má být hromadná sleva, či co?

http://www.mpchomutov.cz....2008%20(2).html

[35] (mike ) 27.11.2008, 19:41:55 [X] [D]
[25] Jasne, ale mozna zamenujes drzost za naivitu :)

BTW, potencionalni... To jako ze ma potencional? ;-)

[36] (Jack ) 27.11.2008, 20:04:01 [X] [D]
Tak se mi zdá, že radním (krom toho že to je fakt úlet) unikl jeden dost podstatný detail: copak ty kurvy v pohraničí tam jsou pro české klienty? To budou posílat obsílky do Němec? Česky? To si tam fakt počtou ;o) A můžou to vůbec?

[37] (VfB ) 27.11.2008, 20:27:26 [X] [D]
[27] pokud vím, tak vražda je zločin, ale pokud postavíme soulož mimo zákon, jak tu každý chce, tak asi lidstvi vyhyne

[38] (Petr P. ) 28.11.2008, 12:38:12 [X] [D]
[24]/[25] Asi to stále nechápu, ale jestli opravdu posílají koresponďáky, tak už při zpracování záměru jim vůbec nešlo o nějaké svědectví proti poskytovatelce, ale o poškozování odběratelů.
Koresponďák přece každý může hodit do koše a žádné svědectví nemusí poskytnout, protože mu žádný koresponďák nebyl doručen. Vždyť fikce doručení neplatí ani u doporučeného dopisu!
Nebo že by posílali koresponďáky s doručenkou?

[39] (Arthur Dent [openID] - Mail - WWW) 28.11.2008, 13:49:11 [X] [D]
[38] To s koresponďákem byl fór, probůh... :-/

[35] Naivní tajemník je snad ještě horší než drzý. Potencionální: Síla zvyku. Dám si na to pozor, díky.

[36] Ano, posílají obsílky do Němec.

[40] (Pixy [openID] - Mail ) 29.11.2008, 01:57:16 [X] [D]
[27] Objednávka zločinu je taky zločin, na to máme zákony. Ale koupit si nekolkovaný cigarety, falešný adidasky nebo štětku nabízející se proti vyhlášce, to není ani přestupek. Fakt prima srovnání.

"Víte, pane Müllere, ne že bych z tý práce měl nějak velkou radost. Ale když už jednou ten zákon existuje, tak holt i my všichni tady v Osvětimi budeme dělat, co můžeme, že."

(NTKV je zvolání No ty krávo vole.)

[41] (Lokutus - WWW) 30.11.2008, 13:42:12 [X] [D]
Když tak ještě čtu ty komentáře, tak například nechápu, [3] proti jaké morálce je to přohřešek? Proti křesťanské? A kdo je povolán objektivně zhodnotit, co je morální?

BTW, zajdětě se podívat do Muzea sexu v Melantrichově ulici v Praze. Mají tam starý bílý plátěný noční košile až ke kotníkům s dírama v rozkroku a nápisem Bůh tomu chce. Ta s větší dírou je dámská a ta s menší pánská. Tak se v době temna píchalo, protože sex byl "nemorální".

[42] (lummox ) 01.12.2008, 17:20:14 [X] [D]
[40] Výborně, došlo k naplnění Godwinova zákona ( http://cs.wikipedia.org...%C3%A1kon ), v tuto chvíli myslím můžeme diskusi s čistým svědomím ukončit :-)

[43] (Pixy [openID] - Mail ) 02.12.2008, 18:14:23 [X] [D]
[42] Njn, co bych pro tu přírodní rovnováhu neudělal.